Bezze odluka, ako je ovo tačno.
I naravno da bi ljudi našli način da zaobiđu ovu zabranu. Čuj zločin

Nije teško... Živi i pusti živjeti je sva filozofijaEyla wrote:teško je upratiti storma na ovoj temi![]()
Bezze odluka, ako je ovo tačno.
I naravno da bi ljudi našli način da zaobiđu ovu zabranu. Čuj zločin
A dze si nas dvojicu ugur'o?Mutevelija wrote:Eto ti si za razliku od mirelama i lebowskog neki liberalac, dok šta god otpadne od Islama je antiteista
Znači idu iz krajnosti u krajnost.
Hoces da kazes da smo nepopravljivi i zlocesti?Mutevelija wrote:Storm je liberal dok vi ste ekstremni ateisti. Eee ne fundamentalistički.
Ne znam otkad je storm otpadnik od kršćansva i Isusa.Mutevelija wrote:Eto ti si za razliku od mirelama i lebowskog neki liberalac, dok šta god otpadne od Islama je antiteista
Ma ko bi tebi ugodio.Sad i komunisti dobri u odnosu na EU.A sami izabrali da udjete.Biba wrote:Ni komunisti nisu branili krstiti djecu..vrag dolazi po svoje..pa neka kaze ko sta oce..ma koja prava...
Kome smeta krst ili kriz..tko rezi na kriz...je pa zna se
Nisam rekla da su dobri.Mirelam wrote:Ma ko bi tebi ugodio.Sad i komunisti dobri u odnosu na EU.A sami izabrali da udjete.Biba wrote:Ni komunisti nisu branili krstiti djecu..vrag dolazi po svoje..pa neka kaze ko sta oce..ma koja prava...
Kome smeta krst ili kriz..tko rezi na kriz...je pa zna se
Lebowski wrote:Ne znam otkad je storm otpadnik od kršćansva i Isusa.Mutevelija wrote:Eto ti si za razliku od mirelama i lebowskog neki liberalac, dok šta god otpadne od Islama je antiteista
Liberalci ne postoje.
Tebi su ateisti izgleda samo oni što šute i ne smije reći ni da su ateisti niti reći ijednu protiv religije.
Mirelam wrote:Hoces da kazes da smo nepopravljivi i zlocesti?Mutevelija wrote:Storm je liberal dok vi ste ekstremni ateisti. Eee ne fundamentalistički.
A vidis neki dan mi opet kazu na ovom forumu da bih volio serijat uvesti.
Izgleda da sam podvojena licnost.
Mute , mozes li ovo malo bolje da razjasnis, nije mi bas najjasnije.Mutevelija wrote:Lebowski wrote:Ne znam otkad je storm otpadnik od kršćansva i Isusa.Mutevelija wrote:Eto ti si za razliku od mirelama i lebowskog neki liberalac, dok šta god otpadne od Islama je antiteista
Liberalci ne postoje.
Tebi su ateisti izgleda samo oni što šute i ne smije reći ni da su ateisti niti reći ijednu protiv religije.
Čovjek je priznao da je ateista na temi nije on otpadnik od kršćanstva nego ste vi odpadnici od Islama. Velika razlika.
Čovjek se ne stidi svoje kršćanske tradicije, dok bi vi sav trag o islamu u vašoj prošlosti izbrisali.
To je meni klasični balinluk, ili je to možda ostalo od predaka nam kad su se prešli na islam i stidili kršćanskog porijekla pa pisali muslimanska imena očeva.
Npr Murat sin Mitrov- postaje sin Abdullahov.
Ako cemo posteno narod Bosnjacki je postojao i prije Islama i ja smatram da njegovo odredjenje nije samo vjerska odrednica.Mutevelija wrote:Mirelam wrote:Hoces da kazes da smo nepopravljivi i zlocesti?Mutevelija wrote:Storm je liberal dok vi ste ekstremni ateisti. Eee ne fundamentalistički.
A vidis neki dan mi opet kazu na ovom forumu da bih volio serijat uvesti.
Izgleda da sam podvojena licnost.
Prezirete svu Islamsku kulturu i tradiciju, i smatrate ja nazadnom, to je izdaja prvenstveno naroda Bošnjačkog.
Ti sve brkaš.. Nije samo islam tradicija niti mora biti Bošnjak=musliman. Tradicija je i NDH i NOB, Jugoslavija, Bosansko kraljevstvo..da ne idem dalje.Mutevelija wrote:Lebowski wrote:Ne znam otkad je storm otpadnik od kršćansva i Isusa.Mutevelija wrote:Eto ti si za razliku od mirelama i lebowskog neki liberalac, dok šta god otpadne od Islama je antiteista
Liberalci ne postoje.
Čovjek je priznao da je ateista na temi nije on otpadnik od kršćanstva nego ste vi odpadnici od Islama. Velika razlika.
Čovjek se ne stidi svoje kršćanske tradicije, dok bi vi sav trag o islamu u vašoj prošlosti izbrisali.
To je meni klasični balinluk, ili je to možda ostalo od predaka nam kad su se prešli na islam i stidili kršćanskog porijekla pa pisali muslimanska imena očeva.
Npr Murat sin Mitrov- postaje sin Abdullahov.
To treba biti stvar ličnog izbora zbog nekog poštovanja tradicije ili medicinskih ili drugih razloga( pa eto roditelja) a ne nametanje od strane društva... pa ispada ako neko nije osunećen nije musliman ili ako je osunećen da jeste. Čista glupost.Mutevelija wrote:Pa evo da te pitam da li podržavaš sunećenje djece kao tradiciju Bošnjaka, ti bih rekao da je to barbarizam, dok ovaj brani krštenje.
Ako je ateista ne mora značiti da je otpadnik, kao što rekoh ne stidi se svoje kršćanske tradicije, i kod Hrvata je to tako, oni drže do nekih svoji sakramenata pa makar bili i ateisti.
Izvini Mute, ovo ne vidjeh, pa da ti odgovorim. Nemoj apriori stvari da uzimas. Nigdje rekao nisam da je barbarizam, a tvoje proizvoljne zakljucke nije u redu imputirati.Mutevelija wrote:Pa evo da te pitam da li podržavaš sunećenje djece kao tradiciju Bošnjaka, ti bih rekao da je to barbarizam, dok ovaj brani krštenje.
Ako je ateista ne mora značiti da je otpadnik, kao što rekoh ne stidi se svoje kršćanske tradicije, i kod Hrvata je to tako, oni drže do nekih svoji sakramenata pa makar bili i ateisti.
Users browsing this forum: numka and 4 guests