Maja wrote:a mogu li ja tim programom skenirati. imam par virusa koje ne mogu obrisati
Ne to nije Anti-Virus... Imam SpyWare Doctor (poznati) sa AV-om (licenca full) ... on bi ti to mogao srediti...
TuneUp nije AV, ali ti može pomoći
TuneUP Utilities bi ti mogao pomoći da te viruse, "deaktiviraš", tj. biće tu na kompu, ali neće biti "pokrenuti" prilikom dizanja sistema... samim tim ako nisu pokrenuti (tj. aktivni u memoriji) lako ih se može izbrisati, samo preskeniraj komp sa bilo kojim AV-om...
Ja najčešće instaliram Avast (free) - dovoljno, zadni update i prilikom skeniranja, postavim da čim se upali komp, tad (u DOS-u) radi skeniranje, iii dosta ih pronađe i izbriše...
Samo kod AV-a, je bitno da na kompu nema instalirano 2-3 programa, jer često dolazi do "koflikta" izmedju njih... Tako da je dovoljan sasvim Avast (imam ga na našem - kome treba)
Instaliraj i kad te pita da skenira komp prilikom restarta klikni "DA" (jer je na našem

)
iii kad se resetuje, u DOS-u odmah počinje skeniranje, iiii vidjećeš koliko će ti ih naći aaa sve će moći izbrisati.... ja još nisam naletio na komp, koji je toliko zaražen, da nisam ga mogao očistiti... naravno uz TuneUP... to mi je alat No1 i najbolji do sada koji sam vidio...
Možete sa njihove stranice skinuti "SETUP" fajl, i u posljednjem postu dao sam nekoilko ključeva, i to je to... imate licenciran (ne crackovan) jer to je sasvim druga varijanta, tad se MORA izmjeniti osnovni "EXE" fajl, samim tim to nije više program onaj koji je ta kompanija napravila, iii naravno da može doći do svakakvih problema (ne mora, ali može i tako shebe win komplet)...
Btw: Ne vjerovatno kako možete srediti komp, i održavati ga extra ono, bez problema..
Prije ove zadnje verzije (2010.build 9.0xxx) tu je problem bio radi ključa, čim bi se nakačio na net a on se pokrene, odmah se "nakači" na svoj server i provjeri "key" iii tu je "tač".. tj. skonta da je piratska... ali se mogao koristiti jedino dok komp nije bio na net-u, ukoliko se pokrene dok je na net-u komp, - belaj!

Sad u novoj verziji imam ključeva (algoritam skonto) preko hex editora (to crackeri koriste da bi napravili crack) iii skontam algoritam, (uz pomoć havera, jer je matematičar on pravi

- meni ne ide matematika baš bašm ali kad znam "sintaksu" ili formulu šta treba da se odradi, onda je lako

to komp odradi LOL

.... iii tako da mogu uvijek imati ključeve, i sad ga koristim i na net-u i ovako, i update redovno radim...
Fercera na svim WIN OS (od 98-ce do win7)
Program je "Must Have" na svim download sajtovima (koji daju free download ali 30 trial)