Tamo gdje prestaje logika pocinje Bosna.........Mesa Selimovicsancho_no1 wrote:FUJ!!!
kad vidim one nindje kosa mi se dugne na glavu
koliko je to samo zaostalo..
Nadam se da ce i BiH pratiti ostale eu zemlje i da ce uvesti zabranu nosenja hidzaba.,,
Hidžab, nikab, burka
- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Hidžab, nikab, burka
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
To je baš lijepo pokriti se..ali kod nas je to još uvijek rijetkost i svi kada vide pokrivenu ženu okreću se za njom,kao da je ona nešto drugačija od ostalog naroda..
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- komsija
- Aktivni forumaš
Treba dobro razmisliti o posljedicama, okolini u kojoj zivis i najvaznije da niko nije vrsio pritisak da se pokrijes
treba shvatiti da ti se tada zivot puno mijenja ali opet to je tvoja licna odluka pa sama vidi sta je najbolje
Licno ...ne bih dozvolio svojoj supruzi da se pokrije ali kao sto rekoh najbitnije je sta ti mislis za sebe
treba shvatiti da ti se tada zivot puno mijenja ali opet to je tvoja licna odluka pa sama vidi sta je najbolje
Licno ...ne bih dozvolio svojoj supruzi da se pokrije ali kao sto rekoh najbitnije je sta ti mislis za sebe
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Ne razumijem kako misliš "ne dozvoliti" supruzi da se pokrije?komsija wrote:Treba dobro razmisliti o posljedicama, okolini u kojoj zivis i najvaznije da niko nije vrsio pritisak da se pokrijes
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- komsija
- Aktivni forumaš
Volis li ti svoju zenu I postujes li njene zelje?

Boze dragi kakvi ste vi ljudi
Pa ja zavolio svoju zenu nepokrivenu jer da je bila pokrivena ko nindja kako bi je vidio

Mi smo se upoznali ovakvi kakvi jesmo i odgovaramo jedno drugom
Opet da kazem, nema pokrivanja kod mene pa ako je nekome krivo neka udara glavom od zid

