Zašto se muškarci žene ženama u koje nisu zaljubljeni??

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times
Status: Offline

Re: Zašto se muškarci žene ženama u koje nisu zaljubljeni??

Post by bosnjakinja » 18 May 2021, 12:45

spacebound wrote: 18 May 2021, 12:34:grana
ne znam sta je cudno? brak nikada nije ni zamisljen kao zajednica ljubavi,to je tek pocelo da se siri preko hollywood filmova zadnjih 70 godina,brak je uvijek bio dogovor izmedju 2 porodice.A danas kada imamo slobodu onda se 2 osobe mogu dogovorit iz raznih razloga da zele zivjeti zajedno,ne mora uvijek biti zaljubljenosti..lijepo je ako ima,ali nije nuzno za uspjesan brak

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20903 times
Been thanked: 18845 times

Post by Masamune » 18 May 2021, 12:50

Koraci_u_noci wrote: 18 May 2021, 12:36
bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 12:29 Zasto bi se ozenio zenom u koju je zaljubljen ako ce se za 10 god sve svesti na istu? kao da ce biti vjecito zaljubljen? voliti nekoga i postovati,i vidjet da mozete biti prijatelj to je bitno..a zaljubljenost to blijedi ....obicno brakovi koji su zasnovani cisto na ljubav i strast puknu.
Rijetki su brakovi koji ne puknu, bez obzira na cemu su zasnovani. Bilo bi interesantno vidjeti koliko bi njih se ponovo za istog/istu, da mogu birati. Il koliko bi njih produzilo brak, ono da se zakljucuje na odredjeno vrijeme
Veliki broj ljudi u stabilnim i dugogodišnjim brakovima bi rekli nema šanse da bi bio s njom ili ona s njim kad bi vratili vrijeme unazad, ali to je uglavnom šuplja priča.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9476 times
Been thanked: 15876 times
Status: Online

Post by spacebound » 18 May 2021, 13:00

bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 12:45
spacebound wrote: 18 May 2021, 12:34:grana
ne znam sta je cudno? brak nikada nije ni zamisljen kao zajednica ljubavi,to je tek pocelo da se siri preko hollywood filmova zadnjih 70 godina,brak je uvijek bio dogovor izmedju 2 porodice.A danas kada imamo slobodu onda se 2 osobe mogu dogovorit iz raznih razloga da zele zivjeti zajedno,ne mora uvijek biti zaljubljenosti..lijepo je ako ima,ali nije nuzno za uspjesan brak
Sta mene briga kako je zamisljeno nekad i kako su nekad brakovi sklapani. Nekad te muzjak uzimao sebi tako sto te opali toljagom po glavi i odnese u pecinu, ti tamo radjas djecu, a on lovi zivotinje da vas prehrani.
I sad si razvodnila ono sto je uzrokovalo moju :grana reakciju.
Za mene je prva i osnovna stavka braka, temelj - ljubav. Bez ljubavi nema sanse da bih se udala, taman sve druge kriterije za sigurnu i udobnu buducnost ispunjavao.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 18 May 2021, 13:06

Da nije bilo te toljage danas bi nas bilo upola manje :valja

Morao sam. Banuj me

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 18 May 2021, 13:15

MarlboroGold wrote: 18 May 2021, 13:06 Da nije bilo te toljage danas bi nas bilo upola manje :valja

Morao sam. Banuj me
nebi nam nista falilo da nas je manje,vidi problema jer nas je previse :kafa

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 18 May 2021, 13:20

Ni blizu. Resursa na planeti ima i za 20 milijardi ljudi.

TAFKAP
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1564 times
Been thanked: 2649 times

Post by TAFKAP » 18 May 2021, 13:26

spacebound wrote: 18 May 2021, 13:00
bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 12:45

Sta mene briga kako je zamisljeno nekad i kako su nekad brakovi sklapani. Nekad te muzjak uzimao sebi tako sto te opali toljagom po glavi i odnese u pecinu, ti tamo radjas djecu, a on lovi zivotinje da vas prehrani.
Za mene je prva i osnovna stavka braka, temelj - ljubav. Bez ljubavi nema sanse da bih se udala, taman sve druge kriterije za sigurnu i udobnu buducnost ispunjavao.
Ljubav nije isto što i zajubljenost. :kafa

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9476 times
Been thanked: 15876 times
Status: Online

Post by spacebound » 18 May 2021, 13:27

TAFKAP wrote: 18 May 2021, 13:26
spacebound wrote: 18 May 2021, 13:00

Ljubav nije isto što i zajubljenost. :kafa
Naravno. Zaljubljenost ljubavi ni do clanaka nije :ok
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 18 May 2021, 13:46

bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 12:29Zasto bi se ozenio zenom u koju je zaljubljen ako ce se za 10 god sve svesti na istu? kao da ce biti vjecito zaljubljen? voliti nekoga i postovati,i vidjet da mozete biti prijatelj to je bitno..a zaljubljenost to blijedi ....obicno brakovi koji su zasnovani cisto na ljubav i strast puknu.
Slazem se u principu, ali tesko da bi to funkcioniralo u praksi. Samo zamisli kako bi izgledalo imati seksualne odnose s prijateljem, i tako decenijama. :grana Mislim da se treba vezivati s nekim s kim se jako dobro razumijes (nikako ne s onim s kojim te veze samo strast jer je to put u katastrofu), ali ne bih mogla ni casa biti s nekim za koga nemam duboke emocije. Pa i ako prodju, rastacemo se, barem znam da sam voljela svim srcem i dusom. Zar to nije bolje od mlake supe (polovicnog odnosa)?
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 18 May 2021, 13:49

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 13:46
bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 12:29Zasto bi se ozenio zenom u koju je zaljubljen ako ce se za 10 god sve svesti na istu? kao da ce biti vjecito zaljubljen? voliti nekoga i postovati,i vidjet da mozete biti prijatelj to je bitno..a zaljubljenost to blijedi ....obicno brakovi koji su zasnovani cisto na ljubav i strast puknu.
Slazem se u principu, ali tesko da bi to funkcioniralo u praksi. Samo zamisli kako bi izgledalo imati seksualne odnose s prijateljem, i tako decenijama. :grana Mislim da se treba vezivati s nekim s kim se jako dobro razumijes (nikako ne s onim s kojim te veze samo strast jer je to put u katastrofu), ali ne bih mogla ni casa biti s nekim za koga nemam duboke emocije. Pa i ako prodju, rastacemo se, barem znam da sam voljela svim srcem i dusom. Zar to nije bolje od mlake supe (polovicnog odnosa)?
to sam jednom pitala indijku jednu,kaze ona "obicno se ljubav rodi nakon braka,zene zavole...teze je za muskarce!" kod njih je ugovoreni brak 90% pravilo

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13916 times
Been thanked: 9611 times

Post by Julia-Klara » 18 May 2021, 13:51

Pa sto se onda cudite kad se neko vjenca sa lusterom ili gumenom lutkom :cudi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 18 May 2021, 13:54

Julia-Klara wrote: 18 May 2021, 13:51 Pa sto se onda cudite kad se neko vjenca sa lusterom ili gumenom lutkom :cudi
pa zaljubljeni :D.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 18 May 2021, 13:56

bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 13:49to sam jednom pitala indijku jednu,kaze ona "obicno se ljubav rodi nakon braka,zene zavole...teze je za muskarce!" kod njih je ugovoreni brak 90% pravilo
Eee, ne kaze narod uzalud: 'Ziv se covjek na sve navikne'. :oo Samo sto je to daleko od iskrene ljubavi (kojoj svaka ljudska dusa tezi) i mnogi od njih se pitaju jesu li procerdali zivot, sigurna sam u to. Neki varaju, najvise je varalica medju ljudima koji su se vjencali iz pogresnih razloga po mom misljenju.
Memento Mori

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 18 May 2021, 13:58

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 13:56
bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 13:49to sam jednom pitala indijku jednu,kaze ona "obicno se ljubav rodi nakon braka,zene zavole...teze je za muskarce!" kod njih je ugovoreni brak 90% pravilo
Eee, ne kaze narod uzalud: 'Ziv se covjek na sve navikne'. :oo Samo sto je to daleko od iskrene ljubavi (kojoj svaka ljudska dusa tezi) i mnogi od njih se pitaju jesu li procerdali zivot, sigurna sam u to. Neki varaju, najvise je varalica medju ljudima koji su se vjencali iz pogresnih razloga po mom misljenju.
ma problem je sto smo odrastli gledajuci filmove i slicno,filmovi su filmovi..takve ljubavi su rijetke.Dese se ali ni blizu svakome,i sta sad treba ostati sam?

zene kad predju 27-28-a pozele naci bilo koga,prije toga su probirljive,ali zivot im obicno opali samar

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 18 May 2021, 14:01

Inace moja tetka je imala tu tesku ljubav,ono nije pricala s roditeljima preko godinu dana(jer nisu bili za njega),pobjegla,svi su bili protiv njih i njeni i njegovi

proslo je od tada 20 godina,i sta je ostalo? nista prosjecan brak! ona zna reci "sve zavrsi na istom" :oo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 18 May 2021, 14:02

bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 13:58ma problem je sto smo odrastli gledajuci filmove i slicno,filmovi su filmovi..takve ljubavi su rijetke.Dese se ali ni blizu svakome,i sta sad treba ostati sam?

zene kad predju 27-28-a pozele naci bilo koga,prije toga su probirljive,ali zivot im obicno opali samar
Pa svi imamo neke vrijednosne sustave. Moje misljenje je drugacije, slozicemo se da se ne slazemo.

Da se razumijemo, ne mislim da je obostrana ljubav garancija za uspjesan brak. Garancija je samo da cete dati sve od sebe da uspije.

Garancija nema jer se svi mijenjamo, i to bi svima trebala biti polazna tacka.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 18 May 2021, 14:07

bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 14:01 Inace moja tetka je imala tu tesku ljubav,ono nije pricala s roditeljima preko godinu dana(jer nisu bili za njega),pobjegla,svi su bili protiv njih i njeni i njegovi

proslo je od tada 20 godina,i sta je ostalo? nista prosjecan brak! ona zna reci "sve zavrsi na istom" :oo
Vidis, moja tetka je imala drugacije iskustvo. Onaj koga je voljela se cak bio ozenio drugom, ali ga je ona cekala, odbijala udvarace i na kraju (spletom nevjerovatnih zivotnih okolnosti) ga je i docekala. Nije se pokajala. Hocu reci da svi gledamo iz drugacije (svoje) perspektive i to je ok. :ok
Memento Mori

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 18 May 2021, 14:09

Romantičarska verzija braka iz ljubavi je stara tek nešto više od 200 godina, pre toga je brak bio iz interesa i bolje je funkcionisao nego danas.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 18 May 2021, 14:11

saint_mirad wrote: 18 May 2021, 14:09 Romantičarska verzija braka iz ljubavi je stara tek nešto više od 200 godina, pre toga je brak bio iz interesa i bolje je funkcionisao nego danas.
Pa ok, slobodni ste i danas da se zenite i udajete iz interesa. Gdje je problem? :cudi
Memento Mori

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 18 May 2021, 14:16

Lavlje_srce wrote: 18 May 2021, 14:07
bosnjakinja wrote: 18 May 2021, 14:01 Inace moja tetka je imala tu tesku ljubav,ono nije pricala s roditeljima preko godinu dana(jer nisu bili za njega),pobjegla,svi su bili protiv njih i njeni i njegovi

Vidis, moja tetka je imala drugacije iskustvo. Onaj koga je voljela se cak bio ozenio drugom, ali ga je ona cekala, odbijala udvarace i na kraju (spletom nevjerovatnih zivotnih okolnosti) ga je i docekala. Nije se pokajala. Hocu reci da svi gledamo iz drugacije (svoje) perspektive i to je ok. :ok
Nece nikada reci da se pokajala,jer ga cak i cekala.sto je meni glupost.ona ceka ozenjenog covjeka? nije za pohvalu.On da je nju volio koliko ona njega nebi se ni ozenio prvi put,sve sagledat realno a skinut roza cvike
Last edited by bosnjakinja on 18 May 2021, 14:16, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”