To je tačno i iz toga razloga pokušam da to što više izbjegnem da polomim noge.
Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.
Moderator: Krokodil Behko
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 48864 times
- Been thanked: 8709 times
- Status: Offline
Re: Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.
Ja i ovaj lotre slicno razmisljamo samo sto ja znam da su to bajkeMaja wrote: 01 Apr 2025, 22:32 Pa on hoce biznis gdje nece nista raditi a da klepi veliku lovu. Ne bi on OTE poslove na koje ti ciljas

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2711 times
- Been thanked: 22588 times
Ti ces svom radniku predstaviti svoj biznis plan?Trazio si radnika?I radnik ce odluciti o tvom biznis planu?Lotre wrote: 02 Apr 2025, 00:20Sta ces mu ti?HAVANA wrote: 01 Apr 2025, 22:23
Sta ces mu ti? Vise je pitanje nego misljenje.Nemas novac,nemas znanje,nemas firmu.Kako ti je to naumpalo? De nesta jednostavnije pocni.I nesto sto bar malo poznajes materiju.
To će on vidjeti kada mu predstavim moj biznis plan i onda se sam može odlučiti valja li ili ne.
Nemas novac,
Ja imam dovoljno rodbine po inozemstvu ko moju sestru koji bi bili spremni da mi daju novac u zajam i daidžu koji već ima previše novca na raspolaganju. Ne morate to vjerovati ali je istina. Ali ja sebi opet moram biti siguran da će novac biti tačno uložen i da će se on opet vratiti nazad.
nemas znanje,
Po mome mišljenju sam u dobrom pravcu da sakupim znanje jer skoro dnevno nešto naučim.
nemas firmu.
I da ja imam firmu ne bi bila velika razlika ako ona ne pravi dobit i gura me u dugove ja bih je odmah zatvorio.
Kako ti je to naumpalo?
Ja ne znam zbog čega ja to ne bi trebao raditi. Bili ja po tvome mišljenju trebao samo sjediti i čekati da mi bog pošalje sve šta ja u životu hoću da imam?
De nesta jednostavnije pocni.I nesto sto bar malo poznajes materiju.
Mislim već početi maleno i ne ogromno i po mome znanju ja već poznajem bolje materiju nego drugi jer već poznajem ljude koji su uložili veliki novac i na kraju većinu opet izgubili. Ja to još nisam uradio i ja sam do sada bio zadovoljan sa mojim odlukama jer bi ih u 90% slučajeva opet tako uradio.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
-
- Sitna buranija
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 5 times
Djelimično ste u pravu. Da ja ću njima (radnicima sa kojima mislim surađivati)većinom napraviti ponude na koju bi i ja sam pristao. Ako im to ne bude odgovaralo onda mogu ponudu odbiti i ja ću njima dati adrese od drugih firmi gdje sam ja ranije radio(u katastrofalnim uslovima) i onda će oni znati da nisam bezobrazan. Tačno je isto da svaka investicija ima rizik ali ja ne tražim rizik da se od toga rizika ne mogu oporaviti nego onaj koji će biti minimalan i iz kojega će se nešto naučiti.HAVANA wrote: 02 Apr 2025, 00:47Ti ces svom radniku predstaviti svoj biznis plan?Trazio si radnika?I radnik ce odluciti o tvom biznis planu?Lotre wrote: 02 Apr 2025, 00:20
Sta ces mu ti?
To će on vidjeti kada mu predstavim moj biznis plan i onda se sam može odlučiti valja li ili ne.
Nemas novac,
Ja imam dovoljno rodbine po inozemstvu ko moju sestru koji bi bili spremni da mi daju novac u zajam i daidžu koji već ima previše novca na raspolaganju. Ne morate to vjerovati ali je istina. Ali ja sebi opet moram biti siguran da će novac biti tačno uložen i da će se on opet vratiti nazad.
nemas znanje,
Po mome mišljenju sam u dobrom pravcu da sakupim znanje jer skoro dnevno nešto naučim.
nemas firmu.
I da ja imam firmu ne bi bila velika razlika ako ona ne pravi dobit i gura me u dugove ja bih je odmah zatvorio.
Kako ti je to naumpalo?
Ja ne znam zbog čega ja to ne bi trebao raditi. Bili ja po tvome mišljenju trebao samo sjediti i čekati da mi bog pošalje sve šta ja u životu hoću da imam?
Mislim već početi maleno i ne ogromno i po mome znanju ja već poznajem bolje materiju nego drugi jer već poznajem ljude koji su uložili veliki novac i na kraju većinu opet izgubili. Ja to još nisam uradio i ja sam do sada bio zadovoljan sa mojim odlukama jer bi ih u 90% slučajeva opet tako uradio.Ako skontas nesto gdje mozes biti siguran da ce ti se novac vratiti,i da nema zone rizika,javi i nama.A sjedit nemoj,zaposli se negdje,gledaj,uci,radi…Pa kad sazrije cackaj mecku…
-
- Sitna buranija
Pitajte me za 15 godina je li moja bajka postala realnost. Prije 15 godina ja nisam mislio da će moja buduća bajka o brzim internetom, pametnim telefonima, tabletom, dobrim laptopima, dovoljno hrane u frižideru, grijanjem na pelet, finom odjećom i obućom postati realnost i trenutno je postala realnost.

- HAVANA
- Pituljica
Eh.Ti bi ko ovaj menscini.Al rijetkim to uspije.Ima i drugih padova,sastavni dio posla.Lotre wrote: 02 Apr 2025, 02:21Djelimično ste u pravu. Da ja ću njima (radnicima sa kojima mislim surađivati)većinom napraviti ponude na koju bi i ja sam pristao. Ako im to ne bude odgovaralo onda mogu ponudu odbiti i ja ću njima dati adrese od drugih firmi gdje sam ja ranije radio(u katastrofalnim uslovima) i onda će oni znati da nisam bezobrazan. Tačno je isto da svaka investicija ima rizik ali ja ne tražim rizik da se od toga rizika ne mogu oporaviti nego onaj koji će biti minimalan i iz kojega će se nešto naučiti.HAVANA wrote: 02 Apr 2025, 00:47
Ti ces svom radniku predstaviti svoj biznis plan?Trazio si radnika?I radnik ce odluciti o tvom biznis planu?Ako skontas nesto gdje mozes biti siguran da ce ti se novac vratiti,i da nema zone rizika,javi i nama.A sjedit nemoj,zaposli se negdje,gledaj,uci,radi…Pa kad sazrije cackaj mecku…
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9245 times
- Been thanked: 9191 times
Meridian?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2531 times
- Been thanked: 4379 times
Razumi jednu stvar.Lotre wrote: 02 Apr 2025, 02:21Djelimično ste u pravu. Da ja ću njima (radnicima sa kojima mislim surađivati)većinom napraviti ponude na koju bi i ja sam pristao. Ako im to ne bude odgovaralo onda mogu ponudu odbiti i ja ću njima dati adrese od drugih firmi gdje sam ja ranije radio(u katastrofalnim uslovima) i onda će oni znati da nisam bezobrazan. Tačno je isto da svaka investicija ima rizik ali ja ne tražim rizik da se od toga rizika ne mogu oporaviti nego onaj koji će biti minimalan i iz kojega će se nešto naučiti.HAVANA wrote: 02 Apr 2025, 00:47
Ti ces svom radniku predstaviti svoj biznis plan?Trazio si radnika?I radnik ce odluciti o tvom biznis planu?Ako skontas nesto gdje mozes biti siguran da ce ti se novac vratiti,i da nema zone rizika,javi i nama.A sjedit nemoj,zaposli se negdje,gledaj,uci,radi…Pa kad sazrije cackaj mecku…
Certificiranom racunovodji ne trebas TI da ubires procenat od njegovog rada. On sve moze bez tebe.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2531 times
- Been thanked: 4379 times
Mislim, radit za 10-20% zarade, ili ubirat svu zaradu though choice, hm
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21605 times
- Been thanked: 19638 times
- Status: Online
Ne radi se to tako druže. I nije ti ovo "idem ja šta me briga što mi drugi govore da neću uspjeti" jer čitajući sve tvoje postove stičem dojam da ti ne znaš ni osnove za pokretanje bilo kakvog biznisa.Lotre wrote: 02 Apr 2025, 00:20Sta ces mu ti?HAVANA wrote: 01 Apr 2025, 22:23
Sta ces mu ti? Vise je pitanje nego misljenje.Nemas novac,nemas znanje,nemas firmu.Kako ti je to naumpalo? De nesta jednostavnije pocni.I nesto sto bar malo poznajes materiju.
Nemas novac,
nemas znanje,
nemas firmu.
Kako ti je to naumpalo?
Mislim već početi maleno i ne ogromno i po mome znanju ja već poznajem bolje materiju nego drugi jer već poznajem ljude koji su uložili veliki novac i na kraju većinu opet izgubili. Ja to još nisam uradio i ja sam do sada bio zadovoljan sa mojim odlukama jer bi ih u 90% slučajeva opet tako uradio.
Prvenstveno tebi treba više vrsta edukacija u tom dijelu. Kasnije ti educiraj koga hoćeš. I ovo ti govorim iz iskustva u kontekstu biznis planova koje sam pravio mnogim budućim biznismenima, a sa mnogima i dan danas imam kontakt.
Još će s tobom najebati i članovi uže i šire familije... lijepo je maštati, imati planove, a onda te pokosi realnost.
-
- Sitna buranija
Da opet pišete istinu i poželite mi sreću da to meni uspije.HAVANA wrote: 02 Apr 2025, 07:33Eh.Ti bi ko ovaj menscini.Al rijetkim to uspije.Ima i drugih padova,sastavni dio posla.IMG_2539.jpegLotre wrote: 02 Apr 2025, 02:21
Djelimično ste u pravu. Da ja ću njima (radnicima sa kojima mislim surađivati)većinom napraviti ponude na koju bi i ja sam pristao. Ako im to ne bude odgovaralo onda mogu ponudu odbiti i ja ću njima dati adrese od drugih firmi gdje sam ja ranije radio(u katastrofalnim uslovima) i onda će oni znati da nisam bezobrazan. Tačno je isto da svaka investicija ima rizik ali ja ne tražim rizik da se od toga rizika ne mogu oporaviti nego onaj koji će biti minimalan i iz kojega će se nešto naučiti.
-
- Sitna buranija
Ne mislim da može bez dovoljno naloga (od drugih firmi) ni najbolji certificirani računovođa da posluje odlično jer jedno bez drugog ne ide. Razumi i ti ove stvari najbolji proizvod je beskoristan ako se ne prodaje na tržištu jer onda se ne isplati proizvoditi, najbolja usluga je bez značaja ako se ona ne koristi, najplodnija zemlja je bezkoristna ako se na njoj ne sije hrana koja se kasnije može jesti. Najbolji talenat je isto bezkoristan ako se od toga talenta ne donese dobri rezultati. Ako misliš drukčije objasni kako drukčije sve funkcionira?Nora Ibsenova wrote: 02 Apr 2025, 08:36Razumi jednu stvar.Lotre wrote: 02 Apr 2025, 02:21
Djelimično ste u pravu. Da ja ću njima (radnicima sa kojima mislim surađivati)većinom napraviti ponude na koju bi i ja sam pristao. Ako im to ne bude odgovaralo onda mogu ponudu odbiti i ja ću njima dati adrese od drugih firmi gdje sam ja ranije radio(u katastrofalnim uslovima) i onda će oni znati da nisam bezobrazan. Tačno je isto da svaka investicija ima rizik ali ja ne tražim rizik da se od toga rizika ne mogu oporaviti nego onaj koji će biti minimalan i iz kojega će se nešto naučiti.
Certificiranom racunovodji ne trebas TI da ubires procenat od njegovog rada. On sve moze bez tebe.
-
- Sitna buranija
"jer čitajući sve tvoje postove stičem dojam da ti ne znaš ni osnove za pokretanje bilo kakvog biznisa."Masamune wrote: 02 Apr 2025, 10:05Ne radi se to tako druže. I nije ti ovo "idem ja šta me briga što mi drugi govore da neću uspjeti" jer čitajući sve tvoje postove stičem dojam da ti ne znaš ni osnove za pokretanje bilo kakvog biznisa.Lotre wrote: 02 Apr 2025, 00:20
Sta ces mu ti?
Nemas novac,
nemas znanje,
nemas firmu.
Kako ti je to naumpalo?
Prvenstveno tebi treba više vrsta edukacija u tom dijelu. Kasnije ti educiraj koga hoćeš. I ovo ti govorim iz iskustva u kontekstu biznis planova koje sam pravio mnogim budućim biznismenima, a sa mnogima i dan danas imam kontakt.
Još će s tobom najebati i članovi uže i šire familije... lijepo je maštati, imati planove, a onda te pokosi realnost.
Znači li to sad da sam bezveze pregledao sve bosanskohercegovačke vebstranice kako se to treba uraditi i najbolje već izabrao?
"Još će s tobom najebati i članovi uže i šire familije... lijepo je maštati, imati planove, a onda te pokosi realnost."
Moguće da će se i to desiti ko može čitati budućnost? I meni je najdraže se suočiti sa realnošću jer ne volim da živim u jednom svijetu od iluzije.
- HAVANA
- Pituljica
Ako on nema dovoljno naloga strucan i obrazovan,na osnovu cega si procijenio da ces ti imati dovoljan broj klijenata i pridobiti njihovo povjerenje da ti povjere obavljanje tog posla?Zasto bi ti ja recimo dao posao?Evo npr imam doo i trebaju mi te usluge.Zasto ti?
- HAVANA
- Pituljica
Pa zivis iluzije.Covjek ti govori jer zna i radi.Lotre wrote: 02 Apr 2025, 21:55"jer čitajući sve tvoje postove stičem dojam da ti ne znaš ni osnove za pokretanje bilo kakvog biznisa."Masamune wrote: 02 Apr 2025, 10:05
Ne radi se to tako druže. I nije ti ovo "idem ja šta me briga što mi drugi govore da neću uspjeti" jer čitajući sve tvoje postove stičem dojam da ti ne znaš ni osnove za pokretanje bilo kakvog biznisa.
Znači li to sad da sam bezveze pregledao sve bosanskohercegovačke vebstranice kako se to treba uraditi i najbolje već izabrao?
"Još će s tobom najebati i članovi uže i šire familije... lijepo je maštati, imati planove, a onda te pokosi realnost."
Moguće da će se i to desiti ko može čitati budućnost? I meni je najdraže se suočiti sa realnošću jer ne volim da živim u jednom svijetu od iluzije.
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9245 times
- Been thanked: 9191 times
Al vas trola lik 

Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- HAVANA
- Pituljica
I ja sad kontam vidi mene budale.Ne moze ovo bit ozbiljno.Vazda mene naivka uhvate.
-
- Sitna buranija
"Ako on nema dovoljno naloga strucan i obrazovan"HAVANA wrote: 02 Apr 2025, 21:59 Ako on nema dovoljno naloga strucan i obrazovan,na osnovu cega si procijenio da ces ti imati dovoljan broj klijenata i pridobiti njihovo povjerenje da ti povjere obavljanje tog posla?Zasto bi ti ja recimo dao posao?Evo npr imam doo i trebaju mi te usluge.Zasto ti?
Nisi razumio 100% moj raniji post jer ti opet moram objasniti nešto šta sam već ranije objasnio. Moja druga sestra(ne mislim na onu koja živi u inozemstvu) i koja trenutno živi u BiH je završila fakultet ali ona nije stručna jer je lijena(ne voli da radi puno), drugi problem je ona je neodgovorna jer ne pazi šta radi naprimjer je već poslala svoj životopis na poslodavce ali kasnije nije pregledala redovito svoju email adresu i tako jednom izgubila šansu da dobije dobar plaćen posao, drugi put je izgubila dobro plaćeni posao jer je redovito kasnila na posao, redovno pravila belaj koji o kojem ovdje ne bih htio pisati jer je sramotno i koji je se mogao izbjeći. Bili ti sa takvim ljudima htio imati posla i tražiti od njih da rade bitne poslove? Moraš isto znati da stručne osobe mogu praviti greške i ako ništa iz njih ne nauče onda gube svoj profesionalizam. Samo da i to znaš ja sam upoznao pametne stručnjake ali su se odlučili da zaposle osobe (koje ne misle odlično raditi jer su se svađali sa kupcima i krali čak i novac od njih) i koje su dobre bisnese odveli u propast. Isto sam poznavao dobrog stručnjaka koji je osnovao sam dobro poduzeće koje je bilo specijalno jer se drugdje nije moglo naći ništa bolje ali je za vrijeme korona virusa(možda se još sjećaš te pandemije) izgubio svoj mozak i širio paniku i pravio nelogične odluke sa čime je sam svoje poduzeće odveo u stečaj.
"na osnovu cega si procijenio da ces ti imati dovoljan broj klijenata i pridobiti njihovo povjerenje da ti povjere obavljanje tog posla?"
To sam mislio uraditi sa niskim cijenama(jer znam da BiH ima nisu kupovnu moć), dobrim profesionalnim radnicima (ja se nadam da niste zaboravili da ih mislim educirati i ja ne mislim koristiti ono anti obrazovanje koje su uči na osnovnoj školi) i inovacijama(jer sam sakupio dovoljno novih ideja i koji trenutno niko ne nudi jer sam bio u potražnji za takvim uslugama i takvim proizvodima).
Zasto bi ti ja recimo dao posao?
Zašto ne ja nemam ranije kazne i mogu dokazati moju stručnost jer ljudi se u prošlosti nisu žalili na moj rad ili na prodate proizvode koje sam prodao preko olxa sa preko 1000 dobrih dojmova na profilima.
Zasto ti?
To ćeš znati ako ne postoji previše alternativa na tržištu jer i ja u prošlosti nisam imao tonu izbora.
-
- Sitna buranija
Čovjek to kao prvo ne govori on to piše.HAVANA wrote: 02 Apr 2025, 22:01Pa zivis iluzije.Covjek ti govori jer zna i radi.Lotre wrote: 02 Apr 2025, 21:55
"jer čitajući sve tvoje postove stičem dojam da ti ne znaš ni osnove za pokretanje bilo kakvog biznisa."
Kako živim iluzije? Ja sam sve postove na ovoj temi koju sam otvorio uzeo ozbiljno i pročitao sam svačije drukčije mišljenje i gdje sam ja svakoga optužio za laž i htio da živim u nekoj lažnoj iluziji? Šta ti sada misliš da ja ništa ne znam i ne radim na ničemu čak i ne pišem sam ove postove i to radi djeda mraz?
-
- Sitna buranija
Ko si ti? Isto ja tebe za trolanje mogu optužiti zato što je post skoro bez koristan. Ako imaš boljeg posla za raditi onda ga radi i ne gubi svoje vrijeme na ovoj temi.