Milan Jelisavac i u krevet ide sa sjekirom
Progoni ga i mlati bivši ženin švaler
Milan Jelisavac (40) iz sela Ćele kod Bosanskog Novog posljednjih dvadeset dana ni u krevet ne ide bez sjekire ili noža. U strahu je od bivšeg ženinog ljubavnika i prvog komšije Dragana Vujina (29), koji ga je treći put napao početkom avgusta. U Milanovoj spavaćoj sobi oca je tada odbranila kćerka Dragana, koja je majčinog bivšeg švalera četiri puta nožem ubola u butinu, zbog čega je ovaj završio na liječenju u Opštoj bolnici u Prijedoru.
Stalne provokacije
- To ga, očito, nije opametilo. Djeca mi pričaju da se i sad stalno mota oko naše kuće i provocira. Uglavnom po noći. Stane autom i pojača muziku, najglasnije što može, a nedavno mi je i psa šutnuo nogom. Nije jednostavno. Tri puta me je napadao i tukao i ne vjerujem da će ikada odustati. Zato u krevet svaku noć nosim sjekiru, a kad sam napolju i kad nešto radim, u džepu mi je nož koji držim u svakoj sobi kuće. Neka zna da ovaj put, ako me napadne, neće dobro završiti - priča ogorčeni Milan, kojem je policija tada, kada ga je napao Vujin, oduzela pušku.
Pretpostavlja da pušku više nema ni ženin bivši švaler, jer s terase Vujinove kuće, koja je od njegove udaljena samo 300 metara, ne čuje više pucnje. Kaže da ga to nije umirilo kao ni priče mještana Ćele koji su odjednom svi na Milanovoj strani.
Čekaju poziv
- Pitaju me zašto ga onda nisam ubio. Nisam lud da robijam za pijanicu. Djeca su mi još u šoku, pogotovo Dragana, koju, mada se dijete samo branilo, čeka i poziv iz Tužilaštva. Ako bude suđenja, zvat ću sve novinare neka vide tu sramotu. I Slavica mi stalno priča da više nema ništa s njim. Kao da je to uopšte više i važno, jer mi je život ionako pretvoren u robiju. Da nije djece, ko zna šta bih uradio - kazao nam je Milan.
Nije naplatio odštetu
On još čeka i da mu ženin bivši ljubavnik, koji inače nigdje ne radi, isplati 4.500 maraka. Toliko, prema presudi Osnovnog suda iz Bosanskog Novog, „koštaju" batine koje je Jelisavac prije šest godina, u drugom napadu, dobio od Vujina.