SVADBE

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Sitna buranija
Sitna buranija
Status: Offline

Re: SVADBE

Post by avatar » 05 Apr 2013, 21:56

Sutra imam svadbu,ženi se buraz,ne ide mi se ali moram,još uz sve to noćna smjena,užas,al
što se mora mora.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 06 Apr 2013, 15:30

Natalie wrote:ja sigurno neću imati svadbu. dovoljno je otići u opštinu i poslije na ručak sa kumovima. što se vjenčanice tiče, nema šanse da ću je nositi. nekada, kad su žene bile stvari kao i životinje i robovi, djevojka je imala bijelu haljinu kao simbol netaknutosti, a veo je zapravo značio da je "zapakovana". znači, njen otac, brat, tutor, pater familias je predavao drugom pater familiasu (a ne mužu) zapakovan paket. kada se veo skine, paket je otvoren. koje poniženje u vražju mater....
inače, svadbe us stvarno parada pijanstva i kiča. što neko reče, prva asocijacija su sredovječne ženetine sa trajnama, koje daju savjete mladoj šta će i kako će.... i onda još kad krene kolo... ma dno... a najseljačkiji su oni glupi običaji, kad mlada uzme malo muško dijete, pa kad dijele pogaču i najgori od svih onaj primitivizam kad mlada prođe ispod ruke mužu kad ulazi u kuću... ma marš
umri ja od ovoga,zivota mi :grana :grana

p.s.avatar,ne ide ti se na svadbu rođenog brata? :sok a vela havle vela kuvete ilahi bilahi alijil azim (black halali ako sam sta pogresno rekla,pod dojmom sam) :grana
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha » 06 Apr 2013, 16:19

Luna. wrote:
gejsha wrote:Nemam ništa protiv nekih normalnih svatova, i po mom mišljenju treba se obilježiti.
Voljela bih imati svatove, pa makar zvala samo prvo koljeno i prijatelje, a ne samo neka večerica kao da je to nešto nebitno.
i uradi tako gejsha.. ja se i sad kajem sto nisam nikakvih svatova imala... ni vjencanice, nista... neki kostimic na meni, vecera sa familijom i gotovo
Pa je li niste željeli ili niste imali uslove?
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Blackhawk

Post by Blackhawk » 06 Apr 2013, 18:13

Zagorka wrote:
p.s.avatar,ne ide ti se na svadbu rođenog brata? :sok a vela havle vela kuvete ilahi bilahi alijil azim (black halali ako sam sta pogresno rekla,pod dojmom sam) :grana
La Havle Ve La Kuvvete Illa Billahi IL-Alijjil Azim -Nema snage niti moći osim u Allaha dz.s.
Haman pa si pogodila :)

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 06 Apr 2013, 19:18

Bezveze mi je u što se to pretvorilo i čudim se onim mladenkama koje mjesecima unaprijed planiraju svadbu... od haljine, cvijeća, buketa, stolnjaka, salveta...
čovječe, tko uopće obraća pažnju na stolnjake i salvete!? :sok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9380 times
Been thanked: 11132 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 06 Apr 2013, 19:34

Baš jučer prodjoh pored nekih svatova. Na prvi pogled elita. Bar pedeset vozila i sva su dobra a mladence prevozi iznajmljena kilometarska limuzina. I parkirali se oko opštine, čekaju red...ko kokoši oko kokošinjca.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 06 Apr 2013, 19:44

Ne znam zašto imate nešto protiv ako neko želi svoje vjenčanje učiniti danom iz snova.
I glupo mi je kada neko kaže kako se većina današnjih djevojaka udaje sa već unaprijed izgubljenom nevinošću, a eto u bijelim vjenčanicama.. :lupa
Mislim znam i sama da je bijela boja, boja nevinosti, ali takva je tradicija da vjenčanica bude bijele boje.. sada bi trebale one koje nisu nevine nositi vjenčanice u drugoj boji, da svako zna da one nisu nevine..kao da je bitno uopće.

Ruana

Post by Ruana » 06 Apr 2013, 23:37

Zagorka wrote:
Natalie wrote:ja sigurno neću imati svadbu. dovoljno je otići u opštinu i poslije na ručak sa kumovima. što se vjenčanice tiče, nema šanse da ću je nositi. nekada, kad su žene bile stvari kao i životinje i robovi, djevojka je imala bijelu haljinu kao simbol netaknutosti, a veo je zapravo značio da je "zapakovana". znači, njen otac, brat, tutor, pater familias je predavao drugom pater familiasu (a ne mužu) zapakovan paket. kada se veo skine, paket je otvoren. koje poniženje u vražju mater....
inače, svadbe us stvarno parada pijanstva i kiča. što neko reče, prva asocijacija su sredovječne ženetine sa trajnama, koje daju savjete mladoj šta će i kako će.... i onda još kad krene kolo... ma dno... a najseljačkiji su oni glupi običaji, kad mlada uzme malo muško dijete, pa kad dijele pogaču i najgori od svih onaj primitivizam kad mlada prođe ispod ruke mužu kad ulazi u kuću... ma marš

Iz kakve je ova zabiti pa im svadbe ko u karanfil mahali. Da sam i ja nekad u zitotu bila na ovakvoj svadbi i meni bi se zgadilo.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 06 Apr 2013, 23:41

Ruana wrote:
Zagorka wrote:

Iz kakve je ova zabiti pa im svadbe ko u karanfil mahali. Da sam i ja nekad u zitotu bila na ovakvoj svadbi i meni bi se zgadilo.
ludačo :D.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

bosanchero
Na probnom
Na probnom

Post by bosanchero » 17 May 2013, 13:43

Dragi moji, iz Hrvatske sam i ovamo sam se registrirala samo da vam ukažem na nešto što mi se upravo dogodilo, stoga se ispričavam unaprijed ako je ovo offtopic, ali nisam znala gdje na forumu da to postam!

Trebam se udati nagodinu za dečka koji je iz Bosne i obzirom da je on odlučio živjeti u Hrvatskoj sa mnom, riješila sam da je u redu da on dobije svatove kod kuće u Bosni! Prije 2,5 mjeseca smo rezervirali salu Pavić u Livnu! Bila sam voljna platiti kaparu čisto da nemam brige po tom pitanju jer mi je datum bitan zbog dolaska svih silnih gostiju (ipak je to put od 7-8 sati pa sam htjela da većini paše), no iz sale Pavić su rekli da oni inače kaparu ne uzimaju i da nije potrebno! Naime, ista gospoda iz Pavića su neki dan (ne znam koji jer mi se dečko nije usudio reći u strahu od moje reakcije) nazvali i rekli da ništa od tog termina jer si je vlasnikov nećak odabrao isti datum, a on je ipak prioritetan pa da se mi pomaknemo subotu naprijed/natrag (kako god želimo)...

No što vi mislite o tome?

Napisala sam ovo jer ne želim da se ovo još nekome dogodi! Sva 'sreća' pa su glazba, fotografija i te 'sitnarije' već riješeni! Ne mogu vam riječima opisati koliko sam bjesna i koliko bih sad iz ovih stopa otišla tamo i nekoma palicom prebila

Alexandar
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Alexandar » 17 May 2013, 14:13

bosanchero wrote:jer mi se dečko nije usudio reći u strahu od moje reakcije)

No što vi mislite o tome
mislim da se nebi trebala zadovoljavati polovicnim resenjima.
znaci nadji sebi kompletnog coveka, s mudima i svom pripadajucom opremom.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9887 times

Post by Julia-Klara » 17 May 2013, 14:19

svadba-ne planiram
hala Pavic-predaleko svakako

koliko god ti bila ljuta njihovo je pravo da otkazu, a otkazali su unaprijed... kaparu nisu uzeli sa razlogom,znaci ostavili su sebi put za otkazivanje slavalja. ti imas vremena za naci nesto drugo, i sretno ti
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

A mladencima prazne koverte...!

Post by Krokodil Behko » 15 Sep 2013, 12:31

Image

Ekonomska kriza donijela je u Poljsku novi bizarni fenomen - mladenci dobijaju sve češće i sve više praznih koverata na poklon umjesto novca od rođaka i prijatelja.

Jedan mladi bračni par od 30 koverata u kojima je trebalo da bude novac od rođaka i prijatelja pozvanih na svadbu našao je osam praznih, a u devetoj je bio obični papir pažljivo izrezan u veličinu novčanica, da se na prvi pogled ne vidi da je prevara.

Drugi bračni par koji je napravio svadbu za 120 zvanica, u polovini koverata nije dobio ništa.

"Kriza je. Mnogo ljudi nema novca za takav poklon kakav bi trebalo da bude svadbeni, a stide se da o tome govore zato što su do sada imali novac", objasnio je za današnju Žečpospolitu novi fenomen profesor Marijuš Jendžejko.

Prema njegovim riječima, ovakvom fenomenu doprinosi i to što se danas živi u svijetu i vremenu za koje je karakteristično pretvaranje.

"Toliko smo navikli da nas svi varaju i mi sve varamo, da takve stvari više ni ne primjećujemo", rekao je Jendžejko.

Sociolog iz Lođa Pjotr Šukalski dao je jednostavan savjet mladencima da se izbjegne takva svadbena blamaža i razočaranje da na svadbu zovu samo one kojima je do njih stalo.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: A mladencima prazne koverte...!

Post by gejsha » 15 Sep 2013, 13:39

Zato kod nas nema koverti :D

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 15 Sep 2013, 13:50

mislim da ima toga u nekim krajevima
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9887 times

Post by Julia-Klara » 15 Sep 2013, 13:58

Hajd koverta i nekako,ali kad donesu tacnu :grana
Zato ja ne volim svadbe, nikad ne znas sta te ceka
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 15 Sep 2013, 14:04

uh dobro si, tako je gore. pardon, dole.
nisam prisustvovao, al' kako sam cuo, u sandzaku je jos najzivopisnije.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 15 Sep 2013, 14:44

Bla wrote:mislim da ima toga u nekim krajevima
Možda, ali kod nas ne..dočeka te korpa pa ti ubacuj koliko možeš i hoćeš..a od sramote niko neće malo dati..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Sep 2013, 14:46

Meni je ova vijest u Bunuelovom stilu. :)
Na visokoj nozi po svaku cijenu. Divim se maštovitoj gluposti :valja

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 15 Sep 2013, 15:03

i moja je drugarica na svadbi dobila praznu kovertu, a zna se i od koga je :hihi
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”