No to što se neki kunu u ljubav od kolijevke do groba nakon potpisa ugovora je komedija

Ma čovjek je sam razbio svu famu oko tiki-taka i za to ga treba poštovati. Kao što on sam kaže, čitava filozofija oko "posjeda lopte" se svodi na jednu prostu zakonitost. Prebaci posjed lopte na jednu stranu terena da bi prisilio protivnika da prebaci obranu na tu stranu. Koristi, zatim, drugu stranu terena da stvoris šansu. On kaže da mrzi tiki-taka frazu jer su analitičari počesto vezali za nju besmislen posjed lopte koji ničemu ne vodi.greeneyes wrote:
Sto me to me cudi.
Nekima, posebno Srbima nije nikakav problem da se npr do kraja zivota zaklinju samo jednom klubu npr LAciju, pa imam havera koji je veliki " fan" LAcijala postao jos od vremena Mihajlovica i Stankovica , pa su se kasnije nadovezala imene poput Darka Kovacevica, Vladimira Jugovica, a danas su na Olimpiku Filip Djordjevic, Dusan BAsta i Sergej Milinkovicstorm wrote:Sasvim je normalno da se malo više prati klub gdje ti igra zemo jel
No to što se neki kunu u ljubav od kolijevke do groba nakon potpisa ugovora je komedija
PA eto, slazemo se u svemu, upravo primjer Alexisa na neki nacin objasbnjava koliko je covjek u Engleskoj kao igrac postao tvrdji", manje kreativniji, nema tamo Inijestu i CAvija da ga pogode loptom u trepavicu, mada je i u Arsenalu solidan zahvaljujuci brzini.greeneyes wrote:Pa sam si sebi dao odgovor. U vrijeme Van Gala su igrali igraci cisto jer su Holandjani koji znaju dodavati loptu, sto bi na neiskusno oko ostavilo dojam da je to to. Koliko je samo tada raspalih Holandjana pustilo korijene u Barci.
Dakle, manjak kvalitetnih igraca u odnosu na Rajkardovo doba ti i ostavlja (ispravan)dojam da se u Rajkardovo doba igrala, dotad, ponajbolja tiki taka. Iako, Van Gal i jeste bio manje ofanzivan tiki takas, sto se vidilo i u Manci.
Nije se Messi oprostio zbog svojih losih igara, nego zbog losih igara ostatka tima, a opet prituzbi na samo njegov racun. Pa taj isti Aguero je bezlican igrac u Argentini, a Higuain je chokao svako finale. O odbrani s matorim i raspalim Demichelisom, veznim redom bez trunke uigranosti da ne pricamo. I naravno, poslije su ti isti baljezgarosi plakali za Messijem, jer su uvidjeli da su bez njega kao skupina velikih automobilskih logotipa bez prikaza moci. Nesto kao ugasen Porse ili Porse s praznim motorskim prostorom.
Ne znam zasto bi bio bolji igrac nego li u Cityju. Nije bas da Barcim stil igre svakom pase, stavise. A David Silva se kao clan reprezentacije dobro upoznao s tim stilom, a i svakako je savrsen tip igraca za tiki taku.
I cisto me zanima zasto se Messi, kao najbolji igrac i igrac koji individualno moze uciniti vise nego bilo koji igrac na dunjaluku, ne bi naigrao u Engleskoj ili Italiji? Ja mislim da bi on dominirao u bilo kom kraju fudbalskog svijeta, jer je jednostavno genije. Mozda bi statisticki bio nesto, neznatno, slabiji. Mozda.
Samuel Eto'o je za vrijeme dok je igrao u Mallorci imao dvadesetak godina. Njegov prime se poklopio s igrama u Barci. Uostalom, kao protutezu pogledaj Villu i njegovu statistiku prije i tokom igara u Barci. Ili Henryjevu. Uzmi onda primjer Alexisa tokom igara u Barci i sada u Arsenalu.
Mozemo se sloziti da Barcin stil moze igrace uciniti boljim( Pedro, Busquets i sl.), ali ne sve. Jer pojedincima ne da da disu punim plucima jer se moraju podrediti tom istom sistemu.
Pa fanovi su zbog Dzeksona, sto vecina i naglasi. Ali eto, ti tvrdis da to ne naglase.
Šta da ti pričam kad ne gledašUsername wrote:Kakva?
to ti je cca 530 m2 više terenaposmatrac wrote:Izgleda da su sada te dimenzije vecine evropskih stadiona podesene na 105 m duzine i 68 m sirine, ranije to nije bio slucaj, sjecam se Grbavice koja je vise skoro podsjecala na kvadrat nego na pravogaonik, kasnije je i ona dobro suzena.
Evo procitah da je Santjago Bernabe danas ipak 2 metra danas duzi od Nou Kampa i 4 metra siri
Bas zato trebas objasniti i bez mog pitanjasrculence7 wrote:Šta da ti pričam kad ne gledašUsername wrote:Kakva?
Otvorena,sa dosta šansi,preokreta i golova,odlična,na kraju 4:2Username wrote:Bas zato trebas objasniti i bez mog pitanjasrculence7 wrote:Šta da ti pričam kad ne gledašUsername wrote:Kakva?
To meni idesrculence7 wrote:Otvorena,sa dosta šansi,preokreta i golova,odlična,na kraju 4:2Username wrote:Bas zato trebas objasniti i bez mog pitanjasrculence7 wrote:Šta da ti pričam kad ne gledašUsername wrote:Kakva?. Biće verovatno i u revanšu uzbudljivo.
Zadovoljan,detaljan izveštaj će verovatno biti sutra postavljen
Pala je Roma nešto...greeneyes wrote:Koji su ovo luzeri, braco mila. Samo mi zao sto ne pogledah tekmu.
Jesam no ja rekao da bi Roma mogla daleko? Da se namah pospem pepelom
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 12 guests