I, obratno!
I, obratno!
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Pa ok ti si to rekao samo onako teoretski medjutim kako bi ti reagovao kad bi neki musliman rekao "moja se žena mora pokriti i tačka!"?komsija wrote:Volis li ti svoju zenu I postujes li njene zelje?![]()
![]()
Boze dragi kakvi ste vi ljudi
Pa ja zavolio svoju zenu nepokrivenu jer da je bila pokrivena ko nindja kako bi je vidio![]()
Mi smo se upoznali ovakvi kakvi jesmo i odgovaramo jedno drugom
Opet da kazem, nema pokrivanja kod mene pa ako je nekome krivo neka udara glavom od zid
Moj je stav da ne smije biti nametanja ni u jednom slučaju jer hidžab je izraz poštovanja prema božijem zakonu tj Bogu samome ,tako da muž sa tim nebi trebao imati ništa
Muž se oženi sa ženom i zavoli je kao takvu a da se ona kasnije počne ponašati drugačije i svojim ponašanjem počne drugačije da se ponaša, valjda bi došlo do nesuglasica.carobnjak_iz_voza wrote:tako da muž sa tim nebi trebao imati ništa
Sjetio sam se jednog vehabijskog hadisa ; Ne odbija ga, pa makar ostavila da hljeb izgori
Ukoliko muz zatrazi da zadovolji svoje intimne potrebe, zena ce mu to ispuniti pa makar hljeb stavila u pec da se pece. To se temelji na hadisu koji Talk b. 'Ali, r.a., prenosi od Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem: Ako covjek pozove svoju suprugu da zadovolji svoje potrebe, neka mu dodje, pa makar hljeb stavila u pec! ( Tirmizi hadis biljezi u Sunenu ).
Al ja mogu taj hadis pobiti u svako doba dana il noći , žena samo treba reći; uzela sam abdest i sad sam namijenjena klanjati , pa da vidimo kako bi veho radio ono u ono i kad bi uopšte radio , imao bi post 24 sata u danu i tako 365 puta u godini.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- komsija
- Aktivni forumaš
Kada covjek odluci da se zeni tada nadje srodnu dusu slicnih interesovanja i pogleda na zivot da bi brak mogao da se odrzi
Ako se kasnije u mentalnom sklopu bilo kojeg partnera dese promjene tada te promjene mogu da uticu na brak
Zamislite ovu situaciju: Imate drustvo s kojim se druzite gdje se eto ponekad i popije, izlazite vani u grad i odjednom vasa supruga odluci da se pokrije i rascisti sa prijasnjim druzenjem
OK, neko rece da svako ima pravo na svoje odluke i da nema pritisaka
Ali, zaboravili ste da se ulaskom u brak gubi odredjen dio slobode upravo da bi se taj brak odrzao
Npr. ne mogu ja tada izlaziti sam i vracati se iza ponoci jer sam pobogu ozenjen i imam obaveze prema braku
Maloprije sam razgovarao sa suprugom i ona se slozila sa mnom da bi neke velike promjene ugrozile bilo koji brak ako se drugi partner ne slozi
ne znam da li me razumijete, pokusavam nesto objasniti ali jutros rano i nisam nesto u "formi"
jer sam skoro ustao pa se jos uvijek budim 
Ako se kasnije u mentalnom sklopu bilo kojeg partnera dese promjene tada te promjene mogu da uticu na brak
Zamislite ovu situaciju: Imate drustvo s kojim se druzite gdje se eto ponekad i popije, izlazite vani u grad i odjednom vasa supruga odluci da se pokrije i rascisti sa prijasnjim druzenjem
Ali, zaboravili ste da se ulaskom u brak gubi odredjen dio slobode upravo da bi se taj brak odrzao
Npr. ne mogu ja tada izlaziti sam i vracati se iza ponoci jer sam pobogu ozenjen i imam obaveze prema braku
Maloprije sam razgovarao sa suprugom i ona se slozila sa mnom da bi neke velike promjene ugrozile bilo koji brak ako se drugi partner ne slozi
ne znam da li me razumijete, pokusavam nesto objasniti ali jutros rano i nisam nesto u "formi"

I, obratno!
I, obratno!
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Kakve to veze ima sa temom?Osim toga mustehab je (lijepo) prije intimnih odnosa uzeti abdest.Toliko...mrki62 wrote:Muž se oženi sa ženom i zavoli je kao takvu a da se ona kasnije počne ponašati drugačije i svojim ponašanjem počne drugačije da se ponaša, valjda bi došlo do nesuglasica.carobnjak_iz_voza wrote:tako da muž sa tim nebi trebao imati ništa
Sjetio sam se jednog vehabijskog hadisa ; Ne odbija ga, pa makar ostavila da hljeb izgori
Ukoliko muz zatrazi da zadovolji svoje intimne potrebe, zena ce mu to ispuniti pa makar hljeb stavila u pec da se pece. To se temelji na hadisu koji Talk b. 'Ali, r.a., prenosi od Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem: Ako covjek pozove svoju suprugu da zadovolji svoje potrebe, neka mu dodje, pa makar hljeb stavila u pec! ( Tirmizi hadis biljezi u Sunenu ).
Al ja mogu taj hadis pobiti u svako doba dana il noći , žena samo treba reći; uzela sam abdest i sad sam namijenjena klanjati , pa da vidimo kako bi veho radio ono u ono i kad bi uopšte radio , imao bi post 24 sata u danu i tako 365 puta u godini.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
A nisi nikad došao na ideju da se ti onda prilagodiš njoj a ne svome društvu? Da li ti je draži hator tvoje žene ili tvoga društva?komsija wrote:Kada covjek odluci da se zeni tada nadje srodnu dusu slicnih interesovanja i pogleda na zivot da bi brak mogao da se odrzi
ne znam da li me razumijete, pokusavam nesto objasniti ali jutros rano i nisam nesto u "formi"jer sam skoro ustao pa se jos uvijek budim
- komsija
- Aktivni forumaš
Ocito je da nisi razumio, hajde de, nema veze...idemo daljeDa li ti je draži hator tvoje žene ili tvoga društva?
I, obratno!
I, obratno!
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Tebi se čini da nisam jer ti misliš da neka naučena pravila ponašanja u društvu koja si ti stekao jednostavno takva moraju biti .komsija wrote:Ocito je da nisi razumio, hajde de, nema veze...idemo daljeDa li ti je draži hator tvoje žene ili tvoga društva?
Ti bi kako kažeš ostavio ili u najmanju ruku pokušao spriječiti ženu kad bi se ona htijela okrenuti vjeri i duhovnosti,a nisi razmišljao o tome da je ona vjerovatno osjetila neku potrebu za tim i da joj to pričinja zadovoljstvo.Ti si prvo pomislio na sebe ili na "šta će ljudi reći" i to oni koji te vjerovatno i sad nosaju po ustima kad nisi sa njima ili ti njih hehe.Vidiš u prvom slučaju kad si ti pomislio na sebe objektivno gledajući si bio sebičan jer tvoja supruga je biće i jedinka sa svojim potrebama isto kao i ti,a u drugom slučaju si imao strah od društva kojem ionako nećeš nikad moći ugoditi.
Znam da ćeš ti reći da te nisam razumio ,da ti nisi takav ,da nisi tako mislio .........ali jesi ,samo što nisi toga svjestan kao ni ja ponekad ni mnogi ljudi.Što bi rekli naši stari,ponekad jezik neda nego pravo

Mlad si još i neiskusan, imaš pomagača, koji tumače vehabijsko shvatanje islama a već kad me vučeš za jezik u vezi teme,... pa eto, de ti lijepo pročitaj naslov teme i dokaži mi da je to obaveza u islamu, možeš li ????carobnjak_iz_voza wrote:Kakve to veze ima sa temom?Osim toga mustehab je (lijepo) prije intimnih odnosa uzeti abdest.Toliko...
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!

- komsija
- Aktivni forumaš
Carobnjak, ja sam svoju suprugu zavolio onakva kakva jest i ako bi se tako drasticno promijenila onda to nije vise to
Nemoj mi govoriti o nekim "naucenim" pravilima jer mi je to skroz blesavo, ja i moja supruga imamo visok stepen slaganja u mnogo cemu i mi tacno znamo sta zelimo a sta ne
Mi ne zelimo da nam bilo sta poremeti ovu harmoniju u kojoj zivimo
Nemoj mi govoriti o nekim "naucenim" pravilima jer mi je to skroz blesavo, ja i moja supruga imamo visok stepen slaganja u mnogo cemu i mi tacno znamo sta zelimo a sta ne
I, obratno!
I, obratno!
- myka
- Aktivni forumaš
Dobro vas je ba,nemoj da vas razbacam k`o budala sampitu...namah se oni kolju ,kao da ce se oni na silu pokrit...i ko vas pita,niko,tisina ! :P
Za leprsav hod i sjaj u ocima koristite kozmetiku heineken
http://www.youtube.com/watch?v=R7j7GEuK1ZE
Tuge postoje da bi prizvale smijeh
http://www.youtube.com/watch?v=dFkUMsJGXzc
- myka
- Aktivni forumaš
A da,zaboravih reci,nemojte ovo nikome pricati,ovo znate samo vi i moja mama i brat
cuvajte tajnu...nemoj da vas sanjam :P

Za leprsav hod i sjaj u ocima koristite kozmetiku heineken
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ti si rekao šta bi uradio kad bi se desilo da ti se supruga pokrije,da bi joj to zabranio,a ja sam ti rekao da je to sebično prema njoj,zatim si ti rekao da bi imali problema sa društvom "koje voli popiti" tj ti bi imao problema,a ja sam ti rekao da ti je preče gledati ženin hator nego od društva.Tačka.komsija wrote:Carobnjak, ja sam svoju suprugu zavolio onakva kakva jest i ako bi se tako drasticno promijenila onda to nije vise to
To je tako i to niko ne može poreći ,medjutim uzećemo da ti samo voliš puno teoretisati šta bi bilo kad bi bilo jer kako sam razumio ni ti ni supruga niste nešto religiozni,tako da ne vidim smisla da se o ovome uopće raspravlja
- carobnjak N
- Forum [Bot]
jel te to tvoj hodža doveo u red ?myka wrote:A da,zaboravih reci,nemojte ovo nikome pricati,ovo znate samo vi i moja mama i bratcuvajte tajnu...nemoj da vas sanjam :P

- komsija
- Aktivni forumaš
Carobnjak, ja rekoh svoje i ostajem pri svom
volio bih znati da li si ozenjen jer ako nisi dzaba nam bolan pricas
zamisli one katolicke svecenike koji pricaju o znacaju svoje porodice a svoje nemaju, ah da , cak kazu da se sperma ne smije prosipati a oni je prosipaju na neduznu djecu
Ovo sam spomenuo da bih opisao kako to ide kod nekih
Maloprije sam na poslu sa par osoba pricao o slicnim i ovom problemu i svi se slazu da bilo kakve drasticne promjene kod bilo kojeg partnera mogu da uticu na brak
Eto citavo vrijeme zelim da dam na akcenat na ovo poslednje
Znam da se ljudi mogu mijenjati uostalom pogledajmo nase BiH vehabije koji su bili dojucerasnje pijanice, kriminalci i odose skroz u ekstremizam a mnogi su spremni i da ubiju kao onaj u SA prije nekoliko godina koji je zaklao mater jer nije praktikovala "pravi" Islam
A Jusuf Barcic ona budaletina ....uhh pa tih primjera ima koliko zelis
Da je Jusuf bio tako dobar prema svojoj zeni (nalaze mu Islam) ne bi je progonio i ne bi se ona rastavila od njega
volio bih znati da li si ozenjen jer ako nisi dzaba nam bolan pricas
zamisli one katolicke svecenike koji pricaju o znacaju svoje porodice a svoje nemaju, ah da , cak kazu da se sperma ne smije prosipati a oni je prosipaju na neduznu djecu
Ovo sam spomenuo da bih opisao kako to ide kod nekih
Maloprije sam na poslu sa par osoba pricao o slicnim i ovom problemu i svi se slazu da bilo kakve drasticne promjene kod bilo kojeg partnera mogu da uticu na brak
Eto citavo vrijeme zelim da dam na akcenat na ovo poslednje
Znam da se ljudi mogu mijenjati uostalom pogledajmo nase BiH vehabije koji su bili dojucerasnje pijanice, kriminalci i odose skroz u ekstremizam a mnogi su spremni i da ubiju kao onaj u SA prije nekoliko godina koji je zaklao mater jer nije praktikovala "pravi" Islam
A Jusuf Barcic ona budaletina ....uhh pa tih primjera ima koliko zelis
Da je Jusuf bio tako dobar prema svojoj zeni (nalaze mu Islam) ne bi je progonio i ne bi se ona rastavila od njega
I, obratno!
I, obratno!
myka
((Ja sam samo rekla da mi je to zelja i to odkako znam za sebe,ali vidis to traje,trajat ce mozda jos dosta dugo...mozda mi to ostane neostvarena zelja)))
Aferim myka, zaista imas duh Islama, On te pokreće, On ti pomaže. Osjetim da ćes ti insallah vazda biti na božijem putu bez obzira dali se pokrila ili ne. Neka te sreća prati, a od mene imas podršku da ostvariš svoje zelje.
((Ja sam samo rekla da mi je to zelja i to odkako znam za sebe,ali vidis to traje,trajat ce mozda jos dosta dugo...mozda mi to ostane neostvarena zelja)))
Aferim myka, zaista imas duh Islama, On te pokreće, On ti pomaže. Osjetim da ćes ti insallah vazda biti na božijem putu bez obzira dali se pokrila ili ne. Neka te sreća prati, a od mene imas podršku da ostvariš svoje zelje.