Moderator: Krokodil Behko
Dobro je,nisi napisala umukni
Hm,mozes zamislit kakva je tek akcija
Kako su to bezveze izgovori...Krokodil Behko wrote: 13 Feb 2018, 23:06 Nemamo mi mogućnost ni 1000 da ih smjestimo, kako treba, osim pojedinačnih inicijativa.
Uglavnom dijele letke i sisaju krvsrculence7 wrote: 14 Feb 2018, 01:11Kako su to bezveze izgovori...Krokodil Behko wrote: 13 Feb 2018, 23:06 Nemamo mi mogućnost ni 1000 da ih smjestimo, kako treba, osim pojedinačnih inicijativa.
Sigurno da postoji Štab za delovanje u vanrednim situacijama, ako ne u tom mestu onda u regionu, koji treba da rešava takve situacije, naravno i Crveni krst, čemu služi ta organizacija kod vas?
Pa dobro, treba im obezbediti privremeni smeštaj ma koliko da se zadrže, kod nas postoje ti prihvatni centri i to je zasad dobro regulisano, a oni su svesni a i informisani o trenutnim dešavanjima i tome mogu li i kako dalje.rethna wrote: 14 Feb 2018, 04:15 Ma pomagali su koliko su mogli raznim marsevima obespravljenih radnika i cijele krize. Obezbjedjivali osnovne potrepstine i medicinsku njegu, ali ne znam koliko mogu uciniti povodom ove situacije. Izgleda ce za neko vrijeme i sarajevske postaje i parkovi postati poprilicno puni, kao sto je Beograd bio (mozda je i sad), jer dalje ne mogu osim ako se nesto ne rijesi.
Mozes misliti koja te muka natjera platiti hiljade dolara da te neko posadi u camac i posalje prema obecanoj Evropi. Znas price o utopljenicima, prevarama, o tretmanu u toj nekoj obecanoj zemlji, koja je vjerovatnost da uspijes, i opet ides negde...srculence7 wrote: 14 Feb 2018, 04:48 niko tek tako iz čista mira ne napušta svoj dom i da ta neizvesnost gde ćeš zaspati i osvanuti nije nimalo prijatna stvar.
Strašan je taj put koji prevale. Ali mislim da je kraj priče oko toga, osim unaprijed dogovorenih kvota koje su države dužne prihvatiti...Konsultant wrote: 14 Feb 2018, 05:44Mozes misliti koja te muka natjera platiti hiljade dolara da te neko posadi u camac i posalje prema obecanoj Evropi. Znas price o utopljenicima, prevarama, o tretmanu u toj nekoj obecanoj zemlji, koja je vjerovatnost da uspijes, i opet ides negde...srculence7 wrote: 14 Feb 2018, 04:48 niko tek tako iz čista mira ne napušta svoj dom i da ta neizvesnost gde ćeš zaspati i osvanuti nije nimalo prijatna stvar.
Nisu džamije adekvatne za njihov boravak, posebno ne gradska, koje je mala i nema pomoćnih prostorija.rethna wrote: 14 Feb 2018, 04:40 Kad sam ja i kad govorio da smo mi daleko od onoga sto bismo htjeli da budemo, ali su me kamenovali
Citam tu, zatvorili i dzamiju. Mozda iz IZ jesu dijelom u pravu da to trebaju nadlezni organi da rijesavaju i mozda se ne bi ni pokrenula vlada bez da ovi nisu napravili taj korak, ali opet ni zatvaranje vrata nije nacin. Ostali nisu ni otvorili![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest