Rad drzavnih vlasti u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Cvijanović: Osjetiće se posljedice zbog nerada organa Bi
taj nerad bi se trebao kazniti neisplacivanjem plata i ta sredstva preusmjeriti u humanitarne svrhe.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Na svu njenu pricu dovoljna je izreka: Pametniji/a si kada shutis.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2906 times
Aaaah,...da....Konsultant wrote:Na svu njenu pricu dovoljna je izreka: Pametniji/a si kada shutis.
smije i ona ponekad nesto reci,kad dobije signal od Krkana...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pa manje štete nanose kad ne rade, a doticna inače ima izjave
tako da.... Sto reče konsultant pametnije je kad šuti.

Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9183 times
- Been thanked: 10906 times
Parlamentarcima po 12.000 KM zbog smrti majki

Zajedničko povjerenstvo Parlamenta BiH za administrativne poslove proglasilo je službenom odluku svog Kolegija - Sulejmanu Tihiću (SDA), zamjeniku predsjedatelja Doma naroda, i Lazaru Prodanoviću, zastupniku SNSD-a u Zastupničkom domu, isplaćena je jednokratna pomoć zbog smrti majki.
Tihiću je isplaćeno 12.415,50 maraka, a Prodanoviću 11.987,40 maraka. Njih dvojica su Kolegiju Povjerenstva Parlamenta za administrativne poslove podnijeli zahtjev za isplatu jednokratne pomoći i odmah su prihvaćeni.
Naime, prema odluci o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih troškova zastupnika i izaslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, zastupnici izaslanici imaju pravo na jednokratnu pomoć u slučaju smrti užeg člana obitelji.
Prema aktima Parlamenta BiH, u užu obitelj spadaju bračni i izvanbračni supružnik, bračna, izvanbračna djeca, usvojena djeca, pastorčad dijete bez roditelja na uzdržavanju, zatim otac, majka, očuh, maćeha, posvojitelj i hranitelj.
Jednokratna pomoć iznosi tri osnovne mjesečne plaće isplaćene u posljednja tri mjeseca. Osnovna plaća Sulejmana Tihića iznosi 4138,50 maraka, a Lazara Prodanovića 3995,80 maraka.
Obzirom na pravnu temeljenost Tihićevog i Prodanovićevog zahtjeva, Kolegij ih je prihvatio. Predsjednik Povjerenstva za administrativne poslove Dragutin Rodić, zamjenici predsjednika Zvonko Jurišić i Adnan Bašič i članovi Saša Magazinović, Asim Sarajlić, Drago Kalabić, Milorad Živković, Mehmed Brdarić, Nermina Kapetanović, Borjana Krišto, Dragan Čović i Krstan Simić su na prošlosedmičnom zasjedanju odobrili isplatu pomoći Sulejmanu Tihiću i Lazaru Prodanoviću.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Re: Parlamentarcima po 12.000 KM zbog smrti majki
Država im plaća sve - smještaj (odvojeni život), privatne automobile, ljetovanja (taj čuveni regres koji je vrtoglavo visok), telefonske račune, službena vozila i šofere, evo sad i smrt nekog bližnjeg..
Pa se pitam - na šta troše osnovnu plaću... Tihiću, de mi Bogati reci, gdje potrošiš tih 4 ipo hiljade.. Ja sam inače maštovita osoba, ali da ih imam, ne bih znala gdje ću s njima...
Pa se pitam - na šta troše osnovnu plaću... Tihiću, de mi Bogati reci, gdje potrošiš tih 4 ipo hiljade.. Ja sam inače maštovita osoba, ali da ih imam, ne bih znala gdje ću s njima...
-
Ruana, to je za moje pojme sasvim normalno jer ako bilo ko drugačije misli on je protiv nacije, protiv države , protiv čitavog jednog naroda,........
Dakle, čudno je i to da raja u tako nešto uopšte vjeruje.
Doduše, ja opet mislim drugačije od vas
Dakle, čudno je i to da raja u tako nešto uopšte vjeruje.
Doduše, ja opet mislim drugačije od vas

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

za ovo je kriv Alija 

Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22024 times
- Been thanked: 5879 times
[ytube][/ytube]

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
Nisam rekao da nije.za ovo je kriv Alija
Volio bih da me demantira bilo ko sa ovog foruma; Tihića je za svog nasljednika predložio Alija .
Čudite li se tome ili je to igra slučaja

- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3064 times
Dok jadni narod 10 puta prevrne svaku marku prije nego sto je potrosi, oni evo primaju i visoku materijalnu naknadu za pretrpljenu dusevnu bol.
Dok je ovaca bice i vune.
Dok je ovaca bice i vune.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Tihicu, Prodanovicu i ostala bagro, puuu ... sram vas bilo

U ovog cak i prezime govori da je prodanovic, ama, nikakav je Srbin ako za narednu sjednicu ne uvrsti tacku ugrozenost po nacionalnom kljucu, jer eto, ispade Bosnjak dobi vise skoro pet stojkara. Ili, ako mu ne izvadi oko il odgrize uho.
Ovo je samo jedna do sad nam neznana parlamentaska privilegija; samo jedna a koja nas je PROBUDILA.
A koliko i kakvih ih jos ima, ne smijem ni zamisliti.
Ko je mogao i zamisliti da bismo npr. trebali strahovati da jednom Dodiku umre majka, il ma ko njegov - tek taj ce nas opustositi
Ili Lagumdziji, Covicu
Sramota, kakve zakone su sebi nastimali, a da narod o tome nije imao niti ima pojma ... narod nek skapa od gladi, bolesti, duga. Ovo ima samo u BiH.

U ovog cak i prezime govori da je prodanovic, ama, nikakav je Srbin ako za narednu sjednicu ne uvrsti tacku ugrozenost po nacionalnom kljucu, jer eto, ispade Bosnjak dobi vise skoro pet stojkara. Ili, ako mu ne izvadi oko il odgrize uho.
Ovo je samo jedna do sad nam neznana parlamentaska privilegija; samo jedna a koja nas je PROBUDILA.
A koliko i kakvih ih jos ima, ne smijem ni zamisliti.
Ko je mogao i zamisliti da bismo npr. trebali strahovati da jednom Dodiku umre majka, il ma ko njegov - tek taj ce nas opustositi

Sramota, kakve zakone su sebi nastimali, a da narod o tome nije imao niti ima pojma ... narod nek skapa od gladi, bolesti, duga. Ovo ima samo u BiH.
E sad necu ni kako ja hocu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
PARLAMENTARNA SKUPŠTINA BIH DEMANTUJE MEDIJSKE TVRDNJE: Nije istina da će Tihić i Prodanović dobiti 12.000 KM, nego...
Potpuno je netačna i neistinita informacija da je poslaniku Lazaru Prodanoviću i delegatu Sulejmanu Tihiću isplaćeno 11.980 KM odnosno 12.415 KM na ime naknade za smrt užeg člana porodice kako je napisao "Dnevni list", a onda čitav niz portala preuzeo ovu vijest kao vjerodostojnu, kazao je u izjavi za Agenciju Fena šef Sektora za informiranje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zlatko Vukmirović.
Pojasnio je da je prema Odluci o načinu obračuna plata i ostalih materijalnih prava poslanika i delegata u PSBiH za ove namjene propisana jednokratna naknada "u visini tri prosječne mjesečne neto plate u BiH, a ne tri plate koje su zaradili poslanici, delegati ili bilo ko drugi zaposlen u institucijama".
Iznos koji će na ime jednokratne naknade dobiti Prodanović i Tihić je 2.448 KM.
Prodanović je za Agenciju Fena istakao da je zgrožen ovakvim postupkom novinara.
- Nemam riječi za ovo što se desilo. Ovo je još jedan od dokaza da su pojedini novinari dotakli dno novinarstva ne poštujući pijetet mrtvih čije se kosti još uvijek nisu smirile u grobu. Riječ je o tendencioznom natpisu čiji je cilj širenje mržnje - rekao je Prodanović.
Naglasio je da je jučer razgovarao s novinarom koji je napisao ovu vijest te da će tužiti i njega i "Dnevni list".
- Također, uputit ću i dopis Regulatornoj agenciji za komunikacije i svim nadležnim institucijama koje trebaju reagirati i onemogućiti da se nikome ne ponovi ono što se dogodilo meni i Tihiću. Jer, očigledno je da je BiH jedina zemlja u kojoj svako, bez ikakvih sankcija, može širiti mržnju i lagati - zaključio je Prodanović.
Potpuno je netačna i neistinita informacija da je poslaniku Lazaru Prodanoviću i delegatu Sulejmanu Tihiću isplaćeno 11.980 KM odnosno 12.415 KM na ime naknade za smrt užeg člana porodice kako je napisao "Dnevni list", a onda čitav niz portala preuzeo ovu vijest kao vjerodostojnu, kazao je u izjavi za Agenciju Fena šef Sektora za informiranje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zlatko Vukmirović.
Pojasnio je da je prema Odluci o načinu obračuna plata i ostalih materijalnih prava poslanika i delegata u PSBiH za ove namjene propisana jednokratna naknada "u visini tri prosječne mjesečne neto plate u BiH, a ne tri plate koje su zaradili poslanici, delegati ili bilo ko drugi zaposlen u institucijama".
Iznos koji će na ime jednokratne naknade dobiti Prodanović i Tihić je 2.448 KM.
Prodanović je za Agenciju Fena istakao da je zgrožen ovakvim postupkom novinara.
- Nemam riječi za ovo što se desilo. Ovo je još jedan od dokaza da su pojedini novinari dotakli dno novinarstva ne poštujući pijetet mrtvih čije se kosti još uvijek nisu smirile u grobu. Riječ je o tendencioznom natpisu čiji je cilj širenje mržnje - rekao je Prodanović.
Naglasio je da je jučer razgovarao s novinarom koji je napisao ovu vijest te da će tužiti i njega i "Dnevni list".
- Također, uputit ću i dopis Regulatornoj agenciji za komunikacije i svim nadležnim institucijama koje trebaju reagirati i onemogućiti da se nikome ne ponovi ono što se dogodilo meni i Tihiću. Jer, očigledno je da je BiH jedina zemlja u kojoj svako, bez ikakvih sankcija, može širiti mržnju i lagati - zaključio je Prodanović.
koji ce im klinac uopste jednokratna pomoc
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Puno je i to. Radnici za te pare grbače četiri mjeseca. I meni je umro otac pa mi niko ništa nije platio i prema tome, nek se oba nose u 3pm.Iznos koji će na ime jednokratne naknade dobiti Prodanović i Tihić je 2.448 KM.
taman tako, nek se nose ...
nevidjen bezobrazluk matorih lezihljebovica, pfuj

