Tata u rađaoni
Moderator: spacebound
-
Blackhawk
- Status: Offline
Re: Tata u rađaoni
U tom slucaju ces biti bez svijesti pa i neces ni znati da je tu, pa tako i nije potrebno da bude..
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
Blackhawk wrote:Zar nije bit da te vidi takvu, i kroz kakve muke prodjes, i da onda poslije toga zna cijeniti to vise, i da bude bolji prema tebi...Tigris wrote:Moliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim ? da me gleda onakvu ?
ma cim prvi trud naidje ima da ga sutnem napolje da ga ne bi krivila eventualno psovala za bolove i to to kroz sta prolazim![]()
njegovo je da se pobrine da imam dobrog doktora, babicu........i kad se zavrsi ima da mi donese kafu, cokoladu ..i da me pazi ko kap vode na dlanu.
da me gleda rascerecenu...kako urlicem u znoju........samo bi me nervirao...kad prodje bol ja sa osmjehom na licu i bebicom kazem tata vidi sta smo dobili .![]()
![]()
i
Ovako ti udjes izadjes za pola sata, a on kaze vraga se je ona namucila to je nista.. A tih pola sata moze biti za tebe itekako dugo, i zasto da nemas onda nekog pored sebe kojeg volis i ko ti je sve??...
Naravno da bih pristao biti uz nju u tom trenutku, i vjerovatno kada dodje vrijeme da cu i biti... i u dobru i u zlu... i u tom najljepsem casu.... Pa zasto da ne..
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Katja mozda treba samo napraviti razliku da porodaj nije opasan hitni slucaj !!Katja wrote:Blackhawk wrote:
... i u dobru i u zlu...
Jel sad moramo stajati uz uzglavlje našeg partnera u operacionoj sali i kad mu vade bruh ili operiraju kamence?![]()
Za svaki slučaj... da ne bi netko pomislio da nismo normalni i da se ne volimo.
i ako se na danasnjici trudnoca moze izmedu muza i zene zajednicki planirati
po mom iskustvu za buduce roditelje vidim kao prednost da i taj svecani cin(porod ) mogu zajedno da dozive!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24571 times
- Been thanked: 6394 times
...zene,ne zaboravite da mnogi muskarci dobiju probleme poslije takvog dozivljaja
...mislim na sexualne...mozda ste vi imale srece da je sve isto kao i prije gledanja poroda! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
to se moze desit kod povrsnih osoba... ako ce mu rodjenje njegovog djeteta zgadit moju p...u. onda mi i ne treba...Veca wrote:...zene,ne zaboravite da mnogi muskarci dobiju probleme poslije takvog dozivljaja...mislim na sexualne...mozda ste vi imale srece da je sve isto kao i prije gledanja poroda!
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24571 times
- Been thanked: 6394 times
Luna. wrote:to se moze desit kod povrsnih osoba... ako ce mu rodjenje njegovog djeteta zgadit moju p...u. onda mi i ne treba...Veca wrote:...zene,ne zaboravite da mnogi muskarci dobiju probleme poslije takvog dozivljaja...mislim na sexualne...mozda ste vi imale srece da je sve isto kao i prije gledanja poroda!
...ne laj!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- Calla
- Legenda foruma

jos je bitnije zene koga odabiramo mi za tatu nase djece!!!!
kod ovakvih zivotnih elementarnih odgovornosti nije bitan samo muskarac u krevetu !!!
kod ovakvih zivotnih elementarnih odgovornosti nije bitan samo muskarac u krevetu !!!
Znam, imaš pravo.Blackhawk wrote:U tom slucaju ces biti bez svijesti pa i neces ni znati da je tu, pa tako i nije potrebno da bude..
Ali ne mogu da ne kažem šta mi pade na um kad sam ovo pročitala...
... sjetilo me, neki dan nam prijatelj iz društva (vrlo otvoren čovjekBlackhawk wrote: Zar nije bit da te vidi takvu, i kroz kakve muke prodjes, i da onda poslije toga zna cijeniti to vise
Šalim se malo, nemojte zamjerit.
Calla wrote:Katja mozda treba samo napraviti razliku da porodaj nije opasan hitni slucaj !!Katja wrote:Blackhawk wrote:
... i u dobru i u zlu...
Jel sad moramo stajati uz uzglavlje našeg partnera u operacionoj sali i kad mu vade bruh ili operiraju kamence?![]()
Za svaki slučaj... da ne bi netko pomislio da nismo normalni i da se ne volimo.
i ako se na danasnjici trudnoca moze izmedu muza i zene zajednicki planirati
po mom iskustvu za buduce roditelje vidim kao prednost da i taj svecani cin(porod ) mogu zajedno da dozive!!
To može biti lijepo Calla, imaš pravo, i nitko ovdje ne tvrdi da tata ne bi trebao biti na porodu ako oboje to žele,
meni je samo bezveze da ako to ne žele, da netko ima pravo suditi njihovu ljubav, kako to ljudima uopće padne na pamet?
-
Blackhawk
Ne zamjerim...Katja wrote:Znam, imaš pravo.Blackhawk wrote:U tom slucaju ces biti bez svijesti pa i neces ni znati da je tu, pa tako i nije potrebno da bude..![]()
Ali ne mogu da ne kažem šta mi pade na um kad sam ovo pročitala...
... sjetilo me, neki dan nam prijatelj iz društva (vrlo otvoren čovjekBlackhawk wrote: Zar nije bit da te vidi takvu, i kroz kakve muke prodjes, i da onda poslije toga zna cijeniti to vise) priča kako ima problema s hemeroidima a pojeo neke ljute feferone pa muku mučio na wc-u. Pa sad si mislim, sreća da nije njegova žena morala biti uz njega, držati ga za ruku i gledati mu muku da bi ga više cijenila
![]()
Šalim se malo, nemojte zamjerit.![]()
mada neke stvari nisu bas za salu...
Da prostis...
Ako poredis porod sa s....., onda isto tako poredis svoje dijete sa g......
i ja se salim samo
Blackhawk wrote:
Da prostis...
Ako poredis porod sa s....., onda isto tako poredis svoje dijete sa g......![]()
![]()
i ja se salim samo![]()
Ma ne, poredila sam tu logiku da možeš cijeniti nečiju muku samo ako je na oči vidiš.
Pa valjda ćeš vjerovati svojoj ženi na riječ da joj nije bilo lako?
- Calla
- Legenda foruma

nisam upratila takve izjave ,
ali slazem se sa vama svima da nista ne moze na silu,i da je to dobrovoljna odluka buducih roditelja
samo na danasnjici ako ne znamo sta nas tamo ceka u porodajnoj sali i posto se odvije instinktivni ,,Strah "i kod buducih mama i kod buducih tata medicinski novi timovi bi trebali da odigraju kvalitativnu uslugu u ovom novom segmentu mladih roditelja u preventivnom pojasnjenju pracenju trudnoce i edukacijama pred porod ne bi li roditelji postali sigurniji u ovoj odluci,
,zato mislim da buducim roditeljima i nije lako donijeti pravu odluku
pogotovo mladim tatama i mislim cak da je ljubav uvjek prisutna bili tate pri porodu ili ne bili ali ,,Strah" evolucijski gledajuci ,,on je nazalost jaci i uvjek pobjedi kod ovakvih odluka !!
ali slazem se sa vama svima da nista ne moze na silu,i da je to dobrovoljna odluka buducih roditelja
samo na danasnjici ako ne znamo sta nas tamo ceka u porodajnoj sali i posto se odvije instinktivni ,,Strah "i kod buducih mama i kod buducih tata medicinski novi timovi bi trebali da odigraju kvalitativnu uslugu u ovom novom segmentu mladih roditelja u preventivnom pojasnjenju pracenju trudnoce i edukacijama pred porod ne bi li roditelji postali sigurniji u ovoj odluci,
,zato mislim da buducim roditeljima i nije lako donijeti pravu odluku
pogotovo mladim tatama i mislim cak da je ljubav uvjek prisutna bili tate pri porodu ili ne bili ali ,,Strah" evolucijski gledajuci ,,on je nazalost jaci i uvjek pobjedi kod ovakvih odluka !!
nije stvar prisustva da b muz vidio muku zene, zar treba da vidi da bi imao razumijevanja?
Radi se o tome a prisustvuje najljepsem dogadjaju na svijetu.
a to da ce se on promijeniti nakon prisustva porodu, nema tu promjene, takve osobe trebaju bilo kakav razlog da "ljepotu" druge pizde.
Radi se o tome a prisustvuje najljepsem dogadjaju na svijetu.
a to da ce se on promijeniti nakon prisustva porodu, nema tu promjene, takve osobe trebaju bilo kakav razlog da "ljepotu" druge pizde.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
-
Ruana
Kada se covjek odluci imati djecu, odluka se donosi zajedno, kad ih pravimo i to radimo zajedno, takodje ih zajedno odgajamo zasto ih onda nebi zajedno i radjali. Nije isto donijeti djete na svijet i operisati bruh.
Ruana wrote:zasto ih onda nebi zajedno i radjali
Zato što je to dosad uspjelo samo Arnoldu Schwarzeneggeru.

-
Ruana
To ti bukvalno. Ali ko to nije probao i ne zna shvatiti. Po tvome je onda i Arnold bio sam.
Zašto misliš da nisam probala?Ruana wrote:To ti bukvalno. Ali ko to nije probao i ne zna shvatiti. Po tvome je onda i Arnold bio sam.
Evo još jednom ću za kraj ponoviti ono što pokušavam reći na ovoj temi... ako žena želi da joj partner bude u rađaoni iz bilo kojeg razloga - on će to napraviti. Ako on sam to jako želi - ona će na to pristati.
Ali ako neka žena želi roditi samo sa liječničkim timom, kako se oduvijek i radilo (i nitko zbog toga nije doživljavao traume) onda nitko ne bi trebao prozivati to nenormalnim, čudnim, zaključiti da ona ne voli dovoljno svog čovjeka ili da ne želi dati da on vidi dijete pet sekundi prije nje i štajaznam šta.
Eto.
-
Ruana
Zasto ti mislis da se oduvjek zena poradjala rama. Gdje? I gdje to doktorski timovi poradjaju zene?
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Mi smo se vec dogovorili da ce i on prisustvovati porodu. Dogovorili smo se tako nakon st sam mu ja naredila 
Mislim da ce meni olaksati to sto ce on biti tu i mislim da je lijepo da zajedno prodjemo kroz ovo sto zajedno planiramo... Neka me drzi za ruku i stoji pored glave, jer ne zelim da ga izlazem tolikim neprijatnostima (ne mislim da je gledanje u Nju neprijatnost, nego meni i pogled na neciju posjekotinu stvara nelagodu)..
Neka ga tu..
I opet je vrijeme za jedini vic kojeg znam
Crnogorac prisustvovao porodu zene, ali pao u nesvijst, pa mu kasnije saopstise da je dobio curicu.. Kaze on : "Sreca da je curica, da nece morati prolaziti porodjajne muke ako sto sam ja prosao"
Mislim da ce meni olaksati to sto ce on biti tu i mislim da je lijepo da zajedno prodjemo kroz ovo sto zajedno planiramo... Neka me drzi za ruku i stoji pored glave, jer ne zelim da ga izlazem tolikim neprijatnostima (ne mislim da je gledanje u Nju neprijatnost, nego meni i pogled na neciju posjekotinu stvara nelagodu)..
Neka ga tu..
I opet je vrijeme za jedini vic kojeg znam
Crnogorac prisustvovao porodu zene, ali pao u nesvijst, pa mu kasnije saopstise da je dobio curicu.. Kaze on : "Sreca da je curica, da nece morati prolaziti porodjajne muke ako sto sam ja prosao"
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Jedan od uvjeta za odabir rodilišta,jeste ono koje dopušta očevima prisustvo tokom poroda.....to znamo od početka,i nema apsolutno nikakve dileme.....drugačijeg muškarca ne bih ni imala u svom zivotu........sad,ako zatreba carski,to je drugo,necu ni ja znati,kamoli on.....ali bit ce tu kad se probudim (aBd sve prođe hajrom),definitivno ne u nekoj krčmi podbačati šank......doduše,o čemu pričam,takvog muškarca nemam,nisam takve trazila-naprotiv,trazila sam ovo sto imam.....normalnog,a sa takvima nema oko normalnih stvari diskusije.... 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.