Nije zar da se i zbog kljukuse i bijelog luka ide u dzehenem?

Nije zar da se i zbog kljukuse i bijelog luka ide u dzehenem?
Izvorna muzika, vječno: kalesijski slavuji, ojkače s Manjače, ganga iz Gruda i gusle, samo se decibeli mijenjaju, od visokih do najviših...
arzuhal wrote: 05 Feb 2021, 08:07Izvorna muzika, vječno: kalesijski slavuji, ojkače s Manjače, ganga iz Gruda i gusle, samo se decibeli mijenjaju, od visokih do najviših...
Za to moraš ići barem na džume...
Mozda i ima, ali zato i jeste pakao, pakao....Kontas da imas karte za Motorhead, udjes tamo, kad ono Jala Brat....I nema izaci dok ne zavrsi
To nikada ne možeš garantovati.
Ja i havana cemo zajedno na hadz jednog dana.Naseef Mushroom wrote: 05 Feb 2021, 08:34To nikada ne možeš garantovati.
Jedna mala situacija u životu i od tebe može napraviti vjernika.
Sa druge strane ima dosta ljudi koji se smatraju vjernicima a jedno malo iskušenje i okrenu leđa vjeri.
Ima ljudi kojih su sa 20 godina iznosili iz birtije ali je pronašao vjeru sa 30
a ima i onih koji su od malih nogu bili primjer. Mekteb, medresa, džuma svaki petak, pa su u jednom momentu "ohladili" i skrenuli sa tog puta.
Tako da ne možeš biti siguran u to, možeš za 1 godinu biti veći vjernik nego neki što danas to tvrde.
Mogu eventualno agnostik, ali nema šanse da ću ikad prihvatiti abrahamskog Boga šta god da se desi.Naseef Mushroom wrote: 05 Feb 2021, 08:34To nikada ne možeš garantovati.
Jedna mala situacija u životu i od tebe može napraviti vjernika.
Sa druge strane ima dosta ljudi koji se smatraju vjernicima a jedno malo iskušenje i okrenu leđa vjeri.
Ima ljudi kojih su sa 20 godina iznosili iz birtije ali je pronašao vjeru sa 30
a ima i onih koji su od malih nogu bili primjer. Mekteb, medresa, džuma svaki petak, pa su u jednom momentu "ohladili" i skrenuli sa tog puta.
Tako da ne možeš biti siguran u to, možeš za 1 godinu biti veći vjernik nego neki što danas to tvrde.
Neuporedivo.animals wrote: 05 Feb 2021, 08:11 Zivot je groteska..
samim tim i razlicita poimanja svega i svacega pa tako i vjere...
kad neko kaze ja sam vjernik i pridrzavam se vjernicki obaveza..
on je samo vojnik te religije i nista drugo..
vojnik je tu da nema mozga i da slusa komande..
Kojeg puta..postoji ih mali milion u vjeri..Naseef Mushroom wrote: 05 Feb 2021, 08:44Neuporedivo.animals wrote: 05 Feb 2021, 08:11 Zivot je groteska..
samim tim i razlicita poimanja svega i svacega pa tako i vjere...
kad neko kaze ja sam vjernik i pridrzavam se vjernicki obaveza..
on je samo vojnik te religije i nista drugo..
vojnik je tu da nema mozga i da slusa komande..
Vojnik će slijepo izvršavati sve šta mu se naredi. Pucaj, trči, izađi na minus 20 temperaturi i puži bez razmišljanja.
Ali vjernik se bori svaki dan sa iskušenjima da ne padne na testu i mora koristiti mozak da ne skrene sa puta.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests