SPINERKA wrote:Vecina radi jer mora,a vlro malo osoba radi posao koji vole, i svaka osoba vecinu svog radnog vijeka provede na poslu.
Pametni i bogati rade polu-radno vrijeme u 50tim do polivine 60tih godina,doslovno svih znaimanja,od doktora do zanatlija
A za tri dana mogu vise i bolje uraditi od 5 dana sa prekovremenim satima,ode zdravlje!
Ti razmisljas kao prosjecna amerikanka,a ne kao iznadoprosjecna amerikanka.
Ja hocu pare i vrijeme za sebe.
Ko ima pare,ima sve, a ko nema,nema ni nista. Grunfova filozofija mi se dopada.
Vecina radi ono sto voli --tako su se i opredjelili.
Pametni i bogati -rade duze nego itko od njihovih radnika - ne znaci non-stop -ali prvi dodju ,zadnji odu.
Da ne idem u detalje -malo se poslova moze svesti na 3 dana.Mozda dokt. frizeri itd.
Ne shvatih ovo oko 'PROSKECNOSTI' ali nije mi ni bitno.
-NIJE SVE U PARAMA..
Vecina radi poslove koje moraju ,pitaj 50 osoba za mjesec dana dali vole svoj posao,pa ces dobiti razlicite odgovore!
Pametni i bogati koji ne znaju nista u zivotu osim raditi jesu posebna prica,ali ima puno bogatih koji kasnije u zivotu vise odmaraju ,a manje rade.
Normlano je raditi 5 dana,ali bi bilo bolje raditi 4 dana u sedmici. U US imas poslove koje radis tri ili dva dana po 12 sati,a budes placen kao da radis 40 sati. To je super,ako zelis raditi takav posao.
SVE JE U PARAMA ( naravno,kad imas dobro zdravlje) nema veceg rahatluka od imanja viska para.