Mislite li da na forumu ima previse offtopica?

Obavjestenja o promjenama na forumu, prijedlozi, kritike, pravila.

Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma

Mislite li da na forumu ima previse offtopica?

Da, treba nesto poduzeti u vezi toga
17
30%
Da, ali mi ne smeta
14
25%
Nema nista lose u off-u, brisanje i prebacivanje samo pokvari zabavu
14
25%
Ne
11
20%

Total votes: 56

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46385 times
Been thanked: 8295 times
Status: Online

Re: Mislite li da na forumu ima previse offtopica?

Post by ElTriconi » 10 Apr 2020, 15:59

Fuddo wrote: 10 Apr 2020, 15:57
ElTriconi wrote: 10 Apr 2020, 15:51

Treba vas sve banovat :haha
Donijeli smo odluku.
Idemo na trosjed.
Mi cemo tamo kenjat,
Ostalima prepustamo da se u miru ispricaju.

Dodje li ko za nama, bice bijen. :oo
Djeste se sastali? Jestel na istom kanalu dje se sjednice odrzavaju? :haha
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times
Status: Offline

Post by dadojović » 10 Apr 2020, 15:59

Fuddo wrote: 10 Apr 2020, 15:51
dadojović wrote: 10 Apr 2020, 15:49 U većini slučajeva radi se o tome da to radi nekoliko uvijek istih forumaša. Nadalje, imamo cijeli jedan podforum, dakle stotinjak tema gdje je to dopušteno, ali opet tih stotinjak tema nisu dovoljne, već se čata po većini tema.
Dakle, stotinjak tema gdje se može čatati i nije dovoljno?
Ako nekoga ne zanima neka tema, odakle ta potreba doći na neku temu i začatati ju? Pusti druge ljude neka pišu i čitaju o onom što ih zanima. Da forum jeste, između ostalog, i mjesto za zabavu, ali zabavljaj se na tih stotinjak tema u pričaoni a ne po cijelom forumu.
Pretjerujes.
Realno, aktivno ti sest tema
I vjecno zanimljivi bozo vreco
Cuj stotinjak
Pretjerujem?
252 teme u pričaoni.
Plus chat. Znači, 253.
I nije dovoljno za chat?
Zašto začatavanje ne ograničiti na te 253 teme? U čemu je problem?
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 10 Apr 2020, 15:59

Nice try wrote: 10 Apr 2020, 15:55
Venera wrote: 10 Apr 2020, 15:52

pa upravo jer smo svi u karantini, narod je vise nervozan

najgore je nama u stanovima , ja jos nsima kupila auto, znaci, nervoznija sam , jer sam ogranicen sa kretanjem

plus nosenje maski vani , a guse, a ja bi rado prosetala vani bez iste van grada

znaci, nije svima isto ni u karanteni :ok
Možeš prošetati i bez auta.
Nije život samo ono što mi želimo da radimo i kako želimo.
Prilagodimo se svemu.
Ovo stanje neće trajati još par dana...
al' ne mogu bez maske, citaj sto sam napisala :pusa

ovo stanje ce trajati do kraja Maja :rumenko

ipak,vama sa kucom, dvoristima i manjim sredinama je lakse :rumenko
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try » 10 Apr 2020, 16:02

Dobro.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2551 times
Been thanked: 7880 times

Post by Duminjo » 10 Apr 2020, 16:03

Ne bih stavio zajebanciju i off u istu rečenicu. Neki se zajebavaju Al ostaju u okviru teme dok se neki drugi i ne zajebavaju, lafo ozbiljni Al uvijek negdje temu i pricu odvedu u neku stvar. Nije to bas tako ni jednostavno ukrotiti kolko se cini na prvu.

Ne znam da bi se iko ljutio ako Bude banovan na jedan/dva Dana zbog pretjerivanja Sa offom. Sa druge strane, Ima sigurno i onih kojima je taj pretjerani off vise na vrh glave i jednostavno gube volju da udju na Forum.

Na nekim temama se bas pretjeruje. Evo npr bas taj outfit i selfi koji vecini ne smeta, meni "smeta". Bolje da kazem, ohladio i udjem u njih samo kad bas sve pregledam i kad mi je dosadno. Em nema slika (zbog cega i jesu te teme) em se samo prica i uvijek isto. Ako su mi te teme dosadile, moguce da danas sutra dosade i ostale zbog istog ili slicno razloga. Tako vjerovatno nekome moze dosaditi i cijeli Forum, ako vec nije ili sta znam.. Elem, moze biti odbojno.

Sto se tice teme o koroni, kad je vec svjez primjer, sta imam pisat tamo kad Venera ispise deset stranica o tome da je nosenje maski glupost a nedavno zbog maski umal medjunarodni incident nije izbio. Ljudi cijeli zivot uce o tim bobama i maskama. Kazu jedno al je njoj vruce sa istom (mada bih prije reko da cisto trola temu i zajebava narod po obicaju) i ide ubjedjivanje do beskonacnosti, dok njoj ne dosadi.. Jebla te maska, nabij je u guzicu vise. I onda kao vecini smeta off a ista ta većina poleti da se ubjedjuje Sa venerom.. Aj bizi u krc 😂
Ovo je samo primjer Venera i korona. Nije jedina da se ne upire bezveze prstom. Ima Venera svojih tema na kojima je aktivna, korisna i bolja od mnogih drugih.

Uglavnom, ja sam za to da se postavi neka granica. Ako ne svuda, onda Bar na nekim temama. I da se bezobrazluk bar Malo kaznjava.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi » 10 Apr 2020, 16:03

Zale se, a niko da izlista imena krivaca.
Nego izmedju redova.

Usput.
Root. Svidja mi se taj bijelo/narandjasti macan.
Imam i ja jednog takvog.
Moram otici na pravu temu da postavim sliku.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 191 times
Been thanked: 829 times

Post by gospođa Brams » 10 Apr 2020, 16:05

Fali opcija "da, ali ne treba nista poduzet u vezi toga"
Trendovi se mijenjaju, dugacki i smisleni postovi koji se ticu teme su out, nitko to nema vremena ni volje citati
Chatanje i zajebancija su aktualni, tesko je kao moderator uopce povuci crtu kad je previse, samo se dovodite u situaciju da se morate opravdavati nekome, sto je apsurdno
Pustit sve, ako je vecina za takvu vrstu komunikacije, nek bude :ok
Kome se ne svida, nece citati i to je to
Last edited by gospođa Brams on 10 Apr 2020, 16:15, edited 1 time in total.
somehow I manage

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46385 times
Been thanked: 8295 times
Status: Online

Post by ElTriconi » 10 Apr 2020, 16:09

Duminjo wrote: 10 Apr 2020, 16:03 Ne bih stavio zajebanciju i off u istu rečenicu. Neki se zajebavaju Al ostaju u okviru teme dok se neki drugi i ne zajebavaju, lafo ozbiljni Al uvijek negdje temu i pricu odvedu u neku stvar. Nije to bas tako ni jednostavno ukrotiti kolko se cini na prvu.

Ne znam da bi se iko ljutio ako Bude banovan na jedan/dva Dana zbog pretjerivanja Sa offom. Sa druge strane, Ima sigurno i onih kojima je taj pretjerani off vise na vrh glave i jednostavno gube volju da udju na Forum.

Na nekim temama se bas pretjeruje. Evo npr bas taj outfit i selfi koji vecini ne smeta, meni "smeta". Bolje da kazem, ohladio i udjem u njih samo kad bas sve pregledam i kad mi je dosadno. Em nema slika (zbog cega i jesu te teme) em se samo prica i uvijek isto. Ako su mi te teme dosadile, moguce da danas sutra dosade i ostale zbog istog ili slicno razloga. Tako vjerovatno nekome moze dosaditi i cijeli Forum, ako vec nije ili sta znam.. Elem, moze biti odbojno.

Sto se tice teme o koroni, kad je vec svjez primjer, sta imam pisat tamo kad Venera ispise deset stranica o tome da je nosenje maski glupost a nedavno zbog maski umal medjunarodni incident nije izbio. Ljudi cijeli zivot uce o tim bobama i maskama. Kazu jedno al je njoj vruce sa istom (mada bih prije reko da cisto trola temu i zajebava narod po obicaju) i ide ubjedjivanje do beskonacnosti, dok njoj ne dosadi.. Jebla te maska, nabij je u guzicu vise. I onda kao vecini smeta off a ista ta većina poleti da se ubjedjuje Sa venerom.. Aj bizi u krc 😂
Ovo je samo primjer Venera i korona. Nije jedina da se ne upire bezveze prstom. Ima Venera svojih tema na kojima je aktivna, korisna i bolja od mnogih drugih.

Uglavnom, ja sam za to da se postavi neka granica. Ako ne svuda, onda Bar na nekim temama. I da se bezobrazluk bar Malo kaznjava.
Te pametnjakovice treba malo pendrekom preko ledja, cuj maska glupost. Pa i bubrezi su glupost, ha ja :grana
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law » 10 Apr 2020, 16:11

Krajnja neozbljnost na temi Corona, premalo edukativnog sadržaja, iste toxic navike se prelijevaju sa teme na temu. Shvatam povremeno odskakanje sa pravca teme, i neka, treba malo prodrmati raju nekom pošalicom, crnim humorom, ali kada nešto uzme maha, to je nemoguće više korigovati.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 10 Apr 2020, 16:13

Duminjo wrote: 10 Apr 2020, 16:03 Ne bih stavio zajebanciju i off u istu rečenicu. Neki se zajebavaju Al ostaju u okviru teme dok se neki drugi i ne zajebavaju, lafo ozbiljni Al uvijek negdje temu i pricu odvedu u neku stvar. Nije to bas tako ni jednostavno ukrotiti kolko se cini na prvu.

ali ja nisam offtopicila sa maskama :jutarnja

tema o maskama u doba koron je vrlo kontradiktorna

jer stavis masku, a ne zastitis oci :hm ( stvljas li ti naocal za zastitu, nisma primejtila na fotkama) :hm

grunf
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by grunf » 10 Apr 2020, 16:19

Mase misle da imaju tapiju nad nemoralom, porocima i gluposcu.

U tome je moc njihove privlacnosti ili odbojnosti.

Drugo nema sta da se kaze.
Glup sam!

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 10 Apr 2020, 16:24

Venera wrote: 10 Apr 2020, 16:13

jer stavis masku, a ne zastitis oci :hm ( stvljas li ti naocal za zastitu, nisma primejtila na fotkama) :hm
Evo npr da sam ja Moderator, sad bi dobila zuti Karton. Sljedeci ovako NAMJERAN off bi ti bio ban Bar na koji satic..

I sve si u pravu, necemo se raspravljati. A sedam milijardi ljudi su u krivu. Zivla

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 10 Apr 2020, 16:28

Duminjo wrote: 10 Apr 2020, 16:24
Venera wrote: 10 Apr 2020, 16:13

Evo npr da sam ja Moderator, sad bi dobila zuti Karton. Sljedeci ovako NAMJERAN off bi ti bio ban Bar na koji satic..

I sve si u pravu, necemo se raspravljati. A sedam milijardi ljudi su u krivu. Zivla
ti imas kratak fitilj ;)

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2630 times
Been thanked: 21947 times

Post by HAVANA » 10 Apr 2020, 16:33

Znas na sta ce se svesti te obicne teme i jedan pravac, ozbiljan i lisen zajebancije? Na svadju. Govorim o temama na kojim pises vlastita iskustva, raspravljas o politici, ekonomiji... Na kraju se to svodi na svako svog konja hvali i njegov je izbor najbolji i najpametniji... Onda ces nesto pisati pa ce te novi citati al ce ti stari reci da si dosadan sto se ponavljas a ti ne mozes pisati o tudjem iskustvu nego o svom pa ce drugi rec jebo te bosna a ti njemu jebo te austrija... Onaj voli kelj, ti napises da ne volis kelj, pa te on proziva, o politici da ne govorim, vjeri takodje... I tako. Dobro dosli na klix. Meni je forum super upravo jer je opusten i odmara me, a siguran sam da sa ovim ljudima sa kojim najvise znam srat, mogu itekako ozbiljno porazgovarati i razmijeniti misljenje ako treba. Sto se desilo i desava se. Citav zivot biram nasmijane ljude, nadrkanih mi je pun qrac. Nit sta imam od njih nauciti. Kroz zajebanciju se dosta nauci o covjeku. Nije to samo zajebancija, provuce se tu sve ono o cemu taj zna, sta moze, sta ga mozes upitati, on tebe itd... Sto se vec i desilo...Na kraju krajeva, moze li link te ozbiljne teme koju sam ja zacato? Rado cu raspravljati o nekim stvarima. Ali se necu svadjati,jer ako pisem o ekonomiji svoje misljenje izace na podrugivanje i ubadanje lako je tebi ti si gazda. Ako pisem o nekretninama, na isto ce doci. Ako pisem da sam ateista i jedem krmetinu, pijem... Opet svadja. Itditd. Forumi su puni ljudi nezadovljnih svojim izborima, nesigurnih... Onda te pocnu ubadati. Na ovom ih je najmanje i super atmosfera. Ako vam se pravi klix od ovoga, bujrum.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 10 Apr 2020, 16:41

HAVANA wrote: 10 Apr 2020, 16:33 Znas na sta ce se svesti te obicne teme i jedan pravac, ozbiljan i lisen zajebancije? Na svadju. Govorim o temama na kojim pises vlastita iskustva, raspravljas o politici, ekonomiji... Na kraju se to svodi na svako svog konja hvali i njegov je izbor najbolji i najpametniji... Onda ces nesto pisati pa ce te novi citati al ce ti stari reci da si dosadan sto se ponavljas a ti ne mozes pisati o tudjem iskustvu nego o svom pa ce drugi rec jebo te bosna a ti njemu jebo te austrija... Onaj voli kelj, ti napises da ne volis kelj, pa te on proziva, o politici da ne govorim, vjeri takodje... I tako. Dobro dosli na klix. Meni je forum super upravo jer je opusten i odmara me, a siguran sam da sa ovim ljudima sa kojim najvise znam srat, mogu itekako ozbiljno porazgovarati i razmijeniti misljenje ako treba. Sto se desilo i desava se. Citav zivot biram nasmijane ljude, nadrkanih mi je pun qrac. Nit sta imam od njih nauciti. Kroz zajebanciju se dosta nauci o covjeku. Nije to samo zajebancija, provuce se tu sve ono o cemu taj zna, sta moze, sta ga mozes upitati, on tebe itd... Sto se vec i desilo...Na kraju krajeva, moze li link te ozbiljne teme koju sam ja zacato? Rado cu raspravljati o nekim stvarima. Ali se necu svadjati,jer ako pisem o ekonomiji svoje misljenje izace na podrugivanje i ubadanje lako je tebi ti si gazda. Ako pisem o nekretninama, na isto ce doci. Ako pisem da sam ateista i jedem krmetinu, pijem... Opet svadja. Itditd. Forumi su puni ljudi nezadovljnih svojim izborima, nesigurnih... Onda te pocnu ubadati. Na ovom ih je najmanje i super atmosfera. Ako vam se pravi klix od ovoga, bujrum.
Ne bi se niko trebo pronaci u ovome. I da su svi Zlatni, opet bi nekome nesto smetalo pa bi se prozivalo.
Evo Administrator postavio anketu, upito javno za misljenje. Jel posteno? Jest vala, ne more poštenije. Mislim da se samo pokusava pronaci neka sredina, mjera, granica.. Mozda na kraju Bude samo nista od ovoga svega i jos jedna tema iz supljeg u prazno 😂
Bezveze je stvarno ako se iko pronalazi maksuz jer SVI mi dobro znamo da zachatamo i da se zajebavamo ponekad vise nego sto treba.
Nase je da iznesemo misljenje a njihovo da vide sta ce sa njim

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2630 times
Been thanked: 21947 times

Post by HAVANA » 10 Apr 2020, 16:42

Pa kad se pretjera haj mrs na trosjed i cao.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 10 Apr 2020, 16:45

HAVANA wrote: 10 Apr 2020, 16:42 Pa kad se pretjera haj mrs na trosjed i cao.
mozda je moderatorima lijeno raditi :D.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 10 Apr 2020, 16:46

MA nek rade sta hoce, samo je bezveze da se sad neko pronalazi i prepire oko toga ko jest ko nije.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2210 times
Been thanked: 5164 times

Post by Beni » 10 Apr 2020, 17:01

Hocel bit lubenica ove godine :hm
Fuck you a friendly note to start the day

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 801 times

Post by vila » 10 Apr 2020, 17:07

Fuddo wrote: 10 Apr 2020, 15:57
ElTriconi wrote: 10 Apr 2020, 15:51

Treba vas sve banovat :haha
Donijeli smo odluku.
Idemo na trosjed.
Mi cemo tamo kenjat,
Ostalima prepustamo da se u miru ispricaju.

Dodje li ko za nama, bice bijen. :oo
:tuga

Locked

Return to “Obavjestenja”