Tržni centri

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times
Status: Offline

Re: Uprava Tuša potvrdila da zatvara sve radnje u BiH

Post by Zagorka » 20 Oct 2014, 21:20

Ma neki se moraju gasiti,bilo je pitanje vremena,nemaju kome vise raditi.

Glupo mi je to sto radnici sute i ne zucaju i onako ces na cestu bkt koga stitis :rol
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 20 Oct 2014, 21:55

Tuš je i u sloveniji gotov, marketi poluprazni, tusoil pumpe kupio mol, tusmobil kupio telemach Tuš kino planet kupio cineplexx..urusavanje poslovnog imperija :cudi
a mirko fino na svojoj haciendi u brazilu :D.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 20 Oct 2014, 22:05

Brazil ce biti jedno od najsigurnijih mjesta sto se tice nadolazeceg treceg svjetskog rata...zna covjek sta radi...
Image

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Oct 2014, 22:10

String wrote:Brazil ce biti jedno od najsigurnijih mjesta sto se tice nadolazeceg treceg svjetskog rata...zna covjek sta radi...
Mirko Tuš je inače iz mog grada... jedan je malo imućniji privatnik prije 30tak godina kupio dolje zemlju.....sad ih ima desetak, koje je povukao za sobom, ogromna imanja, pravu malu državu imaju skoro :D.
Pa ima smisla to što pišeš ...

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 20 Oct 2014, 22:11

Normalno da ce propasti kad su mu cijene kao u Merkatoru, a osim prehrane valja kinesku robu. Kad udjes, s vrata ti dodje da se onesvijestis od smrada.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Oct 2014, 22:15

Nela wrote:Normalno da ce propasti kad su mu cijene kao u Merkatoru, a osim prehrane valja kinesku robu. Kad udjes, s vrata ti dodje da se onesvijestis od smrada.
Ne znam....tu je prilično jeftiniji od mercatora bio ......sad je i mercator spustio cijene ali i kvalitetu pa je sve isto sranje ....
propao je jer je firma brže rasla neko kadar i filozofija :cudi

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 20 Oct 2014, 22:19

storm wrote:
Nela wrote:Normalno da ce propasti kad su mu cijene kao u Merkatoru, a osim prehrane valja kinesku robu. Kad udjes, s vrata ti dodje da se onesvijestis od smrada.
Ne znam....tu je prilično jeftiniji od mercatora bio ......sad je i mercator spustio cijene ali i kvalitetu pa je sve isto sranje ....
Pa i nije jeftiniji, Merkator je ponekad spustao cijene otprilike po 10 - 20 pfeninga :oo ali je Merkator za sve njih izmislio pojam marketa. U smislu da su uredni, rafe sa nekim smislom raspodijeljene, veliki izbor artikala razlicitih proizvodjaca itd. Ali eto, u isto vrijeme se zatorise. Sve Merkator markete je preuzeo Konzum.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Oct 2014, 22:29

Nela wrote:
storm wrote:
Pa i nije jeftiniji, Merkator je ponekad spustao cijene otprilike po 10 - 20 pfeninga :oo ali je Merkator za sve njih izmislio pojam marketa. U smislu da su uredni, rafe sa nekim smislom raspodijeljene, veliki izbor artikala razlicitih proizvodjaca itd. Ali eto, u isto vrijeme se zatorise. Sve Merkator markete je preuzeo Konzum.
Dobro konzum je kupio mercator ... ali ovi će baš propasti ko sikira :oo
jes ovo za uređenje marketa ....tuš uvjerljivo najružniji koji sam igdje posjetio :hihi

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 20 Oct 2014, 22:42

Cini ti se, u Bingu je katastrofa. Volim sto je domaci i sto je kupio Interex i bas se ono iskreno nadam da ce malo povesti racuna o uredjenju.
A kupovinu Merkatora bih nazvala dostojanstvenim propadanjem :valja

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 10859 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 20 Oct 2014, 22:56

Nela wrote: Pa i nije jeftiniji, Merkator je ponekad spustao cijene otprilike po 10 - 20 pfeninga :oo
Na koje proizvode? Plazma TV ili neke haos veš mašine? :888

Bilo kako bilo, Tuš je očekivano propao. Istu tu sudbinu proričem i Robot komercu jer se nešto slabo čuju. I ja sam mišljenja, da za sada Binog treba rasti, što on i čini i to munjevitom brzinom. Već imaju i svoje fabrike, farme etc. Bio bi red da se malo napravi konkurencije tom Todoriću. Ovdje su Bingo i Konzum, jedan drugome preko puta. Redovita je situacija, pred Bingom 20+ auta, a pred Konzumom oko 5 auta. Nije da nije, u Bingu je više domaćih proizvoda i to znatno.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 20 Oct 2014, 22:59

Vecina robe u Bingu vodi porijeklo iz Agrokora (Konzum...)
Image

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 20 Oct 2014, 23:06

Krokodil Behko wrote:
Nela wrote: Pa i nije jeftiniji, Merkator je ponekad spustao cijene otprilike po 10 - 20 pfeninga :oo

Bilo kako bilo, Tuš je očekivano propao. Istu tu sudbinu proričem i Robot komercu jer se nešto slabo čuju. I ja sam mišljenja, da za sada Binog treba rasti, što on i čini i to munjevitom brzinom. Već imaju i svoje fabrike, farme etc. Bio bi red da se malo napravi konkurencije tom Todoriću. Ovdje su Bingo i Konzum, jedan drugome preko puta. Redovita je situacija, pred Bingom 20+ auta, a pred Konzumom oko 5 auta. Nije da nije, u Bingu je više domaćih proizvoda i to znatno.
Snizenje na skuplje stvari, otprilike bijelu tehniku :valja
Bingo je najjeftiniji definitivno. A Konzum je prao bezobrazan. Cijene im nikad nisu onakve kako stoji na artiklu. Evo primjer, trazila sam po cijelom gradu jednu igracku, i nadjem je slucajno u Konzumu. Stoji cijena 14km. Dodjem na kasu 30km. Pitam onu na kasi u cemu je problem, ona se samo znacajno smjeska. Neke pape za po kuci djetetu kupila jednom u Bingu i cijena im je 9.9o u Konzumu 15km. Iste, isti proizvodjac. I nije cudo sto im je posjecenost takva.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Oct 2014, 23:36

Nela wrote:
Krokodil Behko wrote:

Snizenje na skuplje stvari, otprilike bijelu tehniku :valja
Bingo je najjeftiniji definitivno. A Konzum je prao bezobrazan. Cijene im nikad nisu onakve kako stoji na artiklu. Evo primjer, trazila sam po cijelom gradu jednu igracku, i nadjem je slucajno u Konzumu. Stoji cijena 14km. Dodjem na kasu 30km. Pitam onu na kasi u cemu je problem, ona se samo znacajno smjeska. Neke pape za po kuci djetetu kupila jednom u Bingu i cijena im je 9.9o u Konzumu 15km. Iste, isti proizvodjac. I nije cudo sto im je posjecenost takva.
Bingo je sračunato jeftin. Jedino mjesto gdje možeš kupiti hljeb za 0.50 maraka. Dnevno kupim tri komada i to je ušteda od nekih cirka 1.20 KM. Osim toga, ovdje su dali i Bajra Travnik da im prodaje svoje artikle a isto su jeftiniji. Kila mljevenog je 8.50 a juneća šnicla je 12 KM. Po kilu od toga kad kupiš, uštediš 3.50 Km, a to je već neki iznos.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 20 Oct 2014, 23:45

Imaš i u Konzumu od pola marke, malo manji nego onaj skuplji al i bolji.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Oct 2014, 23:49

E pa zadnji put kad sam bio, nije bilo. A nisam bio 10 mjeseci :D.
Mora da ih je konkurencija natjerala. Nego, ima li još poneka voda u prodaji, osim jamnice?

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 20 Oct 2014, 23:52

Ne znam kako je to kod vas al ovdje su OK cijene i ima domaćih proizvoda. Većina je, bar ono što ja vidim i tražim.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 Oct 2014, 00:04

Sušnog ljeta 2012 godine, u Konzumu sam vidio samo Jamnicu.
Konta čovjek, pravo vrijeme da se prodaje voda.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 21 Oct 2014, 00:07

U Tuš sam ovdje ušao 2 puta iako su tu u centru bili..pa veća ponuda na kiosku, nisam mogo ništa kupiti.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 Oct 2014, 18:21

Radnicima bihaćkoga „TUŠ Tradea“ uručeni otkazi

Pedesetak radnika TUŠ Tradea u Bihaću, firme članice slovenskog trgovačkog lanca TUŠ dobilo je prošle sedmice rješenja o otkazu ugovora o radu i tako se našli na ulici. Jutros su se trideset i tri radnika TUŠ Supermarketa na Kamenici okupili pred Upravom preduzeća kako bi im poslodavac uz rješenja uručio i radničke knjižice. Slovenski trgovački lanac TUŠ, kako doznajemo, u BiH je ovih dana otpustio s posla oko 350 radnika, među kojima i radnike TUŠ Tradea u Bihaću. Rješenja o otkazu ugovora o radu primili su 15. oktobra što ih je šokiralo. Jedan broj radnika ih nije želio primiti među kojima i Kenedi Mešanović koji u TUŠ-u radi već 16 godina. Kaže kako je prošao brojna radna mjesta i sve do prije dva-tri mjeseca bio zadovoljan poslom i plaćom.

Istjerani na cestu

- Nek' smo mi dobili otkaz, al nismo trebali biti istjerani faktički na cestu, bez ičega. Nismo dobili otpremnine, a dužni su nam i platu i po. Mi tražimo svoja prava koja ne možemo ostvariti. Doveli su i bodigarde jer misle da ćemo mi raditi nerede, kaže Kenedi Mešanović, jedan od otpuštenih radnika koji dodaje kako im je poslodavac dao da potpišu otkazne ugovore koje on nije htio potpisati.

- Imam pravo na godišnji odmor za koji mi sekretarica ni dan-danas nije dala rješenje. Tražila je prvo da potpišem otkazni rok pa će mi onda dati rješenje za godišnji odmor. Nisam na to pristao, kaže Mešanović i dodaje kako im ništa ne preostaje već se prijaviti na biro.

Kaže kako su oni koji su im dali otkaz ostali na poslu. Nekoliko radnika u upravi, navodno su potpisali nove ugovore o radu. Nakon sedam i po godina radnoga staža otkaz je dobila i Rasima Halilagić.

- Napisali su mi da sam tehnološki višak, a firma u finansijskim problemima. Katastrofa. Majka sam dva studenta. Ostali su mi dužnu jednu i po platu i moju otpremninu. Nije to malo. Ja sam tu provela i radila sedam i po godina. Ne znam ni sama gdje ću. Na biro, vjerovatno, kaže Halilagić.

Ervin Kečanović, također je jedan od otpuštenih radnika TUŠ Tradea u Bihaću.

- Otkaz mi je dat zbog neposlovanja firme. Već nekoliko mjeseci niko se nije udostojio da nam kaže kakva je zaista situacija u poduzeću.

Legalan kriminal

- Čujemo iz medija da je u Tušu djelovala inspekcija, da su u pitanju velika dugovanja i da je moguće da je čak učinjen i neki kriminal. Moguće, nekakav legalan kriminal zato što su tu napravljene dvije firme. Sva imovina je prešla na jednu firmu, a druga firma koja duguje ne posjeduje ama baš ništa, tako ako mi i tužimo za svoja dugovanja, vjerovatno nećemo dobiti ništa, kaže Kečanović.

U Upravi šute

Šta se u TUŠ Tradeu u Bihaću zapravo događa i zbog čega su radnicima uručeni otkazi, pokušali smo doznati u Upravi u kojoj nije bilo nikoga od odgovornih koji su ovlašteni da nam daju izjave. Obratili smo se i sjedištu TUŠ Holdinga u Celju u Sloveniji u kojem su nas uputili na TUŠ BiH u Sarajevu. Na žalost, dobili smo Poslovnicu na Stupu u kojoj nisu nadležni da komentiraju ovaj slučaj. Sudbina otpuštenih radnika TUŠ-a u ovom trenutku je potpuno neizvjesna.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Konzumu zabranjeno da vadi krv ljudima

Post by Krokodil Behko » 20 May 2015, 19:58

Image
Ministarstvo zdravlja zabranilo je Konzumu Ivice Todorića da u svojim trgovinama obavlja laboratorijske pretrage.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja jučer je obavila nadzor u Konzumu, te uvidjela da se u njihovim prostorijama obavlja vađenje krvi i obrada laboratorijskih nalaza.

"Nadzorom je utvrđeno da se medicinsko-biokemijska djelatnost obavlja bez propisanog odobrenja o ispunjavanju uvjeta u pogledu prostora, opreme i zdravstvenih radnika. Zapisnikom je izdano usmeno rješenje o zabrani rada nakon čega slijedi izdavanje pisanog otpravka usmenog rješenja i pokretanje optužnog prijedloga protiv poliklinike i odgovorne osobe u poliklinici koja je obavljala navedenu djelatnost", priopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Najavili pretrage iako nisu imali dozvolu

Podsjećamo, Konzum Ivice Todorića prethodno je na svojim internetskim stranicama objavio reklamu "AVIVA laboratorijski paketi od sada i u Vašem susjedstvu", kojom obavještava kupce da je i u njihovim trgovinama sada moguće obaviti laboratorijske pretrage.

"Obavljanje laboratorijskih pretraga vrši se u zasebnim prostorijama prodajnih mjesta Konzuma, u kontroliranim uvjetima koji udovoljavaju zahtjevima zdravlja i sigurnosti, a sve analize obavljaju se u medicinsko - biokemijskom laboratoriju Poliklinike AVIVA. Nalaze možete podići idući dan ili ih dobiti elektronskom poštom isti dan", poručili su iz Konzuma, uz raspored trgovina u kojima je na određene datume moguće obaviti pretrage. Prve pretrage obavljale su se jučer, 19. svibnja, u Konzumovom centru u Gajnicama.

Poliklinika AVIVA u sudskom je registru zavedena kao klinika za ortopediju, internu medicinu, psihijatriju, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, radiologiju, opću kirurgiju, ginekologiju, oftalmologiju, kliničku farmakologiju i citologiju, dermatologiju, urologiju, otorinolaringologiju, medicinu rada i onkologiju s dijagnostikom i rehabilitacijom sa medicinsko-biokemijskim laboratorijem. Osnivač Poliklinike AVIVA je Agrokor Ivice Todorića.

(index.hr)

Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”