Sta je ovo bogte 150 sq ft je 14 kvadrata 800 dolara
Uvoz radne snage u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2220 times
- Been thanked: 5189 times
- Status: Offline
Re: Firme u FBiH traže da se omogući uvoz radne snage
Fuck you a friendly note to start the day
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3479 times
Naravno njihove pare su kvalitetnije od naših.

- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4219 times
- Been thanked: 3125 times
Jedino su vam cure bolje, to priznam.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3479 times
Star, a cure gleda.

- Melek
- Deer Hunter
Pojam cura je širok pojam.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2637 times
- Been thanked: 22056 times
Ma haos je svakako ali postaju pravo bezobrazni.Najvise me nervira sto ih vecina na crno radi a hoce isto ili vise kao neko ko ima firmu i radi preko racuna.Bezobrazluk.Al eto,moze im se.Eto haj obicna stvar,znate kako je bilo ljetos sa klimama i montazom.Koliko se cekalo i placalo.150 km montaza,koliko su ih dnevno radili? Nit fiksnog troska,kirije,robe,kredita,inspekcije,racuna...Nista.Motaj ih u dzep i jos moram hvala reci sto je ikako dosao.Ko biva on to meni izasao u susret.Ne bi kaze da me nije taj nazvao...ja cu poludit od posla.Ne stajem.Jel dede ti?Grozno.Chloe wrote: 03 Nov 2021, 17:30Kod nas je ljetos doslovno bio haos kad su u pitanju gradjevinski majstori. Paralelno su radili na više mjesta, nzs domaće zavlačili i prioritet davali dijasporcima. Ne samo privatne firme nego i ti na crno.HAVANA wrote: 03 Nov 2021, 17:17 Jebo te hljeb vise i na crno.Nemam ba crnih para,treba mi na racun.Zovnes firmu,ok,skuplje...Da mi termin za 3 mjeseca.Onda moras ovog na crno,zuri ti se,30km.Cuj 30km.U firmi i preko racuna sve 26km po m2.
Cijene su digli nenormalno. Meni su poremetili planove, poslove i doveli do ludila otežući radovima.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9559 times
- Been thanked: 16067 times
- Status: Online
Citala sam tvoju pricu bar 30 puta. Znam. I nisi ti jedini koji se napatio. Neki su kao ti uspjeli, neki se pate citav zivot.HAVANA wrote: 03 Nov 2021, 17:37Mislis da je mene ko pitao u belgiji kad sam djecu dobio? U zivotu sta sam radio do tada pio i sviro,konobariso,malo nesta vrtio sa robom...Zlatar po zanimanju.Ma jedva su me cekali da im ja prstenje radim,al u curq.Haj ti havana na izolaciju,u onaj tank sa staklenom vunom pa se j... citav dan.Malo ti,haj navece razvozi pice il nesta.Upisi kurs,radi,uci,gledaj...36000 franaka tad imao u fabrici i izlazio jos 15 do 20000 franaka sa dostave.U aldiju tad plata bila 30000 franaka.Ne pada mi na pamet...Malo mi.I to mi malo bilo,haj dalje,dumaj,radi,kontaj...Zena masinstvo studirala,haj ti draga krpe se uhvati.Djeca ne pitaju imas li,samo vicu daaaajjjjj...O ovim robovlasnicima je suvisno pricati,moze im se.Zajebi to i trazi bolje...![]()
Sad pricamo o necemu drugom. Sta kad se u BiH svi nezadovoljni, potplaceni radnici zaposleni kod gulikoza prekvalifikuju? Sta ce onda bit? Kad ne ostane vise niko da konobari, radi na traci u fabrikama, slaze robu i kuca robu u trgovinama, radi u skladistima, buticima, cisti, sije itd... jer svima su im mizerne plate? Kad svi oni odu radit kao moleri, elektricari, keramicari, vodoinstalateri, pa em padne cijena tih zanata, em ne bude nikog da plasira i proda robu sta ce onda biti?
Nije li logicnije i normalnije da gulikoze, koje zive bolje od kraljice Elizabete, dignu plate svojim robovima?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Melek
- Deer Hunter
I nipošto ne angažovati migrante, oni i bježe od posla, ti će poginiti za komadić socijalke.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter
Čuj, razvozio pice 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2637 times
- Been thanked: 22056 times
Nisam se ja uopste napatio.To je zivot.Radi ,uci i trazi bolje.Ja volim raditi.Nek svak svoju bitku bije.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13551 times
- Been thanked: 22291 times
Pa rodjo, hos da mores srest britnispirs u mekdonaldsu, izvoli.

Dozvolite da se obratimo
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1585 times
- Been thanked: 2951 times
Poceo si ko i ja skrecat teme na sebeHAVANA wrote: 03 Nov 2021, 17:49 Nisam se ja uopste napatio.To je zivot.Radi ,uci i trazi bolje.Ja volim raditi.Nek svak svoju bitku bije.

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- XoKli
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 230 times
Meni trebalo 2 jelke da sklonim iz bašte jer mi svjetlost ne dopire u dnevni i smetaju generalno. Vazda čistit treba ispod...Jedan dao ponudu 150 KM , drugi 600 KMHAVANA wrote: 03 Nov 2021, 17:44Ma haos je svakako ali postaju pravo bezobrazni.Najvise me nervira sto ih vecina na crno radi a hoce isto ili vise kao neko ko ima firmu i radi preko racuna.Bezobrazluk.Al eto,moze im se.Eto haj obicna stvar,znate kako je bilo ljetos sa klimama i montazom.Koliko se cekalo i placalo.150 km montaza,koliko su ih dnevno radili? Nit fiksnog troska,kirije,robe,kredita,inspekcije,racuna...Nista.Motaj ih u dzep i jos moram hvala reci sto je ikako dosao.Ko biva on to meni izasao u susret.Ne bi kaze da me nije taj nazvao...ja cu poludit od posla.Ne stajem.Jel dede ti?Grozno.Chloe wrote: 03 Nov 2021, 17:30
Kod nas je ljetos doslovno bio haos kad su u pitanju gradjevinski majstori. Paralelno su radili na više mjesta, nzs domaće zavlačili i prioritet davali dijasporcima. Ne samo privatne firme nego i ti na crno.
Cijene su digli nenormalno. Meni su poremetili planove, poslove i doveli do ludila otežući radovima.![]()

Za 6 stoja ja bih je sjekirom granu po granu raskovo. Šta sjekirom, nožem. Još da se grijem na drva ostalo bi za potpale.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46879 times
- Been thanked: 8405 times
Ne more svak ni tospacebound wrote: 03 Nov 2021, 17:15I sta kad se svi prekvalifikuju, pa postanu majstori?HAVANA wrote: 03 Nov 2021, 17:04
A zasto muz ne uradi prekvalifikaciju,upise kurs keramicar,rigips,nesta...? Ja fakat ovo ne kontam.Pa nije sveto pismo jebo ga ja a posla preko glave...Nisi zadovoljan,boris se i ucis za bolje.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
To je stvar trzista - ponuda i potraznja.
Ocigledno ne postoji vise ponuda jeftine radne snage, a potraznja za istom postoji.
Nekako se mora iznevelisati.
Ili ce povecati plate domacoj radnoj snazi ili ce uvesti jeftinu radnu snagu kao sto radi Njemacka.
U medjuvremenu, narod ce se snalaziti kako zna i umije.
Ko god odbije da iscupa npr bor za "male" pare, ocigledno moze si priustiti takav finansijsko poslovni stav.
Onaj ko nije spreman platiti odredjenu cijenu da iscupa bor, morat ce ili zivjeti s borom ili ga sam odraditi.
PS. XoKli, nista licno. Samo sam uzela tvoj post kao primjer jer je zadnji.
Primjeri mogu biti raznorazni, krecenje, stavljanje plocica, itd. itd....i bilo koji drugi posao....
Ocigledno ne postoji vise ponuda jeftine radne snage, a potraznja za istom postoji.
Nekako se mora iznevelisati.
Ili ce povecati plate domacoj radnoj snazi ili ce uvesti jeftinu radnu snagu kao sto radi Njemacka.
U medjuvremenu, narod ce se snalaziti kako zna i umije.
Ko god odbije da iscupa npr bor za "male" pare, ocigledno moze si priustiti takav finansijsko poslovni stav.
Onaj ko nije spreman platiti odredjenu cijenu da iscupa bor, morat ce ili zivjeti s borom ili ga sam odraditi.
PS. XoKli, nista licno. Samo sam uzela tvoj post kao primjer jer je zadnji.
Primjeri mogu biti raznorazni, krecenje, stavljanje plocica, itd. itd....i bilo koji drugi posao....
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Nije tica ni osjetila ocam

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21078 times
- Been thanked: 19061 times
Jarane ja sam vodoinstalatera ganjao 3 mjeseca. Sreća nije bilo nešto što je tražilo hitnu popravku, već što i nije bilo toliki prioritet pa je moglo čekati. Da je bilo šta hitno morao bih se sam snalaziti.Koraci_u_noci wrote: 03 Nov 2021, 11:18 Za majstore je bas kriza, vecina ih je otisla vani. A u mnogim djelatnostima nasi ljudi nece da rade za ponudjene uslove. U nekim gradovima npr u Derventi, ne mozes nac ljude da ti rade u trgovini, ako hoces nesto da otvoris. A i u drugim je slicno
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1050 times
Neka majstori naplate svoje ali i prijave djelatnost i plaćaju poreze .
Sedamdeset odsto ih radi na crno a i trideset odsto prijavljenih "muha" sa porezima i vrši utaje .
Sedamdeset odsto ih radi na crno a i trideset odsto prijavljenih "muha" sa porezima i vrši utaje .
Ostalo je cutanje.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Pa prijavi sve sto mislis da je mutno i bilaHurija wrote: 03 Nov 2021, 19:27 Neka majstori naplate svoje ali i prijave djelatnost i plaćaju poreze .
Nece nikad svanut dan da ce neko rec e mogo bih prijavit ovo da sam legalan