Veza s osobom sa invaliditetom?
Moderator: spacebound
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1390 times
- Status: Offline
Re: Zbog njegovog invaliditeta nitko ne vjeruje da mu je ona supruga
Neukusno vala bilo sta komentarisati
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
I nije to neka paraNaseef Mushroom wrote: 29 Jan 2022, 20:49Shane Burcaw Net Worth
Burcaw has an estimated net worth of around $1 million as of 2021. Burcaw has acquired most of his wealth through his successful career as a writer, activist, and blogger.![]()
Samo sabura
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7523 times
- Been thanked: 17621 times
Nema on love. Pise kolumne, gdje ce je i imati. Ovo za milion ko zna. Negdje pise i manje. A i da je milion, nije to neki novac, posebno sto zenska izgleda ko sto miliona i mogla bi uloviti puno bogatije a pristojnijeg izgleda da joj je do para.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 3533 times
Uglavnom zarađuje više nego lijepi Tony iz picerije koji joj se nabacuje 

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ali ovdje mnogi žele predstaviti Ameriku takvom da je svaki drugi državljanin milioner ili da se oni koji imaju "samo" 1 milion smatraju srednjom klasom 

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9613 times
- Been thanked: 16127 times
Tacno se vidi iz koga progovaraju losa iskustva i nesretan zivot 

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2643 times
- Been thanked: 22173 times
Ovo radi miliona nije garant. A i sta nas briga, ako im je fino, sretno im bilo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Malo ad hominem nije nikada falilo ni na jednoj temi pa zašto bi bilo drugačije na temi gdje se razbija iluzija o priči kojoj se neko divi dok čeka nove epizode Sex i Grada i Dejana Show?spacebound wrote: 30 Jan 2022, 08:03 Tacno se vidi iz koga progovaraju losa iskustva i nesretan zivot![]()
Koliko ima invalida koji zbog svog hendikepa nisu u stanju postati milioneri pa ne vidim djevojke oko njih?
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9613 times
- Been thanked: 16127 times
Ti naravno znas sve o svakome. Razbijac iluzija, awNaseef Mushroom wrote: 30 Jan 2022, 08:18Malo ad hominem nije nikada falilo ni na jednoj temi pa zašto bi bilo drugačije na temi gdje se razbija iluzija o priči kojoj se neko divi dok čeka nove epizode Sex i Grada i Dejana Show?spacebound wrote: 30 Jan 2022, 08:03 Tacno se vidi iz koga progovaraju losa iskustva i nesretan zivot![]()
Koliko ima invalida koji zbog svog hendikepa nisu u stanju postati milioneri pa ne vidim djevojke oko njih?

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2643 times
- Been thanked: 22173 times
Dodji u sarajevo pokazacu ti ih ja 5.Za pocetak mozes na grbavicu u radnju opreme za invalide. Momak bez nogu, porodica, dvoje djece, vozi, radi, skija u posebnim kolicima, sve sami stvorili njih dvoje. Drugarica moja sa muzem koji zivi kao biljka vec godinama, nikad ga ostavila nije. Komsija direktor velike farmaceutske kompanije plus lafac mrtvi i dan danas, i zena prelijepa bila a sad dobro bolesna, svaki dan i setaju. Malo je nosi, malo pod ruku. I tako vec godinama. Itd. Ima ih sto kazes al ima ih i zdravih pa nema djevojke oko njih. Zivot pise romane i nema pravila...Naseef Mushroom wrote: 30 Jan 2022, 08:18Malo ad hominem nije nikada falilo ni na jednoj temi pa zašto bi bilo drugačije na temi gdje se razbija iluzija o priči kojoj se neko divi dok čeka nove epizode Sex i Grada i Dejana Show?spacebound wrote: 30 Jan 2022, 08:03 Tacno se vidi iz koga progovaraju losa iskustva i nesretan zivot![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9298 times
- Been thanked: 8046 times
Neka im je sretno.
Šta se imam čuditi ako oni jedno drugome odgovaraju.
Šta se imam čuditi ako oni jedno drugome odgovaraju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa eto ti znaš da je moj život nesretan, ja bar kada tvrdim da sam nekoga pročitao to govorim o stranim osobama a ne forumašima lično a i kada se tako obraćam drugim forumašima bar ne diram u nečiju intimu kao ti, veoma ružno.spacebound wrote: 30 Jan 2022, 08:21Ti naravno znas sve o svakome. Razbijac iluzija, awNaseef Mushroom wrote: 30 Jan 2022, 08:18
Malo ad hominem nije nikada falilo ni na jednoj temi pa zašto bi bilo drugačije na temi gdje se razbija iluzija o priči kojoj se neko divi dok čeka nove epizode Sex i Grada i Dejana Show?
Koliko ima invalida koji zbog svog hendikepa nisu u stanju postati milioneri pa ne vidim djevojke oko njih?![]()
Ovdje se želi romantizirati priča kao da je njihova ljubav jača od hendikepa a dovoljno je ukucati na Google njegovo ime i za nekoliko sekundi naći podatak gdje piše da nije obična osoba koja radi u call centru ili prima pomoć već milioner koji je sam izjavio da očekuje da će umrijeti u tridesetim (ove godine će napuniti 30).
E onda kada nekome ne paše ni taj podatak onda ide "Nije milion puno".
Kao da je svako u Americi milioner, eto on da se njoj ne sviđa mogla je postati milioner i sama, da hoće milionera mogla je naći nekoga drugačijeg izgleda, samo treba ići od vrata svakog milionera i pitati da li se mogu upoznati, tako jednostavno

