Helverova noć
Sinoć u Kamernom. Fenomenalne uloge Mirjane Karanović i Ermina Brave. Emocije u najčistijem izrazu.
EKSCES TOKOM PREDSTAVE ZA POJAČAN APLAUZ NA KRAJU: Na predstave u Kamerni često dovode učenike srednjih škola, organizovano, i razumijem te poteze, da se djeca malo primaknu kulturi, makar i nasilu

, te da se prodaju karte, jel... Iako se obavezno gase mobiteli, gospođi dva mjesta od mene zvoni Viber svojim difoltnim zvukom usred predstave koja nije komedija... Transfera blama... "De više, ugasi to!" ... ali žena je sad uspaničena što samo otežava stvar, prevrće mobitel, lola svira, ona ne može da ugasi i agonija se produžava sto godina...
Al' to se može desiti svakome.
Ono što se ne može desiti svakome nego baš odabranima je da se glumac u sred predstave izdere na tebe jer si bezobrazni ignorant
Nakon jedne potresne scene, naša ti srednjoškolska pičuladija u jednom uglu žamori i glagolja u mraku, pihoće se i sašaptava...
Prilazi Mirjana skroz do gledalaca i, kao da je riječ o dijelu predstave, kao da nastavlja svoj tekst, sasvim prirodno, okrenuta tom dijelu publike, zagrmi:
- ZAČEPITE! Nemate vi pojma o ničemu! Prekinite s pričom!
Ja šokiran, ali u oblacima
Poslije predstave Mirjana se obratila, uz svojevrsno izvinjenje publici na reakciji, rekavši kako je zlo o kojem je riječ u predstavi veoma vitalno i kako "ćete se vi koji ćete živjeti poslije mene, susreti se stalno s njim, pa ga zato valja upoznati i pripremiti se za njega."

Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.