Koja je religija najnasilnija?
Re: Koja je religija najnasilnija?
Ne spomenuh Jugoslaviju a ne pada mi na pamet tražiti.. al se mogu prisjetiti tvrdnji da smo genetski najčistiji narod, da smo stariji od svih, da imamo najviše ilirskog u sebi, najviše historisjkog prava na Bosnu(a to pravo po tvom nemaju jednako oni koji su došli izvana nekad prije)
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9248 times
- Been thanked: 10983 times
- Status: Offline
Ne, religija ne moze izazvati silu nego upravo on o cemu religija nauvava - zlo izaziva silu...covjek je ponekad zlo..Podrinjac wrote:Životinje nemaju religije. Niti životinje imaju sposobnost voditi organizirane ratove.Biba wrote:Ljubi te biba
Ljudi su nasilni..
Niti jedna zivotinja ne vodi organizirane ratove
Jel tako?
Jest..
Ko stvara silu kod čovjeka ? Sigurno mu to ne dođe samo od sebe, nego treba imati okidač za to. A jedan od okidača za to je religija. Religija može od čovjeka da izazove silu. Kao što i politika, interes...
Zivotinje imaju mogucnost napadi kao jato ili krdo ali me rade to..
Razlika između njih i covjeka je ta sto zivotinja ima mjeru u ubijanju a covjek nema...i tak je covjek gori od zivotinje
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

-
- Poneki mu pročitamo
Okidac okidac da se sto vise krhamo da nas je sto manjeBiba wrote:Ne, religija ne moze izazvati silu nego upravo on o cemu religija nauvava - zlo izaziva silu...covjek je ponekad zlo..Podrinjac wrote:Životinje nemaju religije. Niti životinje imaju sposobnost voditi organizirane ratove.Biba wrote:Ljubi te biba
Ljudi su nasilni..
Jel tako?
Jest..
Ko stvara silu kod čovjeka ? Sigurno mu to ne dođe samo od sebe, nego treba imati okidač za to. A jedan od okidača za to je religija. Religija može od čovjeka da izazove silu. Kao što i politika, interes...
Razlika između njih i covjeka je ta sto zivotinja ima mjeru u ubijanju a covjek nema...i tak je covjek gori od zivotinje
-
- Poneki mu pročitamo
Nekad je spanija bila puna muslimana. Al ih bacili protjerali i poubijali. Kao sto su s visegradskog mosta bacali. Muslimane ribama da imaju sta pojesti. npr. BeLgrad se zvao Beograd po broju bijelih minareta. Prva dzamiha džamij. se sagradila na balkanu bila je u beogradu. Nekadasnji belgrad. Zanimljivo je kako su muslimani na tako profesionalan nacin bili etnicki ocisceni da se ljudi zacude kad spomenes gdje ih je bilo. I kroz cijelu historiju za divno cudo je da su muslimani nakon tolike rasprostranjenosti bili etnicki ocisceni. Svaki put isto.Lebowski wrote:Otkud pobogu Arapi u Španiji?
Last edited by SisterIbrahim on 12 Feb 2016, 13:44, edited 2 times in total.
-
- Poneki mu pročitamo
Kraljica!Biba wrote:....
Religija moze biti samo kobajagi povod ali uzrok rata nikako..
Sto se tice tih analiza svetih knjiga - pojave se neki mamlazi pa povade rijeci ..bezze..
Pa znam da pise da je Kain ubio brata Abela..al mnogi pa i taj analiticar nema pojma sta to znaci...al komentirati znaju pa mozda i doktorirati na svojim zahebancijama

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Zar BG nije pao tek u 16. vijeku, a do tada je po balkanu već b ilo hijlade džamija.SisterIbrahim wrote:Prva dzamiha džamij. se sagradila na balkanu bila je u beogradu.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Znači zlo izaziva silu. Znači religija je zlo.Biba wrote:Ne, religija ne moze izazvati silu nego upravo on o cemu religija nauvava - zlo izaziva silu...covjek je ponekad zlo..Podrinjac wrote:Životinje nemaju religije. Niti životinje imaju sposobnost voditi organizirane ratove.Biba wrote:Ljubi te biba
Ljudi su nasilni..
Jel tako?
Jest..
Znači čovjek ubije drugog čovjeka, on nije kriv nego to zlo što ga je snašlo. De ba, mani me tih bajki. Ti komotno možes preteči Hans Kristijana Andersena po napisanim bajkama.
- dobre.vibracije
- Poneki mu pročitamo
SisterIbrahim wrote:Nekad je spanija bila puna muslimana. Al ih bacili protjerali i poubijali. Kao sto su s visegradskog mosta bacali. Muslimane ribama da imaju sta pojesti. npr. BeLgrad se zvao Beograd po broju bijelih minareta. Prva dzamiha džamij. se sagradila na balkanu bila je u beogradu. Nekadasnji belgrad. Zanimljivo je kako su muslimani na tako profesionalan nacin bili etnicki ocisceni da se ljudi zacude kad spomenes gdje ih je bilo. I kroz cijelu historiju za divno cudo je da su muslimani nakon tolike rasprostranjenosti bili etnicki ocisceni. Svaki put isto.Lebowski wrote:Otkud pobogu Arapi u Španiji?

po tvom nacinu pisanja ispade da je spanjolska oduvijek bila puna muslimana pa onda dodjose drugi te ih protjerase i poubijase. ukratko, u 8. stoljecu arapi zauzimaju to podrucje nakon sto su porazili domace stanovnistvo krscanske vjere, a takva je bila i citava europa kao posljedica ranijeg pokrstavanja. krscani su poslije vratili to podrucje. dakle, osvajanja i protjerivanja sto ti kazes, tad su bili sasvim normalna pojava.
da bude mozda malo i jasnije zasto imam primjedbu na ovakav nacin pisanja, i sam cu se njime posluzit (dodajuci i malo hiperbole).
"krscansko je stanovnistvo u spanjolskoj zivjelo mirno i bezbrizno sve dok nisu dosli muslimani koji su ih napali, osvojili, maltretirali nasilno vrseci islamizaciju tog podrucja. krscani tada izlozeni nepojmljivim mukama i torturama ratuju s muslimanima pokusavajuci vratit podrucje koje im odvuijek pripada. kako ih nije stid tako dirat tudje?"
shvacas sad koliko je smijesno govorit o tadasnjim prilikama iz danasnje perspketive na taj nacin?
P.S. isprike na offtopicu
P.S. 2: dopustam primjedbe da sam mozda pogresno shvatio napisano.
Danas sam tu, a sutra daleko..
Podrinjac, ja mislim da si ti dovoljno star i pametan te da mozes skontati da covjek odluci tj.izabere biti zlocest..
...et i ti si pomalo zlocko... :perezube
Kontas a pravis se da ne kontas
...et i ti si pomalo zlocko... :perezube
Kontas a pravis se da ne kontas

- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
po surovosti po sopstveni narod su muslimani najextremniji...zaostalo pa hajd...odsijece ruku glavu nogu itd. svom covjeku jer je pogledo tudju zenu il je onaniso na gazdinu zenu pa ga uHvate te ga pogube...il je ukro maramicu,sal itd....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Jesi li ti ikada išta čitao, o Španskoj historiji? Možda i jesi, ali za historiju kao naučnu disciplinu, potrebno je malo više od iščitavanja gradiva.dobre.vibracije wrote: po tvom nacinu pisanja ispade da je spanjolska oduvijek bila puna muslimana pa onda dodjose drugi te ih protjerase i poubijase. ukratko, u 8. stoljecu arapi zauzimaju to podrucje nakon sto su porazili domace stanovnistvo krscanske vjere, a takva je bila i citava europa kao posljedica ranijeg pokrstavanja. krscani su poslije vratili to podrucje. dakle, osvajanja i protjerivanja sto ti kazes, tad su bili sasvim normalna pojava.
Kao prvo:
To stanovništvo, kojeg ti nazva, ni manje ni više nego DOMAĆIM, u te se krajeve naselilo svega stotinjak godina, prije dolaska Maura.
Mislim da je ta jedna jedina informacija dovoljna da pobije sve što si napisao, ali pošto volim biti detaljan, neću ti uskratiti i ostale informacije.
Riječ je o Vizigotima ili zapadnim Gotima i nema tu ni S od starosjedilaca. Jel se kužimo?
Čak ni oni nisu bili prvi, nego su Vandali došli 150 godina, prije njih i to baš u Andaluziju, gdje su bili formirali državu, pa ih je rimljanski protiv napad odbacio u sjevernu Afriku. zanimljivo, oni se tamo stapaju sa domaćim stanovništvom, vremenom se pojavljuje Islam, prelaze u Islam i ponovo dolaze u Španiju, skupa s Arapima. Konstatujem da su Španiju u ime Islama osvojili Vandali koji su tu ionako došli 150 godina prije Vizigota. Štaš sad?
Kao drugo:
Ti Vizigoti su prešli u kršćanstvo, odnosno napokon postali monoteisti, tek koju deceniju prije provale Maura. da nisam iz Bosne, pomislio bih kako je taj period bio dovoljan, da se vjera učvrsti ali ipak sam iz Bosne i znam da je to nemoguće. Svi znamo za onaj pokušaj ukidanja CB od strane Stepana Tomaša Kotromanića, nasilno pokatoličavanje i klanje rođenog naroda, a znamo i kako je to završilo, pa prema tome......?
Kao treće:
To što si pisao o "domaćem stanovništvu" na Pirinejima, plod je tvoje mašte, jer domaćeg stanovništva skoro da nije ni bilo, pošto su ga Rimljani prethodno istrijebili, baš kao što su desetkovali Ilire na ovim prostorima, baš kao i sve ostale narode koje su pokorili. Pravi nacisti antičkog perioda.
Jel vidiš kako treba znati neke stvari, pa tek onda pričati ko se kad i kako doselio negdje?
Haj da vidim šta će biti.da bude mozda malo i jasnije zasto imam primjedbu na ovakav nacin pisanja, i sam cu se njime posluzit (dodajuci i malo hiperbole).
Gore si već pobijen u vezi svakog slova iz ove rečenice. Još samo da malo pogledamo taj njihov "mir i spokoj"."krscansko je stanovnistvo u spanjolskoj zivjelo mirno i bezbrizno sve dok nisu dosli muslimani koji su ih napali, osvojili, maltretirali nasilno vrseci islamizaciju tog podrucja.
Par citata.
Ono baš sve sami starosjedioci i hipiciPočetkom 5. veka provalili su na prostor današnje Španjolske germanska plemena Alani, Svevi i Vandali. Ta su plemena došla iz današnje Nemačke, prošli kroz današnju Francusku i prodrli na Pirenejski poluotok. Alani su osvojili pokrajinu Luzitaniju, Svevi pokrajinu Galiciju, a Vandali pokrajinu Andaluziju. Tijekom rimskog protunapada (411-420) oni su bili katastrofalno poraženi tako da Vandali napuštaju Pirineje i bježi u mnogo sigurniju i lakše obranjivu Afriku, gdje su osnovali vandalsku državu koja se održala do sredine šestog veka (srušio ju je g. 534. bizantski vojskovođa Belizar).
Više 150 godina nakon što su Vandali otišli u Afriku, uništili su zapadni Goti u Španjolskoj i svevsku državu g. 585. te su zagospodarili cijelim poluotokom. Država zapadnih Gota održala se u Španjolskoj do g. 711.

Ama koji kršćani bolan, to je još uvijek bio indijanski nivo.krscani tada izlozeni nepojmljivim mukama i torturama ratuju s muslimanima pokusavajuci vratit podrucje koje im odvuijek pripada. kako ih nije stid tako dirat tudje?"
shvacas sad koliko je smijesno govorit o tadasnjim prilikama iz danasnje perspketive na taj nacin?

Čak i 700 godina nakon toga, kad su Mauri otjerani, ostavili su tim tvojim "starosjediocima" detaljan plan kako da naprave najmoćniju državu u galaksiji i šta su Španci učinili?
Brod galija nija Španski izum nego Maurski.
Čime bi Kolumbo otplovio do Amerike?
Koijm bi se instrumentima navodio, da nije bilo maurskih instrumenata za navigaciju?
Čak šta više, oni su mu ostavili u amanet i koliko je tačno milja do kopna na zapadu
Kao što znamo, Španija je orobila u Americi najveće blago ikada u historiji svijeta.
I šta su učinili s njim? Gdje im je moć? Gdje je tozla? Gdje? Jel se kužimo?
Isto ko kad bi danas crncima u Africi to dali, a oni bi to naravno sve bezveze proćerdali.
Eto to je bio nivo tih "mirnih i spokojnih" europejaca.
Imali su u historiji tih 150 godina slave, zahvaljujući Maurima, na ne papi i Vatikanu, jer inkvizicija uglavnom nije proizvodila zlato.
Fajnali, došla civilizacija i pokorila neke divljake, unaprijedila ih i omogućila im prosperiotet makar na neko vrijeme.

Muskarci se stvarno moraju dokazivati

Valjda se čovjek zajebava pa ovo piše...
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
STrendzer wrote:bravo Behko

- dobre.vibracije
- Poneki mu pročitamo
prvo da te najozbiljnije pitam. jesi li shvatio moj post uopce i razumio na sto sam ciljo? ako nisi ili nisi siguran, rado cu pokusat ponovo buduci da te smatram kompetentnim za raspravu (znaci, ne bi' svakom).Krokodil Behko wrote:Jesi li ti ikada išta čitao, o Španskoj historiji? Možda i jesi, ali za historiju kao naučnu disciplinu, potrebno je malo više od iščitavanja gradiva.dobre.vibracije wrote: po tvom nacinu pisanja ispade da je spanjolska oduvijek bila puna muslimana pa onda dodjose drugi te ih protjerase i poubijase. ukratko, u 8. stoljecu arapi zauzimaju to podrucje nakon sto su porazili domace stanovnistvo krscanske vjere, a takva je bila i citava europa kao posljedica ranijeg pokrstavanja. krscani su poslije vratili to podrucje. dakle, osvajanja i protjerivanja sto ti kazes, tad su bili sasvim normalna pojava.
Kao prvo:
To stanovništvo, kojeg ti nazva, ni manje ni više nego DOMAĆIM, u te se krajeve naselilo svega stotinjak godina, prije dolaska Maura.
Mislim da je ta jedna jedina informacija dovoljna da pobije sve što si napisao, ali pošto volim biti detaljan, neću ti uskratiti i ostale informacije.
Riječ je o Vizigotima ili zapadnim Gotima i nema tu ni S od starosjedilaca. Jel se kužimo?
Čak ni oni nisu bili prvi, nego su Vandali došli 150 godina, prije njih i to baš u Andaluziju, gdje su bili formirali državu, pa ih je rimljanski protiv napad odbacio u sjevernu Afriku. zanimljivo, oni se tamo stapaju sa domaćim stanovništvom, vremenom se pojavljuje Islam, prelaze u Islam i ponovo dolaze u Španiju, skupa s Arapima. Konstatujem da su Španiju u ime Islama osvojili Vandali koji su tu ionako došli 150 godina prije Vizigota. Štaš sad?
Kao drugo:
Ti Vizigoti su prešli u kršćanstvo, odnosno napokon postali monoteisti, tek koju deceniju prije provale Maura. da nisam iz Bosne, pomislio bih kako je taj period bio dovoljan, da se vjera učvrsti ali ipak sam iz Bosne i znam da je to nemoguće. Svi znamo za onaj pokušaj ukidanja CB od strane Stepana Tomaša Kotromanića, nasilno pokatoličavanje i klanje rođenog naroda, a znamo i kako je to završilo, pa prema tome......?
Kao treće:
To što si pisao o "domaćem stanovništvu" na Pirinejima, plod je tvoje mašte, jer domaćeg stanovništva skoro da nije ni bilo, pošto su ga Rimljani prethodno istrijebili, baš kao što su desetkovali Ilire na ovim prostorima, baš kao i sve ostale narode koje su pokorili. Pravi nacisti antičkog perioda.
Jel vidiš kako treba znati neke stvari, pa tek onda pričati ko se kad i kako doselio negdje?
Haj da vidim šta će biti.da bude mozda malo i jasnije zasto imam primjedbu na ovakav nacin pisanja, i sam cu se njime posluzit (dodajuci i malo hiperbole).
Gore si već pobijen u vezi svakog slova iz ove rečenice. Još samo da malo pogledamo taj njihov "mir i spokoj"."krscansko je stanovnistvo u spanjolskoj zivjelo mirno i bezbrizno sve dok nisu dosli muslimani koji su ih napali, osvojili, maltretirali nasilno vrseci islamizaciju tog podrucja.
Par citata.
Ono baš sve sami starosjedioci i hipiciPočetkom 5. veka provalili su na prostor današnje Španjolske germanska plemena Alani, Svevi i Vandali. Ta su plemena došla iz današnje Nemačke, prošli kroz današnju Francusku i prodrli na Pirenejski poluotok. Alani su osvojili pokrajinu Luzitaniju, Svevi pokrajinu Galiciju, a Vandali pokrajinu Andaluziju. Tijekom rimskog protunapada (411-420) oni su bili katastrofalno poraženi tako da Vandali napuštaju Pirineje i bježi u mnogo sigurniju i lakše obranjivu Afriku, gdje su osnovali vandalsku državu koja se održala do sredine šestog veka (srušio ju je g. 534. bizantski vojskovođa Belizar).
Više 150 godina nakon što su Vandali otišli u Afriku, uništili su zapadni Goti u Španjolskoj i svevsku državu g. 585. te su zagospodarili cijelim poluotokom. Država zapadnih Gota održala se u Španjolskoj do g. 711.
Ama koji kršćani bolan, to je još uvijek bio indijanski nivo.krscani tada izlozeni nepojmljivim mukama i torturama ratuju s muslimanima pokusavajuci vratit podrucje koje im odvuijek pripada. kako ih nije stid tako dirat tudje?"
Čak i 700 godina nakon toga, kad su Mauri otjerani, ostavili su tim tvojim "starosjediocima" detaljan plan kako da naprave najmoćniju državu u galaksiji i šta su Španci učinili?
Brod galija nija Španski izum nego Maurski.
Čime bi Kolumbo otplovio do Amerike?
Koijm bi se instrumentima navodio, da nije bilo maurskih instrumenata za navigaciju?
Čak šta više, oni su mu ostavili u amanet i koliko je tačno milja do kopna na zapadu
Kao što znamo, Španija je orobila u Americi najveće blago ikada u historiji svijeta.
I šta su učinili s njim? Gdje im je moć? Gdje je tozla? Gdje? Jel se kužimo?
Isto ko kad bi danas crncima u Africi to dali, a oni bi to naravno sve bezveze proćerdali.
Eto to je bio nivo tih "mirnih i spokojnih" europejaca.
Imali su u historiji tih 150 godina slave, zahvaljujući Maurima, na ne papi i Vatikanu, jer inkvizicija uglavnom nije proizvodila zlato.
Fajnali, došla civilizacija i pokorila neke divljake, unaprijedila ih i omogućila im prosperiotet makar na neko vrijeme.
spanjolsku povijest tek povrsno znam, zato i nisam detaljnije piso. ali fokus uopce nije bio na povijest!
"Još samo da malo pogledamo taj njihov "mir i spokoj"."
gornja recenica u biti i najbolje dokazuje koliko si promasio svrhu mog posta. naime, tekst pun hiperbole, ironije, sarkazma ides pobijat argumentima.
da ne duljim vise jer nemam vremena, molio bih te da nadjes adekvatnu temu tako da u tijeku dana mozemo nastavit raspravu sto se tice povijesti jer ima nekih stvari koje su mi nejasne. a ovdje mozemo nastavit o svrsi posta
Danas sam tu, a sutra daleko..
Jesi li sigurna? Da te pitam jesi li ikada citala bibliju?SPINERKA wrote:![]()
Niti jedna ne propagira nasilje.
No zna se intrepretirati kao nasilna ako -ima trenutnu moc, vladajuca.
Trenutno u USA, protestanti su vise agresivni. Vrlo su konzervativni. Bush i kompanija oko njega.
Do nedavno -katolici.
Book of Samuel
Sada, idi napadni Amalekites i totalno ih unisti i sve sto je njihovo. Ne stedi ih. Pobij ljude, zene, djecu, male bebe, krave, ovce, kamele i magarce.Now go, attack the Amalekites and totally destroya all that belongs to them. Do not spare them; put to death men and women, children and infants, cattle and sheep, camels and donkeys.’ ”
http://biblehub.com/niv/1_samuel/15.htm
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Dokle cete ponavljati frazu da religija ne promovise nasilje?
Ima razlicitih vrsta nasilja nad covjekom i svaka religija promovira barem nekoliko. I pritom uopste i ne uzimam u obzir sta pise u takozvanim svetim knjigama.
Ima razlicitih vrsta nasilja nad covjekom i svaka religija promovira barem nekoliko. I pritom uopste i ne uzimam u obzir sta pise u takozvanim svetim knjigama.
. . . . . . . . .
Po meni je jako površan pogled, da religija promovira i potiče nasilje....Socrates wrote:Dokle cete ponavljati frazu da religija ne promovise nasilje?
No da je u povijesti bila a i sad je odlično oruđe u postizanju nekih ciljeva moćnika, politike- istina je.
Tko sa čistim srcem uzima religiju, teško će na nasilje....je li Staljin bio religiozan?
I motiku možeš iskoristiti, da se prehraniš a bome i da nekoga efikasno zatučeš. Uvijek kad je neki rat ili sukob bio religijskog predznaka to je bilo u čvrstoj sponi sa političkim usmjerenjem. Križari kad su harali svijetom, to je bila ujedno i politička moć u europi i katoličkim zemljama.
Sekularizam je jedini izbor, da religija ostane tamo gdje joj je mjesto.
Habibti, ya nour el - ain...