E sad već ti je i pamćenje upitno

Moderator: spacebound
E sad već ti je i pamćenje upitno
Vani zima, usi otpadaju...baterija na 1% a ja ajfoun trljam, da se podigne nivo na 3%...
vise volim sa njima sjediti i pričati nego sa zenturacama koje tračaju i sole pamet..meni ni moja nana niti majka (rahmet im duši) nisu pametovale ili nešto slično, nego pričale kakav je život bio kad su one bile mlade,,neznam nazovi me slobodno čudnom ali ja to volem slušati.Nice try wrote: 18 Apr 2018, 15:26Kako je divno i slatko kad je neko pun entuzijazma i želje za druženjem sa starijim osobamaDivlja_u_srcu wrote: 17 Apr 2018, 19:20može radosrculence7 wrote: 17 Apr 2018, 15:22Da ti pozajmim nekuDivlja_u_srcu wrote: 16 Apr 2018, 08:29 Lijepa nana
kako bih voljela da imam neku staru nanu, da mogu sanjom kafu piti dok mi priča o svojoj mladosti, kako se nekada živjelo i voljelo![]()
![]()
Ima tu i mudrih saveta, ništa ne košta saslušati pa probrati![]()
ja volim nane, nene, majke![]()
![]()
Divim se tome, ali i ne razumijem.
Chloe wrote: 18 Apr 2018, 17:56... Divlja de ih pusti, sad bi neko rekao imamo mi vremena za isjedavanje i ispričavanja aman - zaman. Nekad nemamo vremena za sebe i svoje bližnje, a kamo li za nekog drugog, ali što su oni to doživjeli kao da pričamo o nekim seansama je pretjerivanje.
Sresti stariju osobu, porazgovarati s njom, saslușati nekog koga većina neće da sluša je na neki način i dobro djelo.![]()
Uostalom, nisu li u većine nas roditelji već zakoračili u te starije godine? Koliko je ovdje forumaša kojima su roditelji umrli? Žale li što nisu više porazgovarali s njima? Koliko ljudi općenito žali što nije odvojilo vișe vremena za razgovar sa dedom i nanom, tatom i mamom bez obzira šta i kako su pričali?![]()
Upravo tako, Nane su krive sto nama nije sve potaman. Buduce Nane, popravite stanje u drustvu da vas pokoljenja buduca ne kunu
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest