Uspjeh

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Uspjeh

Post by Socrates » 26 Oct 2019, 21:43

Nisam ja baš siguran da ti razumiješ riječ "relativnost".

Support system je važan jedino ako ga poredis sa nedostatkom support systema kod neke druge osobe.

Sam po sebi ne mora ništa da znaci. Toliki ljudi sa ogromnim support systemom su jednostavno nesretni. :cudi

Stoga, to je relativno.
. . . . . . . . .

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 Oct 2019, 21:46

Isto je i sa uspjehom.

Totalna je glupost reci da ljudi na Zapadu imaju sve i da zato, by default, moraju biti sretni.

Čovjek uvijek zahtjeva više nego ima. Sa nekim izuzecima, al' to je druga tema.
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 26 Oct 2019, 21:49

Socrates wrote: 26 Oct 2019, 21:43 Nisam ja baš siguran da ti razumiješ riječ "relativnost".

Support system je važan jedino ako ga poredis sa nedostatkom support systema kod neke druge osobe.

Sam po sebi ne mora ništa da znaci. Toliki ljudi sa ogromnim support systemom su jednostavno nesretni. :cudi

Stoga, to je relativno.
support system je jednsotavno vazan svakome u zivotu , sto ti nije jasno :123

ti poksuvas reci da osobe sa supoport sistemom mogu biti nesretne, naravno da mogu , ali biti nesrtan bez support sistema je definitvno teza pozicija :123
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika » 26 Oct 2019, 21:51

Mister No wrote: 26 Oct 2019, 21:40
statebriga wrote: 26 Oct 2019, 21:39

nista Soc nije rekao :123
Upravo tako.

Pratimo. Ukljucimo se.

Bez obzira koliko se nečiji život čini lagan izvana, to ništa ne znači, jer svaka osoba se suočava sa nizom teškoća specifičnim samo za njih. Na kraju krajeva, i sa svojom psihologijom i mentalnim sklopom. I sa beskrajnom željom da ima sve. A mogućnosti i resursi su ograniceni, i u tom smislu.

Zato se možda jedino može govoriti o relativnoj lakoći nečijeg života.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 26 Oct 2019, 21:53

navika wrote: 26 Oct 2019, 21:51
Mister No wrote: 26 Oct 2019, 21:40

Upravo tako.

Pratimo. Ukljucimo se.

Bez obzira koliko se nečiji život čini lagan izvana, to ništa ne znači, jer svaka osoba se suočava sa nizom teškoća specifičnim samo za njih. Na kraju krajeva, i sa svojom psihologijom i mentalnim sklopom. I sa beskrajnom željom da ima sve. A mogućnosti i resursi su ograniceni, i u tom smislu.

Zato se možda jedino može govoriti o relativnoj lakoći nečijeg života.

:ccc

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8664 times
Been thanked: 5408 times
Status: Online

Post by Mister No » 26 Oct 2019, 21:54

Nije niko ni rekao da ljudi na Zapadu imaju sve.

Imaju neuporedivo vise od onih u Kongu npr., to je receno.
Da bi bio uspjesan i sretan prvo trebas biti sit, a to je za milijarde ljudi problem.

Rodis se, ili te roditelji odvedu u Svicarsku, Australiju, Svedsku, Norvesku ili Kanadu i boli te racku, taj elementarni problem si rijesio.
The Dark Side Of The Forum...

Vjetar
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Post by Vjetar » 26 Oct 2019, 21:55

Uspjeh iz tvoje perspektive i uspjeh iz perspektive društva u kojem živiš može biti potpuno različita stvar. Ako je uspjeh ispuniti svoje potrebe i ostvariti većim dijelom svoje želje i ambicije, možeš imati takve želje, potrebe i ambicije da ih sve ispuniš i doživljavaš se kao uspješan i ispunjen, a da su to neke gluposti zbog kojih te društvo doživljava kao propalicom. Zato postoje neke univerzalne vrijednosti koje onda definiraju nečiji uspjeh.

Pitanje je samo je li (ti) bitnije zadovoljiti društvene norme ili vlastite.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 26 Oct 2019, 21:55

Socrates wrote: 26 Oct 2019, 21:46 Isto je i sa uspjehom.

Totalna je glupost reci da ljudi na Zapadu imaju sve i da zato, by default, moraju biti sretni.

Čovjek uvijek zahtjeva više nego ima. Sa nekim izuzecima, al' to je druga tema.
a sto podrazumijevas pod "imaju sve" :hm

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 26 Oct 2019, 21:59

Oblak wrote: 26 Oct 2019, 21:55 Uspjeh iz tvoje perspektive i uspjeh iz perspektive društva u kojem živiš može biti potpuno različita stvar. Ako je uspjeh ispuniti svoje potrebe i ostvariti većim dijelom svoje želje i ambicije, možeš imati takve želje, potrebe i ambicije da ih sve ispuniš i doživljavaš se kao uspješan i ispunjen, a da su to neke gluposti zbog kojih te društvo doživljava kao propalicom. Zato postoje neke univerzalne vrijednosti koje onda definiraju nečiji uspjeh.

Pitanje je samo je li (ti) bitnije zadovoljiti društvene norme ili vlastite.
odgovor je jednostavan: to ovisi od vrste uspjeha , jer uspjeh moze biti iskljucivo privatan i iskljucivo tebi vazan, i kao takav nema sukoba sa sredinom

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 Oct 2019, 22:00

statebriga wrote: 26 Oct 2019, 21:49
Socrates wrote: 26 Oct 2019, 21:43 Nisam ja baš siguran da ti razumiješ riječ "relativnost".

Stoga, to je relativno.

ti poksuvas reci da osobe sa supoport sistemom mogu biti nesretne, naravno da mogu , ali biti nesrtan bez support sistema je definitvno teza pozicija :123
Ja nisam ušao na temu da se svadjam kome je teže. :valja Uopste me ne interesuje da meni bude teže nego bilo kome drugom. :ok

Individualna patnja covjeka je samo njegova patnja. Neko pati sto nema krov nad glavom, a neko zato što nema milijardu dolara više od Bezosa.

I jedan i drugi pate, na drugacije načine, potpuno specifične za njihove okolnosti.

Slažem se da bi cilj trebao biti da niko ne pati zato što nema krov nad glavom, ali to ne znači da smo ga time potpuno riješili patnje.

Ultimately, čovjek teži ka zvijezdama, ili, ako baš hoćeš da shvati božju namjeru, i patiće se dok to ne dostigne.
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 26 Oct 2019, 22:05

Socrates wrote: 26 Oct 2019, 22:00
statebriga wrote: 26 Oct 2019, 21:49

Ja nisam ušao na temu da se svadjam kome je teže. :valja Uopste me ne interesuje da meni bude teže nego bilo kome drugom. :ok

Individualna patnja covjeka je samo njegova patnja. Neko pati sto nema krov nad glavom, a neko zato što nema milijardu dolara više od Bezosa.

I jedan i drugi pate, na drugacije načine, potpuno specifične za njihove okolnosti.

Slažem se da bi cilj trebao biti sa niko ne pati zato što nema krov nad glavom, ali to ne znači da smo ga time potpuno riješili patnje.

Ultimately, čovjek teži ka zvijezdama, ili, ako baš hoćeš da shvati božju namjeru, i patiće se dok to ne dostigne.

pa ja se ne svadjam, kako si to zakljucio :hihi

individulana patnja je specificna za sve , ali lakse je patiti od istog problema sa krovom nad glavom umjesto bez krova nad glavom

stoga, support system jeste vazan

prije su ljudi umirali jer nemaju novac za lijecenje, a bogatas koji bolije od iste bolesti je prezivio zahvaljujci novcanoj podrsci

ti iskljucivo insisitras na individulanim patnjama , i iste koristis kao relevantno obrazlozenje, sto je jednostavno nelogicno :lupa

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 Oct 2019, 22:10

statebriga wrote: 26 Oct 2019, 22:05
Socrates wrote: 26 Oct 2019, 22:00

Slažem se da bi cilj trebao biti sa niko ne pati zato što nema krov nad glavom, ali to ne znači da smo ga time potpuno riješili patnje.

individulana patnja je specificna za sve , ali lakse je patiti od istog problema sa krovom nad glavom umjesto bez krova nad glavom

prije su ljudi umirali jer nemaju novac za lijecenje, a bogatas koji bolije od iste bolesti je prezivio zahvaljujci novcanoj podrsci

ti iskljucivo insisitras na individulanim patnjama , i iste koristis kao relevantno obrazlozenje, sto je jednostavno nelogicno :lupa
Pa priča o uspjehu jeste individualna. Nemamo valjda specifične standarde uspjeha. :cudi

Niti imamo specifične limite želja. Onog časa kad sputamo čovjekove želje, dolazimo do velikog problema.

To su pokušali komunisti. Katolicka crkva prije Enlightenmenta i na kraju Luterove pobune, isto. :cudi
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 26 Oct 2019, 22:12

Socrates wrote: 26 Oct 2019, 22:10
statebriga wrote: 26 Oct 2019, 22:05

Pa priča o uspjehu jeste individualna. Nemamo valjda specifične standarde uspjeha. :cudi

Niti imamo specifične limite želja. Onog časa kad sputamo čovjekove želje, dolazimo do velikog problema.

To su pokušali komunisti. Katolicka crkva prije Enlightenmenta i na kraju Luterove pobune, isto. :cudi
oisi od vrste uspjeha, stoga nije svaki uspjeh iskljucivo individualan :ok

pstoji niz fatkora u zivotu koji utjecu na nas uspjeh :ok

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 Oct 2019, 22:51

Eto, neki dan gledam neki dokumentarac o Prince Harriju i Meghan Markle i njihovom putu po Africi.

Naizgled, ništa im ne bi trebalo faliti, on zlatnom kašikom hranjen od rođenja, ona se udala za princa.

Međutim, i to su ljudi koji su stavljeni u specifičan splet okolnosti. Igraju uloge u koje su stavljeni, on od rodjenja, ona sopstvenom odlukom.

Medjutim, ako ih gledam kao ljude, a ne kao royal couple, ništa njihov život nije lakši od mog. Čak bih rekao da je i teži. Ja u njihovim očima mogu da vidim patnju.

Namjerno spominjem aristokratiju, jer je to ekstremni primjer.

Šta je falilo, naizgled, Chris Cornellu? Imao je profesionalni uspjeh, vjerovatno veći nego što je ikad sanjao da će postići. Nasao je i ljubav. Objesi se čovjek.

Anyway, niko nije rekao da je život lak. Enjoy the journey, jer o destinaciji još pojma nemamo.

Imate cast da predate štafetu. Na ovaj ili onaj način.

Čestitam. :ruke
. . . . . . . . .

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika » 26 Oct 2019, 22:58

Sto vise imas tim si veci rob, i nisi suguran ko koga posjeduje, ti svoj imetak/titulu, ili oni tebe.

I upitas se nekad je li sve vrijedno tolike tvoje zrtve/odricanja/davanja.

Mister No
Has thanked: 8664 times
Been thanked: 5408 times
Status: Online

Post by Mister No » 26 Oct 2019, 23:15

U toku rata u Tuzli nije zabiljezen slucaj samoubistva.
Bez struje, hrane, vode i grijanja uz redovno granatiranje niko se ubio nije.

Nakon rata skakanje sa 9-tog sprata zgrade na glavu je postala sedmicna disciplina.
Koristenje podrske koju ti sistem pruza ocito ima i svoje nus pojave.

Tako je princeza vrlo nesretna, roka se heroinom i sprema se da skoci sa zgrade jer je pala u depresiju usljed manjka paznje majke.
U isto vrijeme Kinta Kunte iz Zambije je vrlo sretan jer je danas 2 puta jeo, a za majku i ne zna kako treba jer ima jos 8-ero brace pa istu vidi jednom mjesecno.

Dobijes od sistema (drzave) sve elementarno (i vise od toga), a onda izmislis sebi razlog da budes u "badu".
The Dark Side Of The Forum...

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1585 times
Been thanked: 2949 times

Post by Mutevelija » 26 Oct 2019, 23:15

U ratu ima vise empatije.

Zasto bi se ubio svoje najmilije doveo u jos vecu opasnost i tugu a zar nije dovoljna tragedija sam rat.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 Oct 2019, 23:19

Nije uopste stvar empatije, nego preživljavanja.

Kada čovjeka stavis u "survival mode", onda se on bori, well, samo da preživi.

Kada riješi pitanje osnovnog preživljavanja, onda covjek ima i više ciljeve, pa samim tim ima i više nezadovoljstva, i patnje.

To nije stvar samo psihologije, nego ponekad i čisto fizička stvar.
Last edited by Socrates on 26 Oct 2019, 23:20, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1585 times
Been thanked: 2949 times

Post by Mutevelija » 26 Oct 2019, 23:20

U ratu mislisna ostale, u miru mislis na sebe, korijen depresije je bas taj sto mislis puno o sebi.
U ratu nemas kad misliti na sebe samo, kad lete glave.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 Oct 2019, 23:21

Pa, eto, donekle bih se složio i sa tim.
. . . . . . . . .

Post Reply

Return to “Pričaona”