Tata u rađaoni

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Trebaju li očevi prisustvovati porodu?

ne
21
32%
da
28
43%
da, ali da stoji kraj ženine glave
15
23%
da, i da pri tome snima kamerom rađanje bebe
1
2%

Total votes: 65

Blackhawk
Status: Offline

Re: Tata u rađaoni

Post by Blackhawk » 06 Mar 2013, 11:53

U tom slucaju ces biti bez svijesti pa i neces ni znati da je tu, pa tako i nije potrebno da bude..

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 06 Mar 2013, 11:57

Blackhawk wrote:
Tigris wrote:Moliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim ? da me gleda onakvu ?

ma cim prvi trud naidje ima da ga sutnem napolje da ga ne bi krivila eventualno psovala za bolove i to to kroz sta prolazim :D.

njegovo je da se pobrine da imam dobrog doktora, babicu........i kad se zavrsi ima da mi donese kafu, cokoladu ..i da me pazi ko kap vode na dlanu.

da me gleda rascerecenu...kako urlicem u znoju........samo bi me nervirao...kad prodje bol ja sa osmjehom na licu i bebicom kazem tata vidi sta smo dobili . :cvijece :rumenko

i
Zar nije bit da te vidi takvu, i kroz kakve muke prodjes, i da onda poslije toga zna cijeniti to vise, i da bude bolji prema tebi...
Ovako ti udjes izadjes za pola sata, a on kaze vraga se je ona namucila to je nista.. A tih pola sata moze biti za tebe itekako dugo, i zasto da nemas onda nekog pored sebe kojeg volis i ko ti je sve??...

Naravno da bih pristao biti uz nju u tom trenutku, i vjerovatno kada dodje vrijeme da cu i biti... i u dobru i u zlu... i u tom najljepsem casu.... Pa zasto da ne..
:aplauzz :bravo
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 06 Mar 2013, 11:58

Katja wrote:
Blackhawk wrote:
... i u dobru i u zlu...

Jel sad moramo stajati uz uzglavlje našeg partnera u operacionoj sali i kad mu vade bruh ili operiraju kamence? :valja
Za svaki slučaj... da ne bi netko pomislio da nismo normalni i da se ne volimo. :ooo
Katja mozda treba samo napraviti razliku da porodaj nije opasan hitni slucaj !!

i ako se na danasnjici trudnoca moze izmedu muza i zene zajednicki planirati
po mom iskustvu za buduce roditelje vidim kao prednost da i taj svecani cin(porod ) mogu zajedno da dozive!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24571 times
Been thanked: 6394 times

Post by Veca » 06 Mar 2013, 12:03

...zene,ne zaboravite da mnogi muskarci dobiju probleme poslije takvog dozivljaja ;) ...mislim na sexualne...mozda ste vi imale srece da je sve isto kao i prije gledanja poroda! ;)
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 06 Mar 2013, 12:07

Veca wrote:...zene,ne zaboravite da mnogi muskarci dobiju probleme poslije takvog dozivljaja ;) ...mislim na sexualne...mozda ste vi imale srece da je sve isto kao i prije gledanja poroda! ;)
to se moze desit kod povrsnih osoba... ako ce mu rodjenje njegovog djeteta zgadit moju p...u. onda mi i ne treba...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24571 times
Been thanked: 6394 times

Post by Veca » 06 Mar 2013, 12:09

Luna. wrote:
Veca wrote:...zene,ne zaboravite da mnogi muskarci dobiju probleme poslije takvog dozivljaja ;) ...mislim na sexualne...mozda ste vi imale srece da je sve isto kao i prije gledanja poroda! ;)
to se moze desit kod povrsnih osoba... ako ce mu rodjenje njegovog djeteta zgadit moju p...u. onda mi i ne treba...

...ne laj! :ljut :plavi :pusa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 06 Mar 2013, 12:11

jos je bitnije zene koga odabiramo mi za tatu nase djece!!!!
kod ovakvih zivotnih elementarnih odgovornosti nije bitan samo muskarac u krevetu !!!

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 06 Mar 2013, 12:12

Blackhawk wrote:U tom slucaju ces biti bez svijesti pa i neces ni znati da je tu, pa tako i nije potrebno da bude..
Znam, imaš pravo. :)

Ali ne mogu da ne kažem šta mi pade na um kad sam ovo pročitala...
Blackhawk wrote: Zar nije bit da te vidi takvu, i kroz kakve muke prodjes, i da onda poslije toga zna cijeniti to vise
... sjetilo me, neki dan nam prijatelj iz društva (vrlo otvoren čovjek :ooo ) priča kako ima problema s hemeroidima a pojeo neke ljute feferone pa muku mučio na wc-u. Pa sad si mislim, sreća da nije njegova žena morala biti uz njega, držati ga za ruku i gledati mu muku da bi ga više cijenila :D.

Šalim se malo, nemojte zamjerit. :cvijece

Calla wrote:
Katja wrote:
Blackhawk wrote:
... i u dobru i u zlu...

Jel sad moramo stajati uz uzglavlje našeg partnera u operacionoj sali i kad mu vade bruh ili operiraju kamence? :valja
Za svaki slučaj... da ne bi netko pomislio da nismo normalni i da se ne volimo. :ooo
Katja mozda treba samo napraviti razliku da porodaj nije opasan hitni slucaj !!

i ako se na danasnjici trudnoca moze izmedu muza i zene zajednicki planirati
po mom iskustvu za buduce roditelje vidim kao prednost da i taj svecani cin(porod ) mogu zajedno da dozive!!

To može biti lijepo Calla, imaš pravo, i nitko ovdje ne tvrdi da tata ne bi trebao biti na porodu ako oboje to žele,
meni je samo bezveze da ako to ne žele, da netko ima pravo suditi njihovu ljubav, kako to ljudima uopće padne na pamet? :cudi

Blackhawk

Post by Blackhawk » 06 Mar 2013, 12:15

Katja wrote:
Blackhawk wrote:U tom slucaju ces biti bez svijesti pa i neces ni znati da je tu, pa tako i nije potrebno da bude..
Znam, imaš pravo. :)

Ali ne mogu da ne kažem šta mi pade na um kad sam ovo pročitala...
Blackhawk wrote: Zar nije bit da te vidi takvu, i kroz kakve muke prodjes, i da onda poslije toga zna cijeniti to vise
... sjetilo me, neki dan nam prijatelj iz društva (vrlo otvoren čovjek :ooo ) priča kako ima problema s hemeroidima a pojeo neke ljute feferone pa muku mučio na wc-u. Pa sad si mislim, sreća da nije njegova žena morala biti uz njega, držati ga za ruku i gledati mu muku da bi ga više cijenila :D.

Šalim se malo, nemojte zamjerit. :cvijece
Ne zamjerim...
mada neke stvari nisu bas za salu...

Da prostis...
Ako poredis porod sa s....., onda isto tako poredis svoje dijete sa g...... :lud :lud

i ja se salim samo :) :jok

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 06 Mar 2013, 12:21

Blackhawk wrote:
Da prostis...
Ako poredis porod sa s....., onda isto tako poredis svoje dijete sa g...... :lud :lud

i ja se salim samo :) :jok

Ma ne, poredila sam tu logiku da možeš cijeniti nečiju muku samo ako je na oči vidiš.

Pa valjda ćeš vjerovati svojoj ženi na riječ da joj nije bilo lako? :D

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 06 Mar 2013, 12:35

nisam upratila takve izjave ,
ali slazem se sa vama svima da nista ne moze na silu,i da je to dobrovoljna odluka buducih roditelja
samo na danasnjici ako ne znamo sta nas tamo ceka u porodajnoj sali i posto se odvije instinktivni ,,Strah "i kod buducih mama i kod buducih tata medicinski novi timovi bi trebali da odigraju kvalitativnu uslugu u ovom novom segmentu mladih roditelja u preventivnom pojasnjenju pracenju trudnoce i edukacijama pred porod ne bi li roditelji postali sigurniji u ovoj odluci,
,zato mislim da buducim roditeljima i nije lako donijeti pravu odluku
pogotovo mladim tatama i mislim cak da je ljubav uvjek prisutna bili tate pri porodu ili ne bili ali ,,Strah" evolucijski gledajuci ,,on je nazalost jaci i uvjek pobjedi kod ovakvih odluka !!

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 06 Mar 2013, 12:42

Eto, jasno i razumno Calla, slažem se. :)

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 06 Mar 2013, 12:57

nije stvar prisustva da b muz vidio muku zene, zar treba da vidi da bi imao razumijevanja?
Radi se o tome a prisustvuje najljepsem dogadjaju na svijetu.
a to da ce se on promijeniti nakon prisustva porodu, nema tu promjene, takve osobe trebaju bilo kakav razlog da "ljepotu" druge pizde.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Ruana

Post by Ruana » 06 Mar 2013, 14:59

Kada se covjek odluci imati djecu, odluka se donosi zajedno, kad ih pravimo i to radimo zajedno, takodje ih zajedno odgajamo zasto ih onda nebi zajedno i radjali. Nije isto donijeti djete na svijet i operisati bruh.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 06 Mar 2013, 16:14

Ruana wrote:zasto ih onda nebi zajedno i radjali

Zato što je to dosad uspjelo samo Arnoldu Schwarzeneggeru. :ooo

Image

Ruana

Post by Ruana » 06 Mar 2013, 16:20

To ti bukvalno. Ali ko to nije probao i ne zna shvatiti. Po tvome je onda i Arnold bio sam.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 06 Mar 2013, 16:33

Ruana wrote:To ti bukvalno. Ali ko to nije probao i ne zna shvatiti. Po tvome je onda i Arnold bio sam.
Zašto misliš da nisam probala? :D

Evo još jednom ću za kraj ponoviti ono što pokušavam reći na ovoj temi... ako žena želi da joj partner bude u rađaoni iz bilo kojeg razloga - on će to napraviti. Ako on sam to jako želi - ona će na to pristati.

Ali ako neka žena želi roditi samo sa liječničkim timom, kako se oduvijek i radilo (i nitko zbog toga nije doživljavao traume) onda nitko ne bi trebao prozivati to nenormalnim, čudnim, zaključiti da ona ne voli dovoljno svog čovjeka ili da ne želi dati da on vidi dijete pet sekundi prije nje i štajaznam šta. :ooo

Eto.

Ruana

Post by Ruana » 06 Mar 2013, 16:36

Zasto ti mislis da se oduvjek zena poradjala rama. Gdje? I gdje to doktorski timovi poradjaju zene?

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 28 Jun 2013, 14:27

Mi smo se vec dogovorili da ce i on prisustvovati porodu. Dogovorili smo se tako nakon st sam mu ja naredila :D

Mislim da ce meni olaksati to sto ce on biti tu i mislim da je lijepo da zajedno prodjemo kroz ovo sto zajedno planiramo... Neka me drzi za ruku i stoji pored glave, jer ne zelim da ga izlazem tolikim neprijatnostima (ne mislim da je gledanje u Nju neprijatnost, nego meni i pogled na neciju posjekotinu stvara nelagodu)..

Neka ga tu..

I opet je vrijeme za jedini vic kojeg znam :)

Crnogorac prisustvovao porodu zene, ali pao u nesvijst, pa mu kasnije saopstise da je dobio curicu.. Kaze on : "Sreca da je curica, da nece morati prolaziti porodjajne muke ako sto sam ja prosao" :D
Image

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 28 Jun 2013, 19:59

Jedan od uvjeta za odabir rodilišta,jeste ono koje dopušta očevima prisustvo tokom poroda.....to znamo od početka,i nema apsolutno nikakve dileme.....drugačijeg muškarca ne bih ni imala u svom zivotu........sad,ako zatreba carski,to je drugo,necu ni ja znati,kamoli on.....ali bit ce tu kad se probudim (aBd sve prođe hajrom),definitivno ne u nekoj krčmi podbačati šank......doduše,o čemu pričam,takvog muškarca nemam,nisam takve trazila-naprotiv,trazila sam ovo sto imam.....normalnog,a sa takvima nema oko normalnih stvari diskusije.... :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”