Firma mi je platila. Ja sam bila sretna da sam radila gdje sam radila. I meni je sef trazio da se vratim ranije, mada o otkazu ne bi bilo ni govora. A nesto ti dodje jos gore kad te fino kao "pita" da se vratis, ima posla. Ali, uspjeli smo se nagoditi, tako da je ferceralo:)dacina_curica wrote:Jagoda - je li ti firma platila ili je bilo kroz short term dissability?
Nazalost, neke firme nemaju ni tu opciju (suludo, znam), moja stara firma (privatnik) nije imao nikakve uslove za porodilje. Sjecam se da su jednoj kolegici postavili "ultimatum' da se vrati na posao (nakon par sedmica) ili noga. Nema te sile, radije bih nogu popila ali ne moze svako sebi priustiti.
Demokratska partija (USA)
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Obama želi uvesti plaćeno porodiljsko odsustvo
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
-
- Status: Offline
Super! Rijetkost je ali postoje i takve firme. 
Meni su npr. i sada pravo izasli u susret, u biti imam 24 sedmice bolovanja ali da mi ne bi morali racunati "short/long term" ja dodjem, odradim ponesto s vremena na vrijeme, ponesem kuci pa upisem sate i tako primam redovnu platu za to sto odradim a oni mi pokrivaju osiguranje i ostale beneficije. Ne gubim nista, naprotiv. Dodjem kad hocu, budem koliko hocu, pomognem koliko mogu, meni dobro - dobro njima. I zahvalna im do neba.

Meni su npr. i sada pravo izasli u susret, u biti imam 24 sedmice bolovanja ali da mi ne bi morali racunati "short/long term" ja dodjem, odradim ponesto s vremena na vrijeme, ponesem kuci pa upisem sate i tako primam redovnu platu za to sto odradim a oni mi pokrivaju osiguranje i ostale beneficije. Ne gubim nista, naprotiv. Dodjem kad hocu, budem koliko hocu, pomognem koliko mogu, meni dobro - dobro njima. I zahvalna im do neba.

Naravno! Dopusteno, sistem kao sistem se usmrdio sto jest jest. Ali opet, od kompanije do kompanije. Mora se rjesiti status za one koji rade "po satu" za minimalac, i koji su ispod poverty line.
I def. cu da podrzim svaku promjenu ka boljem socijalnom uredjenju:)
I def. cu da podrzim svaku promjenu ka boljem socijalnom uredjenju:)
D.I.L.L.I.G.A.F.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Ispred klička smo mi jednog velikog da izvines Nela,nas je i Albanija pretekla.Evo pola godine ce sad kako sam rodila feninga jednog jedinog od drzave dobila nisam,a firma uplacuje sve i cent redovno njima.Ne dao mi Bog da dijete hranim od njihovih para,dabogda se o sebi zabavili.Sta je sa zenama koje nemaju druge prihode,fuj,dabogda njihova djeca pola godine gladna bila i zatrlo im se i zadnje u loziNela wrote:Ne mogu da vjerujem da smo mi ispred Amerike![]()
U BiH zakonom porodilja ima pravo odsustvovati godinu dana. U drzavnom sektoru prima cijelu placu, samo bez toplog obroka a kod privatnika uglavnom od 400 do 500km.

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Joj Skandinavijo rodila te majka. Kod nas ovdje je sve u bolnici i kod doktora gratis. Ali je zato porez 40%. Ali nije mi zao makar ne mislim ono "sta ako...."
Zagi ne znam u kojem si dijelu/kantonu. Ja sam cekala dva mjeseca ali su mi sve isplatili.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Re: Barack Obama
Sad čitam da je Obama najuspješniji američki predsjednik iliti najbolji od svih kada je u pitanju ekonomija i te stvari... zaposlenost, rast privrede, investicija. Da nije ganjao i Nobelovu nagradu sada bi Amerika bila u puno boljoj situaciji.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- drugrankovic
- Inventar foruma
Re: Barack Obama
Oš sladoled...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13981 times
- Been thanked: 9654 times
HILLARY CLINTON

"Želio sam da to čujete najprije od mene - službeno je: Hillary se kandidira za predsjednicu", napisao je Podesta u e-mailu koji je poslao simpatizerima i potencijalnim financijerima.
Nedugo zatim uslijedila je i video objava na YouTubeu, u kojoj je Clinton i sama najavila kandidaturu. Već za koji dan očekuje se i početak kampanje: ovog tjedna družit će se s biračima u Iowi, a za idući mjesec zakazan je događaj koji bi trebao predstavljati službeno lansiranje njene predsjedničke kampanje.
Američki predsjednički izbori održavaju se 2016. godine, ali Clinton podršku Demokratske stranke najprije mora izboriti na unutarstranačkim izborima. Nitko osim nje nije još najavio da će tražiti nominaciju Demokratske stranke, te se očekuje da će se Clinton za kandidaturu izboriti bez većih problema.
"Borit će se za obične Amerikance"
Clinton je obećala da će se boriti za obične Amerikance, krenuvši u dugoočeklivanu drugu utrku za Bijelu kuću kao najizgledniji kandidat Demokratske stranke.
"Obični Amerikanci trebaju svoga zagovornika. Želim biti taj zagovornik", rekla je Clinton u video poruci objavljenoj na internetu.
"Amerikanci su uspjeli pobijediti tešku gospodarsku krizu, ali najjače karte i dalje drže oni na vrhu", dodala je.
Clinton, koja je prvu demokratsku nominaciju izgubila 2009. od Baracka Obame, trebala bi uskoro otputovati u američku saveznu državu Iowu, prvu u kojoj će se početkom 2016. održati stranački predizbori.
Njezina kampanja za predstojeće izbore koji će se održati u studenome 2016. fokusirat će se na borbu protiv ekonomske nejednakosti te na povijesnu prirodu njezine želje da postane prva predsjednica Sjedinjenih Država, kazali su njezini savjetnici.
No s obzirom na to da je već više desetljeća u fokusu javnosti, najprije kao supruga bivšega američkog predsjednika Billa Clintona, potom kao američka senatorica te na kraju kao državna tajnica, morala bi se više usredotočiti na približavanje običnim malim ljudima, njezinim potencijalnim biračima, smatraju promatrači.
Čak i prije službene objave nominacije, potencijalni republikanski suparnici obrušili su se na Clinton. Bivši guverner Floride Jeb Bush kritizirao ju je zbog vođenja američke vanjske politike dok je bila državna tajnica.
"Treba nam bolja vanjska politika od one Obama-Clinton koja je naštetila odnosima s našim saveznicima i ojačala naše neprijatelje", rekao je Bush.
Republikanski senator iz Kentuckya Rand Paul izjavio je da ono što je Hillary Clinton pokazala tijekom mandata državne tajnice dovodi u pitanje njezinu kvalificiranost za predsjednicu države.
Paul je ponovio stare kritike njezina pristupa napadu na američki konzulat u Bengaziju 2012. i nedavna pitanja u vezi stranih donacija humanitarnoj zakladi koju je osnovala sa svojim suprugom, bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom.
"Clintoni su poznati po tome da smatraju da su iznad zakona", rekao je za CNN senator Kentuckyja, koji je nedavno objavio svoju kandidaturu za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke i po mnogima je favorit
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Re: HILLARY CLINTON kandidirat će se za predsjednicu SAD-a
Ajde neka proba... Sve osim republikanaca je ok...
Ili onih tuka iz Tea party
Ili onih tuka iz Tea party

Habibti, ya nour el - ain... 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
imali su crnog preCednika, sad je na redu zena 

Kad smijene Rockefeller i Rothschild klanove, onda bu to imalo smisla... Ovak je to obični entertainment 

Habibti, ya nour el - ain... 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
nije li svaki predsjednik tu samo da zastupa interese parlamenta?
i od Obame se puno ocekivalo pa opet nije napravio revoluciju kakvu je zagovarao
puste tlapnje,al hajd...hljeba i igara, znas kako kazu

i od Obame se puno ocekivalo pa opet nije napravio revoluciju kakvu je zagovarao

Nije u ovom vaktu vise hora ni da se tri covjeka sloze, a kako li da se sloze s presednikom jos 100 senatoro i 435 predstavnika..Julia-Klara wrote:nije li svaki predsjednik tu samo da zastupa interese parlamenta?![]()
Ja bash nemarim ko ce biti presednik zemlje u kojoj trenutno zivim...jer nista ni od kog i ne ocekujem, pa ni od presednika...Mozda eto nece biti loshe da bude gospodja Clinton jer ce imat za ledjima iskusnog muza da je tu i tamo posavjetuje.
- Terasa svjesti
- Inventar foruma
"Ofucana" mi je nekako ta Hilari i puno godina se vrti u politici . Mislim da treba mlađa krv.
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3849 times
- Been thanked: 2894 times
Obama ode u istoriju...
Tako ce i ona...protuha.....
Istorija je najvise smetljiste ......
Tako ce i ona...protuha.....
Istorija je najvise smetljiste ......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9145 times
- Been thanked: 10858 times
Yoko Ono: Bila sam u ljubavnoj vezi sa Hillary Clinton

Naime, ova umjetnica i udovica Johna Lennona, iznenadila je sve prisutne izjavom da ne samo što je upoznala nekadašnju Prvu damu, već i da ju je sedamdesetih "intimno" poznavala.
Yoko, koja je trenutno u Los Angelesu na prezentovanju nove kolekcije čaša i činija u Muzeju moderne umjetnosti, kroz osmijeh je priznala da je imala kratku romansu sa Hillary i dodala da će LGBT zajednica i Organizacija za ženska prava Amerike značajno napredovati ako ona postane predsjednik.
- Upoznale smo se u New Yorku i sretale više puta tokom protesta protiv rata u Vijetnamu 1970. Tada smo postale vrlo intimne. Imale smo slična razmišljanja o seksualnoj jednakosti, borbi protiv patrijarhata, autoritatizma i društva u kom dominiraju muškarci - rekla je Yoko Ono.
- Kratko smo bile u romantičnoj vezi kada sam živjela sa Johnom na Mannhetnu, a Hillary je tada studirala na Yaleu. Na kraju smo prestale da budemo u kontaktu. Divno je što joj tako dobro ide i želim joj svu sreću u kampanji - rekla je Yoko.
Eksperti smatraju da bi ova izjava mogla da utiče na kandidaturu Hillary Clinton, pogotovo što su i ranije postojale tvrdnje o lezbijskim naklonostima bivše prve dame, ali oni nisu uticali na njene šanse za pobjedu 2016. godine.
(avaz)
Re: Yoko Ono: Bila sam u ljubavnoj vezi sa Hillary Clinton
Ma i ona mi je bila sumnjiva...
...

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Re: Yoko Ono: Bila sam u ljubavnoj vezi sa Hillary Clinton
zar ovo nije stara vijest?