Kriminalci i kriminalne grupe u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

silence
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Punica Mirse Švicarca imala žensku kriminalnu grupu

Post by silence » 26 Apr 2012, 23:00

Dust wrote:Image

Sminka je minimalna, nakit minimalan, frizur'ca samo takva....
Zaboravila sam napisati da joj još samo fali metla.... Jaoooo... :zid
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 26 Apr 2012, 23:14

Ova osoba je od ranije bila poznata policiji...znači da več ima policijski dosije... :sok
Jednom kriminalac, uvjek krimunalac...

Marga" je policiji poznata od ranije jer se dovodila u vezu sa seks aferom na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a prije 10 godina bila je vinovnik jedne pucnjave u Tuzli.

Jutrošnji pretres ne dovodi se u vezu sa njenim zetom Mersedom Hadžićem, zvanim Mirso Švicarac, sa kojim je već nekoliko godina u sukobu. Ona je u ožujku 2010. godine, nakon što joj je zapaljen automobil, rekla kako je njen jedini neprijatelj Hadžić koji je oženio njenu kćerku Jelenu.

Mjesto događaja u Brđanima blokirao je veliki broj policajaca, a uviđaj vodi Županijsko tužiteljstvo Tuzla.

Posljednjih godina, prema nekim pričama, Hadžić se povukla u tuzlansko naselje Brđani, gdje je živjela sa dvojicom sinova.

http://www.vecernji.ba/vijesti/margaret ... nak-402875

(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 27 Apr 2012, 22:32

A ko joj je taj zet,i on neki frajer kao?
Ako je ovako lijep ko ona,nije cudno sto su se odmetnuli od normalnog drustva....bas da vidim kako ce proci na sudu :hm
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 27 Apr 2012, 22:37

madam Bovary wrote:A ko joj je taj zet,i on neki frajer kao?
Ako je ovako lijep ko ona,nije cudno sto su se odmetnuli od normalnog drustva....bas da vidim kako ce proci na sudu :hm
MB. i ja sam se pitala isto što i ti. Novinar je to tako napisao kao da je ovaj Švicarac neka poznata ličnost, a nije. Evo ko je taj:

Jutrošnji pretres ne dovodi se u vezu sa njenim zetom Mersedom Hadžićem, zvanim Mirso Švicarac, sa kojim je već nekoliko godina u sukobu. Ona je u ožujku 2010. godine, nakon što joj je zapaljen automobil, rekla kako je njen jedini neprijatelj Hadžić koji je oženio njenu kćerku Jelenu.

:plavi ... eto, valjda je po tome poznat...
(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 27 Apr 2012, 23:21

Sve to na hrpu politi benzinom i baciti sibicu :kafa

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9097 times
Been thanked: 10786 times

Post by Krokodil Behko » 28 Apr 2012, 09:59

Nakon hapšenja zbog oružanog napada na policiju u Tuzli: Marginu narko-grupu pomagala i dvojica pripadnika MUP-a TK

Oružani sukob policije i vođe tuzlanskog narko-kartela Margarete Hadžić koji se prekjučer ujutro dogodio pred njenom kućom, počinje otkrivati najsitnije detalje u razbijanju, očito, velike dilerske grupe u Tuzli. Kako je potvrdio Avazov izvor blizak MUP-u TK, Margi i njenoj grupi, sastavljenoj uglavnom od žena, pomagali su M. R. i M. Ć., pripadnici MUP-a TK.

- Na osnovu izuzetih mobitela i SIM kartica prilikom pretresa njene kuće došli smo do podataka da su dvojica pripadnika MUP-a pomagala ovu zločinačku grupu. Oni nisu učestvovali u nabavci i preprodaji droge, ali se sumnja da su Margareti Hodžić i njenim posrednicima dojavljivali sigurnosne informacije kako bi preprodaja narkotika prolazila što sigurnije. Bit će pokrenuta istraga protiv njih - potvrdio je za naš list izvor iz MUP-a TK.

Skočila na balkon

U vatrenom obračunu Marga je prekjučer teško ranila pripadnika Specijalne policije Dražena Vujanovića, a lakše njegovog kolegu Mladena Divkovića.

Nakon što je pružila ruku kroz vrata i nasumice počela pucati na policiju, koja je na vatru uzvratila, Margareta Hadžić je s ulaznih kućnih vrata, kada joj je nestalo metaka, pobjegla od policije u potkrovlje svoje kuće. Pokušavajući pobjeći, Marga je čak skočila s potkrovlja na balkon prvog sprata, s visine od tri i po metra.

Tu je savladana, a već ranjenu, jer je i sama u oružanom sukobu ostala bez dva prsta na ruci, prevezli su je u UKC. U vatrenom obračunu na policiju je ispalila cijeli šaržer.

- Margareta Hadžić otpuštena je s kliničkog liječenja, nakon čega je lišena slobode. Bit će saslušana u Tužilaštvu TK i predložit ćemo određivanje pritvora - potvrdio nam je Ivo Iveljić, tužilac u Tužilaštvu TK.

Prilikom pretresa njene kuće u Donjim Brđanima koji je jučer izvršen po nalogu Kantonalnog suda u Tuzli, pronađene su znatne količine heroina, veliki broj mobilnih aparata i SIM kartica. Praćenje Marge i njene, uglavnom ženske narko-grupe, koja se krila pod krinkom obavljanja kozmetičkih poslova, počelo je znatno ranije.

- Policija je njenu kuću pretresla prije nekoliko mjeseci, kada su zaplijenjena dva pištolja, više ručnih bombi te veći broj mobilnih telefona. Praćenjem smo otkrili da su joj pred kućom često viđana i skupocjena vozila srbijanskih registarskih oznaka - govori naš izvor.

Margareta Hadžić je sa svojim saradnicama drogu, kako smo saznali, uglavnom nabavljala iz Bijeljine te kupovinom od domaćih, sitnih dilera. Posao je "odrađivala" mudro i nikada nije bila u posjedu velikih količina droge, tvrdi izvor iz MUP-a.

Da će hapšenjem i pronalaskom mnogih dokaza pasti narko-klan Margarete Hadžić, bilo je jasno još prekjučer, kada su u Živinicama uhapšeni supružnici Ružica Babić i Almir Hamza. Oboje se dovode u vezu s Marginom grupom, što je prilikom posjete "Dnevnog avaza" porodičnoj kući Babića jučer u Živinicama potvrdio i Ružicin otac Marko.

Sumnjivi prijatelji

- Policija je ušla u kuću, na sprat, gdje se nalaze moja kćerka, zet i troje maloljetne djece. Prerovili su sve i pretražili, ali nisu našli nešto zbog čega bi sumnjali u njih. Moja kćerka poznaje Margaretu duži niz godina, Marga je čak ovdje i dolazila, ali ne tako često - ispričao je Marko.

Almir Hamza je bivši policajac iz Sarajeva, koji je ostao bez posla i došao u Tuzlu da živi sa suprugom, a oboje su radili u Nogometnom klubu Tuzla. Almir je radio kao pomoćni trener, a Ružica u ugostiteljskom objektu kluba.

Prema riječima Markovog brata i njegovog sina, svakodnevno su primjećivali skupocjene automobile bh. i stranih registarskih oznaka pred kućom Babića. Kažu da su jednom vidjeli Margaretu Hadžić. Od bračnog para Ružice i Almira te Marka tvrde da nemaju mira.

- Mi smo od Ružice i Almira dobivali prijetnje smrću. Dolazili su razni sumnjivi tipovi. Odgovorno tvrdim da rasturaju drogu. Auto mi je ukraden 2009. godine u Zagrebu, jer sam tamo radio, a oni su rekli da su umiješani u krađu. Prijetnje sam dobivao i mobitelom. Mi smo dali izjavu policiji povodom ovog hapšenja - tvrde naši sagovornici.

Margareta Hadžić zvana Marga inače je punica Merseda Hadžića zvanog Švicarac koji, nakon dvostrukog bijega i hapšenja, trenutno izdržava zatvorsku kaznu u KPZ-u Zenica zbog ranjavanja Fatmira Mujaja u sarajevskom "Incognitu". Bolje upućeni tvrde da, iako je Mersed oženio Marginu kćerku Jelenu, punici je bio vječna smetnja. Javno je pričala po gradu da joj je neprijatelj, a nakon što joj je u martu 2008. godine zapaljen automobil u garaži, krivca je tražila upravo u Švicarcu.

Ranjeni policajci stabilno

Zdravstveno stanje ranjenih pripadnika MUP-a TK znatno je bolje nego jučer, rečeno nam je u UKC-u Tuzla. Mladen Divković koji je, zahvaljujući panciru, lakše ranjen, jučer je pušten na kućno liječenje. Njegovom kolegi Draženu Vujanoviću, nakon operacije vrata i abdomena, jučer je urađena još jedna operacija.

- I dalje je dosta teško, ali ne i životno ugroženo njegovo zdravstveno stanje. Urađena mu je i druga operacija. Riječ je o ortopedskoj operaciji ruke - kazala nam je Ersija Aščerić-Mujedinović, portparol UKC-a Tuzla.

Otmice i seks-afera

Ime Margarete Hadžić pojavljivalo se i na sudu u slučaju seks-afere Pravni fakultet, gdje se spominjala kao svodnik. Svjedočila je, također, i u slučaju ubistva Jasenka Hajdarhodžića za koje se sumnjičio njen zet Mersed Hadžić. Ona i njen partner Nadil Hasić zvani Mačak su prije desetak godina kao taoca držali jednog Tuzlaka. Nakon toga su pucali u jednom ugostiteljskom objektu, a izdržavanje zatvorske kazne u nekoliko navrata su izbjegavali zahvaljujući njenoj bliskosti s najutjecajnijim pravosudnim funkcionerima.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Novi detalji otmice terenca jučer u Sarajevu

Post by Krokodil Behko » 12 May 2012, 10:51

Braneći sestru, devetogodišnji dječak se borio sa maskiranim lopovom!

Image

Merjem Duraković ostavila otključan i upaljen automobil, u kojem su bila njena djeca, kako bi sestrinog sina ispratila do haustora.

Nasilnik koji je preksinoć u ulici Antuna Branka Šimića u sarajevskom naselju Hrasno ukrao terenac "volvo" od Merjem Duraković, a potom, shvativši da su u automobilu djeca, crnim "golfom 5", u kojem su bili njegovi saučesnici, pobjegao, još nije uhapšen.

Lopov je iskoristio priliku kada je Duraković otpratila sestrinog sina do haustora, ostavivši otključan i upaljen terenac "volvo", na čijem su zadnjem sjedištu sjedila njena djeca, devetogodišnji dječak i trogodišnja djevojčica.

Hrabri brat

Image

Lopov je, prema svemu sudeći, tek u vožnji shvatio da su djeca na zadnjem sjedištu te je, kako saznaje Dnevni avaz, uhvatio dječaka za uho, a potom i za vrat s namjerom da ga izbaci iz auta. No, dječak se bacio preko sestre, koja je spavala, u želji da je zaštiti. U dramatičnoj borbi sa maskiranim kradljivcem dječak je zadobio masnice po vratu, lakšu povredu uha, a poderana mu je i majica.

Ovim zaista hrabrim činom dječak je uspio uspaničiti lopova, koji je, vidjevši i djevojčicu na zadnjem sjedištu, zaustavio vozilo 300 metara dalje od mjesta gdje ga je ukrao te istrčao vani, gdje su ga u crnom "golfu 5" čekali saučesnici, s kojima je pobjegao.

Nakon što je lopov izašao iz auta, dječak je počeo lupati po prozoru i vrišteći dozivati pomoć, a potom je plačući izašao vani. U tom momentu naišla je jedna žena, kojoj je dijete kazalo: "Nema mi mame."

S druge strane, prestravljena i očajna majka, vidješi da nema automobila, pala je na cestu i zapomagala: "Joj, moja djeca, nema mi djece!"

Srećom, naišao je jedan od građana koji je prethodno vidio i dječaka koji je plakao pored auta, te je odveo majku do djece i terenca.

Kako saznaje Avaz, stanovnici ulice u kojoj se odigrala ova drama, danima su viđali parkirani crni "golf 5".

Čekali trenutak

Očigledno su lopovi samo čekali povoljan trenutak da ukradu nečiji automobil. Prema riječima stanovnika ove ulice, provale i krađe automobila u ovom naselju nisu rijetkost.

Dječak je sa majkom vozilom Hitne pomoći prevezen na Pedijatrijsku kliniku Jezero, gdje mu je, nakon preživljenog šoka i traume, ukazana ljekarska pomoć, a potom je otpušten na kućno liječenje.

Porodica Duraković i dalje je u šoku zbog pretrpljenog straha te jučer nisu željeli davati izjave za medije.

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Novi detalji otmice terenca jučer u Sarajevu

Post by nezaboravna » 12 May 2012, 15:34

Ma znas sta i ta majka je jedna budala,gdje ce ostaviti dijecu ,upaljeno auto i kljuceve u autu .Ma sama kriva za belaj treba nju kazniti koja nije dovolno imala nadzora nad dijecom .Jadna dijeca samo to znam.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 12 May 2012, 15:46

u slicnim situacijama u americi socijalne sluzbe oduzimaju dijete
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 12 May 2012, 15:55

blento59 wrote:u slicnim situacijama u americi socijalne sluzbe oduzimaju dijete
:plavi :plavi Naravno i treba.To moze samo kod nas da prodje :dole :doleos ce ispast jao jadna majka kavo li jo je srce bilo,mora da joj je Allah pomogao ,ma bijezi ba vise tih zamotavanja i lazi. :kita :kita
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 12 May 2012, 16:47

Nije nepoznato, da su više puta, kola u SA, ukradena, samo
dok čovjek skokne, do dvadesetak metara udaljene trafike.
Čemu se ova kretenuša nadala?

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by gejsha » 12 May 2012, 16:55

Svakome se može desiti trenutak nepažnje..jeste da ja nikad ne bih djecu ostavila u upaljenom automobilu, ne samo zbog lopova, nego i radi djece..bilo bi me strah da ne pokrenu auto i da im se nešto ne dogodi..a mali je hrabar :aplauzz
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

MOSTAR: Stravičan pokušaj ubistva

Post by Krokodil Behko » 14 Jul 2012, 18:45

Zdravko Buhovac nožem izbo Samira Zukanovića jer se pogrešno parkirao

Image

U incidentu koji se dogodio kod Lučkog mosta u Mostaru, a kojem je najvjerojatnije prethodila svađa, Zdravko Buhovac nanio je teške tjelesne povrede Samiru Zukanoviću, nakon čega je uhapšen, prenose agencije.

Povrijeđeni Zukanović prebačen je u zdravstvenu ustanovu "Dr. Safet Mujić", gdje su mu ljekari konstatovali teške tjelesne povrede, te je upućen na operaciju.

Policijska uprava Mostar oko 9.45 časova zaprimila je dojavu da se kod Lučkog mosta u Silića ulici dogodio incident.

Do incidenta je došlo nakon što se Buhovac posvađao sa Zukanovićem jer mu se nije svidio način na koji je Zukanović parkirao svoj automobil. Nakon kraće svađe, Buhovac je izvukao nož i izbo Zukanovića u prsa.

Buhovac je rođak Zdenka Buhovca koji je u maju ove godine osuđen za dva ubistva u pokušaju policajaca dok su obavljali službenu dužnost i za dva ubistva u pokušaju svoje braće.

Samir Zukanović je jedan od najboljih skakača na glavu i višestruki osvajač prvog mjesta u skokovima na glavu sa Starog mosta.

U toku je uviđaj o ovom incidentu.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: MOSTAR: Stravičan pokušak ubistva

Post by silence » 14 Jul 2012, 18:55

Strašno!

Gdje mi živimo?! :zid
(Arapska poslovica)

france

Re: MOSTAR: Stravičan pokušak ubistva

Post by france » 14 Jul 2012, 23:50

silence wrote:Strašno!

Gdje mi živimo?! :zid
to ja citavo vrijeme govorim,ali mi niko ne vjeruje

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: MOSTAR: Stravičan pokušaj ubistva

Post by String » 15 Jul 2012, 09:28

Ovo nije stravican, ovo je klasican pokusaj ubistva, barem na nasim prostorima...
Fakat, gdje vi zivite?? Ovo nije nista novo....
Image

france

Post by france » 15 Jul 2012, 12:39

String wrote:Ovo nije stravican, ovo je klasican pokusaj ubistva, barem na nasim prostorima...
pohvali se time,bas ti je za pohvalu,super ti je drzava

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 15 Jul 2012, 12:47

france wrote:
String wrote:Ovo nije stravican, ovo je klasican pokusaj ubistva, barem na nasim prostorima...
Ne kukajte nego dodjite iz Francuske i ostalih zemalja pa napravite da bude bolja...
Image

france

Post by france » 15 Jul 2012, 12:50

String wrote:
france wrote:
Ne kukajte nego dodjite iz Francuske i ostalih zemalja pa napravite da bude bolja...
to i ja govorim,ali vidis ja sam bila u francuskoj i trenutno sam u sarajevu,ali hvala Bogu uskoro se vracam u zemlju snova,da ne mislim kad ce me ko zbosti :hihi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 15 Jul 2012, 13:15

Ljudi su kratkog fitilja totalno.....na svaku se pale i gube razum....ja se trudim cesto (u stvarnom zivotu)ostati pribrana,da nebi ned'o Bog osvanula u kakvoj crnoj hroniki,jer nisam normalna,isto kad neki rade "manevre" po cesti,dodje mi da ih ganjam i upucam.....

Post Reply

Return to “BiH”