nepodobna wrote:Jesam nekoliko puta... (Iako sam glasala za nesto sasvim drugo, i nemam pojma zasto sam to uradila)
Ne brojim sastanke preko neta, jer to nije blind date..
Blind date je kad tetka nekog ocajnog momka pokusava da ga spoji s nekom, bilo kakvom curom.. I naravno, bas u tom momentu kad tetkica trazi zrtvu ja sam pokucala na njena vrata kao narucena...
I..
Pa sta da kazem..
Jednom mi je umjesto visokog kosarkasa crne kose i atletske gradje, na date dosao strkljavi visoki momak koji lici na komarca i slina mu se razvlaci izmedju gornje i donje usne.
Drugi put mi se na date-u pojavio neki brat musliman koji se smije kao Djed Mraz.
A treći put sam čak i započela vezu s momkom za kojeg se kasnije ispostavilo da je psihopata.
I da, pravi blind date vam je ono kad mu kazete "bicu u zelenoj haljini, i imacu suncane naocale".. I ono kad prije toga razmisljate "ako se previse dotjeram, pa dodje neki NeDajBozeNikom, dzaba sam se mucila, ako se ne dotjeram, a dodje neki Apolon - ubiću se"...
Kakav internet, kakva razmjena slika... Ovdje molis Boga da tetka nije daltonista i da visokim momkom ne smatra nekog od metar i šezdeset pet
A on tebi kaže "avaz u lijevoj i ruža u desnoj ruci"

Tak sam ja išao u Zenicu na spoj.
Kažem ja njoj "Poznat ćeš me po tamno plavoj Fila majici"
Ona sebe nije opisivala nešto posebno. Medjutim još dok je prilazila, zvjerala
je lijevo-desno trudeći se da opazi nekoga u takvoj majici pa sam znao da je to ona

I prije nego što će baš blizu prići ja fino ono "ko' slučajno" prekrižim ruke na prsima
da se ne vidi ispis "Fila"
I kad je prišla, gleda i vidi momka u plavoj majici ali ne vidi šta piše ..

Ama i produžila bi dalje da je nisam zaustavio