4 žene (Islam)

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9313 times
Been thanked: 11072 times
Status: Offline

Re: 4 žene (Islam)

Post by Krokodil Behko » 22 Mar 2012, 09:52

butterfly wrote:
carobnjak Nurudin wrote:
blento59 wrote:cista glupost
bar u danasnje vrijeme
pa postavimo situaciju obratno
1 zena cetiri muskarca
kako bismo mi muski to prihvatili
Ne može žena po svojim fizičkim predispozicijama to da izdrži : trudnoća,menstruacija itd ,a pogotovu problemi oko toga s kim je zatrudnila
U jednom djelu Tibeta je to tradicija da zene imaju vise muzeva. Obicno je to da su dvojica brace. Vlada to podrzava zbog smanjenog nataliteta,jer obicno imaju samo 2 djece :oo
Haman gledamo iste kanale :DD
I ja sam to gledao. Zenska jednog posalje u njivu a drugog na drva.
A djecu tretiraju, ako da imaju dva oca. I kazu, nemaju nikakvih problema.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 22 Mar 2012, 12:17

A muško kao može izdržati da zadovolji 4 žene,...... e jado moj jado , još ti nisi yebo 4 žene pa ne znaš kako je a objašnjavaš kao da jesi.
Najlakše je slijepo vjerovati
Jel žena ili muškarac zatrudne i ko ima mjesečnicu ? Ili tebi to ne smeta ili ti ne držiš do higijene pa trpaš u oba slučaja? Dakle žena u tim periodima ne može da ima sex i šta je tu nejasno ?
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 22 Mar 2012, 12:34

carobnjak Nurudin wrote:Jel žena ili muškarac zatrudne i ko ima mjesečnicu ? Ili tebi to ne smeta ili ti ne držiš do higijene pa trpaš u oba slučaja? Dakle žena u tim periodima ne može da ima sex i šta je tu nejasno ?
Nisam ba ja mislio tako kao ti a mada sam trebao jer ipak si ti veći vjernik od mene :pusi
Vako , u vjeri je između ostalog izrazito i strpljenje , ako ti ne možeš biti strpljiv i ako ne možeš biti razuman i tolerantan do svoje voljene, onda yebat ga - nisi je vrijedan i tu ti ni jedno vjersko pravilo ne može pomoći.
Doduše, zagovarači više žena su vehabije, koji koriste ovaj hadis : Kada čovjek pozove svoju ženu da zadovolji svoje potrebe,neka mu dođe,pa makar hljeb stavila u peć!
Dakle, da to prevedem ; žena radi u kuhinji , mužu se digne qurac i on drekne na ženu - ženo , dođider vamo , ona dođe a on već legao na stomak , gol golcat i dere se šta čekaš , šta se ne podvlačiš !
Ma ko pita nju jel joj se priyebalo il ne, jel joj ona stvar mokra il suha, važno je da on zadovolji svoj životinjski nagon.
Hjljeb izgorio ,..... ma ko pita za nimet, nimet je nevažan , važan je njegov prohtjev - koji se mora ispuniti pod svaku cijenu :pusi
Znam ja nas - yebo ti nas :dole
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 22 Mar 2012, 12:42

mrki62 wrote:
carobnjak Nurudin wrote:Jel žena ili muškarac zatrudne i ko ima mjesečnicu ? Ili tebi to ne smeta ili ti ne držiš do higijene pa trpaš u oba slučaja? Dakle žena u tim periodima ne može da ima sex i šta je tu nejasno ?
Nisam ba ja mislio tako kao ti a mada sam trebao jer ipak si ti veći vjernik od mene :pusi
Vako , u vjeri je između ostalog izrazito i strpljenje , ako ti ne možeš biti strpljiv i ako ne možeš biti razuman i tolerantan do svoje voljene, onda yebat ga - nisi je vrijedan i tu ti ni jedno vjersko pravilo ne može pomoći.
Doduše, zagovarači više žena su vehabije, koji koriste ovaj hadis : Kada čovjek pozove svoju ženu da zadovolji svoje potrebe,neka mu dođe,pa makar hljeb stavila u peć!
Dakle, da to prevedem ; žena radi u kuhinji , mužu se digne qurac i on drekne na ženu - ženo , dođider vamo , ona dođe a on već legao na stomak , gol golcat i dere se šta čekaš , šta se ne podvlačiš !
Ma ko pita nju jel joj se priyebalo il ne, jel joj ona stvar mokra il suha, važno je da on zadovolji svoj životinjski nagon.
Hjljeb izgorio ,..... ma ko pita za nimet, nimet je nevažan , važan je njegov prohtjev - koji se mora ispuniti pod svaku cijenu :pusi
Znam ja nas - yebo ti nas :dole
To je isključivo tvoje tumačenje i ničije drugo ! Ako imaš to što si ti napisao negdje neki link od recimo alima iz rijaseta ,postavi der ga da ga svi vidimo ,inače nemoj lagati .
Last edited by Maja on 22 Mar 2012, 16:23, edited 1 time in total.
Reason: Obrisan dio posta

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 22 Mar 2012, 12:51

Vako , da se ponovim; u vjeri je između ostalog izrazito i strpljenje iliti sabur , ako ti ne možeš biti strpljiv i ako ne možeš biti razuman i tolerantan do svoje voljene, onda yebat ga - nisi je vrijedan i tu ti ni jedno vjersko pravilo ne može pomoći
Last edited by Maja on 22 Mar 2012, 16:24, edited 1 time in total.
Reason: Obrisana prepucavanja na ličnoj osnovi

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 22 Mar 2012, 19:02

carobnjak Nurudin wrote:
blento59 wrote:cista glupost
bar u danasnje vrijeme
pa postavimo situaciju obratno
1 zena cetiri muskarca
kako bismo mi muski to prihvatili
Ne može žena po svojim fizičkim predispozicijama to da izdrži : trudnoća,menstruacija itd ,a pogotovu problemi oko toga s kim je zatrudnila
Pitanje je bilo kako biste vi muškarci to prihvatili :oo
Pusti ti predispozicije, trudnoća, menstruacija, tamo vamo.... Kad se koga voli onda fino apstinencija. Recimo moj dragi ode par mjeseci na privremeni rad u njemačku il afganistan-ko mi je kriv. I sad obrnuta situacija, trudnoća, menstruacija... znači ako me voli - sabur :oo
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 22 Mar 2012, 19:37

Pitanje je bilo kako biste vi muškarci to prihvatili :oo
Pusti ti predispozicije, trudnoća, menstruacija, tamo vamo.... Kad se koga voli onda fino apstinencija. Recimo moj dragi ode par mjeseci na privremeni rad u njemačku il afganistan-ko mi je kriv. I sad obrnuta situacija, trudnoća, menstruacija... znači ako me voli - sabur
Gledaj ,to pitanje sa 4 žene je puno puta ponavljano kako i tko ima uslove za to i da opet se mora složiti prva supruga sa time ..i tu je priča završena.
Međutim vjerovala ti ili ne da postoje osobe koje su spremne na tako nešto pa čak i da traže svome mužu ženu :cudi
Što se tiče ovoga ,to niko ne osporava ženi da ne želi da joj muž ima drugu ženu pa ako je on uporan ona jednostvano zatraži razvod . Međutim vjerovatno i sama znaš da postoji veliki broj muškaraca kojima je žena trudna do zuba kod kuće ,a on trpa ljubavnicu ....a to islam strogo zabranjuje . Znači ili pitaj ženu pa ako ti da da to radiš ti dovedi još jednu ako ne da ,pomiri se sa tim ili tražio razvod ,nema treće opcije.

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 22 Mar 2012, 20:15

carobnjak Nurudin wrote:Međutim vjerovala ti ili ne da postoje osobe koje su spremne na tako nešto pa čak i da traže svome mužu ženu :cudi
Mislim da su takve jako rijetke i da su očajne zbog nekih životnih dogadjanja prihvatile takvo stanje ili jednostavno nisu normalne. Normalan čovjek, bilo muškarac bilo žena - takve stvari ne prihvata.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 22 Mar 2012, 20:19

Ja uvijek kazem-ko voli nek' izvoli....ja ne bih bila jedna od.....niti mi treba vise od jednog
Nije moj otac imao to,nije djed,nije pradjed,nije njegov otac,pa bi i meni bilo van pameti..
E sad,da su imali oni,vjerovatno bi mi bilo normalno :cudi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Natalie
Na probnom
Na probnom

Post by Natalie » 22 Mar 2012, 20:56

i da opet se mora složiti prva supruga sa time
ma kako da ne... mora se složiti, jer nema izbora... u pitanju su jadnice, koje moraju da trpe... ne smiju da traže razvod, jer se nemaju gdje vratiti... i same su iz primitivnih porodica, pa bi je tata i braća ubili od batina
ni jedna normalna žene ne bi pristala na to. nema šanse.
Ja bih mnoge stvari shvatila, da mi ih drugi nisu objasnili...

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 22 Mar 2012, 22:33

znam da je po islamu dozvoljeno imati do 4 zene
uz jedan od uslova
moraju biti zadovoljene od materijalne do sexualne strane
sta ako im se prohtije svim 4 za jedno vece
da vidim tog supermena sa svojih 55-60 godina koji ce to uraditi
i jos ako nekoj od njih jednom nije dovoljno
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Natalie
Na probnom
Na probnom

Post by Natalie » 22 Mar 2012, 23:04

on mora ravnomjerno raspodijeliti noći, znači ne može za jednu noć sa svima. tako da će tri biti nezadovoljne.
a on jadničak, može samo boga moliti da se nekad potrefi da sve četiri imaju menstruaciju u isto vrijeme

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 22 Mar 2012, 23:12

dobro ako sve cetiri imaju poderane dimije kroz koje guza viri ,on im mora kupiti, jer je to uslov materijalnog zadovoljenje
tako isto i sex
zene hoce da merace a jedna od njih cak 2-3 puta
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 22 Mar 2012, 23:22

Natalie wrote:
i da opet se mora složiti prva supruga sa time
ma kako da ne... mora se složiti, jer nema izbora... u pitanju su jadnice, koje moraju da trpe... ne smiju da traže razvod, jer se nemaju gdje vratiti... i same su iz primitivnih porodica, pa bi je tata i braća ubili od batina
ni jedna normalna žene ne bi pristala na to. nema šanse.
Natalie, ti nisi u pravu.
Nemoj tako da posmatraš stvari. One su rasle i odgajale se u drugim uslovima i po drugim običijama i posmatraj to tako da je njima to sasvim normalno. Žive po božijim propisima i zakonima i ne protive se božijoj odredbi. Nisu one iz primitivnih porodica i ne razmišljaju primitivno. To je njihova tradacija, a za nas je neprihvatljiva i nije uobičajena, jer ovdje se tako ne živi. Mada sam slušala priče o muškarcima sa dvije žene i iznenadila sam se da se njih dvije divno slažu. Zapamti, da one žive u vjeri i u ubjeđenju da to tako treba da bude, da je to sasvim normalno i uredu. Postavi se malo na njihovo mjesto, pa se zapitaj da li bi tebi bilo u redu da je tvoja majka, pa tvoja nana, pa prapra nana i dalje u prošlost živjela po ovim običajima. Ne bi tebi kao posljednjoj to odudaralo, prihvatila bi i ti da budeš nečija žena druga ili treća po redu i ništa tu ne bi bilo čudno, jer bi i ostali živjeli istim životom. I to ne znači da nisu normalne, nego da samo žive onako kako je Bog ostavio jednu od mogučnosti da može da se živi.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 23 Mar 2012, 06:56

Svi smo mi oženjeni sa četiri žene.
Četvrta je dunjaluk
Treća je imetak
Druga porodica
Prva je naša duša i samo će ona sa nama u mezar ;)

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 23 Mar 2012, 08:25

jedna zena a cetiri muskaraca,,,aaaaaaa to bi bio SAN!
Al svi da se druze fino. Cetiri plate, svakom rodim po 1 ili 2,,,auuuu koji zivot

Sala mala
Razumem ja da je to za tradicionaliste sasvim normalna stvar. I dok se ne biju brate, uzivajte.
Ali za nas ostale ljude je samo neprihvatljivo zato sto je javno.
Ne zelim da znam koliko takvih kvazi-brakova ima, samo sto je to sve tajno. Koliko se dece izradjalo iz takvim veza,,,da li ocevi i brinu o toj deci? Eh...

Sve nam smeta biti nedobog druga, treca, ili cetvrta zena....a koliko ima shvalerki na svetu pa im to ne smeta..Ne smeta im zato sto su moderne i nose kompletice i imaju svoj posao.

Ja se ne bih tu puno nervirala. Sa njihovim nacinom zivota oni nikog ne vredjaju niti kome nanose bol.

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 23 Mar 2012, 08:27

carobnjak Nurudin wrote:
A muško kao može izdržati da zadovolji 4 žene,...... e jado moj jado , još ti nisi yebo 4 žene pa ne znaš kako je a objašnjavaš kao da jesi.
Najlakše je slijepo vjerovati
Jel žena ili muškarac zatrudne i ko ima mjesečnicu ? Ili tebi to ne smeta ili ti ne držiš do higijene pa trpaš u oba slučaja? Dakle žena u tim periodima ne može da ima sex i šta je tu nejasno ?

Pa de su bre muskarcine???

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 24 Mar 2012, 13:25

U zemljama u kojima je neki vid tradicije imati 4 zene to se radi iz razloga da ne bi bilo usidjelica, udovica i sl. jer sevap je ozeniti udovicu.
Kod nas o tome razmisljaju kao mogucnosti da imaju sta hebavati sto je jako jadno, uostalom o tome razmislaju samo seksualno ugorzeni i nezadovoljni. Iskompleksirani manijaci
Last edited by Nela on 24 Mar 2012, 23:54, edited 1 time in total.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 24 Mar 2012, 21:10

Nela wrote: Kod nas o tome razmisljaju kao mogucnosti da imaju sta hebavati sto je jako jadno, uostalom o tome razmislaju samo seksualno ugorzeni i nezadovoljni. Iskompleksirani manijaci
Vala baš :pusi

Natalie
Na probnom
Na probnom

Post by Natalie » 24 Mar 2012, 22:59

Kod nas o tome razmisljaju kao mogucnosti da imaju sta hebavati sto je jako jadno, uostalom o tome razmislaju samo seksualno ugorzeni i nezadovoljni. Iskompleksirani manijaci
ma jašta... normalnim muškarcima tako nešto ne bi ni palo na pamet.... :oo to samo manijaci misle o tome... :oo :oo

Post Reply

Return to “Religija”