Naser Oric

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times
Status: Offline

Re: U Bernu uhapšen Naser Orić

Post by vila » 10 Jun 2015, 22:19

Naravno da je glupost
srbija je isto napravila u slucaju veljka marica
necu ulaziti u to da li je netko kriv
ali sta srbija ima izdavati uhidbene naloge za nesto sto se dogodilo na teritoriju druge drzave?
Neki dan slusam nekog pravnika,,,,pa to pravo bi trebao imati samo medunarodni sud u hagu i drzava na cijem teritoriju su se dogodili zlocini

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 10 Jun 2015, 22:35

Obični ratni profiter. Ali opet ne podržavam hapšenje.

Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Slučajni prolaznik » 10 Jun 2015, 22:39

bilo mi poznato to ime,al nisam zapravo imao pojma tko je on....i sad vidim da nije baš čist,naišao na neke članke i neka svjedočenja na netu...i čak i neki koji su bili s njim govore da jest kriv,da je odgovoran za te neke zločine...ako jest onda je s pravom uhićen...samo mi nije jasno zašto se ta optužnica,tjeralica povlačila,ukidala pa je opet došla na snagu,pa je oslobođen pa sad opet uhvaćen...kakve su to pravne zavrzlame...

a što se tiče ovoga Marića kojeg vila spominje i taj mi slučaj nejasan...važi ovo što je spomenula...ali znam,čitao i za njega da je bio kriminalac i da se svačim bavio prije rata i da je još tamo osamdesetih ubio nekog policajca pa dobio 14 godina zatvora pa je par godina ranije oslobođen po predsjedničkoj direktivi i poslan na ratište i onda se desilo (il se nije desilo) sve ostalo,sve ostale optužnice koje mu se stavljaju na teret...
Osmijeh ne treba biti blistav,ali mora biti iskren :)

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 10 Jun 2015, 22:42

Slučajni prolaznik wrote:bilo mi poznato to ime,al nisam zapravo imao pojma tko je on....i sad vidim da nije baš čist,naišao na neke članke i neka svjedočenja na netu...i čak i neki koji su bili s njim govore da jest kriv,da je odgovoran za te neke zločine...ako jest onda je s pravom uhićen...samo mi nije jasno zašto se ta optužnica,tjeralica povlačila,ukidala pa je opet došla na snagu,pa je oslobođen pa sad opet uhvaćen...kakve su to pravne zavrzlame...

a što se tiče ovoga Marića kojeg vila spominje i taj mi slučaj nejasan...važi ovo što je spomenula...ali znam,čitao i za njega da je bio kriminalac i da se svačim bavio prije rata i da je još tamo osamdesetih ubio nekog policajca pa dobio 14 godina zatvora pa je par godina ranije oslobođen po predsjedničkoj direktivi i poslan na ratište i onda se desilo (il se nije desilo) sve ostalo,sve ostale optužnice koje mu se stavljaju na teret...
Ne znam kakav je u ratu bio, ali poslije rata uopšte nije čist. Ovo govorim za Orića.

Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Slučajni prolaznik » 10 Jun 2015, 22:47

a onda se valjda prebacio na neki drugi nelegalni biznis...tako je bilo svuda po balkanu...svugdje ima takvih...

a kažem ti čuo za njega,čuo za tu optužnicu,al nisam imao pojma tko je on,nisam ni išao za tim...nisam s područja Bih pa možda zato :)

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 10 Jun 2015, 22:47

Slučajni prolaznik wrote:bilo mi poznato to ime,al nisam zapravo imao pojma tko je on....i sad vidim da nije baš čist,naišao na neke članke i neka svjedočenja na netu...i čak i neki koji su bili s njim govore da jest kriv,da je odgovoran za te neke zločine...ako jest onda je s pravom uhićen...
Zamišljam nekog sudiju koji izgovara ove riječi :D.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Slučajni prolaznik » 10 Jun 2015, 22:50

a čuješ moram se tako postaviti kad nisam baš najbolje upućen u taj slučaj :djed

i zato sam se postavio kako sam se postavio :oo

ti ga sigurno bolje poznaš :D

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 10 Jun 2015, 23:25

Ma ne, samo sam zamišljao sudiju koji izgovara one riječi. :oo
Ne možeš čitati između redova ako je tu samo jedan red. :cudi
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times

Post by Krokodil Behko » 11 Jun 2015, 00:59

Slučajni prolaznik wrote:bilo mi poznato to ime,al nisam zapravo imao pojma tko je on....i sad vidim da nije baš čist,naišao na neke članke i neka svjedočenja na netu...i čak i neki koji su bili s njim govore da jest kriv,da je odgovoran za te neke zločine...ako jest onda je s pravom uhićen...samo mi nije jasno zašto se ta optužnica,tjeralica povlačila,ukidala pa je opet došla na snagu,pa je oslobođen pa sad opet uhvaćen...kakve su to pravne zavrzlame...

Sve to okači mačku o rep. naser je bio u hagu, osuđen je nešto malo i priča je završena. Kako doznajem, ta potjernica iz 2014. godine je brisana i Naser će vrlo brzo biti na slobodi. Pikaju se sudske presude, a ne šta novinari pišu.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Jun 2015, 01:21

ovo su stvari da mu se da malo na publicitetu... i ko srbija neshto radi jel... a i svajcarska...

a i naser...

sjutra ga pushtju i kraj pompe...

odrobijo je smjehno al je ta pricha zavrshena...

i budali jasno... eto malo novinari da ko neshto pishu...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 11 Jun 2015, 01:24

Nema Švica pametnijeg posla nego da daje publicitet tamo nekim, da se ne izražavam. :D.

Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Slučajni prolaznik » 11 Jun 2015, 01:25

nisu novinari u pitanju Behko,nisu samo oni...vidim,naišao na priče o njemu iz više izvora...i iste mu ne idu u prilog...meni nebitno tko je on,što je on i odakle je on...ali ako je odgovoran za ijedan zločin trebao bi odgovarati...al čim nije do sad,čim tu postoje te neke zavrzlame vrlo lako bi mogao na slobodu što kažeš...

ne razumijem kako netko (s bilo koje strane) može braniti,stajati iza nekog tko je odgovoran,tko je osumnjičen za neke zločine...a svuda,na svim stranama tako neki ljudi imaju svoje štovatelje i branioce...možda je on napravio neki herojski čin u tom ratu,možda je spasio neke ljude pa mu se zbog toga daje kredit...ali kakva korist opet od toga ako se ogriješio na drugoj strani?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times

Post by Krokodil Behko » 11 Jun 2015, 01:27

Slučajni prolaznik wrote:nisu novinari u pitanju Behko,nisu samo oni...vidim,naišao na priče o njemu iz više izvora...
Reče ti Bla, doduše indirektno, a ja ti pojasnio direktno i ti opet.
Ima li sudska presuda? Neka važeća potvrđena optužnica?
Koji izvori bolan? Koji sud to uvažava, rekla-kazala?

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Jun 2015, 01:30

da prolazniche...

rekoh jutros i radeti... mladic heroj? ok ako je za neki deo rs... ali ono u srebrenici je gnusan zlochin :cudi

stoga za ovo ti slava za ovo glava...

heroji to ne rade

a bosna je uglavnom puna onijeh obichnih heroja koji nijesu u medijima, i vlasti, zaboravljeni daleko... a ovi?

daleko je to od heroja

svako ko od boshnjaka slavi nasera, ne razlikuje se od njega...

manimo se presude haga, ali me i pricha o njemu zamara,, ovo je pompa, od ovog nishta nema...

sjuta on ide kuci
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 11 Jun 2015, 01:31

Ja to nisam rekao, ja sam stvarno samo zamislio sudiju kako izgovara one riječi i bilo mi smiješno. :cudi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Jun 2015, 01:32

Krokodil Behko wrote:
Slučajni prolaznik wrote:nisu novinari u pitanju Behko,nisu samo oni...vidim,naišao na priče o njemu iz više izvora...
Reče ti Bla, doduše indirektno, a ja ti pojasnio direktno i ti opet.
Ima li sudska presuda? Neka važeća potvrđena optužnica?
Koji izvori bolan? Koji sud to uvažava, rekla-kazala?
o ovome ja pricham :123

nema presude adekvatne znamo zashta... a i ti dobro znash shta je on chinio... no tebi je to u redu...

i to razumijem

evo ti :kita

jmo sad nekim novim temama ovo je isprano

Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Slučajni prolaznik » 11 Jun 2015, 01:35

baš čitam kako je taj Orić sa svojim suborcima terorizirao i svoje ljude,svoj narod za vrijeme rata...a ima svega...nije čist nikako..

a taj Mladić ide u isti koš s njim,i svi skupa koji su radili zločine...tu nema razlike,tu nema iznimke..

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4409 times
Been thanked: 3364 times

Post by Melek » 11 Jun 2015, 10:39

Slučajni prolaznik wrote:baš čitam kako je taj Orić sa svojim suborcima terorizirao i svoje ljude,svoj narod za vrijeme rata...a ima svega...nije čist nikako..

a taj Mladić ide u isti koš s njim,i svi skupa koji su radili zločine...tu nema razlike,tu nema iznimke..
Kolega, jel' moze link da i mi procitamo to isto a i usput da vidimo ko to pise?

Inace, mislim da je ovo srpski gambit za onu britansku rezoluciju o Srebrenici koja se sprema a koja ce da dobro potkopa Genocidnu Tvorevinu.

Lobira se na sve strane, a pravda nikad sporija.. :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga » 11 Jun 2015, 10:53

Melek wrote:
Slučajni prolaznik wrote:baš čitam kako je taj Orić sa svojim suborcima terorizirao i svoje ljude,svoj narod za vrijeme rata...a ima svega...nije čist nikako..

Kolega, jel' moze link da i mi procitamo to isto a i usput da vidimo ko to pise?

Inace, mislim da je ovo srpski gambit za onu britansku rezoluciju o Srebrenici koja se sprema a koja ce da dobro potkopa Genocidnu Tvorevinu.

Lobira se na sve strane, a pravda nikad sporija.
. :kafa
...diplomatski je haos u sRBIJI.......
....nevidjena panika......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 11 Jun 2015, 17:15

da potkopa genocidnu tvorevinu?

pa kud vi opstadoste posle drugog sv rata? sta je ndh bila , tvorevina karanfila i ljubavi?

rvati i njihovo cvjece to zaturise pod otirac, a sad bi da zbog bitke na kraju cjelu srpsku proglase genocidnom, a ona klanja po srbima nikom nishta?

to je ono shto znaju srbi, shta je boshnjackom narodu u celini (cast izuzetcima koji bi prije svega mir) cilj...

nema nishta od toga, i zato govorim da srpska strana to opushteno ochekivano dochekuje... nema kolapsa o kojem aveta pasaga, jer nishta drugo ne mosh od bagre ochekivat pa tako ni od shvapske gadure merkelke ili britanije podguzne americke muve...

srbija je potpisnik dejtona, a pritisak na nju, olaksace rusija...

znaju i rusi sta se sprema, pa vi tamo a mi amo...

a poenta?

mogli bi lijepo ovako kako je sad, ok bez dodika kretena sa prazilukom u dupetu, ali da nije njega ne bi bilo bakira, covica, pa jbt pola politicara?

sve to bagra u kolu svjetskih mocnika koji s njima brisu guzicu... i gledaju svoj interes...

a narod?

idiot :cudi

Post Reply

Return to “Politika u BiH”