Kako stojite s matematikom?

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

Kako stojite s matematikom?

ne znam ništa
10
15%
poznajem četiri osnovne tablice
4
6%
samo sabiranje
1
2%
samo sabiranje i oduzimanje
3
5%
sabiranje, oduzimanje i množenje
8
12%
snalazim se s negativnim brojevima
2
3%
rješavam zagrade
2
3%
rješavam razlomke
2
3%
rješavam jednačine
3
5%
rješavam jednačine sa više nepoznatih
14
21%
derem kvantnu fiziku
3
5%
rješavam matematičke probleme za novac
2
3%
pametniji sam od Tesle
12
18%

Total votes: 66

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Zadatak za osnovce kojeg ne mogu riješiti ni učitelji

Post by Konsultant » 26 Jun 2015, 14:20

Biba wrote:Evo jedan kojeg sam ja rješavala u osnovnoj školi.

Sultan odlučio kupiti žene za harem.
Treba kupiti 100 žena za 100 dinnara.

10 baba košta jedan dinar
1 djevojka košta 5 dinara
1 raspušćenica košta 3 dinara. Mora biti žena svake fele...nije teško...
10 baba - zato sto mora, 12 djevojaka - mjera, 13 raspustenica :bali

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Zadatak za osnovce kojeg ne mogu riješiti ni učitelji

Post by Biba » 26 Jun 2015, 14:34

Konsultant wrote:
Biba wrote:Evo jedan kojeg sam ja rješavala u osnovnoj školi.

Sultan odlučio kupiti žene za harem.
Treba kupiti 100 žena za 100 dinnara.

10 baba košta jedan dinar
1 djevojka košta 5 dinara
1 raspušćenica košta 3 dinara. Mora biti žena svake fele...nije teško...
10 baba - zato sto mora, 12 djevojaka - mjera, 13 raspustenica :bali
... :ovaj hm, to jest 100 dinara ali nije 100 žena nego 35...mora biti 100 žena :djed
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Re: Kako stojite s matematikom?

Post by Konsultant » 26 Jun 2015, 15:07

ko ce drzati tolike babe??? bofl roba

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 26 Jun 2015, 15:13

Odlično. Znam da izbrojim koliko je dva plus i meni dovoljno. Da ganjam korijen od 234 puta korijen od 567, to me još niko nije pitao još od srednje.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 26 Jun 2015, 16:13

..80 baba 8 kuna...16 zena 80 kuna...4 raspustenice 12 kuna.....ako sam dobro pribrojio :zubi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 26 Jun 2015, 16:44

laganini wrote:..80 baba 8 kuna...16 zena 80 kuna...4 raspustenice 12 kuna.....ako sam dobro pribrojio :zubi
:aplauzz :cool :hoi :cvijece

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 08 Aug 2015, 16:10

Podrinjac, ja doduše učim djecu...ali čini mi se da si ti jako jako dobar u matematici...znaš i sam da se i u matematici nešto mora nabubati ali toga je vrlo malo. Imam ja djece vrijedne ali...u matematici je najbitnija inteligencija. Tko brzo shvaća - ne mora vježbati ili vrlo malo...ama važno jest vježbanje...ali čim se javi neki problem - inteligencija je puno bitnija... Imam ja djevojčicu koja svaki ispit riješi skoro za peticu i znam da ona vježba ali moj onaj koji je uspio na Klokanu - on ne vježba kod kuće ništa, nema zadaću jer sve stigne u školi...Ta moj djevojčica puno vježba ali na Klokanu nije uspjela...slabo...Ona nauči tipove zadataka riječima koji će biti u ispitu jer ja s njima radim takve zadatke prije ispita...ali ako joj daš malo promijenjen zadatak - ona se muči...nije to to...
I ja sam matematiku voljela jer nisam morala vježbati...a povijest - nabubam za dvije noći samo zbog ocjene...naravno da se dosta toga zaboravi ak se godinama ne radi...Imam mlade kolegice koje me iznenade kako im je mrsko i kako ne znaju misliti...
U matematici se i vizualno može pomoći ...ja pravim skice ili crteže zadataka riječima...to inteligentna djeca mogu sama u svojim glavicama...ali drugima doslovce treba prikazati kao priču...

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 08 Aug 2015, 16:25

U srednjoj imala matematiku i privrednu matematiku,knjigovodstvo.Na faksu imala matematiku,matematske metode,finansijsko racunovodstvo.
Znaci,morala sam nauciti baratati ciframa.

Nikad nisam zavoljela.Smatram da je to zanimljivo samo nemastovitim,neuzbudljivim osobama,hladnim i nezanimljivim.

Takvima se ne druzim.

I malo ste dosadni s ovim temama u kojima se satraste da dokazete kako nesto znate sracunati,ko djeca s kompleksom manje vrijednosti :rol

:kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 08 Aug 2015, 16:36

Zagorka wrote:U srednjoj imala matematiku i privrednu matematiku,knjigovodstvo.Na faksu imala matematiku,matematske metode,finansijsko racunovodstvo.

Nikad nisam zavoljela.Smatram da je to zanimljivo samo nemastovitim,neuzbudljivim osobama,hladnim i nezanimljivim.

Takvima se ne druzim.

I malo ste dosadni s ovim temama u kojima se satraste da dokazete kako nesto znate sracunati,ko djeca s kompleksom manje vrijednosti :rol

Pa što si izabrala to jadna ne bila...pa ja to nikad ne bih ni radila ..nešto tako monotono...ti radiš to a mrziš takve osobe :ovaj...ja s djecom radim dodatnu kreativnu matematiku...tebi je dakle glupa kreativnost i inteligencija? Znaš li ti uopće da sama sebi skačeš u stomak...

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 08 Aug 2015, 17:13

Biba wrote:
Zagorka wrote:U srednjoj imala matematiku i privrednu matematiku,knjigovodstvo.Na faksu imala matematiku,matematske metode,finansijsko racunovodstvo.

Takvima se ne druzim.

Pa što si izabrala to jadna ne bila...pa ja to nikad ne bih ni radila ..nešto tako monotono...ti radiš to a mrziš takve osobe :ovaj...ja s djecom radim dodatnu kreativnu matematiku...tebi je dakle glupa kreativnost i inteligencija? Znaš li ti uopće da sama sebi skačeš u stomak...

Gdje sam napisala da mrzim takve osobe? Gdje?

Nemoj meni trpati rijeci u usta.

Studirala sam menadzment,a dosadne predmete su natrpali da sebi radna mjesta naprave.

Prije toga sam studirala modni dizajn,i bila vrhunski student,ali od te diplome slabo se ko najeo tu.Bila sam mlada i mislila da ce se stanje u zemlji popraviti i tekstilna industrija malo razviti.

Zato sam isla po diplomu,pored diplome.Vidis nisi jedina koja je isla u skolu,samo sam ja godinama na forumu a prvi put pisem o svom prvom studiju :rol

To je bio kreativan faks i zanimljiv.Projekti,ideje,od zacetka do realizacije.Nazvati matematiku kreativnom moze tamo neki bezveznjak koji bezuspjesno pokusava ublaziti njeno sivilo i dosadu.

Knjigovodje su sinonim za dosadu,nisam to ja izmislila,ako nista kroz sve emisije i filmove u kojima se to zanimanje spominje provuce se i ova rijec.

Pa eto ti si zivuci primjer,jaceg nema trenutno na forumu.

A svako pametan se prilagodi trzistu i stekne uz diplomu jos jednu,a ne zivi u oblaku i kuka sto drzava ne razvije bas njegovo polje.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9890 times

Post by Julia-Klara » 08 Aug 2015, 17:16

Meni matematika uvijek bila dosadna :cudi Nikad je nisam voljela :cudi
Kreativnost (kao i kolegici Zagorki) je za mene nesto drugo
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 08 Aug 2015, 17:18

Julia-Klara wrote:matematika :sok
covjece , ja pala godinu radi iste
doduse,ne sto nisam znala, ali kad bih vidjela profesora noge bi mi se oduzele, pa ni beknut nisam znala, a kamoli rjesavat jednacine
uzimala sam privatno casove, covjek se za glavu hvatao jer mu nije bilo jasno kako imam jedinicu :cudi

kao sto rekoh ponavljac :D ali matematikom se sasvim dobro sluzim (osnovne operacije, ove 4 jel)
i da, dobro si sa ovim pitanje-sta nam je trebalo sve ono?
koji ce mi djavo logaritmi :grana
geometrija hajd, vise sam je voljela, bila je kretivnija , ali ostalo :kuku dvije table ispises da uradis jedan zadatak
aha, evo ga...

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 08 Aug 2015, 19:09

Ko tele i satni mehanizam.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 08 Aug 2015, 20:26

:ovaj Mislim da je matematička tj. opća inteligencija najviša u dvadesetima a ona s riječima u šezdesetima pa čak i sedamdesetima...ja sam između tih godina... et da ponovim - bila sam nekad najbolja između 25 odlikaša...i ne patim ni od kompleksa manje a niti veće vrijednosti... sebi sam baš taman ali ipak nisam ni Ava karabatić pa da izvještavam o svojim fakultetima i svim drugim uspjesima :perezube

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 08 Aug 2015, 20:31

cini mi se da ti je tesko prihvatiti cinjenicu da nekim ljudima matematika ne predstavlja ama bas nista u zivotu, i da njihova inteligencija nema nikakve veze za matematikom :cudi

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 08 Aug 2015, 20:32

Ako je nekome jasno da ne pati od kompleksa ili vise vrijednosti, on nema potrebu o tome pisati. Valjda je za sebe shvatio.

Sve drugo pokazuje samo, da ipak nista shvatio nije, jer pokusava to grcevito objasniti drugima.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 08 Aug 2015, 20:34

Heidi :123 ti kako nabaci te cvike :obrve bas si mi sassi :obrve

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 08 Aug 2015, 20:35

Hvala, Klaro. Tako se i osjecam danas. :zubi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 10 Aug 2015, 21:50

Ipak cu jos nesto napisati o matemetici. Jedna je napisala da je bila losa u matematici i to postujem. Postujem i one koji kazu da je njima matematika dosadna.Pa normalno da im je dosadna ako ne razumiju.Vjerujem da na ekonomiji jest izuzetno dosadna ali to nije sva matematika koja postoji. Vjerojatno nitko od vas gore nije izucavao kako su matematiku rabile stare civilizacije i na puno jesnostavniji nacin negomsto je danas svedena ceto na dekadski sustav. Vrlo je vjerojatno da niste upucene kolko je ta matematika kreativna ikoliko je matematike u pririodi i u svemu sto nas okruzuje.Od zlatnog reza u umjetnosti pa nadalje.Ocito da ne poznajete Tonija Miluna koji je isptivao znanjennasih ekonomista i bio zgrozen njihovim nepoznavanjem osnocnih stvari koje su im bitne za posao.A jedna se tu usudu prepotentno izjaviti da se cak ni nendruzins ljudima koji vole cak i dosadnu matematiku.Meni je ta izjava nepeomisljena i ne osobito mudra.Tim ljudima je to keuh svagdanji i osigurava immegzistenciju a bome su odlicno i placeni.
Upravo je Milun pojasnjavao da ce strojevi preuzeti velik dio poslova a ljudi ce morati biti kreativni. Matematika razvija kreativnost i molio je da se u skole uvodi peoblemska nastava.Dakle jedan izuzetno pametan covjek profesor to moli jer je u tome buducnost covjeka a gospodja s dva fakulteta eto najbolje zna vrijedjati i proglasavati hladnima ljude koji vole matematiku.Matematika je temelj u ispitivanju opce inteligencije. Ja ne pamtim ni od manjeg ni od komplekas cise vrijednosti.Ot toga pate oni koji druge opisuju ruzno ada za to nema razloga.Zasto bi bio hladna osoba netko tko voli svoj posao i primtome je dobar u tome.Gospodja Zagorka
vrijedja, jako rizno vrijedja...ja nisam kriva sto sam znala i voljela i volim matematiku.Ako je jedan Milun hladan ...i nezanimljiv, onda cure drage - nemamrijeci...covjek je genijalan i kreativan...a ako to netko ne konta - nije moj problem.
Zagorka vrlo bezobrazno ponizava ljude i usudi se nekoga opisivati iskompleksiranim a nema na osnovu cega to zakljuxiti. Ona je digla nos u nebo

Jaca
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Jaca » 10 Aug 2015, 21:55

Heidi wrote:Ako je nekome jasno da ne pati od kompleksa ili vise vrijednosti, on nema potrebu o tome pisati. Valjda je za sebe shvatio.

Sve drugo pokazuje samo, da ipak nista shvatio nije, jer pokusava to grcevito objasniti drugima.
ko razumije shvatit ce :)
bolje biti malo lud nego malo pametan

Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”