Eto odoh sad u Ameriku da postanem brzo milioner a tamo se mnogi građani guše u dugovima, kreditu i hipotekama.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ne, pogrešno si me shvatio. Znam i ja dva slučaja kod mene ali gledaj razlikeHAVANA wrote: 30 Jan 2022, 08:30Dodji u sarajevo pokazacu ti ih ja 5.Za pocetak mozes na grbavicu u radnju opreme za invalide. Momak bez nogu, porodica, dvoje djece, vozi, radi, skija u posebnim kolicima, sve sami stvorili njih dvoje. Drugarica moja sa muzem koji zivi kao biljka vec godinama, nikad ga ostavila nije. Komsija direktor velike farmaceutske kompanije plus lafac mrtvi i dan danas, i zena prelijepa bila a sad dobro bolesna, svaki dan i setaju. Malo je nosi, malo pod ruku. I tako vec godinama. Itd. Ima ih sto kazes al ima ih i zdravih pa nema djevojke oko njih. Zivot pise romane i nema pravila...Naseef Mushroom wrote: 30 Jan 2022, 08:18
Malo ad hominem nije nikada falilo ni na jednoj temi pa zašto bi bilo drugačije na temi gdje se razbija iluzija o priči kojoj se neko divi dok čeka nove epizode Sex i Grada i Dejana Show?
"Drugarica sa mužem koji živi kao biljka godinama, nikad ga ostavila nije", " Žena prelijepa bila a sad dobro bolesna a i dalje se vole".
Velika je razlika da li je dvoje u vezi pa nesreća ili bolest dođe kasnije i partner je i dalje sa njim/njom u vezi, (ja isto ne bih nikada napistio svoju suprugu da joj se bilo šta desi) ili da li su se dvoje upoznali gdje jedno ima lakši hendikep ali stupiti u kontakt sa nekim ko već ima takav težak hendikep ko je još milioner za mene je to i više nego sumnjivo
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Bolan u Americi imas mogucnosti da zaradis milion i na usima ako hoces. Sve do 5 miliona kod njih nije neka suma.Naseef Mushroom wrote: 30 Jan 2022, 08:47Pa eto ti znaš da je moj život nesretan, ja bar kada tvrdim da sam nekoga pročitao to govorim o stranim osobama a ne forumašima lično a i kada se tako obraćam drugim forumašima bar ne diram u nečiju intimu kao ti, veoma ružno.
Ovdje se želi romantizirati priča kao da je njihova ljubav jača od hendikepa a dovoljno je ukucati na Google njegovo ime i za nekoliko sekundi naći podatak gdje piše da nije obična osoba koja radi u call centru ili prima pomoć već milioner koji je sam izjavio da očekuje da će umrijeti u tridesetim (ove godine će napuniti 30).
E onda kada nekome ne paše ni taj podatak onda ide "Nije milion puno".
Kao da je svako u Americi milioner, eto on da se njoj ne sviđa mogla je postati milioner i sama, da hoće milionera mogla je naći nekoga drugačijeg izgleda, samo treba ići od vrata svakog milionera i pitati da li se mogu upoznati, tako jednostavno![]()
Eto odoh sad u Ameriku da postanem brzo milioner a tamo se mnogi građani guše u dugovima, kreditu i hipotekama.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa sigurno da je u Americi u nekim oblastima lakše doći do miliona nego negdje drugo i da je nekima to uspjelo ali ne treba sada to predstaviti da je milion uobičajeno i da je to normalno kao kada neko ima platu 1000 maraka, šta vam je?
Ljudi se tamo još vješaju zbog kredita na kuću koju može onaj vuk iz bajke otpuhati.
Ljudi se tamo još vješaju zbog kredita na kuću koju može onaj vuk iz bajke otpuhati.
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times