nevidjen bezobrazluk matorih lezihljebovica, pfuj

E sad necu ni kako ja hocu
Kako ih nije sramota. Pa valjda, kao i svaki drugi gradjanin, treba da se pobrinu za sahranu svojih roditelja iz svog LICNOG budzeta, a ne preko grbace jadnog naroda. I 1 marka je previse, a oni se pravdaju kako nije 12 vec 2 hiljade. Ma fuj bagro.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Sve ima kako i zašto a pogotovo uzrok i posljedice, koje mnogi ne vide iz navike o nedodirljivosti.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
PSBiH: "Krv 'balinske' djece za vas nije vrijedna"
"Ratni okršaj" Šemsudina Mehmedovića i Dušanke Majkić na sjednici PSBiH

Jučerašnja sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj je glavna tema bio izvještaj o Visokom i sudskom tužilačkom vijeću BiH za prošlu godinu, više je ličila na ratnu zonu nego na demokratsku raspravu na najvišem državnom nivou.
Pljuštale su uvrede i prepucavanja, a komuniciralo se iskrenim, otvorenim i žestokim jezikom mržnje. No, najžešća rasprava vodila se na realciji Dušanka Majkić - Šemsudin Mehmedović.
Zastupnica SNSD-a na početku svog izlaganja ocijenila je da je stanje u pravosuđu katastrofalno, a da PSBiH nema nikakvu nadležnost za funkcionisanje pravosudnog sistema.
Situacija se 'zakuhala' kada je Majkićeva rekla da u izvještaju o Visokom i sudskom tužilačkom vijeću BiH nema niti jedne riječi o radu predsjednice Suda BiH i ne preduzima se ništa da se to stanje riješi, te zaključila da je to sud u kome se sudi samo jednom narodu i to po zakonu koji se primjenjuje nakon izvršenog djela.
Majkićeva je napomenula i kako je glavni tužilac BiH Goran Salihović posljednjim naredbama izvršio ozbiljan atak na ugrožavanju rada tužilaca, nalažući im da ne mogu poduzeti niti jedan korak bez njegovog znanja.
Na njene izjave reagovao je poslanik SDA Šemsudin Mehmedović, podsjećajući nazočne u Parlamentu da je nedavno nezakonito priveden i zadržan u pritvoru, a da je njegovo hapšenje unaprijed najavljivano iz pojedinih agencija po nalogu određenih centara moći.
- Dobili ste zadatak da rušite pravosuđe BiH i ako to već radite, činite to na politički način, a ne preko mojih leđa. Imam informaciju o vašoj ratnoj ulozi i rado ću je prezentovati ovdje, poručio je Mehmedović Dušanki Majkić.
Uslijedio je uzvratni udarac zastupnice SNSD-a:
- Da sam ja šutala srpske glave, davno bi se nalazila negdje drugo! Da sam ja komandovala mjestom u kojem je pronađeno toliko nelegalnog oružja, protiv mene bi davno bili pokrenuti postupci. Ne postoji čovjek koji ima toliko grijeha, koliko ih ima Mehmedović, a koji se usudio da se javi i o ovome govori!
Mehmedović je uzvratio da nikada nije bio komandant i da je ponosan na svoj život u periodu 1992 - 1995. godine, te poručio Majkićevoj da 'krv muslimanske djece njpoj i tako ništa ne znači':
- U Tešnju se obilježava bombardovnje u kojem je poginulo osmoro djece, ali za vas su to, kako često govorite, muslimanska i balinska djeca čija vam krv, očito, nije jednako vrijedna!
U raspravu se potom uključio još jedan poslanik SDA, Šefik Džaferović, koji je istakao kako zastupnica SNSD-a svojim diskusijama pokušava da diskvalifikuje druge poslanike, iako raspravlja o stvarima o kojima 'ne zna ništa':
- Osim što ste nekulturni i upadate u riječ sagpvprnicima, o ovim stvarima ne znate ništa, zaključio je Džaferović.
I u nastavku sjednice rasprava se nastavila u sličnom tonu.
(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Jučerašnja sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj je glavna tema bio izvještaj o Visokom i sudskom tužilačkom vijeću BiH za prošlu godinu, više je ličila na ratnu zonu nego na demokratsku raspravu na najvišem državnom nivou.
Pljuštale su uvrede i prepucavanja, a komuniciralo se iskrenim, otvorenim i žestokim jezikom mržnje. No, najžešća rasprava vodila se na realciji Dušanka Majkić - Šemsudin Mehmedović.
Zastupnica SNSD-a na početku svog izlaganja ocijenila je da je stanje u pravosuđu katastrofalno, a da PSBiH nema nikakvu nadležnost za funkcionisanje pravosudnog sistema.
Situacija se 'zakuhala' kada je Majkićeva rekla da u izvještaju o Visokom i sudskom tužilačkom vijeću BiH nema niti jedne riječi o radu predsjednice Suda BiH i ne preduzima se ništa da se to stanje riješi, te zaključila da je to sud u kome se sudi samo jednom narodu i to po zakonu koji se primjenjuje nakon izvršenog djela.
Majkićeva je napomenula i kako je glavni tužilac BiH Goran Salihović posljednjim naredbama izvršio ozbiljan atak na ugrožavanju rada tužilaca, nalažući im da ne mogu poduzeti niti jedan korak bez njegovog znanja.
Na njene izjave reagovao je poslanik SDA Šemsudin Mehmedović, podsjećajući nazočne u Parlamentu da je nedavno nezakonito priveden i zadržan u pritvoru, a da je njegovo hapšenje unaprijed najavljivano iz pojedinih agencija po nalogu određenih centara moći.
- Dobili ste zadatak da rušite pravosuđe BiH i ako to već radite, činite to na politički način, a ne preko mojih leđa. Imam informaciju o vašoj ratnoj ulozi i rado ću je prezentovati ovdje, poručio je Mehmedović Dušanki Majkić.
Uslijedio je uzvratni udarac zastupnice SNSD-a:
- Da sam ja šutala srpske glave, davno bi se nalazila negdje drugo! Da sam ja komandovala mjestom u kojem je pronađeno toliko nelegalnog oružja, protiv mene bi davno bili pokrenuti postupci. Ne postoji čovjek koji ima toliko grijeha, koliko ih ima Mehmedović, a koji se usudio da se javi i o ovome govori!
Mehmedović je uzvratio da nikada nije bio komandant i da je ponosan na svoj život u periodu 1992 - 1995. godine, te poručio Majkićevoj da 'krv muslimanske djece njpoj i tako ništa ne znači':
- U Tešnju se obilježava bombardovnje u kojem je poginulo osmoro djece, ali za vas su to, kako često govorite, muslimanska i balinska djeca čija vam krv, očito, nije jednako vrijedna!
U raspravu se potom uključio još jedan poslanik SDA, Šefik Džaferović, koji je istakao kako zastupnica SNSD-a svojim diskusijama pokušava da diskvalifikuje druge poslanike, iako raspravlja o stvarima o kojima 'ne zna ništa':
- Osim što ste nekulturni i upadate u riječ sagpvprnicima, o ovim stvarima ne znate ništa, zaključio je Džaferović.
I u nastavku sjednice rasprava se nastavila u sličnom tonu.
(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)