Odgoj djeteta
Moderator: spacebound
- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Odgoj djeteta
Ako tucete dijete ono ce postati agresivnije, zato je bolje rijecima i biti uporan u tome
Sigurno se moze mnogo toga uraditi ako znamo sa djecom
Sigurno se moze mnogo toga uraditi ako znamo sa djecom
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
-
Wow, ja sam haman najgori roditelj na svijetu jer sam se usudila svoje dijete pucnuti po peleni kad je sa manje od godinu dana nakon hiljadu i jednog NE!!! ipak pokusao gurnuti prste u uticnicu. 

- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
tuca djece tu nista ne pomaze,,,djeca se nikada nece odgojiti ako se tuku
....nikada nebih udarila djete

I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
- malakikica1
- Sitna buranija
Lanci wrote:tuca djece tu nista ne pomaze,,,djeca se nikada nece odgojiti ako se tuku....nikada nebih udarila djete

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39854 times
- Been thanked: 25877 times
- Status: Online
Ja sam vi ste dobijali batine pa sta nam fali evo nas , danasnja djeca sam sto ne kake u facu i to sve sto se maze previse ... nORMALNO NECES OSAKATITI DIJETe ali koji put opaliti nece mu nista biti neka vidi sta su batine 

Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
Tako je Rume, mnoge roditelje bilo bi vise nego pozeljno posteno izdegenjaciti... 

"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
- malakikica1
- Sitna buranija
Rum wrote:Ja sam vi ste dobijali batine pa sta nam fali evo nas , danasnja djeca sam sto ne kake u facu i to sve sto se maze previse ... nORMALNO NECES OSAKATITI DIJETe ali koji put opaliti nece mu nista biti neka vidi sta su batine

mislim da uvijek treba pokusati lijepo tj. sa rijecima. a Boga mi kad to ne upali, otresti ga posteno, kako bi ubuduce zaista bila dovoljna samo jedna rijec.gejsha wrote:Šta mislite da li se razgovorom mogu riješiti problemi sa djecom,ili se moraju tući?

siguran sam da se batine skoro daju skroz izbjeci ukoliko se od samog pocetka mnogo sa djetetom radi. moraju mu se u startu postaviti granice. djeca su takva da idu onoliko daleko koliko im se dozvoljava. mnogi roditelji na njihov zijan i neposlusnost samo zagalame i to bi bilo to. djeca vremenom na to naviknu. znajuci da im nista ozbiljno ne prijeti postaju sve gora, a roditelji se onda kobajagi ibrete sto je dijete (postalo) takvo kakvo jeste.
znaci nisam za izivljavanje nad djecom, ali podrzavam popravne mjere u vidu puca po gujci rukom ili dobra stara motka - jos pogotovo kad je sam sebi moras ubrati.

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Pod udaranje djeteta,koliko ja znam,ne misli se na brutalno premlaćivanje do krvi,od kojeg će završiti na intenzivnoj sa par šavova na glavi i napuknutim rebrom,(kako neki danas opisuju te kazne djecje
)već na puckanje preko guze,povlačenje za uho,stajanje u ćošku i neke kazne što mi je normalno za djecu.....nije mi normalno da dijete radi šta god mu duša zaželi.Kapak. 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3845 times
- Been thanked: 2888 times
Uvjek sam za malo strogoce prema djeci.
Tu sam se sa zenom cesto prerjecio...
Djetetu moras od prvih koraka markirati jasno sve granice.
U tom ne iskljucujem ono malo po guzi ili maleni prutic,tek toliko da ga vidi.
Kad pogledam malo okolo,pojedina djeca izlude svoje roditelje
ljudi jednostavno nevide izlaza.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pasaga wrote:Uvjek sam za malo strogoce prema djeci.
nista od gledanja bolan.

-
Ja skidam svakom kapu ko uspije da odgoji decu bez ijedne batine, ni one najmanje. Zavidim na tim zivcima.
Ja cu iskreno reci da prezirem vaspitavanje batinama, ali nazalost samu sebe prezirem.
Ja sebe nekad tako pritiscem da mi klinci moraju biti super vaspitani jer sam samohrana. Necu da su nevaspitani samo zato sto nemaju oca (svaki dan kuci)
I to je moja greska. Dobro sam to i uvidela.
Najvaznije je da se zna ko je roditelj a ko dete.
I ps. nisam znala sta je muka dok mi cerka nije usla u pubertet. Adio pameti.
I ipak su divni
i volim ih najvise na svetu
Ja cu iskreno reci da prezirem vaspitavanje batinama, ali nazalost samu sebe prezirem.
Ja sebe nekad tako pritiscem da mi klinci moraju biti super vaspitani jer sam samohrana. Necu da su nevaspitani samo zato sto nemaju oca (svaki dan kuci)
I to je moja greska. Dobro sam to i uvidela.
Najvaznije je da se zna ko je roditelj a ko dete.
I ps. nisam znala sta je muka dok mi cerka nije usla u pubertet. Adio pameti.
I ipak su divni

-
Joj alda, da tebe sretnem ovde :*
Znas, sto su stariji sve je teze i teze. Evo najstarija krenula da izlazi. Mislim, ono, u grad poslepodne. Hoce na kafu. U Starbucks. Pitam je odkad pijes kafu? I odakle ti pare da je pijes u Starbucksu? Ja ne podrzavam te mafijase, bre. Isto tako ne podrzavam Vapiano restorane koji nemaju konobara i moras sam sebi da sipas u tanjire, aman! Sta je ovo? Odrase nas sa cenama, ustedili su 10 konobara da bi sebi guzove ugojili, alo ba.
I tako ja drzim predavanje 5 minuta a ona ce: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sve druge majke dozvole samoooooohoooo tiiiiihiiii neeeeeeeeeeeeeeee.
Kad sam joj jednom uzela mobilni (2 dana kazna) rece: upropastilaaaaaa siiii miiiii zivooooooooot, ti me izolujeeeeeeeees od normalnogggggg sveeeehetaaaaaa.
I place.
Onda se izderem ko manijak: nemoj da ti dam pravi razlog da places!!!!!!!!!
Zalupi vratima i kaze : mrziiiim sveeeeeeeheeeee
NIKAD u zivotu ne bi sanjala da ce ona moja predivna slatka curica tako da poludi :-D
Znas, sto su stariji sve je teze i teze. Evo najstarija krenula da izlazi. Mislim, ono, u grad poslepodne. Hoce na kafu. U Starbucks. Pitam je odkad pijes kafu? I odakle ti pare da je pijes u Starbucksu? Ja ne podrzavam te mafijase, bre. Isto tako ne podrzavam Vapiano restorane koji nemaju konobara i moras sam sebi da sipas u tanjire, aman! Sta je ovo? Odrase nas sa cenama, ustedili su 10 konobara da bi sebi guzove ugojili, alo ba.
I tako ja drzim predavanje 5 minuta a ona ce: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sve druge majke dozvole samoooooohoooo tiiiiihiiii neeeeeeeeeeeeeeee.
Kad sam joj jednom uzela mobilni (2 dana kazna) rece: upropastilaaaaaa siiii miiiii zivooooooooot, ti me izolujeeeeeeeees od normalnogggggg sveeeehetaaaaaa.
I place.
Zalupi vratima i kaze : mrziiiim sveeeeeeeheeeee
NIKAD u zivotu ne bi sanjala da ce ona moja predivna slatka curica tako da poludi :-D

vjerujem ti.
neka, neka. samo ti ostro, a oni neka se pusu i ljute koliko hoce. docice vrijeme, ako Bog da, kad ce ti biti duboko zahvalni na svemu tome.

a za ovo te ljubim!
MORENA wrote:
I place.

-
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9125 times
- Been thanked: 10829 times
Materijalizam od malih nogu
Petogodišnjak obožava Gucci, Dior, D&G i fotke sa iPhoneom

Djeca Angeline Jolie i Brada Pitta, Victorije i Davida Beckhama te Suri Cruise često su u centru pažnje zbog dizajnerske odjeće koju nose, no pred ovim klincem se mogu samo sakriti.
Petogodišnji Alonso Mateo dolazi iz Laguna Beacha u Kaliforniji, a svojih 2500 fanova na Instagramu redovito oduševljava svojim kombinacijama koje uključuju isključivo najskuplje dizajnerske komade, kao i neizbježne fotografije s iPhoneom ispred zrcala.
Njegova majka Luisa Fernanda Espinosa je novinarka koja piše za modne časopise, a tvrdi da ona i Alonso obožavaju Gucci, Dior, Stellu McCartney, Marca Jacobsa i Dolce i Gabbanu.
Da stvar bude još zanimljivija, Alonso si sam bira odjeću, a na kritike da odgaja sina da bude materijalist, Luisa odgovara: "To je predrasuda. Kad idemo u shopping, on si sam bira odjeću i ako želi iste mokasine kao i otac, zašto ih ne bi dobio? Uvijek je drag i pristojan dečko."
Alonsove modne kombinacije pogledajte u galeriji.

Djeca Angeline Jolie i Brada Pitta, Victorije i Davida Beckhama te Suri Cruise često su u centru pažnje zbog dizajnerske odjeće koju nose, no pred ovim klincem se mogu samo sakriti.
Petogodišnji Alonso Mateo dolazi iz Laguna Beacha u Kaliforniji, a svojih 2500 fanova na Instagramu redovito oduševljava svojim kombinacijama koje uključuju isključivo najskuplje dizajnerske komade, kao i neizbježne fotografije s iPhoneom ispred zrcala.
Njegova majka Luisa Fernanda Espinosa je novinarka koja piše za modne časopise, a tvrdi da ona i Alonso obožavaju Gucci, Dior, Stellu McCartney, Marca Jacobsa i Dolce i Gabbanu.
Da stvar bude još zanimljivija, Alonso si sam bira odjeću, a na kritike da odgaja sina da bude materijalist, Luisa odgovara: "To je predrasuda. Kad idemo u shopping, on si sam bira odjeću i ako želi iste mokasine kao i otac, zašto ih ne bi dobio? Uvijek je drag i pristojan dečko."
Alonsove modne kombinacije pogledajte u galeriji.

- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
Re: Materijalizam od malih nogu
ako sam sebi bira odjecu i toliko je vec opterecen izgledom, bice peder sto posto 
najgore je sto ce bit povrsan i egoista ako pametna mama ovako nastavi

najgore je sto ce bit povrsan i egoista ako pametna mama ovako nastavi
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
-
I mami ocito ne smeta kad se igra sto isprlja ovako skupu robu. Ako se uopste igra.
Mada meni ovo vise izgleda kao reklama koju je mama sredila.
Mada meni ovo vise izgleda kao reklama koju je mama sredila.
Joj i ja sam pomislila ovo za gay...a mali je med medeni isto malo zgodni čovjek 

Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11.