Sadaka rulesMutevelija wrote: 30 Dec 2017, 09:22 Raditi ne treba!!
Čim više ljudi radi manje plate i prava, a vi što kažete da neće ljudi raditi samo podržavate robovlasništvo.

Moderator: Krokodil Behko
Sadaka rulesMutevelija wrote: 30 Dec 2017, 09:22 Raditi ne treba!!
Čim više ljudi radi manje plate i prava, a vi što kažete da neće ljudi raditi samo podržavate robovlasništvo.
Vjerojatno treba.....ali za to ćeš se izboriti sa radom, inicijativom, pa i kad sa malo mozga izađeš na izbore...Mutevelija wrote: 30 Dec 2017, 09:44 Treba biti 1000 KM plata minimalna pa bi vidili ko je lijen.
Šta ćeš sa 400 KM minimalcom.
Čitam sinoć u novinama kako bi se trebalo glasati za nove ljude......ali, gdje su, ti novi ljudi?storm wrote: 30 Dec 2017, 09:53Vjerojatno treba.....ali za to ćeš se izboriti sa radom, inicijativom, pa i kad sa malo mozga izađeš na izbore...Mutevelija wrote: 30 Dec 2017, 09:44 Treba biti 1000 KM plata minimalna pa bi vidili ko je lijen.
sjedeći doma izboriti ćeš se jedino za uvoz radne snage.....uvijek na kugli zemaljskoj ima tko hoće![]()
Jest tako je kakoti kažeš u Disneylandustorm wrote: 30 Dec 2017, 09:53Vjerojatno treba.....ali za to ćeš se izboriti sa radom, inicijativom, pa i kad sa malo mozga izađeš na izbore...Mutevelija wrote: 30 Dec 2017, 09:44 Treba biti 1000 KM plata minimalna pa bi vidili ko je lijen.
sjedeći doma izboriti ćeš se jedino za uvoz radne snage.....uvijek na kugli zemaljskoj ima tko hoće![]()
Koliko je tih ljudi BIH do sad potrošila?Nice try wrote: 30 Dec 2017, 10:00Čitam sinoć u novinama kako bi se trebalo glasati za nove ljude......ali, gdje su, ti novi ljudi?storm wrote: 30 Dec 2017, 09:53Vjerojatno treba.....ali za to ćeš se izboriti sa radom, inicijativom, pa i kad sa malo mozga izađeš na izbore...Mutevelija wrote: 30 Dec 2017, 09:44 Treba biti 1000 KM plata minimalna pa bi vidili ko je lijen.
Ovo sto se nudi su ofucane face koje iz izbora u izbore samo mijenjaju tabore.
Username wrote: 30 Dec 2017, 09:27A da napises radno vrijeme i koliko puta ostanu prekovremeno koje se ne naplati?Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 08:43 Nece ljudi da rade i to ti je.
Moja informacija govori da skladistar u Preventu ima 700 KM platu.
Druga je stvar sto su ljudi zaglibili u kredite pa primaju razliku i govore da im je to plata.
Nice try wrote: 30 Dec 2017, 09:40Nije tačno.Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 08:43 Nece ljudi da rade i to ti je.
Druga je stvar sto su ljudi zaglibili u kredite pa primaju razliku i govore da im je to plata.
To možeš tvrditi za neki procenat, ali reći da npr od 1200 ljudi samo dva čovjeka žele posao i platu, a da ostali radije idu na vanjske kopove i rizikuju život je pretjerano.
... radim cesto .....
CVRLECvrle wrote: 30 Dec 2017, 13:04 Nice, nismo se razumjele.
Nisam rekla da ljudi ne zele raditi bilo gdje, vec konkretno za Prevent. Nece da rade jer je prica kako je u Preventu mala plata pa nece za badava da rade. Znam ljude koji rade u Preventu, cija plata je daleko veca nego sto se prica. I to nisu ljudi na pozicijama, vec obicni smrtnici.
Eh sad, 99,5 % zaposlenih je u kreeitima cije mjesecne rate iznose vise od jedne trecine licnog primanja. I to niko nece da kaze, vec se iznose podaci da je plata enormno mala i da su uslovi nemoguci. To je laz.
Ljudi u BiH su obicni lezihljebovici koji su navikli na humanitarnu pomoc i socijale i koji znaju samo da kukaju.
Daj mi dobar argument zasto ovih 1198 nezaposlenih nije prihvatilo ponudjeni posao, javno i licno ti se ispricavam.
Da treba raditi po mizernim platama.Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 13:04 Nice, nismo se razumjele.
Nisam rekla da ljudi ne zele raditi bilo gdje, vec konkretno za Prevent. Nece da rade jer je prica kako je u Preventu mala plata pa nece za badava da rade. Znam ljude koji rade u Preventu, cija plata je daleko veca nego sto se prica. I to nisu ljudi na pozicijama, vec obicni smrtnici.
Eh sad, 99,5 % zaposlenih je u kreeitima cije mjesecne rate iznose vise od jedne trecine licnog primanja. I to niko nece da kaze, vec se iznose podaci da je plata enormno mala i da su uslovi nemoguci. To je laz.
Ljudi u BiH su obicni lezihljebovici koji su navikli na humanitarnu pomoc i socijale i koji znaju samo da kukaju.
Daj mi dobar argument zasto ovih 1198 nezaposlenih nije prihvatilo ponudjeni posao, javno i licno ti se ispricavam.
Pasaga wrote: 30 Dec 2017, 13:43CVRLECvrle wrote: 30 Dec 2017, 13:04 Nice, nismo se razumjele.
To o cemu se prica ....i jos apsolutna vecina,su generacije rodjene u ratu i posleratne.
Jednostavno,ljudi nemaju radnu naviku,nemaju razvijenu tu svjest.
Nemaju osjecaj odgovornosti prema samom sebi,pa ni drugom koji su im i koji jos im omogucuju da zive losije,ipak lagodno.
Takve osobe,sve ce da rade,samo da nerade.
Ovde gde trenutno boravim,to je zemlja gdje ljudi najvise sele u EU sto se tice posla.
Nikakvo cudo ovde nije da covjek,pa i cjela familija, seli i po 1 000 km samo radi posla,to im nepada tesko...cak budu sretni.
Proci ce vremena dok takvo razmisljanje stigne na te prostore.
Šta je provjerila?Krokodil Behko wrote: 30 Dec 2017, 10:31
Nice try wrote: 30 Dec 2017, 09:40Nije tačno.Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 08:43 Nece ljudi da rade i to ti je.
To možeš tvrditi za neki procenat, ali reći da npr od 1200 ljudi samo dva čovjeka žele posao i platu, a da ostali radije idu na vanjske kopove i rizikuju život je pretjerano.
Kako nije tačno, ako je ona prethodno provjerila?
Šta si ti provjerila, u vezi plata u Preventu?
Kako si došla do te cifre 1200?
Koji vanjski kopovi i kako se dođe do njih, u ovoj diskusiji?
Nemaš mi se za što ispričavati.Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 13:04 Nice, nismo se razumjele.
Izgleda,situacija je takva....samo upadaj.....Nice try wrote: 30 Dec 2017, 14:46Nemaš mi se za što ispričavati.Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 13:04 Nice, nismo se razumjele.
Nemam ja nikakav argument ni za ni protiv već mi je cifra lezihljebovića sumnjiva.
Na vijest sam reagovala sa razumom i čuđenjem jer mi je nevjerovatno da u tako siromašnom kantonu toliko ljudi neće da rade.
A,kako firma ili njeni zaposleni mogu dozvoliti,pri ovjeri, da radnik digne kredit sa ratom većom od jedne trećine primanja![]()
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests