Da li je ARBiH 1995. bila pred pobjedom?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Alija Izetbegović
..mogu prepostaavit..znajuć tebe..ok..znaš ono za ljubav je potrebno dvoje..ajde nekad i troje..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- fruit
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
- Status: Offline
Onda kad je Alija pozvao mlade vojnike da napuste JNA i ratišta po Hrvatskoj,ali i rezervni sastav da se ne odaziva na pozive za mobilizaciju ...svima je bilo jasno da je BIH stala uz Hrvatsku i da je čeka krvavi scenario.Jedan značajan broj dobrovoljaca tada je otišao da se bori u Hrvatskoj vojsci i oni se sada nigdje ne spominju.Značajni vojni rezultati u Posavini mogli su u potpunosti okrenuti tok rata i uticati na ratna dešavanja koja su slijedila.Ali onda se Tuđman dogovorio sa Miloševićem napustio posavinu i krenuo po ono što mu je obećao Milošević.E de mi sad pojasnite šta je tu Alija skrivio ili šta je trebao da uradi?laganini wrote:..jebote već su padale granate po bih a kleli ste se u jna..mi nismo odma smo znali što nas čeka..i još jedna stvar ti to gledaš ko i većina ovdi iz kuta bih...vjeruj mi u rh nakon onoe histerične detuđmanizacije sada vlada sasvim druga klima..nema čak oponenata ni tamo di su najžešći bili..osim nešto marginalaca..
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
Ovo mi djeluje na one koji pravdaju Aliju ili Milošojća..ali znaš kako je završio paradžik...kos je to odradio nije tuđman.
@fruit, ako se niko ne sjeća, ja ću vas podsjetiti; Mile Dedaković - Jstreb se pojavio u javnosti riječima; ovo što je uHrvatskoj, to nije ništa, šta će biti u BiH. Javno je pozivao ljude, da ako neko ima kravu neka je proda i kupi pušku isl.
Zatim se javio i Mesić, sa sličnim riječima i onda se Alija javio sa riječima;MIRNO SPAVAJTE, RATA NEĆE BITI , MI NISMO ZA RAT ,.......
A da vas podsjetim na još nešto, na sama dešavanja u BiH tokom agresije u Sloveniji a i kasnije u Hrvatskoj, na veliko se je pričalo; šta hoće oni Slovenci, šta hoće oni Hrvati iliti usstaše. Moj brat iz Županje nije mogao otići u Orašje jer je bio među prvima u Hrvatskoj, koji se je aktivirao u ondašnje ZNG, dakle, prije nego li je i postojala HV i njega su na svakom koraku nazivali usstaššom.
Samo za spoznaju, da se vidi kad je moj brat bio aktivan a Alija kao nije znao a ako nije znao, to znači da je bio totalno nesposoban.
Koja godina je u pitanju - klikni
Dakle, govoriti kako se nije nešto moglo il se nije znalo je u prijevodu NESPOSOBAN.
Mnoge stvari se kriju od javnosti i te tajne i te kako štete državi a pogotovo kad se zbog jednog pojedinca žrtvuje i narod i država a još više ako je neko u pitanju, ko je došljo, ko uopšte nije domicilni ni Bošnjak ni Bosanac već obični došljo.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

-
- Inventar foruma
nije Alija nista skrivio. samo sto je bio pogresan covjek za toj period. sto kazu ameri 'ponio noz na revolveraski obracun'.
jebena pozicija za narod koji granici samo sa dvije zemlje a obje hoce komad. da je neko, ne znam ko, malo odlucniji i veci lopov bio umjesto Alije mozda bi bilo drugacije. ne moze se bit veliki vodja i ugodit svakom. kako ratovat uspjesno sa hrvatima ako ti jedina dostava oruzja dolazi preko hrvatske (uz nadoplatu)? Hrvatska je potpuno devalvirala dinar 91' na ustrb Bosne tako da se naslo nacina nije se moglo sponzorisat vece naoruzavanje. Hrvatskoj super potez nama kita. i plus u hrvatskoj se ratovalo 6 mjeseci a kod nas 4 godine. Srbija s druge strane ukopana i sa svim naoruzanjem jna. sta napravit? nama je trebo neki jeben pijacar a ne Alija u to vrjeme.
jebena pozicija za narod koji granici samo sa dvije zemlje a obje hoce komad. da je neko, ne znam ko, malo odlucniji i veci lopov bio umjesto Alije mozda bi bilo drugacije. ne moze se bit veliki vodja i ugodit svakom. kako ratovat uspjesno sa hrvatima ako ti jedina dostava oruzja dolazi preko hrvatske (uz nadoplatu)? Hrvatska je potpuno devalvirala dinar 91' na ustrb Bosne tako da se naslo nacina nije se moglo sponzorisat vece naoruzavanje. Hrvatskoj super potez nama kita. i plus u hrvatskoj se ratovalo 6 mjeseci a kod nas 4 godine. Srbija s druge strane ukopana i sa svim naoruzanjem jna. sta napravit? nama je trebo neki jeben pijacar a ne Alija u to vrjeme.
Herliken, ako ćeš zbog toga biti sretniji, napiši gdje si pa da ti ja ispunim želju 

- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 164 times
- Been thanked: 355 times
mehmed pehlic,velika kladusa vrnograc bbmrki62 wrote:Herliken, ako ćeš zbog toga biti sretniji, napiši gdje si pa da ti ja ispunim želju
(braco,gazdin) nemres fulat

-
- Inventar foruma
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 164 times
- Been thanked: 355 times
harlekin wrote:mehmed pehlic,velika kladusa vrnograc bbmrki62 wrote:Herliken, ako ćeš zbog toga biti sretniji, napiši gdje si pa da ti ja ispunim želju

Harliken, poznaješ li Asima Pehlića, čini mi se da je 59 godište pa Haralčić Zuhdija,..... i još neki al neću javno
Idem ja i tamo hahahaha
Idem ja i tamo hahahaha

-
- Inventar foruma
Harle, jes to ti????harlekin wrote:harlekin wrote:mehmed pehlic,velika kladusa vrnograc bbmrki62 wrote:Herliken, ako ćeš zbog toga biti sretniji, napiši gdje si pa da ti ja ispunim želju

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9391 times
- Been thanked: 11150 times
Klima u muslimana u to doba možda nije bila baš sva za to zajedničko ali da ih je sigurno 80% bilo protiv Miloševića, to jeste. Dakle, postojala je ta odbojnost kao osnov oko kojeg se nešto može napraviti. Čuj, ne može baš KOS biti kriv za sve. Ima tu popriličnog uticaja hercegovačke emigracije a na ratna zbivanja u BiH.laganini wrote:apsolutno točno..odlično si to analizira..ali znaš kako je završio paradžik...kos je to odradio nije tuđman..ali budi pošten i reci mi jeli klima u muslimana bila za to zajedničko..jebote već su padale granate po bih a kleli ste se u jna..mi nismo odma smo znali što nas čeka..i još jedna stvar ti to gledaš ko i većina ovdi iz kuta bih...vjeruj mi u rh nakon onoe histerične detuđmanizacije sada vlada sasvim druga klima..nema čak oponenata ni tamo di su najžešći bili..osim nešto marginalaca..
Što se tiče onih preostalih 20% Bošnjaka, uz nadu da ih nema više, oni su i te 91. pa i 92. maštali o državi koje više nije bilo. Štošta i da je ostalo isto u vezi odnosa HR i BiH a samo ovih budala, da nije bilo, možda je moglo ispasti bar malo bolje. Na žalost, postoje i danas. Džaba ja postao Bošnjak po nacionalnosti već 87. godine. Džaba ja bio pripadnik PL i dobrovoljac u ARBiH. Džaba pokušavao već 92. prodrijeti do Cerske i Kamenice i dalje - do Srebrenice. Džaba! Oni i dalje mudruju/truju i ovakve kao ja u stanju su osumnjičiti i za likovanje nad nekim tragičnim događajima. Oni na žalost postoje ali su zbilja čak i tada bili u manjini s tim da su štetu, naravno napravili a napravili bi je opet, samo ako se ponovo dese neke ratne situacije.
Krokodil Behko wrote:Valjda si htio reći, da se JNA, dopala samo papcima a ne i čaršijskim ljudima?Major wrote:U davna vremena nikome nije naskodila JNA, onim gradaskim i prigradskim mangupima su za period vojne sluzbe
podobro rogovi srezani.
Slažem se sa tobom. Neko je nepisano pravilo po čaršijama bilo, ode momak u vojsku, odrapi, vrati se i ne priča o tome.
A ja opet, ne sretoh Albanca u toj JNA, koji je jeo svinjsko meso. Nasuprot tome,a znam sigurno da su se tada mnogi Albanci morali, htjeli ili ne prisilno opismeniti.
sreo sam mnogo Albanaca, koji su se skrivali po ćoškovima, da bi nešto, na brzinu
proučili i kako-tako, obavili svoju vjersku dužnost.
Bošnjaci isto to, samo suprotno. Ne sretoh nijednog, koji je nešto proučio
ali ih sretoh puno, koji su se prežderavali sa slaninom i slično. Prosto su se utrkivali,
ko će prije doći na liniju one čuvene krilatice srpskih komunista a koja je glasila
"Boga nema - a Alaha pogotovo!"
Medjutim, ispostavilo se da Boga ima. Nekih šest godina nakon toga, podijelio
je ocjene svojim narodima.
Bošnjacima egzodus i genocid - sasvim zasluženo
Albancima država "na lijepe oči" - takodjer sasvim zasluženo
I ko je ispao pismen na kraju?
Sad već možete nastaviti da se ponosite
-
- Inventar foruma
-
harlekin wrote:harlekin wrote:mehmed pehlic,velika kladusa vrnograc bbmrki62 wrote:Herliken, ako ćeš zbog toga biti sretniji, napiši gdje si pa da ti ja ispunim želju

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2911 times
Tudjam,preko svojih satelita i direktno,nanio je vise stete BH i Hrvatskoj nego 100 Srbija i Bosanskih srba.Spanac_113 wrote:@Behko
odlicne postavke. kakve veze ima Alija s ovim?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9391 times
- Been thanked: 11150 times
Ima jer se nije obračunao s njima na vrijeme i malo tvrđe i to vjerovatno iz razloga, što ni njemu nije bilo jasno šta se sprema. Ako se nešto desi u tvojoj avliji, ti si odgovoran za to, zar ne?Spanac_113 wrote:@Behko
-
- Inventar foruma
tako i jest, ja mislim da sam nesto i napiso u tom smislu prije par postova.Krokodil Behko wrote:Ima jer se nije obračunao s njima na vrijeme i malo tvrđe i to vjerovatno iz razloga, što ni njemu nije bilo jasno šta se sprema. Ako se nešto desi u tvojoj avliji, ti si odgovoran za to, zar ne?Spanac_113 wrote:@Behko
Nama je trebo neki hajvan u to vrijeme. Kriminalac da odradi svoje pa da ga fino predamo hagu ko komsije sto su napravile.
-
Meni samo nije jasno, ako su svi znali šta nas čeka dok rah. Alija nije, zašto su svi šutali?
Behko, i ti si znao, šta si poduzeo?

Behko, i ti si znao, šta si poduzeo?

-
- Inventar foruma
@Behko
kako se moglo drugacije? koje smo opcije imali s obzirom na pretenzije hrvatske i nemogucnost ili ogranicenost protoka robe/ logistike?
cisto u smislu SBB/KBB ali hajmo reci i da stvari stvarno krenu u tom smjeru u nekoj daljnoj buducnosti.
kako se moglo drugacije? koje smo opcije imali s obzirom na pretenzije hrvatske i nemogucnost ili ogranicenost protoka robe/ logistike?
cisto u smislu SBB/KBB ali hajmo reci i da stvari stvarno krenu u tom smjeru u nekoj daljnoj buducnosti.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2911 times
Na kraju,Alija je ispao izdajnik,naravno svojim naivnim ponasenjem i drzanjem.
Sve vrjeme,posmatrajuci iz ove perspektive,njega kao licnost,velicinu...
nije bio dorastao svjetskim maherima,ober lopovima.
On se morao povuci ili skloniti tamo...pred kraj 92....
Oficiri koji su htjeli da rasciste te kosovce i hrvatski lobi,na vakat, on je licno smjenio i pocinio veliku gresku.
Bio je svjestan da ce biti rat,vjerujem da nije bio svjestan da ce biti tako prgav,brutalan i da ce ga najblizi saradnici napustati...jedan po jedan....
Sve vrjeme,posmatrajuci iz ove perspektive,njega kao licnost,velicinu...
nije bio dorastao svjetskim maherima,ober lopovima.
On se morao povuci ili skloniti tamo...pred kraj 92....
Oficiri koji su htjeli da rasciste te kosovce i hrvatski lobi,na vakat, on je licno smjenio i pocinio veliku gresku.
Bio je svjestan da ce biti rat,vjerujem da nije bio svjestan da ce biti tako prgav,brutalan i da ce ga najblizi saradnici napustati...jedan po jedan....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce