Prihvatate li kritike?
Moderator: Krokodil Behko
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
- Status: Offline
Re: Prihvatate li kritike?
Danas, kad je postalo normalno da se savjeti daju čak i kad ih najmanje trebaš, ne slušam nikog. Prošla su ta vremena kad sam razmišljala o tome da li se nekom sviđam ovakva kakva sam. Sad radim samo kako JA mislim da trebam, svjesna da sama sebe najbolje poznajem. Kako da mi da savjet neko ko ne zna ko sam i šta sam suštinski.
Mamu i muža pristojno saslušam, a za ostale čak nemam strpljenja ni za to. Ili skrenem s teme ili ih direktno otkačim.
Mamu i muža pristojno saslušam, a za ostale čak nemam strpljenja ni za to. Ili skrenem s teme ili ih direktno otkačim.
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
Pa eto, de uputi jednu, pa da vidiš kad se povampirim i izokrenem ovo mjesto naopako.Krokodil Behko wrote:I šta reče? Kako ti sa kritikama?

Šalim se, al' da budem iskren zavisi od teme, osnovanosti/neosnovanosti, procijenjene svrhe kritike, procijenjenih posljedica, procijenjenih kratkoročnih i dugoročnih posljedica uzrokovanih vrstom reakcije itd...
Sve to meni prolazi kroz glavu, relativno brzo ali nikada momentalno pa koliko mogu izbjegavam da reagujem impulsivno i nagonski. Nek' prenoći, što se kaže.
A onda lako odlučim da li ću pokazati zube, klimnuti glavom, ignorisati, pokušati objasniti, držati stranu, popustiti, zahvaliti se itd.

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13963 times
- Been thanked: 9642 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9135 times
- Been thanked: 10846 times
Pa too.. to.. Mislim da je i za kritičara i za kritikovanog, najbolje da kritikovani kaže "aha.. ja.. u redu. hvala"Bla wrote:Pa eto, de uputi jednu, pa da vidiš kad se povampirim i izokrenem ovo mjesto naopako.Krokodil Behko wrote:I šta reče? Kako ti sa kritikama?![]()
Šalim se, al' da budem iskren zavisi od teme, osnovanosti/neosnovanosti, procijenjene svrhe kritike, procijenjenih posljedica, procijenjenih kratkoročnih i dugoročnih posljedica uzrokovanih vrstom reakcije itd...
Sve to meni prolazi kroz glavu, relativno brzo ali nikada momentalno pa koliko mogu izbjegavam da reagujem impulsivno i nagonski. Nek' prenoći, što se kaže.
A onda lako odlučim da li ću pokazati zube, klimnuti glavom, ignorisati, pokušati objasniti, držati stranu, popustiti, zahvaliti se itd.

- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Pitala bih te da li bi mogao biti toliko saburli da sjedneš s nekim ko te smatra balavcem i ko ne može rečenicu sastaviti a da ti ne upakuje savjet...Krokodil Behko wrote:Pa too.. to.. Mislim da je i za kritičara i za kritikovanog, najbolje da kritikovani kaže "aha.. ja.. u redu. hvala"Bla wrote:Pa eto, de uputi jednu, pa da vidiš kad se povampirim i izokrenem ovo mjesto naopako.Krokodil Behko wrote:I šta reče? Kako ti sa kritikama?![]()

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Može kako da nePeggy Sue wrote:Pitala bih te da li bi mogao biti toliko saburli da sjedneš s nekim ko te smatra balavcem i ko ne može rečenicu sastaviti a da ti ne upakuje savjet...Krokodil Behko wrote:Pa too.. to.. Mislim da je i za kritičara i za kritikovanog, najbolje da kritikovani kaže "aha.. ja.. u redu. hvala"Bla wrote:Pa eto, de uputi jednu, pa da vidiš kad se povampirim i izokrenem ovo mjesto naopako.Krokodil Behko wrote:I šta reče? Kako ti sa kritikama?![]()

Ako si depresivna osoba onda ćeš svejedno reći "jes tako je"

U svakom slučaju, jednostavnije je složiti se sa kritikom koja dolazi od takve osobe, nego raspravljati do besvijesti a unaprijed znaš, rezultat je nula.
Slaba sam s kritikama skroz, brzo se uvrijedim, težak sam ja insan.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 

- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Ma vjeruj, ubije te u pojam nakon treće rečenice... Osjećaš se isto debil. Poslije već otvoreno počneš s onim dobrim starimKrokodil Behko wrote: Ako si depresivna osoba onda ćeš svejedno reći "jes tako je"
U svakom slučaju, jednostavnije je složiti se sa kritikom koja dolazi od takve osobe, nego raspravljati do besvijesti a unaprijed znaš, rezultat je nula.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pa šta ćeš.. Zgriješila si, prihvati kritiku i nastavi dalje. To jeste, dok ta osoba ne nastavi dalje do sljedeće žrtve, a ti nastavi po svome.Peggy Sue wrote:Ma vjeruj, ubije te u pojam nakon treće rečenice... Osjećaš se isto debil. Poslije već otvoreno počneš s onim dobrim starimKrokodil Behko wrote: Ako si depresivna osoba onda ćeš svejedno reći "jes tako je"
U svakom slučaju, jednostavnije je složiti se sa kritikom koja dolazi od takve osobe, nego raspravljati do besvijesti a unaprijed znaš, rezultat je nula.i ponavljaš "znam, znam, znam..."
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Iliti ukratko, jedno je saslušati a drugo poslušati kritiku. 

:

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Ili su ovo gore ipak savjeti a ne kritike....
:

-
Evo sta kaze Wiki.... za kritiku :
Općenito
Kritika se može razlikovati na način na koji se izvršava:
pozitivna kritika: riječi hvale, priznanja
negativna kritika
konstruktivna kritika: kritika koja ima za cilj poboljšanje stanja
destruktivna kritika: kritika koja je usmjerena na uništavanje
samokritičnost: diferenciran pregled svojeg ponašanja i / ili vlastitih uvjerenja u vezi s određenim kriterijima, kao što primjerice pitanje "jesam li ja stvarno tolerantan?"
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7405 times
- Been thanked: 17224 times
Nekad se desi da onaj koji kritikuje stvarno nije u pravu i kad pođeš da mu to objasniš ispadne kao da ne znaš primiti kritiku 

Teško....tvrdoglava sam i baš me nervira što ljudi upliću svoje noseve u tuđi život i daju sebi za pravo da te kritikuju i za najmanju sitnicu i pođu dijeliti savjete,a njihov život je totalna katastrofa...
-
Maminu kritiku jok.
Ona bi samo zvocala, niko joj ne ugodi. Sve njene kritike se svode na to (ovo vazi i kad buraza kritikuje) da bi mi trebali zivjeti zivote koji su onakvi kako ih je ONA zamislila a ne onako kako mi zelimo. Neka hvala, prst u uho.... 
Konstruktivnu kritiku prihvatam. Ja sam inace od onih osoba kojoj treba taj vid komunikacije, ovaj opsesivni dio moje licnosti zna biti malo zeznut bas, ne vidi se suma od drveta cesto. Malo (duze) mi treba da je preradim (kritiku, jelte), poslozim kockice u svojoj glavi ali kad klikne onda klikne. Onda sjednem pa sebi napisem jedno veeeeeeeeliko pismo
i nastavim dalje.
Odoh meditirati

Konstruktivnu kritiku prihvatam. Ja sam inace od onih osoba kojoj treba taj vid komunikacije, ovaj opsesivni dio moje licnosti zna biti malo zeznut bas, ne vidi se suma od drveta cesto. Malo (duze) mi treba da je preradim (kritiku, jelte), poslozim kockice u svojoj glavi ali kad klikne onda klikne. Onda sjednem pa sebi napisem jedno veeeeeeeeliko pismo

Odoh meditirati

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3847 times
- Been thanked: 2888 times
Fatma wrote:Teško....tvrdoglava sam i baš me nervira što ljudi upliću svoje noseve u tuđi život i daju sebi za pravo da te kritikuju i za najmanju sitnicu i pođu dijeliti savjete,a njihov život je totalna katastrofa...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3847 times
- Been thanked: 2888 times
[quote="MORENA"]da[/quote]
...pravis zijan....belaj.....

...pravis zijan....belaj.....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce