Cestitam.

Moderator: spacebound
Pa tu smo negdje ti i ja kad je ovaj staz u pitanju.. Ja sam malo trudnija doduseZagorka wrote:Hvala cure moje![]()
Danas punih osam sedmica.......a simptomi,ukratko:dijelim se dušom svojom.......
Zagorka wrote:Ja prvi mjesec niti sam znala,niti sam osjećala da sam trudna.Jela normalno,sve radila.Kasnije nesto kontam kako nisam odavno dobila,(iako je beba planirana,nisam znala da se primilo odmah u startu,čitala da su ljudi najneplodnija vrsta,treba do šest mjeseci u prosjeku i sve to)....zadnjih dana,majko mila......jednu noć se budila svu noć sva u znoju....ujutro se osjećala loše,i kad je počela mučnina....nije to normalna mučnina,to je da ništa ne možeš pojesti danima,i što uspiješ pojesti,vrati se živo,nimalo svareno
,smeta mi sve i jedan miris na kugli zemaljskoj,čulo mirisa se toliko izoštrilo da je to nevjerovatno,ako ovaj moj stavlja kremu na ruke u drugoj prostoriji,ja osjetim i želudac mi se diže......ako vidim da čovjek puši na tv-u,želudac kreće.....i tako u nedogled...
Tako je ovaj osmi tjedan,danas je malo bolje,ustala sam,a nisam ustajala s kauča,nisam radila,nisam hodala,nisam ništa......imala sam dojam da me sve živo boli....kupam se u znoju....ovaj moj me vozio na hitnu da primam infuziju,jer nemam u sebi bas nista.....
I sad jedem vrrlo pazljivo,krećem se pažljivo,i malko je lakše danas(za sada),pa vidjećemo.......a inače sam strašno teška na povraćanju(to sam naslijedila od tetke),kad povraćam to izgleda otprilike ovako:duša ode iz mene,rastavim se sa njom potpuno,proboravi na ahiretu(estakvirla),i onda se polako vraća u mene......vjerovatno će ti se činiti pretjerano,ali nije vjeruj mi,i ja mogu predurati svašta,ali me ovo baš treslo muški......dr kaže da će proći do dvanaestog tjedna,a ja se nadam i ranije,ali vidjećemo....eto draga moja,iskreno se nadam da nećeš imati ništa od spomenutog....
Fatma wrote:Biće prinove na forumu MAŠALA.....
Trudnice neka vam je sa srećom i da vam poželim što manje problema i da barem malo imate trudnoće kao što sam ja imala.
Da nije stomak rastao ne bi ni znala da sam trudna...znači nikakvih problema oko mučnine,povraćanja i izbora hrane.Jela sma sve živo,sa prvim djetetom sam se malo čuvala,a sa sledećima sam radila do samog poroda i mjesec dana poslije na posao....
Jedino mi je žao što nisam imala vremena uživati u tom periodu,kad su bebice male,nego kako rekoh,odmah na posao.
Zato vam savjetujem da koristite vse te prelijepe trenutke trudnoće i abd kad se porodite,uživajte do maksimuma.I ne štedite nikoga,ni muževe ni svekrve,samo pustite neka vam pomažu,a vi budite uz svoju djecu....
Ma stici cu ja tebe draga moja... Ja sam sebi u glavi zaokruzila neparan broj ako Bog da.. Samo da me zdravlje posluziFatma wrote:Nije da se falim,ali stvarno imam dosta iskustva ,pa pitajte šta vas interesuje.....
Joj,ljudi dragi,ja sam imala 4 trudnoće....i evo me živa i zdrava,mašala,bez ijedne strije i grama viška....
Peggy Sue wrote:Ma stici cu ja tebe draga moja... Ja sam sebi u glavi zaokruzila neparan broj ako Bog da.. Samo da me zdravlje posluziFatma wrote:Nije da se falim,ali stvarno imam dosta iskustva ,pa pitajte šta vas interesuje.....
Joj,ljudi dragi,ja sam imala 4 trudnoće....i evo me živa i zdrava,mašala,bez ijedne strije i grama viška....![]()
A ja se mazem, pa cemo vidjeti hoce li ulje i genetika pomoci...
A ti si stvarno bogata zena...
Zagorka wrote:Hvala cure moje![]()
Danas punih osam sedmica.......a simptomi,ukratko:dijelim se dušom svojom.......
Isto sam pomislila ali ne smjedoh napisati, kontam sad je k'o azdaha sa sedam glavaLuna. wrote:mogu mislit hoce nas izjebat sad. handrila je i dok nije trudna a sad kad navali
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests