Britanka prihvatila islam i sretnija je nego ikada
Ona se u samo tri mjeseca iz djevojke koja je uživala u zabavama na Ibizi pretvorila u pokrivenu muslimanku, a prijatelji još uvijek smatraju kako se radi o njenom hiru.
Heather Matthews (27) tvrdi kako joj je islam donio ljubav i sreću koju nikad nije mogla pronaći u starom površnom životu. Ova majka dvoje djece je prihvatila islam prije četiri sedmice, dva mjeseca nakon što se vratila sa odmora na Ibizi. Sada tvrdi kako su njene stare fotografije nastale na tom odmoru pokazatelj svega što je loše u zapadnjačkom shvatanju ljepote.
„Islam me naučio o pravoj ljubavi, ne o lažnoj strasti. Sada čak mogu vidjeti logiku u dogovorenim brakovima“, tvrdi Heather.
Istraživanje organizacije Faith Matters pokazuje kako broj Britanaca koji su prešli na islam prelazi 100.000. Čak dvije trećine od tih 100.000 su žene, prosječne starosti od 27 godina.
Njen put ka prelasku na islam je počeo kada je pokušavala ubijediti svog bivšeg supruga Jerromea, koji je ranije prešao na islam, kako je religija pogrešna. Bila je veoma sumnjičava, pa je počela čitati kako bi potvrdila svoje argumente.
Priznaje kako su njeni prijatelji šokirani njenom odlukom.
„Definitivno se slažem sa islamskim principima o apstinenciji do braka. Mislim da će moj naredni suprug morati biti musliman kako bi me shvatio“, izjavila je ona.