PREMIERSHIP/CHAMPIONSHIP
Re: Engleska premier liga
nije ni vidić nešto star..u najboljim godinama..iskustvo dobro dođe nazad..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9156 times
- Been thanked: 10865 times
- Status: Online
Aha, večeras poslastica. Liga kup Arsenal - Chelsea.
Nešto imam osjećaj da će utakmica biti napeta kao i da će biti X na kraju.
Nešto imam osjećaj da će utakmica biti napeta kao i da će biti X na kraju.
Chelsea izgubio.
United igra dobro i daje golove iz ofsajda.
Stvari dolaze na svoje mjesto.
Begović dao gol.
[ytube][/ytube]
United igra dobro i daje golove iz ofsajda.
Stvari dolaze na svoje mjesto.
Begović dao gol.

[ytube][/ytube]
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Gledao sam finiš poluvremena Newcastle-Chelsea.
Bilo je bez golova ali vidjelo se da je Newcastle bio opasniji i konkretniji.
A evo šta pronađoh na jednom portalu
Bilo je bez golova ali vidjelo se da je Newcastle bio opasniji i konkretniji.
A evo šta pronađoh na jednom portalu

Nakon što je Stoke nekoliko minuta kasnije promašio idealnu priliku da poveća vodstvo, engleski komentatori su sarkastično prokomentirali da je Begović sada zasluženo najbolji strijelac tog kluba u Premier ligi.
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
- Status: Offline
Golman 

Aaron Ramsey na meču protiv Sunderlanda.

Aaron Ramsey na meču protiv Sunderlanda.

Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Dok jednom ne omrkne, drugom ne osvane. United je pobijedio najljućeg protivnika Arsenala a City izgubio od Sunderlenda 
I eto, već su dva Manchestera zamijenili pozicije na tabeli.

Kao da je Pelegrini malo pretjerao kad je rekao, da se Cityja svi trebaju plašiti

Nešto imam osjećaj da će Utd nastaviti sa pobjedama.

I eto, već su dva Manchestera zamijenili pozicije na tabeli.

Kao da je Pelegrini malo pretjerao kad je rekao, da se Cityja svi trebaju plašiti

Nešto imam osjećaj da će Utd nastaviti sa pobjedama.
Pogledalo se par utamkica.
Nije Manchester United igrao nešto posebno ali su bili dovoljno dobri da pobijede Arsenal koji je stvorio jednu priliku za 90 minuta, čini mi se da imaju recept za pobjede protiv njih. Arsenal sve dobro igra, drži loptu ali opet ima fali nešto, možda taj napadač umjesto Girouda. Mlaki su. Spominje se Benzema na zimu. Vidjećmo, ne vjerujem ni da im on može pomoći, nije pokazao nešto posebno otkako je napustio Lyon. Promjenljiva mu forma. Da je ostao Van Persie druga priča bi to bila.
City opet igra kao i kod Mancinija, i njima fali nešto, mislim da je i do trenera. Nisu ni uigrani, možda imaju previše igrača, prečesto se rotiraju. A Džeko ondje nema više šta tražiti čini mi se.
Kod Uniteda mi se ne sviđa što igraju skroz drugačiji fudbal, Moyes valjda pokušava kopirati igru iz Evertona, previše defanzivno to izgleda.
Nije Manchester United igrao nešto posebno ali su bili dovoljno dobri da pobijede Arsenal koji je stvorio jednu priliku za 90 minuta, čini mi se da imaju recept za pobjede protiv njih. Arsenal sve dobro igra, drži loptu ali opet ima fali nešto, možda taj napadač umjesto Girouda. Mlaki su. Spominje se Benzema na zimu. Vidjećmo, ne vjerujem ni da im on može pomoći, nije pokazao nešto posebno otkako je napustio Lyon. Promjenljiva mu forma. Da je ostao Van Persie druga priča bi to bila.
City opet igra kao i kod Mancinija, i njima fali nešto, mislim da je i do trenera. Nisu ni uigrani, možda imaju previše igrača, prečesto se rotiraju. A Džeko ondje nema više šta tražiti čini mi se.
Kod Uniteda mi se ne sviđa što igraju skroz drugačiji fudbal, Moyes valjda pokušava kopirati igru iz Evertona, previše defanzivno to izgleda.
Jedan malo stariji klip za navijače Arsenala, pismo vlasnika/direktora Arsenala za Arsen Wengera, na melodiju od Eminema/Dido - Stan.
Odlično urađeno.
[ytube][/ytube]
Odlično urađeno.

[ytube][/ytube]
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Prvi gol Arsenala danas protiv Southamptona.

Jack Wilshere:

Sjajna akcija, Ozil do Ramseya:

Arsenal je pobjedio 2:0. Sveci nisu imali nekih prilika (ja se ne sjećam ni jedne velike) Arsenal imao par, ali to je više ličilo na ono što je Argentina igrala protiv Bosne. Nisam stekao utisak da se vezlo i vezlo, nego se brzo dolazilo do štopera i šesnesterca.

Jack Wilshere:

Sjajna akcija, Ozil do Ramseya:

Arsenal je pobjedio 2:0. Sveci nisu imali nekih prilika (ja se ne sjećam ni jedne velike) Arsenal imao par, ali to je više ličilo na ono što je Argentina igrala protiv Bosne. Nisam stekao utisak da se vezlo i vezlo, nego se brzo dolazilo do štopera i šesnesterca.

Još jednu u nizu neuvjerljivih predstava pružili su igrači Manchester Uniteda, koji su u Cardiffu nastavili niz od sada već deset utakmica bez poraza, ali i ispustili dobivenu utakmicu u sudačkoj nadoknadi. Domaćin je pogotkom Kima Bo-Kyunga u samoj završnici "ukrao" bod rezultatom 2:2.
Manchester United je propustio prigodu pobjedom nad Cardiffom izbiti na četvrto mjesto Premier lige. Crveni vragovi su pogocima Waynea Rooneyja, a zatim i Patricea Evre vodili većim dijelom utakmice, no u sudačkoj su nadoknadi Velšanima otvorili put do boda.
Susret je otvoren upitnom odlukom suca da Rooneyju dodijeli samo žuti karton nakon što je bez lopte s leđa udario Jordona Mutcha. Ta je odluka već u 15. minuti poprimila dodatan značaj kada je Rooney iskoristio pogrešku Michaela Turnera i postigao vodeći pogodak.
Bez Van Persieja, Vidića i Carricka
David Moyes u ovom susretu nije mogao računati na Nemanju Vidića, koji još uvijek osjeća posljedice potresa mozga iz susreta s Arsenalom, a u konkurenciji nije bilo ni Robina van Persieja zbog ozljede prepona i palca, te Michaela Carricka zbog problema s ahilovom tetivom.
Izostanak potonjeg znatno se osjetio u igri gostiju, u čijem je veznom redu Tom Cleverley još jednom pružio blijedu partiju nedostojnu engleskog prvaka, a ništa nije ponudio ni Marouane Fellaini, koji još uvijek treba opravdati golem novac plaćen Evertonu prošloga ljeta.
Vodstvo gostiju nije uzdrmalo Cardiff, koji se u 33. minuti sjajnim pogotkom vratio u utakmicu. "Loptu s očima" odigrao je Mutch, a bivši napadač Uniteda Frazier Campbell svladao Davida de Geu.
Neposredno prije odlaska na odmor, United je ponovno poveo. Korner je izveo Rooney, a posve neometan ostao Evra i glavom preusmjerio loptu u mrežu te svoju momčad odveo na poluvrijeme s vodstvom od 2:1.
United je u nastavku "ubio" utakmicu, dugo se igralo bez prave prigode, a tri boda Unitedu je desetak minuta prije kraja mogao donijeti Danny Welbeck nakon duplog pasa s Rooneyjem. Taj se promašaj pokazao skupim, jer u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon slobodnog udarca domaćina Evra i Rio Ferdinand zaboravili na Kima Bo-Kyunga, a Korejac glavom s pet metara zakucao za 2:2.
Imao je United stopostotnu prigodu već u sljedećem napadu doći do 3:2, no Rooney se umjesto udarca odlučio na asistenciju Welbecku, a do lopte došao domaći vratar i otklonio opasnost. United je pao na šesto mjesto uz velikih sedam bodova zaostatka za Arsenalom i brojnim pitanjima za Davida Moyesa, čiji rad još uvijek ne pokazuje konkretne rezultate.

Još jednu u nizu neuvjerljivih predstava pružili su igrači Manchester Uniteda, koji su u Cardiffu nastavili niz od sada već deset utakmica bez poraza, ali i ispustili dobivenu utakmicu u sudačkoj nadoknadi. Domaćin je pogotkom Kima Bo-Kyunga u samoj završnici "ukrao" bod rezultatom 2:2.
Manchester United je propustio prigodu pobjedom nad Cardiffom izbiti na četvrto mjesto Premier lige. Crveni vragovi su pogocima Waynea Rooneyja, a zatim i Patricea Evre vodili većim dijelom utakmice, no u sudačkoj su nadoknadi Velšanima otvorili put do boda.
Susret je otvoren upitnom odlukom suca da Rooneyju dodijeli samo žuti karton nakon što je bez lopte s leđa udario Jordona Mutcha. Ta je odluka već u 15. minuti poprimila dodatan značaj kada je Rooney iskoristio pogrešku Michaela Turnera i postigao vodeći pogodak.
Bez Van Persieja, Vidića i Carricka
David Moyes u ovom susretu nije mogao računati na Nemanju Vidića, koji još uvijek osjeća posljedice potresa mozga iz susreta s Arsenalom, a u konkurenciji nije bilo ni Robina van Persieja zbog ozljede prepona i palca, te Michaela Carricka zbog problema s ahilovom tetivom.
Izostanak potonjeg znatno se osjetio u igri gostiju, u čijem je veznom redu Tom Cleverley još jednom pružio blijedu partiju nedostojnu engleskog prvaka, a ništa nije ponudio ni Marouane Fellaini, koji još uvijek treba opravdati golem novac plaćen Evertonu prošloga ljeta.
Vodstvo gostiju nije uzdrmalo Cardiff, koji se u 33. minuti sjajnim pogotkom vratio u utakmicu. "Loptu s očima" odigrao je Mutch, a bivši napadač Uniteda Frazier Campbell svladao Davida de Geu.
Neposredno prije odlaska na odmor, United je ponovno poveo. Korner je izveo Rooney, a posve neometan ostao Evra i glavom preusmjerio loptu u mrežu te svoju momčad odveo na poluvrijeme s vodstvom od 2:1.
United je u nastavku "ubio" utakmicu, dugo se igralo bez prave prigode, a tri boda Unitedu je desetak minuta prije kraja mogao donijeti Danny Welbeck nakon duplog pasa s Rooneyjem. Taj se promašaj pokazao skupim, jer u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon slobodnog udarca domaćina Evra i Rio Ferdinand zaboravili na Kima Bo-Kyunga, a Korejac glavom s pet metara zakucao za 2:2.
Imao je United stopostotnu prigodu već u sljedećem napadu doći do 3:2, no Rooney se umjesto udarca odlučio na asistenciju Welbecku, a do lopte došao domaći vratar i otklonio opasnost. United je pao na šesto mjesto uz velikih sedam bodova zaostatka za Arsenalom i brojnim pitanjima za Davida Moyesa, čiji rad još uvijek ne pokazuje konkretne rezultate.
Habibti, ya nour el - ain... 

Premiership, 12. kolo
Everton 3 : 3 Liverpool
Arsenal 2 : 0 Southampton
Fulham 1 : 2 Swansea City
Hull City 0 : 1 Crystal Palace
Newcastle 2 : 1 Norwich City
Stoke City 2 : 0 Sunderland
West Ham 0 : 3 Chelsea
Manchester City 6 : 0 Tottenham
Cardiff 2 : 2 Manchester United
WBA - : - Aston Villa
1 Arsenal 12 +14 28
2 Liverpool 12 +11 24
3 Chelsea 12 +11 24
4 Manchester City 12 +22 22
5 Southampton 12 +8 22
6 Manchester United 12 +5 21
7 Everton 12 +4 21
8 Newcastle 12 0 20
9 Tottenham 12 -3 20
10 Swansea City 12 +1 15
11 WBA 11 0 14
12 Aston Villa 11 -1 14
13 Hull City 12 -6 14
14 Stoke City 12 -2 13
15 Cardiff 12 -6 13
16 Norwich City 12 -13 11
17 West Ham 12 -5 10
18 Fulham 12 -10 10
19 Crystal Palace 12 -14 7
20 Sunderland 12 -16 7
Everton 3 : 3 Liverpool
Arsenal 2 : 0 Southampton
Fulham 1 : 2 Swansea City
Hull City 0 : 1 Crystal Palace
Newcastle 2 : 1 Norwich City
Stoke City 2 : 0 Sunderland
West Ham 0 : 3 Chelsea
Manchester City 6 : 0 Tottenham
Cardiff 2 : 2 Manchester United
WBA - : - Aston Villa
1 Arsenal 12 +14 28
2 Liverpool 12 +11 24
3 Chelsea 12 +11 24
4 Manchester City 12 +22 22
5 Southampton 12 +8 22
6 Manchester United 12 +5 21
7 Everton 12 +4 21
8 Newcastle 12 0 20
9 Tottenham 12 -3 20
10 Swansea City 12 +1 15
11 WBA 11 0 14
12 Aston Villa 11 -1 14
13 Hull City 12 -6 14
14 Stoke City 12 -2 13
15 Cardiff 12 -6 13
16 Norwich City 12 -13 11
17 West Ham 12 -5 10
18 Fulham 12 -10 10
19 Crystal Palace 12 -14 7
20 Sunderland 12 -16 7

..izjednačeno ove godine...united se diže...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Kiksaše protiv hebenog Cardiffa.laganini wrote:..izjednačeno ove godine...united se diže...

Muke žive ove sezone kod MUFC...nikako da povežu par dobrih tekmi...trebaju sad na zimu u šoping...hitnoLebowski wrote:Kiksaše protiv hebenog Cardiffa.laganini wrote:..izjednačeno ove godine...united se diže...

Mislim da se United noćas oprostio od titule. Sramota da Moyes izgubi od svog bivšeg kluba u ovom trenutku kada su bodovi potrebni, kluba koji troši 10 puta manje.
Sir Alex Ferguson.

Sir Alex Ferguson.

- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Sad ćeš me vjerovatno gadjat ciglom al' ja mislim da United vuče rane iz Fergusonove ere. 
Aaron Ramsey je po meni trenutno najbolji igrač Premiershipa. Kakav samo pas za Ozila.
Kad nadjem gif postavim. Arsenal je pobjedio 2:0, prvi gol dao Bendtner, drugi Ozil na asistenciju Ramseya a igralo se sa napola rezervnim sastavom. Čisto da se odmore neki igrači.

Aaron Ramsey je po meni trenutno najbolji igrač Premiershipa. Kakav samo pas za Ozila.

Ima Aaron rivala u Suarezu. Majstorski gol (danas je dao čak četri):

Neću uopšte, Ferguson je konstantno izbjegavao da napravi tim koji će dominirati u svakom pogledu narednih 10 godina a imao je sve preduslove za to. Novac, trofeje i reputaciju koja dolazi sa tim. Uvijek je nešto falilo ali je on bio dobar stručnjak, izvačio dovoljno da se osvajaju trofeji. Uvijek je tu bilo prosječnih igrača, čak i ispodprosječnih.Rockefeller wrote:Sad ćeš me vjerovatno gadjat ciglom al' ja mislim da United vuče rane iz Fergusonove ere.
Aaron Ramsey je po meni trenutno najbolji igrač Premiershipa. Kakav samo pas za Ozila.Kad nadjem gif postavim. Arsenal je pobjedio 2:0, prvi gol dao Bendtner, drugi Ozil na asistenciju Ramseya a igralo se sa napola rezervnim sastavom. Čisto da se odmore neki igrači.
Mogao je napraviti bolji tim i ostaviti ga Moyesu, definitivno.
Ramsey se raspucao ove sezone ali ne mislim da je najbolji. Žestoka je konkurencija ove sezone, ima 7,8 igrača koji su u top formi.
Kod Uniteda nešto debelo ne štima od stoperskog para Vidić - Smalling do Gigsija koji je prestar odavno. Pa onda Welbeck i Roony bez forme. Bekovi , Evra je davno vidio najbolje dane, a jedino možda Rafael može kvalitetno igrati.
Ni Kagawa nije ni blijeda slika od partija u Dortmundu.
Ni Kagawa nije ni blijeda slika od partija u Dortmundu.