Život u dvoje prije braka, da ili ne?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

euphoria
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

Re: Život u dvoje prije braka, da ili ne?

Post by euphoria » 13 Dec 2011, 22:31

Ja ne bih :D
Ovaj svijet neće uništiti atomska bomba kao što kažu novine, nego će umrijeti od smijeha, od banalnosti, od ismijavanja svega i zato što će od svega praviti vic, i to loš vic. *Carlos Ruiz Zafon*

I svi misle da su jedinstveni, a zapravo nije nitko. Čovjek bi se mogao utopiti u beznačajnosti.

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 14 Dec 2011, 00:45

S obzirom na to koliko danas ima razvoda, a još više nesretnih brakova u kojima ljudi cijeli život pate, mislim da bi i bilo pametno prije braka uvjeriti se da je to ta osoba.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by gejsha » 26 Apr 2012, 21:59

Nije loša zamisao, da se vidi kako ćete funkcionisati..ali u mom kraju se to još ne praktikuje.Tako da ne bih da odstupam.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 27 Apr 2012, 23:06

Problem kod nasih ljudi je sto ovi parovi kritiziraju cesto svadbu i brak,a opet ovi njih....
Ruzno je naravno i jedno i drugo,sto god koga veseli neka radi.... :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Seka
Na probnom
Na probnom

Post by Seka » 28 Apr 2012, 00:01

Naravno da sam u život u dvoje prije braka jer sam u zool upoznala medu...vuka ...kengura ali ne i zmiju :)
Ja jesam hodajuca nevolja......,al mogu biti za neke i elementarna nepogoda

Blackhawk

Post by Blackhawk » 28 Apr 2012, 10:24

alma75 wrote:S obzirom na to koliko danas ima razvoda, a još više nesretnih brakova u kojima ljudi cijeli život pate, mislim da bi i bilo pametno prije braka uvjeriti se da je to ta osoba.
U cemu je razlika izmedju razvoda braka, ili ako zivis sa nekim bez da si vjencan pa se rastanete ??

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9144 times
Been thanked: 10858 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 28 Apr 2012, 10:29

Obično je razlika u tome, da se nakon razvoda braka, neko mora seliti
djeca ostaju, bez jednog roditelja.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 28 Apr 2012, 10:33

A sta sa djecom koja se dese iz tog "testiranja" braka ?? Zar i na taj nacin nebi ostala bez jednog roditelja ??

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9144 times
Been thanked: 10858 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 28 Apr 2012, 10:35

Ipak se to dešava malo rjedje.
Čak i to, u većini slučajeva, spada u testiranje izabranika.
Ako ne prihvati da bude otac, znači test je negativan.
Trebala je biti razboritija a on malo manji kreten.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 28 Apr 2012, 10:39

I desi se tako, on odbije da prihvati dijete, ona nije u braku bila, nema nikakvih prava od njega.. I kud dalje sama sa djetetom ??

I koliko vremena bi trebalo proci da bi "test" bio zavrsen, i da bi se moglo znati da li je osoba za tebe ili ne.. Mjesec, godina, dvije, pet ??

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 28 Apr 2012, 10:43

Ako se ima mogucnosti, onda je stvarno bolje.

Plavetnilo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Plavetnilo » 28 Apr 2012, 11:39

Po meni pravi način da nekoga zaista upoznate i zato definitivno, ako postoji mogućnost, DA.
Ne znam zašto bi to trebalo imati unaprijed definiran neki rok trajanja jer se već nakon nekoliko mjeseci upoznavanja, kompromisa, prilagođavanja osjeti da li si spreman za daljnji korak i da li je to ono što želiš za cijeli život, iako ni to ne mora biti garancija da će to zaista tako i biti.
Ostati sam s djetetom nije lako ni u bračnoj ni izvanbračnoj zajednici, ali je puno lakše danas kad žene nisu više financijski ovisne o muškarcu nego što je to bilo nekada.
Muškarac koji je svjestan da je otac djeteta a ne želi ga priznati iz ovih ili onih razloga je sve samo ne muškarac i toj je ženi a i djetetu daleko bolje bez njega nego s njim ( iako je danas puno lakše utvrditi očinstvo nego nekada pa na taj način i ostvariti nekakva prava djeteta ).

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 28 Apr 2012, 21:29

Danas se vjencalo dvoje ljudi koji imaju dvoje djece tinejdzera....vjencali se jer su im djeca rekla daih druga djeca navodno u skoli zezaju zbog razlicitog prezimena mame i tate :cudi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 28 Apr 2012, 22:43

BlackHawk wrote:I desi se tako, on odbije da prihvati dijete, ona nije u braku bila, nema nikakvih prava od njega.. I kud dalje sama sa djetetom ??

I koliko vremena bi trebalo proci da bi "test" bio zavrsen, i da bi se moglo znati da li je osoba za tebe ili ne.. Mjesec, godina, dvije, pet ??
Postoji test ocinstva, pa ga niko ne pita hoce li prihvatiti ili ne. Obaveze mora izvrsavati samovoljno ili putem zakona. A testiranje traje koliko kome odgovara, pa sta...bolje i to nego sto danas se radi nazalost, udju u brak pa se poslije 2 god. razvedu.
Moji se roditelji nikada nisu zakonski vjencali, i nikada niko nas nije zezao ni spomenuo, jer smo imali ocevo prezime.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Blackhawk

Post by Blackhawk » 28 Apr 2012, 23:12

butterfly wrote:
BlackHawk wrote:I desi se tako, on odbije da prihvati dijete, ona nije u braku bila, nema nikakvih prava od njega.. I kud dalje sama sa djetetom ??

Postoji test ocinstva, pa ga niko ne pita hoce li prihvatiti ili ne. Obaveze mora izvrsavati samovoljno ili putem zakona. A testiranje traje koliko kome odgovara, pa sta...bolje i to nego sto danas se radi nazalost, udju u brak pa se poslije 2 god. razvedu.
Moji se roditelji nikada nisu zakonski vjencali, i nikada niko nas nije zezao ni spomenuo, jer smo imali ocevo prezime.
Da zivim u nekoj drugoj drzavi a ne Bih pa hajd nekako to sto kazes zakon... hoce nece..

Moji su bili vjencani, pa nakon razvoda, i sudski i sve je morao placati obaveze.. ali mi ni marke nismo dobili.. kako zasto... zakon :)

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 29 Apr 2012, 11:01

Ne znam Hawk, moji kad su se rastavili iako nisu bili vjencani otac je placao almentaciju. Znam da sad je ako ne placa ide se na tuzbu pa mora izmiriti sve zakasnjele almentacije. A ako ne radi onda ide plijenidba stvari.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 13 Apr 2013, 14:09

Nešto što bih navela kao manu ovog zajedničkog života prije braka je to da početak braka gubi svoju ljepotu, jer je to sve već doživljeno ranije. I ne mogu zamisliti vjenčanje, dolazak po mladu, a dvoje već zajedno žive.. nekako se gubi smisao svega.
Ipak se ne bih odlučila za ovu varijantu.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 191 times
Been thanked: 829 times

Post by gospođa Brams » 13 Apr 2013, 14:23

Apsolutno ZA.
Jedno je s nekime se družiti a sasvim nešto drugo je živjeti s njime.
Imam jednu jako dobru prijateljicu s kojom se odlično slažem ali nisam mogla s njom provesti 10 dana na moru u istom apartmanu...
A kamoli s nekime čitav život živjeti.
Iskreno me boli briga što će mi netko na to reć, važnija mi je puno moja veza i eventualni brak nego to što će susjeda mislit o meni i o tome što živim sa svojim momkom. Nikad me nije previše interesiralo "što će reći selo".
Tako da, planiram sa svojim momkom krenuti u zajednički život čim budemo mogli. Udavat se ne planiram još barem 5-6 godina. I vidjet ćemo kako nam ide
Ionako ne planiram imati tradicionalno vjenčanje, vjerojatno samo kod matičara, pa me i svi ti svadbeni običaji "dolaska po mladu" i slično uopće ne diraju. :)
somehow I manage

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13981 times
Been thanked: 9654 times

Post by Julia-Klara » 13 Apr 2013, 14:28

gospođa Brams wrote:Apsolutno ZA.
Jedno je s nekime se družiti a sasvim nešto drugo je živjeti s njime.
Imam jednu jako dobru prijateljicu s kojom se odlično slažem ali nisam mogla s njom provesti 10 dana na moru u istom apartmanu...
A kamoli s nekime čitav život živjeti.
Iskreno me boli briga što će mi netko na to reć, važnija mi je puno moja veza i eventualni brak nego to što će susjeda mislit o meni i o tome što živim sa svojim momkom. Nikad me nije previše interesiralo "što će reći selo".
Tako da, planiram sa svojim momkom krenuti u zajednički život čim budemo mogli. Udavat se ne planiram još barem 5-6 godina. I vidjet ćemo kako nam ide
Ionako ne planiram imati tradicionalno vjenčanje, vjerojatno samo kod matičara, pa me i svi ti svadbeni običaji "dolaska po mladu" i slično uopće ne diraju. :)
:ok
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 13 Apr 2013, 14:29

gejsha wrote:Nešto što bih navela kao manu ovog zajedničkog života prije braka je to da početak braka gubi svoju ljepotu, jer je to sve već doživljeno ranije. I ne mogu zamisliti vjenčanje, dolazak po mladu, a dvoje već zajedno žive.. nekako se gubi smisao svega.
Ipak se ne bih odlučila za ovu varijantu.
Ovaj dolazak po maldu ok, ali taj pocetak ne mora biti savrsen i nije, svaki pocetak je tezak, dok se ti naviknes na neke sasvim druge obaveze, da sve, ama bas sve dijelis sa jos jednom osobom, treba vremena da sve legne na svoje mjesto. Nije to samo vi se tek uzeli, medeni mjesec, voli te se itd. Brak je nesto sasvim drugo od veze, drzanja za ruku itd. Zato je mozda prednost zajednicki zivot prije.

"Problem" je ovdje sto raja to shvata kao neku probu, pa ako se posvadjam odoh ja svojoj kuci. Isto kao sto ne treba srljati tek tako pred maticara, tako ne treba ni u zajednicki zivot. Kad mislis da bi s nekim mogao provesti zivot i s tom namjerom pocnes s nekim zivjet onda tek to ima smisla.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”