Glupo mi je to sto radnici sute i ne zucaju i onako ces na cestu bkt koga stitis

Moderator: Krokodil Behko
Mirko Tuš je inače iz mog grada... jedan je malo imućniji privatnik prije 30tak godina kupio dolje zemlju.....sad ih ima desetak, koje je povukao za sobom, ogromna imanja, pravu malu državu imaju skoroString wrote:Brazil ce biti jedno od najsigurnijih mjesta sto se tice nadolazeceg treceg svjetskog rata...zna covjek sta radi...
Ne znam....tu je prilično jeftiniji od mercatora bio ......sad je i mercator spustio cijene ali i kvalitetu pa je sve isto sranje ....Nela wrote:Normalno da ce propasti kad su mu cijene kao u Merkatoru, a osim prehrane valja kinesku robu. Kad udjes, s vrata ti dodje da se onesvijestis od smrada.
Pa i nije jeftiniji, Merkator je ponekad spustao cijene otprilike po 10 - 20 pfeningastorm wrote:Ne znam....tu je prilično jeftiniji od mercatora bio ......sad je i mercator spustio cijene ali i kvalitetu pa je sve isto sranje ....Nela wrote:Normalno da ce propasti kad su mu cijene kao u Merkatoru, a osim prehrane valja kinesku robu. Kad udjes, s vrata ti dodje da se onesvijestis od smrada.
propao je jer je firma brže rasla neko kadar i filozofija
Dobro konzum je kupio mercator ... ali ovi će baš propasti ko sikiraNela wrote:Pa i nije jeftiniji, Merkator je ponekad spustao cijene otprilike po 10 - 20 pfeningastorm wrote:Ne znam....tu je prilično jeftiniji od mercatora bio ......sad je i mercator spustio cijene ali i kvalitetu pa je sve isto sranje ....Nela wrote:Normalno da ce propasti kad su mu cijene kao u Merkatoru, a osim prehrane valja kinesku robu. Kad udjes, s vrata ti dodje da se onesvijestis od smrada.
propao je jer je firma brže rasla neko kadar i filozofijaali je Merkator za sve njih izmislio pojam marketa. U smislu da su uredni, rafe sa nekim smislom raspodijeljene, veliki izbor artikala razlicitih proizvodjaca itd. Ali eto, u isto vrijeme se zatorise. Sve Merkator markete je preuzeo Konzum.
Na koje proizvode? Plazma TV ili neke haos veš mašine?Nela wrote: Pa i nije jeftiniji, Merkator je ponekad spustao cijene otprilike po 10 - 20 pfeninga![]()
Snizenje na skuplje stvari, otprilike bijelu tehnikuKrokodil Behko wrote:Na koje proizvode? Plazma TV ili neke haos veš mašine?Nela wrote: Pa i nije jeftiniji, Merkator je ponekad spustao cijene otprilike po 10 - 20 pfeninga![]()
Bilo kako bilo, Tuš je očekivano propao. Istu tu sudbinu proričem i Robot komercu jer se nešto slabo čuju. I ja sam mišljenja, da za sada Binog treba rasti, što on i čini i to munjevitom brzinom. Već imaju i svoje fabrike, farme etc. Bio bi red da se malo napravi konkurencije tom Todoriću. Ovdje su Bingo i Konzum, jedan drugome preko puta. Redovita je situacija, pred Bingom 20+ auta, a pred Konzumom oko 5 auta. Nije da nije, u Bingu je više domaćih proizvoda i to znatno.
Bingo je sračunato jeftin. Jedino mjesto gdje možeš kupiti hljeb za 0.50 maraka. Dnevno kupim tri komada i to je ušteda od nekih cirka 1.20 KM. Osim toga, ovdje su dali i Bajra Travnik da im prodaje svoje artikle a isto su jeftiniji. Kila mljevenog je 8.50 a juneća šnicla je 12 KM. Po kilu od toga kad kupiš, uštediš 3.50 Km, a to je već neki iznos.Nela wrote:Snizenje na skuplje stvari, otprilike bijelu tehnikuKrokodil Behko wrote:Na koje proizvode? Plazma TV ili neke haos veš mašine?Nela wrote: Pa i nije jeftiniji, Merkator je ponekad spustao cijene otprilike po 10 - 20 pfeninga![]()
Bilo kako bilo, Tuš je očekivano propao. Istu tu sudbinu proričem i Robot komercu jer se nešto slabo čuju. I ja sam mišljenja, da za sada Binog treba rasti, što on i čini i to munjevitom brzinom. Već imaju i svoje fabrike, farme etc. Bio bi red da se malo napravi konkurencije tom Todoriću. Ovdje su Bingo i Konzum, jedan drugome preko puta. Redovita je situacija, pred Bingom 20+ auta, a pred Konzumom oko 5 auta. Nije da nije, u Bingu je više domaćih proizvoda i to znatno.![]()
Bingo je najjeftiniji definitivno. A Konzum je prao bezobrazan. Cijene im nikad nisu onakve kako stoji na artiklu. Evo primjer, trazila sam po cijelom gradu jednu igracku, i nadjem je slucajno u Konzumu. Stoji cijena 14km. Dodjem na kasu 30km. Pitam onu na kasi u cemu je problem, ona se samo znacajno smjeska. Neke pape za po kuci djetetu kupila jednom u Bingu i cijena im je 9.9o u Konzumu 15km. Iste, isti proizvodjac. I nije cudo sto im je posjecenost takva.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests