Trudnice i sve o njima

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Ruana
Status: Offline

Re: Trudnice i sve o njima

Post by Ruana » 13 Jun 2013, 09:32

Sta ja ovo procitah? Vidis da sam naslutila.
Cestitam. :cvijece

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 13 Jun 2013, 09:39

Hvala cure moje :pusa

Danas punih osam sedmica.......a simptomi,ukratko:dijelim se dušom svojom :grana .......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 13 Jun 2013, 09:42

Zagorka wrote:Hvala cure moje :pusa

Danas punih osam sedmica.......a simptomi,ukratko:dijelim se dušom svojom :grana .......
Pa tu smo negdje ti i ja kad je ovaj staz u pitanju.. Ja sam malo trudnija doduse :) Po mojoj racunici sam 10,3, a po docinoj sedmicu ipo manje (kazu da oni uvijek oduzmu dvije sedmice)..

Ja nikakvih simptoma nemam (doslovno), osim sto sam se neki dan rasplakala jer nemam sta obuci... :lupa

I tebi je ovo prva trudnoca?
Jesi li bila na pregledu?
Radila UZV?
Sta pijes?
Itd...
Image

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 13 Jun 2013, 10:06

Ja prvi mjesec niti sam znala,niti sam osjećala da sam trudna.Jela normalno,sve radila.Kasnije nesto kontam kako nisam odavno dobila,(iako je beba planirana,nisam znala da se primilo odmah u startu,čitala da su ljudi najneplodnija vrsta,treba do šest mjeseci u prosjeku i sve to)....zadnjih dana,majko mila :grana ......jednu noć se budila svu noć sva u znoju....ujutro se osjećala loše,i kad je počela mučnina....nije to normalna mučnina,to je da ništa ne možeš pojesti danima,i što uspiješ pojesti,vrati se živo,nimalo svareno :cudi ,smeta mi sve i jedan miris na kugli zemaljskoj,čulo mirisa se toliko izoštrilo da je to nevjerovatno,ako ovaj moj stavlja kremu na ruke u drugoj prostoriji,ja osjetim i želudac mi se diže......ako vidim da čovjek puši na tv-u,želudac kreće.....i tako u nedogled...

Tako je ovaj osmi tjedan,danas je malo bolje,ustala sam,a nisam ustajala s kauča,nisam radila,nisam hodala,nisam ništa......imala sam dojam da me sve živo boli....kupam se u znoju....ovaj moj me vozio na hitnu da primam infuziju,jer nemam u sebi bas nista.....

I sad jedem vrrlo pazljivo,krećem se pažljivo,i malko je lakše danas(za sada),pa vidjećemo.......a inače sam strašno teška na povraćanju(to sam naslijedila od tetke),kad povraćam to izgleda otprilike ovako:duša ode iz mene,rastavim se sa njom potpuno,proboravi na ahiretu(estakvirla),i onda se polako vraća u mene......vjerovatno će ti se činiti pretjerano,ali nije vjeruj mi,i ja mogu predurati svašta,ali me ovo baš treslo muški......dr kaže da će proći do dvanaestog tjedna,a ja se nadam i ranije,ali vidjećemo....eto draga moja,iskreno se nadam da nećeš imati ništa od spomenutog....

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 13 Jun 2013, 10:14

Zagorka wrote:Ja prvi mjesec niti sam znala,niti sam osjećala da sam trudna.Jela normalno,sve radila.Kasnije nesto kontam kako nisam odavno dobila,(iako je beba planirana,nisam znala da se primilo odmah u startu,čitala da su ljudi najneplodnija vrsta,treba do šest mjeseci u prosjeku i sve to)....zadnjih dana,majko mila :grana ......jednu noć se budila svu noć sva u znoju....ujutro se osjećala loše,i kad je počela mučnina....nije to normalna mučnina,to je da ništa ne možeš pojesti danima,i što uspiješ pojesti,vrati se živo,nimalo svareno :cudi ,smeta mi sve i jedan miris na kugli zemaljskoj,čulo mirisa se toliko izoštrilo da je to nevjerovatno,ako ovaj moj stavlja kremu na ruke u drugoj prostoriji,ja osjetim i želudac mi se diže......ako vidim da čovjek puši na tv-u,želudac kreće.....i tako u nedogled...

Tako je ovaj osmi tjedan,danas je malo bolje,ustala sam,a nisam ustajala s kauča,nisam radila,nisam hodala,nisam ništa......imala sam dojam da me sve živo boli....kupam se u znoju....ovaj moj me vozio na hitnu da primam infuziju,jer nemam u sebi bas nista.....

I sad jedem vrrlo pazljivo,krećem se pažljivo,i malko je lakše danas(za sada),pa vidjećemo.......a inače sam strašno teška na povraćanju(to sam naslijedila od tetke),kad povraćam to izgleda otprilike ovako:duša ode iz mene,rastavim se sa njom potpuno,proboravi na ahiretu(estakvirla),i onda se polako vraća u mene......vjerovatno će ti se činiti pretjerano,ali nije vjeruj mi,i ja mogu predurati svašta,ali me ovo baš treslo muški......dr kaže da će proći do dvanaestog tjedna,a ja se nadam i ranije,ali vidjećemo....eto draga moja,iskreno se nadam da nećeš imati ništa od spomenutog....
:( Bas mi je zao.. Ja uvijek trudnice zamisljam ko neke sretne debele zene, a vidis koliko muke neke prolaze.. Doduse, kad shvatis da nisi jedina i da je to PRAVILO trudnoce, onda ti mozda moze biti malo lakse prebroditi sve... Eto ide nabolje, hB.. Drzim ti fige Zagi...
I slobodno dodji na temu da se istreses kad ti bude potrebno. A kasnije cemo za sve okriviti hormone, briga nas :)
Image

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 13 Jun 2013, 10:22

Zagorka, cestitam od srca :ljub
Rekla sam i Pegi a evo i tebi tu sam da vam kazem sve sto znam a vas interesuje dok sam jos friska :D.
Oooo mucnine :( ko ih nije prezivio ne moze shvatiti. ja sam, cini mi se, mimo citavog svijeta, imala nocne mucnine. Kad trebam leci spavati uhvati me, a nikad u zivotu nisam povratila, i prvi put sam se pocela gusiti. I cijelu trudnocu sam kuburila sa mirisima, jos me ljeto zakacilo pa mirisa samo takvih :lupa .
Zlo mi jr bilo od sampona, sapuna, kupki, krema, parfema itd.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Fatma » 13 Jun 2013, 10:24

Biće prinove na forumu MAŠALA.....

Trudnice neka vam je sa srećom i da vam poželim što manje problema i da barem malo imate trudnoće kao što sam ja imala.

Da nije stomak rastao ne bi ni znala da sam trudna...znači nikakvih problema oko mučnine,povraćanja i izbora hrane.Jela sma sve živo,sa prvim djetetom sam se malo čuvala,a sa sledećima sam radila do samog poroda i mjesec dana poslije na posao....

Jedino mi je žao što nisam imala vremena uživati u tom periodu,kad su bebice male,nego kako rekoh,odmah na posao.

Zato vam savjetujem da koristite vse te prelijepe trenutke trudnoće i abd kad se porodite,uživajte do maksimuma.I ne štedite nikoga,ni muževe ni svekrve,samo pustite neka vam pomažu,a vi budite uz svoju djecu....

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 13 Jun 2013, 10:25

Hej Zagorka, čestitam :pusa

Biti ćeš divna mama. :)

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 13 Jun 2013, 10:29

Fatma wrote:Biće prinove na forumu MAŠALA.....

Trudnice neka vam je sa srećom i da vam poželim što manje problema i da barem malo imate trudnoće kao što sam ja imala.

Da nije stomak rastao ne bi ni znala da sam trudna...znači nikakvih problema oko mučnine,povraćanja i izbora hrane.Jela sma sve živo,sa prvim djetetom sam se malo čuvala,a sa sledećima sam radila do samog poroda i mjesec dana poslije na posao....

Jedino mi je žao što nisam imala vremena uživati u tom periodu,kad su bebice male,nego kako rekoh,odmah na posao.

Zato vam savjetujem da koristite vse te prelijepe trenutke trudnoće i abd kad se porodite,uživajte do maksimuma.I ne štedite nikoga,ni muževe ni svekrve,samo pustite neka vam pomažu,a vi budite uz svoju djecu....

:) Evo meni se ova tvoja dova primila :) I ja hB imam bas lijepu trudnocu, bez ikakvih simptooma, osim sto mi stomacic raste. I to bas raste. Na netu pise da se u 11. sedmici ne primjecuje, ali to definitivno ne vrijedi za mene :) Ja sam vec na bolovanju, ne zato sto mi je tesko raditi, nego sam se tako dogovorila i u firmi i u kuci. Lijepo mi je, uzivam, osmaram. i cistim kucuuu :)
Image

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Fatma » 13 Jun 2013, 10:32

Nije da se falim,ali stvarno imam dosta iskustva ,pa pitajte šta vas interesuje.....

Joj,ljudi dragi,ja sam imala 4 trudnoće....i evo me živa i zdrava,mašala,bez ijedne strije i grama viška....

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 13 Jun 2013, 10:35

Fatma wrote:Nije da se falim,ali stvarno imam dosta iskustva ,pa pitajte šta vas interesuje.....

Joj,ljudi dragi,ja sam imala 4 trudnoće....i evo me živa i zdrava,mašala,bez ijedne strije i grama viška....
Ma stici cu ja tebe draga moja... Ja sam sebi u glavi zaokruzila neparan broj ako Bog da.. Samo da me zdravlje posluzi :)
A ja se mazem, pa cemo vidjeti hoce li ulje i genetika pomoci...

A ti si stvarno bogata zena... :pusa
Image

Fatma
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Fatma » 13 Jun 2013, 10:38

Peggy Sue wrote:
Fatma wrote:Nije da se falim,ali stvarno imam dosta iskustva ,pa pitajte šta vas interesuje.....

Ma stici cu ja tebe draga moja... Ja sam sebi u glavi zaokruzila neparan broj ako Bog da.. Samo da me zdravlje posluzi :)
A ja se mazem, pa cemo vidjeti hoce li ulje i genetika pomoci...

A ti si stvarno bogata zena... :pusa

Jesam fala Alahu....samo tako razmišljaj,djece nikad dosta....

Nadam se da će moji ostati ovako dobri,kao što su bili do sada,pa da će majku paziti i kad treba odvesti doktoru....

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 13 Jun 2013, 10:51

[quote="Nela"]Zagorka, cestitam od srca :ljub
Rekla sam i Pegi a evo i tebi tu sam da vam kazem sve sto znam a vas interesuje dok sam jos friska :D.
Oooo mucnine :( ko ih nije prezivio ne moze shvatiti. ja sam, cini mi se, mimo citavog svijeta, imala nocne mucnine. Kad trebam leci spavati uhvati me, a nikad u zivotu nisam povratila, i prvi put sam se pocela gusiti. I cijelu trudnocu sam kuburila sa mirisima, jos me ljeto zakacilo pa mirisa samo takvih :lupa .
Zlo mi jr bilo od sampona, sapuna, kupki, krema, parfema itd.[/quote]

cure hvala puno(iako znam da me katja zeza da cu biti divna majka) :oo ,a vi sto se niste mučile imate zašta nafila klanjati svaku noć :grana ........veli ovaj moj dok mi je drzao glavu,i kad me vozio u hitnu:definitivno samo jedno,potpuno se slazem :ha

Nela ovo boldano,sacuvaj Boze bilo čega navedenog,omekšivača,losiona poslije brijanja,hrane bilo kakve s mirisom,nedaj Boze kuhinje,cigare,kafe,vlaznih maramica,goriva,auta,ičega na zemlji :grana

Isto nemam standardne jutarnje,vec povracam i navečer,kako kad......sad uzimam prolife(one vitamine za regulaciju crijevne mikroflore)i ujutro lezeci uzmem kamilice i suhu kiflu(ovo sam cula od jedne zene,kaze njoj doktro rekao,u njemackoj zivi)......
......žgaravica,štucanje,podrigivanje.....dalje neću :rumenko

kad je tebi prestalo?

Meni je smrtna ležati ko panj,da me neko služi :grana

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 13 Jun 2013, 11:55

Meni je prestalo kad sam se porodila :( ali pretezno prestaje oko 12. sedmice
Ni ja nisam nikad voljela "ovisiti" o drugima ali sam svih 9 mjeseci morala biti na strogom mirovanju. Nije mi bilo nimalo lahko ali kad sam vidim ovo svoje sunce sve je vrijedno trpiti
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 13 Jun 2013, 12:07

Zagorka wrote:Hvala cure moje :pusa

:pusa :ples

cestitam :aplauzz
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia » 13 Jun 2013, 12:10

Zagorka čestitam ti :)
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi

dacina_curica

Post by dacina_curica » 13 Jun 2013, 13:01

Pa Zagi misa ti tvoga, sto sutis :pusa

Cestitaaaaaaaam!!! I da te mucnine prodju brzo, najbrze. :pusa

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 13 Jun 2013, 13:04

Hvala Vam od srca.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 13 Jun 2013, 14:38

mogu mislit hoce nas izjebat sad. handrila je i dok nije trudna a sad kad navali :plavi
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

dacina_curica

Post by dacina_curica » 13 Jun 2013, 14:46

Luna. wrote:mogu mislit hoce nas izjebat sad. handrila je i dok nije trudna a sad kad navali :plavi
Isto sam pomislila ali ne smjedoh napisati, kontam sad je k'o azdaha sa sedam glava :sok :oo
Last edited by dacina_curica on 13 Jun 2013, 15:17, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”