KCUS

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3480 times
Status: Offline

Re: KCUS

Post by Chloe » 14 Jan 2017, 19:36

@Posmatraču, niko nije rekao da Ahmed laže. Ili sam nešto prepustila ... :cudi

Moje dijete ima uredno plaćeno zdravstveno osiguranje, te premiju, ali ne daj Bože da ga zaboli u Sarajevu. Još su se udostojili napravili neke sporazume sa kantonalnim zdravstvenim osiguranjima, obzirom kako je bilo prije 2-3 godine.

Kao što je sve komplikovano u BiH tako je i zdravstveno osiguranje ...

@Laganini, mi smo ( moja općina ) u deficitu sa doktorima a kako je počelo i bez medicinskog osoblja bi mogli biti. Odoše ... problem koji se već odražava. Ali koga briga.
Last edited by Chloe on 14 Jan 2017, 19:38, edited 1 time in total.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 14 Jan 2017, 19:36

Ti mislis spinerka da je to tako lako u Bosni?

De malo realnosti. :hm
. . . . . . . . .

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 14 Jan 2017, 19:37

..davanje mita je u nasljedstvo došlo našim ljudima još se pamti ona čuvena snađi se druže..ako imaš dopunsko osiguranje u hr je sve besplatno..mislim na liječenje..dopunsko je negdi 15 maraka odprilike..problem je što nema kadra a time i čekanja kod specijalista mjesecima..i da skratim priču uletiš kod tog dr koji ima privatnu ordinaciju pljuneš sto eura i više se ne čeka tako dugo..po meni jeftino i efikasno..kad već bolnic enisu privatizirane..barem ove velike naravno da ih ima i privatni..

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 14 Jan 2017, 19:37

SPINERKA wrote:.zasto netko ima penziju 350 KM a ne 1200KM .
Pa otela im Sebija. :lupa
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 14 Jan 2017, 19:38

Bla wrote:
SPINERKA wrote:.zasto netko ima penziju 350 KM a ne 1200KM .
Pa otela im Sebija. :lupa
nece biti ??

sta ti radis u zivotu ? hoce li tvoja penzija biti 350km
Image

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 14 Jan 2017, 19:40

SPINERKA wrote:
posmatrac wrote:Dali mu penziju velikih 350 maraka, za operaciju mu treba 1000 km, i licemjerni narod godinama slicne slucajeve mirno posmatra i ne reaguje. :(

Ne smeta im ni cinjenica sto je na celu KCUSa, osoba koja je na funkciju direktorice dosla ocitim nepotizmom, jer more bit mozda i oni budu nekad imali nekog hajra od njiha iz SDA.

Dobro nas Bog drzi ikako.
Narod je direktni saucesnik.
Uvijek je i bilo da su uzimali -mito dr sestre, a i svako od nas ko ima mogucnost ce to rado uciniti ako je neko njegov blizi u pitanju.

Mogu navesti i ime dr koji se zalio kako ima malu platu i da je trazio da mu se plati procedura koju je trebao izbrsiti, penzioneru .

No , istina je i to da nema dovoljno novca da se podmite svi troskovi , tako da je uvedeno da se doplacuje za odredjene operacije. Cak i neke tablete su nametnuli da boljesnici moraju kupovati ako zele.
Ne radi se ovdje o Mitu, nego o neosjetljivosti drzave prema obicnom covjeku, gradjaninu.

Mito se davao uvijek, tacno, ali nije isto kada izdvojis svoje pola plate za Mito i kada moras da das 3 svoja mjesecna primanja, zato sto te je drzava toliko srozala da nemas osnovnih ljudskih prava.

Zasto nema dovoljno novca, kako ima dovoljno novca za suplju administraciju, za onolike ministre, za desetine njihovih zamjenika i savjetnika( imamo najskluplji drzuavni aparat na planeti, a najsiromasnija smo zemlja ili jedna od najsiromasnijih), kako je bilo dovoljno novca za SDAovskok kriminalca Tihica, 80000 KM mu dali.

Sve je to kriv ovaj licemjerni narod koji suti i pravi se lud, niko drugi.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 14 Jan 2017, 19:41

dr laganini wrote:..davanje mita je u nasljedstvo došlo našim ljudima još se pamti ona čuvena snađi se druže..ako imaš dopunsko osiguranje u hr je sve besplatno..mislim na liječenje..dopunsko je negdi 15 maraka odprilike..problem je što nema kadra a time i čekanja kod specijalista mjesecima..i da skratim priču uletiš kod tog dr koji ima privatnu ordinaciju pljuneš sto eura i više se ne čeka tako dugo..po meni jeftino i efikasno..kad već bolnic enisu privatizirane..barem ove velike naravno da ih ima i privatni..
o kod vas ima mita -nema razlike

sjecaj se dr iz RIIJEKE , koga je tuzila kerka od pacijenta koji je umoro jer nije htjeo da plati , taj dr je pobjegao u Sarajevo , odakle je inace bio ... itd , mogu se naci detalji na inter.
Image

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 14 Jan 2017, 19:42

..operiraju se i oni koji nemaju za mito..samo svak voli malo podmazat..pogotov kad je bolest u pitanju..prije su se nosili pršuti..kokoši..vino ..rakija..al dodje ti ga na isto..

