Evropska unija iznutra

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Evropska unija iznutra

Post by storm » 06 Jan 2014, 07:52

U sloveniji su jedini došli raditi ( osim naravno ex yu građana) slovaci i poljaci....bugare i romunje uočim jedino kao prosjake...neki dan gledam ispred jednog šoping centra novi vw transporter, pun ljudi....i razveze na svaki ulaz po jednoga, da kleči ispred ulaza....a radi se o momcima između 20 i 25 godina i ništa im ne fali...a kako su dani blagdana, ljudi se zaustavljaju i daju, tako da su fino zaradili...nakon 2 sata kombi dođe i prebaci ih na drugu lokaciju...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: 1. januara Rumuni i Bugari počinju kolonizirati Njemačku

Post by Spanac_113 » 06 Jan 2014, 13:13

evo, posluso me guardian pa su objavili odlican interaktivni chart o korelaciji halabuke u medijima tipa 'rumunji dolaze' i podataka o broju imigranata.

http://www.theguardian.com/news/reality ... CMP=twt_gu

meni se cini da je ovaj negativni trend da se pljuje po istocnoj evropi u toku samo zato sto bi se pljuvanje po najvecem broju useljenika moglo nazvati rasizmom. tako da si bijeli srednje stojeci stalez mora naci nekog za pljucat a da se opet mogu u ogledalo pogledat bez da ih nesto grize.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9097 times
Been thanked: 10789 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 06 Jan 2014, 13:21

Dobar komentar.
Sad sam čitao i na DW. Pišu Nijemci o svemu pa i o tome. Izvanredan članak.
Između ostalog, nisu se desile te najezde Rumuna.

http://www.dw.de/la%C5%BE-koja-je-posta ... 62-html-cb

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 06 Jan 2014, 13:38

Čitam da su prvi dan 2014 očekivali u Britaniji stotine novih ljudi iz Rumunije a stigao tek jedan.

Ne znam kako je u toj Rumuniji u detalje ali onako na prvu mi djeluju mnogo ispred nas, u mnogim stvarima.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 06 Jan 2014, 13:40

daj leb minjaj avatar...bacaš na španca...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 07 Jan 2014, 12:50

Lebowski wrote:Čitam da su prvi dan 2014 očekivali u Britaniji stotine novih ljudi iz Rumunije a stigao tek jedan.

Ne znam kako je u toj Rumuniji u detalje ali onako na prvu mi djeluju mnogo ispred nas, u mnogim stvarima.
Evo bas nesto kontam da se ne radi uopste o Rumanjima, Bugarima i istocnoj evropi.
Ljudi koji sun a vlasti su vise nego svijesni koji imigranti uzimaju najvise drzavnih sredstava.
Ali, o limitiranju imigracije moze raspravljati samo na nacin da se spomnju samo bijelci i usput se pokupe glasovi od radnicke (!) klase.

Donesen je zakon sredinom decembra da novi imigranti nemaju prava na drzavna sredstva u prve dvije godine boravka na osnovu panike
o dolasku Rumana i Bugara, medjutim zakon se odnosi na sve imigrante tako da su elitist u vladi i opoziciji dobili sto su htjeli a nisu izgubili obraz.
Rasizam by proxy.
Inace se u cijeloj evropi ponajvise izdvajaju po ovoj vrsti rasizma. Nikad otvoreno, nikad pred slugama.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

EU napokon kreće u borbu protiv desničara?

Post by Krokodil Behko » 14 Jan 2014, 19:59

Image

Komesarka Evropske unije (EU) za unutrašnje poslove Cecilia Malmstrom izjavila je za Švedski radio (SR) da je je "ekstremizam danas najveća prijetnja Evropi", prenosi Anadolu Agency (AA).

"Najveća prijetnja danas u Evropi dolazi od agresivnog desničarskog ekstremizma. Taj ekstremizam osjeti se u Grčkoj, Bugarskoj, ali i u Mađarskoj", kazala je Malmstrom, dodajući kako Evropa sve više postaje mjesto gdje značajnu ulogu igraju ekstremne političke partije.

Prema njenom mišljenju, deničarski i ljevičarski ekstremisti u ozbiljnoj mjeri "radikaliziraju cijelu Evropu" i čine je opasnim mjestom za život.

Ipak, ona dodaje kako je najveći problem što su pojedini desničarski pokreti vrlo utjecajni i u državnim parlamentnima u nekim zemljama.

"Također, osim u politici, ekstremisti utječu i na medije. U nekim zemljama su ušli i u koalicije kao što je slučaj sa Geert Wildersom iz Partije sloboda u Holandiji", rekla je ona.

Na kraju je naglasila kako će Evropska unije učiniti sve kako bi se pomoglo u borbi protiv svakog vida ekstremizma u Evropi.

(Anadolija/av)

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3827 times
Been thanked: 2878 times

Re: EU napokon kreće u borbu protiv desničara?

Post by Pasaga » 14 Jan 2014, 20:26

Ovo je tipicna svedska suplja na kvadrat.
Ona je tamo zastupnik ispred partije onog zutokljunca kopji je citav svjet zavio u crno.
Ni u Americi,Obama,nedonosi nikakakve odluke bez njegove sagalasnosti.
To su Masoni,slobodni zidari.
Vidimo svaki dan sta se desava u Africi,glavni akter u pozadini je Bildt.
Da stvar bude jos gora,orginalnija,idealnu saradnju imaju sa SD,Svedskim demokratama,filijala Moderata.
Ako iko nema pravo da o tome prica,onda su to oni.
Za vrjeme njihovog zemana,tolika je netrepeljivost i klasne razlike da ce trebati vremena i vremena
da se to ublazi,ne ispravi,jer to ovi okorjeli kapitalisti i ne zele.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Jan 2014, 08:20

Krokodil Behko wrote:Image

Komesarka Evropske unije (EU) za unutrašnje poslove Cecilia Malmstrom izjavila je za Švedski radio (SR) da je je "ekstremizam danas najveća prijetnja Evropi", prenosi Anadolu Agency (AA).

"Najveća prijetnja danas u Evropi dolazi od agresivnog desničarskog ekstremizma. Taj ekstremizam osjeti se u Grčkoj, Bugarskoj, ali i u Mađarskoj", kazala je Malmstrom, dodajući kako Evropa sve više postaje mjesto gdje značajnu ulogu igraju ekstremne političke partije.

Prema njenom mišljenju, deničarski i ljevičarski ekstremisti u ozbiljnoj mjeri "radikaliziraju cijelu Evropu" i čine je opasnim mjestom za život.

Ipak, ona dodaje kako je najveći problem što su pojedini desničarski pokreti vrlo utjecajni i u državnim parlamentnima u nekim zemljama.

"Također, osim u politici, ekstremisti utječu i na medije. U nekim zemljama su ušli i u koalicije kao što je slučaj sa Geert Wildersom iz Partije sloboda u Holandiji", rekla je ona.

Na kraju je naglasila kako će Evropska unije učiniti sve kako bi se pomoglo u borbi protiv svakog vida ekstremizma u Evropi.

(Anadolija/av)
..zanimljivo naslov borba protiv desničara a u nastavku borba protiv desnih i livih ekstremista...standarno.. :zid

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 18 Jan 2014, 08:38

a tko će se boriti protiv elita koje grabe novac od običnih ljudi...uvijek kad ekonomija i socijala padaju, stvara se klima za lijeve i desne ekstremiste...je bore se oni my ass..

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Jan 2014, 08:40

..ma zašto je to opće vijest ..ekstremizam livi znači komunizam i desni znači fašizam su toliko minorni da nisu vrijedni spomena..a mislim da je u nekim zemljama i zakonski zabranjen već..njemačkoj npr....

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 18 Jan 2014, 08:47

zabranjen je, ali ne znači da ga nema...čak je u ekspanziji neviđenoj...i toga se boje...a sami su ga skuhali..
ovo više nije minorno...ljudi bez perspektive, lako se nagnu u jednu stranu...a čovjeku daj da zaradi i živi i jebe mu se za lijevo i desno...osim nekolicine budala, kojih će uvijek biti...

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Jan 2014, 09:03

ma uvik će bit politički podijela...neće toga nestat ali ekstremizam je opasan..ne znam ali u hrvatskoj takvi nisu nikad dobili više od jedan posto..ok možda hsp u jednom trenutku dok ga nije hdz ugušio bio na nekih 4 posto..ali i to je podnošljivo..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 18 Jan 2014, 10:18

Ono što je meni zanimljivo, jeste da su se sjetili da prvo pomenu Grčku i Bugarsku pa i Mađarsku. Najveći fašista živi u Nizozemskoj a njega jedva i da pomenu. Onu frenčerku, nisu ni pomenuli.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Jan 2014, 10:21

samo mi čudo da nisu spomenuli hrvatku..ne mogu virovat..

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3827 times
Been thanked: 2878 times

Post by Pasaga » 18 Jan 2014, 10:56

Krokodil Behko wrote:Ono što je meni zanimljivo, jeste da su se sjetili da prvo pomenu Grčku i Bugarsku pa i Mađarsku. Najveći fašista živi u Nizozemskoj a njega jedva i da pomenu. Onu frenčerku, nisu ni pomenuli.
Blizu si.
SW,Norveska i Holand....to je vrlo opasan trojac
sto je najgore,u policijskim strukturama kod svih,to djelovanje se tolerise
i cak se primjenjuju segregacijski zakoni i radnje.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Jan 2014, 11:25

vidiš kako naslov sugerira postove...zato ću spomenut da je u njemačkoj komunizam zabranjen..

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 18 Jan 2014, 11:28

razlika je u tome sto je nizozemska desnica parlamentarna u prirodi i sve rade na legalan, demokratski nacin (sto je mozda i opasnije u dugom roku) dok desne grupe u grckoj, madjarskoj itd imaju crnokosuljaski, otvoreno fasisticki pristup politici ispoljen kroz nasilje i prijetnje i otvorenu retoriku mrznje i ksenofobije.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Jan 2014, 11:30

..mislim da je u grčkoj opasnija ekstremna ljevica..nositelji svi nereda u zadnje vrime..

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 27 Jan 2014, 12:27

sad bas citam nastavak ove trakavice.
premijer podnosi izvjestaj pred parlamentom u kome se konstatira da povecanog influxa rumuna i bugara nije bilo a cini se i nece biti.
reakcija iz njegove stranke;
podnosi se prijedlog zakona kojim bi se produzila zabrana slobodnog kretanja radnika iz ove dvije zemlje i sve nove clanice unije za daljnih 5 godina.

:grana

pa da se covjek ozbiljno zapita u cemu je poanta svega ovoga

Post Reply

Return to “Svijet”