Kinezi

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9136 times
Been thanked: 10847 times
Status: Offline

Re: Made in P.R.C. (People's Republic of China )

Post by Krokodil Behko » 20 Sep 2013, 10:26

Trepavica wrote:
Krokodil Behko wrote:Naravno. Ko nema 1.45 maraka za pokućnice, odmah mu vade bubreg.
A sta ako se i ima samo 1 bubreg , sta vade onda ?!:)
Onda ti doniraju kvalitetan kineski bubreg :D

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 20 Sep 2013, 10:35

Trepavica wrote:Zar se i to dešava?!

Ne znam :cudi Ali znam da je bilo nedavno u novinama. Iskreno, Kinezi su to, svašta je moguće, oni su inače pogan narod... Eh, šta je dalje bilo, ne znam...
Image

Trepavica

Post by Trepavica » 20 Sep 2013, 10:38

Ma sto se priča , ili je bilo ili će biti , njima nije za vjerovati..a pogani jesu..

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 20 Sep 2013, 11:20

Peggy Sue wrote:Iskreno, Kinezi su to, svašta je moguće, oni su inače pogan narod.
Daj šališ se da tako misliš, jel? :D

Kad čujem one mitove o vađenju organa u kineskim dućanima, o stotinama mrtvaca koje su našli zakopane u podrumima tih dućana (kao, jedan kinez umre oni ga zakopaju i dođe iz Kine drugi :plavi ) itd. uvijek pomislim što bi ti Kinezi mislili o nama da znaju za te glupe priče. Vjerojatno bi o nama mislili ono što mi mislimo o 'glupim Amerima' kojima možeš prodati svakakvu priču o, recimo, nama. :ooo

Po tim dućanima rade obične obitelji kao što je tvoja, moja... samo što su oni otišli iz još gorih uvjeta nego su naši, u svijet, u potragu za boljim životom za svoju djecu. :)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Sep 2013, 11:45

Peggy Sue wrote:
Trepavica wrote:Zar se i to dešava?!

Ne znam :cudi Ali znam da je bilo nedavno u novinama. Iskreno, Kinezi su to, svašta je moguće, oni su inače pogan narod... Eh, šta je dalje bilo, ne znam...
I ja mislim i ne samo da mislim, nego sam se i uvjerio u to. radnja se zbiva pred rat. Krenuli smo sa službenim kombijem jer smo morali u odjel kineske ambasade u BG, a namjenjen kulturi, vratiti neku zbirku tapiserija koja je u formi izložbe, bila postavljena u zavičajnom muzeju. Ja sam tu bio u svojstvu, da se dočepam nekih jeftinih grafičkih boja u BG. I tako eto, odjel kineske ambasade za kulturu, zapravo je neka ogromna kuća negdje u nekom lijevom beogradskom naselju. Prilično jadno ako se ima u vidu veličina te zemlje kao i da bivša YU je ipak bila povelika zemlja. U dvorištu su nas dočekali psi raznih rasa a na svakih desert metara, bile su gomile kostiju koje su oni glodali. Životinjskih ili ljudskih, nisam baš stručan. :D Oko njih vrzmali su se neki kineščići koji su i ponašanjem i imidžom, ponajviše podsjećali na sporedne likove iz filmova o Bruce Leeu.
Ono znate, crveni sako i zelene pantole :555

Dok smo čekali glavnog hepeka da mu uručimo popisnu listu tapiserija koje dovozimo, uveli su nas u neku prostoriju po kojoj je bio prostrt samo obični linoleum.. ili što bi se u mojoj mahali reklo "linoneum" :oo

Neke odrndane fotelje a zidovi aman bože nisu okrečeni još od 1.sv rata.
Gostoljubivi nisu. samo su hodali oko nas pa sam imao osjećaj i da su nas zarobili. Naravno, svaki pokušaj bjekstva, rezultirao bi neslavnim završetkom u raljama njihovih polu-rasnih pasa svuda oko kuće. Kao da je to brlog nekog mafijaša a ne visokorangiranijeg diplomate. Tek nakon nekih pola sta čekanja donijeli su nam po šolju čaja. Aman bože dragi, čaj samo sa jednom zrnkom unutra, koja je zlokobno prijetila sa dna šolje.. Boga pitaj šta su nam donijeli - pomislih. Voda u šolji bistra i dole neka zrnka. Zgledasmo se nas trojica i čisto se u zraku osjeti da svaki od nas čeka da neko drugi, od preostale dvojice prvi srkne :plavi

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 20 Sep 2013, 11:57

[quote="Krokodil Behko"][/quote]

I jeste li preživjeli? :D

Kinezi su čudna sorta, kažem ti... Meni su misterija oni njihovi auti, koji koštaju po nekoliko destina hiljada maraka, a cijela radnja i sva roba u njoj ne vrijedi toliko... Kako? Da i ja odem u kineze :D
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Sep 2013, 12:04

Peggy Sue wrote:
Krokodil Behko wrote:
I jeste li preživjeli? :D

Kinezi su čudna sorta, kažem ti... Meni su misterija oni njihovi auti, koji koštaju po nekoliko destina hiljada maraka, a cijela radnja i sva roba u njoj ne vrijedi toliko... Kako? Da i ja odem u kineze :D
Preživjeli smo. Ipak je to bila samo bična zamlačena vodica sa tom znkom kao dekoracijom .D
Mora da su štedjeli na svim nivoima da bi imali šta da jedu u tom predstavništvu :hm

Inače, vidim ih na stupskoj pijaci i to obavezno u gomilama. Jasno se i izdaleka vidi ko je glavni među njima. On ide u sredini a ostali se tiskaju oko njega. Komedija su živa. Nekako su prirodno skloni udruživanju u te neke gangove, klanove i skloni su tome da ih vodi neki kreten koji ima više para od ostalih.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 20 Sep 2013, 13:21

Nikad ne idem u kineske radnje,a najviše je takvih... Sad je sve iz Kine,što mi se ne sviđa :jock

Trepavica

Post by Trepavica » 20 Sep 2013, 17:31

:D. Zamisli da ga bankari koriste.. :hihi

Obrisan profil

Re: Kinezi

Post by Obrisan profil » 20 Sep 2013, 19:28

kupujem samo zacine i gljive

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Kupovina kod Kineza

Post by Vladimir RUS » 15 Jun 2014, 19:05

Dali ste kupili šta u kineskim radnjama, osim naravno brzoraspadajućeg kišobrana i samozapaljivog fena za kosu? :ooo

Kakva su vam iskustva sa njihovom robom?

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Kupovina kod Kineza

Post by Bambi » 15 Jun 2014, 19:07

Pa ne kaže se bezveze kupila kod Kineza :rol

:plavi

Šalim se... ne kupujem kod Kineza :jok ne vjerujem im ni malo :jok

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 15 Jun 2014, 19:11

Ovih dana kupujem klimu za stan i za čudo božije, sve su napravljene u Kini
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Jun 2014, 21:10

Ali što imaju kul kroksice :cool
Jučer sam inače, bio kod neke kolegice na kafi i imao sam priliku držati u ruci onaj njihov smartphone, koji se zove nešto slično kao Hyundai. Nudila mi ona, da joj dam moj LG za taj i ja nisam htio. Nekako mi je očajnog izgleda.

Trepavica

Post by Trepavica » 15 Jun 2014, 21:17

Imamo vec slicu temu..

.Nista ne kupujem Kinesko...volim platiti i skuplje a da to bude kvalitetno.. ( .kod njih ne znam da li postoji nesto kvalitetno i da traje duze od 48h... :D. sto rekla moja nana rahmetli )!

Blackhawk

Post by Blackhawk » 15 Jun 2014, 21:20

Trepavice... De otvori svoj mob, izvadi bat i procitaj iza nje gdje je proizveden, kao i sama baterija... I pogledaj na laptop isto iza sta pise gdje proizvedeno... :)

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 15 Jun 2014, 21:22

Bravo trepka :ok
Ama Sto je najgore..uzmes olovku pise na njoj Made in China..uzmes tanjir pise made in China...za sta god uhvatis made in China... jednom cemo se i mi pretvorit u Kineze :plavi

Sve Je Made In China... i s tim smo se pomirili odavno black ;)

P.s. i ako Ima oznaku CE znaci da je provjereno.. ako nema onda je proizvedeno od strane Kineza... danas je najjeftinija radna snaga u Kini tako da se tamo sve proizvodi..Kinezi samo prave a materijal se doveze... tako da je bitno samo da CE pise ;)
Last edited by Bambi on 15 Jun 2014, 21:25, edited 2 times in total.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 15 Jun 2014, 21:23

Pa sto onda necete da kupujete od kineza gdje jeftinije, nego kupujete negdje drugo kinesku robu ali skuplje :P

Trepavica

Post by Trepavica » 15 Jun 2014, 21:24

Ne bih da otvorim, ako ga otvorim, znas da sam ljevoruka, sto otvorim jednom zatvoriti vise nisam u mogucnosti skolpiti...

Da ali ovaj telefon je kupljen ovdje kod operatora kod kojeg sam preplacena trenutno..., a ne u Kineskoj prodanvici...u kojoj je roba Made in Chine...

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 16 Jun 2014, 00:08

Ne moras direktno uci u kinesku radnju da bi kupio nesto njihove proizvodnje, gdje god udjes 99% robe je njihovo.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”