Biba wrote:Zagorka wrote:U srednjoj imala matematiku i privrednu matematiku,knjigovodstvo.Na faksu imala matematiku,matematske metode,finansijsko racunovodstvo.
Znaci,morala sam nauciti baratati ciframa.
Nikad nisam zavoljela.Smatram da je to zanimljivo samo nemastovitim,neuzbudljivim osobama,hladnim i nezanimljivim.
Takvima se ne druzim.
I malo ste dosadni s ovim temama u kojima se satraste da dokazete kako nesto znate sracunati,ko djeca s kompleksom manje vrijednosti

Pa što si izabrala to jadna ne bila...pa ja to nikad ne bih ni radila ..nešto tako monotono...ti radiš to a mrziš takve osobe

...ja s djecom radim dodatnu kreativnu matematiku...tebi je dakle glupa kreativnost i inteligencija? Znaš li ti uopće da sama sebi skačeš u stomak...
Gdje sam napisala da mrzim takve osobe?
Gdje?
Nemoj meni trpati rijeci u usta.
Studirala sam menadzment,a dosadne predmete su natrpali da sebi radna mjesta naprave.
Prije toga sam studirala modni dizajn,i bila vrhunski student,ali od te diplome slabo se ko najeo tu.Bila sam mlada i mislila da ce se stanje u zemlji popraviti i tekstilna industrija malo razviti.
Zato sam isla po diplomu,pored diplome.Vidis nisi jedina koja je isla u skolu,samo sam ja godinama na forumu a prvi put pisem o svom prvom studiju
To je bio kreativan faks i zanimljiv.Projekti,ideje,od zacetka do realizacije.Nazvati matematiku kreativnom moze tamo neki bezveznjak koji bezuspjesno pokusava ublaziti njeno sivilo i dosadu.
Knjigovodje su sinonim za dosadu,nisam to ja izmislila,ako nista kroz sve emisije i filmove u kojima se to zanimanje spominje provuce se i ova rijec.
Pa eto ti si zivuci primjer,jaceg nema trenutno na forumu.
A svako pametan se prilagodi trzistu i stekne uz diplomu jos jednu,a ne zivi u oblaku i kuka sto drzava ne razvije bas njegovo polje.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.