Brak i muska zrtva

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times
Status: Offline

Re: Brak I muska zrtva

Post by Venera » 24 Jan 2021, 14:49

HAVANA wrote: 24 Jan 2021, 14:42
MarlboroGold wrote: 24 Jan 2021, 14:23 Nisu sretni brakovi rijetki. To danas vole govoriti uglavnom apologetičari koji ne mogu naći srodnu dušu, pa udaraju na instituciju braka.
Glupost zesca. Od moje generacije i silne raje mogu slobodno reci pa jedno 70 do 80% su u dobrom braku koji traje. Za mlade ne znam.
Kod moje je obratno :hm
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 269 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz » 24 Jan 2021, 14:49

lilith1 wrote: 24 Jan 2021, 13:27 Vidi ja ti mogu reći kao nekog koga je zanimalo isto pitanje i dobila sam odgovor pa ću ga sad napisati možda je tako možda nije ..
Stvar je da muškarcima pogotovo onim koji su proputovali svijet uzduž i poprijeko što se kaže bili sa ženama i lijepim i ovakvim i onakvim..nakon nekog vremena požele mir. I onda kad nađu neku s kojom imaju mir radost sve te stvari koje čine život jednostavno nemaju potrebu za nekom više ni lijepom ni zgodnom.
Mislim naravno da svako vidi okrene se za nekom ja prva kad vidim zgodnu curu ili muškarca ono okreneš se odmjeriš ali ne sad da bi prvom slobodnom prilikom sa istom išta imao. Zadovoljan si s onim što imaš i to je to. To je kad se nađe dvoje zaista ljudi koji su suđeni jedni drugome. Valjda haha
A što se tiče žrtve mislim da je brak obostrana žrtva nečega mala iako sam ja da čovjek ne treba da osjeti bilo kakvu žrtvu u odnosu braku nebitno..i samo obostranim žrtvovanjem,pomaganjem se može nešto postići.
Ma nije bona tako. Ko je sejtan'o prije braka to ce radit' i u braku. Malo ko se promijeni nabolje, samo bolje lazu.
U braku samo sa jednom zenom ostaju oni sto im je ona bila prva. Oni izgrade i karijeru, postanu direktori. Oni sto puno ganjaju zene oni slabo sta uspiju, osim ako su se obogatili sa onom jednom zenom pa skontaju da parama mogu platit da nadoknade propusteno.
Zene slicno samo sto neke skontaju da mogu napredovati ako se bubaju, one sto ostanu na jednom coeku one se zarobe sa djecom i ne naprave karijeru. Ima i iznimki svakako ...

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 24 Jan 2021, 14:52

Odraz wrote: 24 Jan 2021, 14:49
lilith1 wrote: 24 Jan 2021, 13:27 Vidi ja ti mogu reći kao nekog koga je zanimalo isto pitanje i dobila sam odgovor pa ću ga sad napisati možda je tako možda nije ..
Stvar je da muškarcima pogotovo onim koji su proputovali svijet uzduž i poprijeko što se kaže bili sa ženama i lijepim i ovakvim i onakvim..nakon nekog vremena požele mir. I onda kad nađu neku s kojom imaju mir radost sve te stvari koje čine život jednostavno nemaju potrebu za nekom više ni lijepom ni zgodnom.
Mislim naravno da svako vidi okrene se za nekom ja prva kad vidim zgodnu curu ili muškarca ono okreneš se odmjeriš ali ne sad da bi prvom slobodnom prilikom sa istom išta imao. Zadovoljan si s onim što imaš i to je to. To je kad se nađe dvoje zaista ljudi koji su suđeni jedni drugome. Valjda haha
A što se tiče žrtve mislim da je brak obostrana žrtva nečega mala iako sam ja da čovjek ne treba da osjeti bilo kakvu žrtvu u odnosu braku nebitno..i samo obostranim žrtvovanjem,pomaganjem se može nešto postići.
Ma nije bona tako. Ko je sejtan'o prije braka to ce radit' i u braku. Malo ko se promijeni nabolje, samo bolje lazu.
u braku samo sa jednom zenom ostaju oni sto im je ona bila prva. Oni izgrade i karijeru, postanu direktori. Oni sto puno ganjaju zene oni slabo sta uspiju, osim ako su se obogatili sa onom jednom zenom pa skontaju da parama mogu platit da nadoknade propusteno.
Zene slicno samo sto neke skontaju da mogu napredovati ako se bubaju, one sto ostanu na jednom coeku one se zarobe sa djecom i ne naprave karijeru. Ima i iznimki svakako ...
:hm

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2643 times
Been thanked: 22199 times

Post by HAVANA » 24 Jan 2021, 14:58

Venera wrote: 24 Jan 2021, 14:49
HAVANA wrote: 24 Jan 2021, 14:42

Glupost zesca. Od moje generacije i silne raje mogu slobodno reci pa jedno 70 do 80% su u dobrom braku koji traje. Za mlade ne znam.
Nemam pojma ali ja nekako sve ove svoje uspjesne kad upratim, skoro svi su se otrijeznili u ratu, poslagali prioritete, upoznali se i poceli od nule...Mozda je i do toga, prozivio si mladost, prodjes sito i reseto poslijeratno i odrzi se to, nije to ni lako razjebati ako je toliko trajalo. Mozda mladji imaju nerealna ocekivanja, manje se trude, trpe, zrtvuju... Sve bi na brzinu. Nemam pojma. Ja znam svoju generaciju i malo starije, malo mladje. Kod ostalih jeste drugacije, primjetim. I sekiram se oko svoje djece hoce li to ici kako bi mi volili...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 24 Jan 2021, 15:00

Venera wrote: 24 Jan 2021, 14:52
Odraz wrote: 24 Jan 2021, 14:49
u braku samo sa jednom zenom ostaju oni sto im je ona bila prva. Oni izgrade i karijeru, postanu direktori. Oni sto puno ganjaju zene oni slabo sta uspiju, osim ako su se obogatili sa onom jednom zenom pa skontaju da parama mogu platit da nadoknade propusteno.
:plavi Dzaba se bona ceskas. Na forumu niko nije naucio sta je zivot. Milioni razlicitih prica i ljudi.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 24 Jan 2021, 15:03

HAVANA wrote: 24 Jan 2021, 14:58
Venera wrote: 24 Jan 2021, 14:49

Nemam pojma ali ja nekako sve ove svoje uspjesne kad upratim, skoro svi su se otrijeznili u ratu, poslagali prioritete, upoznali se i poceli od nule...Mozda je i do toga, prozivio si mladost, prodjes sito i reseto poslijeratno i odrzi se to, nije to ni lako razjebati ako je toliko trajalo. Mozda mladji imaju nerealna ocekivanja, manje se trude, trpe, zrtvuju... Sve bi na brzinu. Nemam pojma. Ja znam svoju generaciju i malo starije, malo mladje. Kod ostalih jeste drugacije, primjetim. I sekiram se oko svoje djece hoce li to ici kako bi mi volili...
samo sam podvukla da imamo suprotne primjere

Mladi danas ne lete u brak iz raznih razloga...

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 24 Jan 2021, 15:04

HAVANA wrote: 24 Jan 2021, 15:00
Venera wrote: 24 Jan 2021, 14:52

:plavi Dzaba se bona ceskas. Na forumu niko nije naucio sta je zivot. Milioni razlicitih prica i ljudi.
pa smijesnami je izjava, znam par takvih primjera, razveli se, a Odraz tvrdi, crno na bjelo :hihi

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 24 Jan 2021, 15:13

Venera wrote: 24 Jan 2021, 15:04
HAVANA wrote: 24 Jan 2021, 15:00

pa smijesnami je izjava, znam par takvih primjera, razveli se, a Odraz tvrdi, crno na bjelo :hihi
Ma znam i ja svakakvih. Jednom zena pobjegla sa trebom, drugi zaklo zenu, treci na horsu od 87g a podigo 2 djece fakultetski obrazovane i sa odlicnim poslovima, a sa istom zenom i dan danas od 86g, cetvrti ima jednu zenu ovde a jednu vani... Ima svega al nije pravilo... Izuzetak. Ipak je najvise stabilnih.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 24 Jan 2021, 15:14

Koliko je vas nekad pomislilo, da li su vam riditelji imali afere?

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 24 Jan 2021, 15:15

HAVANA wrote: 24 Jan 2021, 15:13
Venera wrote: 24 Jan 2021, 15:04

Ma znam i ja svakakvih. Jednom zena pobjegla sa trebom, drugi zaklo zenu, treci na horsu od 87g a podigo 2 djece fakultetski obrazovane i sa odlicnim poslovima, a sa istom zenom i dan danas od 86g, cetvrti ima jednu zenu ovde a jednu vani... Ima svega al nije pravilo... Izuzetak. Ipak je najvise stabilnih.
od tih, na izgled stabiln8h, koliko ih ima sa tajnim aferama :hm

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2517 times
Been thanked: 4359 times

Post by Nora Ibsenova » 24 Jan 2021, 15:18

Jarane, ono ne može da nađe curu kafu s njom da popije a već razmišlja kako će mu žena dojadit. Neka tamo, potencijalna...
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 24 Jan 2021, 15:22

Venera wrote: 24 Jan 2021, 15:14 Koliko je vas nekad pomislilo, da li su vam riditelji imali afere?
Nemam sta pomisljat. Stari mi je jebo dje god sta na dvije noge hoda i ima 2 sise. Razveli se 1977g. Nisu se ni svadjali, nista, kraj i cao. Prozivio je sa stotine zena i nikad se opet nije ozenio. Takav.A kaze zenio se nisam, bolje nisam mogao naci od onog sto sam imao. Na kraju balade priznaje da se zajebo. :cudi Mozda je i to uticalo na neke moje stavove...

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 24 Jan 2021, 15:31

HAVANA wrote: 24 Jan 2021, 15:22
Venera wrote: 24 Jan 2021, 15:14 Koliko je vas nekad pomislilo, da li su vam riditelji imali afere?
Nemam sta pomisljat. Stari mi je jebo dje god sta na dvije noge hoda i ima 2 sise. Razveli se 1977g. Nisu se ni svadjali, nista, kraj i cao. Prozivio je sa stotine zena i nikad se opet nije ozenio. Takav.A kaze zenio se nisam, bolje nisam mogao naci od onog sto sam imao. Na kraju balade priznaje da se zajebo. :cudi Mozda je i to uticalo na neke moje stavove...
Da, ali mnogi, narociti tad, nisu birali razvod, a djeca, ili su kasnije saznala, a mnogi nikad ne saznaju.

Mnogi ni ne znaju proslost roditeljskih afera, jer su bile prije njihovog rodjenja, a nisu se rastali.

Pa vjerovatno jeste utjecalo na tebe, ali to nije iskljucivo presudan faktor, ipak punobfaktora utjecu na formiranje osobnog stava o braku.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 24 Jan 2021, 15:57

Nora Ibsenova wrote: 24 Jan 2021, 15:18 Jarane, ono ne može da nađe curu kafu s njom da popije a već razmišlja kako će mu žena dojadit. Neka tamo, potencijalna...
Image

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Post by Grom » 24 Jan 2021, 15:59

:haha

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4217 times
Been thanked: 2078 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 24 Jan 2021, 17:57

kako dobra tema :cool

:heidi
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3608 times
Been thanked: 6618 times

Post by Matan » 24 Jan 2021, 17:59

Nora Ibsenova wrote: 24 Jan 2021, 15:18 Jarane, ono ne može da nađe curu kafu s njom da popije a već razmišlja kako će mu žena dojadit. Neka tamo, potencijalna...
Ali zato on ima marku i moze uvijek sam kavu popiti.. :pusi
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 24 Jan 2021, 18:04

HAVANA wrote: 24 Jan 2021, 15:57
Image
Ja znam da ja hocu haha
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 » 24 Jan 2021, 18:05

Druga su to vremena bila kad si se to zenio.
Tada su mame odgajale kcerke da budu prvo zene muzu i majke djetetu pa onda sve ostalo.
Sad kcerke odgajaju da budu instagram zvjezde.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 24 Jan 2021, 18:17

prog321 wrote: 24 Jan 2021, 18:05

Druga su to vremena bila kad si se to zenio.
Tada su mame odgajale kcerke da budu prvo zene muzu i majke djetetu pa onda sve ostalo.
Sad kcerke odgajaju da budu instagram zvjezde.
a očevi ne odgajaju djecu, muško žensko !?

kako majke danas odgajaju dječake !?

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”