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 14 Jan 2017, 19:43

SPINERKA wrote:
dr laganini wrote:..davanje mita je u nasljedstvo došlo našim ljudima još se pamti ona čuvena snađi se druže..ako imaš dopunsko osiguranje u hr je sve besplatno..mislim na liječenje..dopunsko je negdi 15 maraka odprilike..problem je što nema kadra a time i čekanja kod specijalista mjesecima..i da skratim priču uletiš kod tog dr koji ima privatnu ordinaciju pljuneš sto eura i više se ne čeka tako dugo..po meni jeftino i efikasno..kad već bolnic enisu privatizirane..barem ove velike naravno da ih ima i privatni..
o kod vas ima mita -nema razlike

sjecaj se dr iz RIIJEKE , koga je tuzila kerka od pacijenta koji je umoro jer nije htjeo da plati , taj dr je pobjegao u Sarajevo , odakle je inace bio ... itd , mogu se naci detalji na inter.
..znam za taj slučaj al nemam mišljenje..al uvik je bilo i biće izdvojeni situacija..

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 14 Jan 2017, 19:44

ah , svi misle -meni se to nece dogoditi... mozda necu ni umrijeti :roll

Nema novaca , pa koliko ima samo nezaposlenih a koliko ih radi -mislim da je skoro 1: 1,5
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 14 Jan 2017, 19:47

u AMERICI te moraju primiti u -hitnoj - i zakrpiti , traziti ce nacina da ti to naplate ako ne - uzima se novac iz budzeta.

al ok sta imam uporedjivati Ameriku i Bosnu , mada obrazovanost i znanje dr je tu negdje. Plate -neuporedive .
Last edited by SPINERKA on 14 Jan 2017, 19:47, edited 1 time in total.
Image

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 14 Jan 2017, 19:47

Chloe wrote:@Posmatraču, niko nije rekao da Ahmed laže. Ili sam nešto prepustila ... :cudi

Moje dijete ima uredno plaćeno zdravstveno osiguranje, te premiju, ali ne daj Bože da ga zaboli u Sarajevu. Još su se udostojili napravili neke sporazume sa kantonalnim zdravstvenim osiguranjima, obzirom kako je bilo prije 2-3 godine.

Kao što je sve komplikovano u BiH tako je i zdravstveno osiguranje ...

@Laganini, mi smo ( moja općina ) u deficitu sa doktorima a kako je počelo i bez medicinskog osoblja bi mogli biti. Odoše ... problem koji se već odražava. Ali koga briga.
Nisam ni mislio na tebe, uopsteno pricam, samo ograniceni umovi, idioti, ne mogu da povezu poslijeratnu pljacku drzave od strane SDA( zbog cega i jesu penzije tako male), koja je Sebiju( ima zena neki psihicki poremecaj, voli da bude zla) postavila na mjesto direktorice Kcusa, iako je bilo daleko sposobnijih kadrova od nje, to znaju ptice na grani.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 14 Jan 2017, 19:49

SPINERKA wrote:u AMERICI te moraju primiti u -hitnoj - i zakrpiti , traziti ce nacina da ti to naplate ako ne - uzima se novac iz budzeta.

al ok sta imam uporedjivati Ameriku i Bosnu , mada obrazovanost i znanje dr je tu negdje. Plate -neuporedive .
U Americi je na sceni Kapitalizam sa oblicima Socijalizma, u Bosni je na sceni Robovlasnistvo, samo najvisi stalez ima pravo da ima osnovna ljudska prava, i vise od toga naravno.
Ko je kriv, ponavljam, Narod .

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3480 times

Post by Chloe » 14 Jan 2017, 19:50

Kako mito nije problem?

U našoj Kantonalnoj bolnici zna se cijena operacije. Pored ZO i plaćene premije,
možeš danima ležati u bolnici al' dok ne počastiš nećeš biti operisan zbog milion razloga. :grana

Nije se nijedna stranka pokazala da je za narod. U biti, kakav narod - takva država.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 14 Jan 2017, 19:54

:hihi

Hoce narod 'svog ' . Nece ni da pomisle da nekom drugom daju sansu.

No , ipak izgleda da je vecina zadovoljna dok nema -demostracija- i ostalih sredstava pobune.
Image

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 14 Jan 2017, 19:58

Chloe wrote:Kako mito nije problem?

U našoj Kantonalnoj bolnici zna se cijena operacije. Pored ZO i plaćene premije,
možeš danima ležati u bolnici al' dok ne počastiš nećeš biti operisan zbog milion razloga. :grana

Nije se nijedna stranka pokazala da je za narod. U biti, kakav narod - takva država.
Ovdje je cijena operacije bez Mita 1000 km, za covjeka sa najnizim mogucim primanjima u Federaciji, pa osim 1000 km pacijent za mito mora da da i jos par stoja naravski, sto znaci da se drzava nije potrudila da za te najugrozenije kategorije obezbijede nikakve subvencije i olaksavajuce okolnosti pri lijecenju.
Mito nije problem, jer ce ga Bosnjo dati ovako ili onako, da bi se na neki nacin osjecao sigurnije, da ce se DR potruditi oko njega.Ne moze tebi niko da zabrani ako hoces da pocastis doktora, to je do tebe.

Penzioneri bi trebali da budu izuzeti od ikakvog placanja, sto je do sada i bio slucaj, ali evo kaze Ahmed Valjevcic da su sa " vrha" dosla neka nova naredjenja.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 14 Jan 2017, 20:00

Pa pare se i uzimaju dok je suza u oku, poslije slabo ko plaća. :oo
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 14 Jan 2017, 20:01

SPINERKA wrote:sta ti radis u zivotu ? hoce li tvoja penzija biti 350km
A što te to interesuje? :oo

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 14 Jan 2017, 20:01

Chloe wrote:

Nisu sve stranke imale jednak kontinuitet vlasti, a zna se kada se drzava najvise pljackala, ko je vodio pljackasju privatizaciju itd
Zbog te stereotipne price " svi su isti" nam i jeste ovako.

SDA je rak rana ovoga drustva.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 14 Jan 2017, 20:03

posmatrac wrote:Zbog te stereotipne price " svi su isti" nam i jeste ovako.
Kao i te o kontinuitetu :oo

Post Reply

Return to “BiH”