Jel Fuddo milioner?.
Ostalo je cutanje.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Nas cijeloj Europi sistem je drugačiji od sistema u Sjevernoj Americi zato nama ovdje izgleda cudno sto je sve na kredit. Jest kod budala koje zele sve odma. A jest zbog toga sto je taj biznis dobro uvezan, pogotovo sa nagradama kojim dobijes od banaka.Naseef Mushroom wrote: 30 Jan 2022, 10:31 Pa sigurno da je u Americi u nekim oblastima lakše doći do miliona nego negdje drugo i da je nekima to uspjelo ali ne treba sada to predstaviti da je milion uobičajeno i da je to normalno kao kada neko ima platu 1000 maraka, šta vam je?
Ovo se veze za ono sto si govorio da Amerikanci idu Kanadu ziviti. Najviše raja ne mrda iz Kanada i Amerike, to je sve privremeno da zarade para u fizičkim poslovima u kojim se lome leda, stisne se pet godina i zaradi para i na Floridu ode.
A to krediti ovo ono, pa polako covjece. To nas mentalitet treba zaboraviti, da ti odma treba kuca od dva tri sprata, Dva tri BMWa ili Mercedesa ispred graze.
Tamo kod njih sasvim normalno mozes da zivis sa onim sto zaradis. To znaci da sve mozes prijustiti i na kraju da ti opet ostane. Vidimo ja te slike beskucnika i narkomana iz Kalifornije, ali ti su ljudi dijelom sami sebi krivi ponajvise a i dijelom drzava koju vode ljudi koji izgleda ne mogu povezati tacke.
Tamo se uvijek moze naci slobodno radno mjesto, znaci nema da nema.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9274 times
- Been thanked: 11030 times
Mahira 14 godina brine o suprugu koji je obolio od teške bolesti

Priča o Mahiri i Esedu Ahmišu iz Sarajeva mogla bi to promijeniti i pokazati šta znače zdravlje, ljubav, poštovanje i žrtva.
Naime, nakon samo godinu braka Esedu je ustanovljena neizlječiva bolest multipla skleroza. Međutim, taj šok i teška dijagnoza još više su zbližili i ojačali ovu mladu porodicu.
"Upoznali smo se na mevludu u džamiji. Ništa nije bilo planirano, to je jednostavno bila sudbina. Trebao je doći drugi efendija, ali nije mogao. Onda je došao Esed. I to je to. Bila je to ljubav na prvi pogled", kaže nam Mahira. Nakon 10 mjeseci veze Esed ju je zaprosio i ona je pristala.
Prva godina braka bila je čarobna, dobili su kćerkicu Sumeju, a onda ih je udarila realnost života. Esad se nije dobro osjećao, bio bje stalno umoran, trpio je bolove, a jedan dan nije mogao ustati iz kreveta. U klinici su mu nakon temeljitih pretraga dijagnosticirali multiplu sklerozu.
"Bili smo u šoku, naravno, nekoj vrsti neizvjesnosti. Esed je pomislio da ću ga ostaviti. Čak, dok me držao za ruku u bolnici, rekao mi je: 'Ako želiš, možeš me ostaviti'. Naravno, rekla sam mu da ga zbog bolesti nikad ne bih ostavila. I zaista, nisam nikad ni pomislila", priča nam Mahira.
Njihov život promijenio se iz temelja, a dvije godine poslije uspostavljanja dijagnoze Esed je bio u kolicima. Sada je stopostotni invalid, ne može sam jesti, piti, brijati se, ići u WC, teško izgovara riječi, ali nije klonuo duhom.
"Naša svakodnevnica je ponekad teška, ali uz dobru organizaciju, sve se može. Prije mi nije niko pomagao, sad tu uskoče djeca i po potrebi moja mama. Prije je bilo puno teže. Mala djeca su veća obaveza. Ali sam sve stizala radi njih", objasnila je.
Danas imaju dvoje djece, uz kćerku Sumeju dobili su i sina Imrana. Mahira kaže kako za sve snagu pronalazi u vjeri.
"Snagu pronalazim u vjeri i u nadi u bolje sutra. U dovi, u osloncu na Boga. Znam da je to moja sudbina, zadatak od Boga i ja sam odlučila uraditi ga na najbolji mogući način", kazala je Mahira.
Kaže kako i danas ima teških trenutaka, ali ona ne odustaje.
"Bude teško, ovo je nepredvidiva i jako teška bolest. Ali nikad nisam pomislila odustati. Niti ću. Ja ne odustajem", odlučna je Mahira koja nam je za kraj otkrila i svoje želje.
"Želja mi je da Esed ozdravi. Da djeca završe fakultet i da budu zdravi i uspješni ljudi. Da skupa odemo na Umru, ali i da nekad odemo na jedno putovanje gdje bismo se samo odmarali".
(klix)
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Re: Mahira 14 godina brine o suprugu koji je obolio od teške bolesti
Kako je taj zivot cudan...Nepredvidiv....Ali opet na neki nacin prelijepa prica. Da se malo zamislimo nad sobom i onim sto imamo.
Nazalost MS je neizljeciv, ali nadam se da ce jednog dana naci nacin da ispune svoje zelje.

Nazalost MS je neizljeciv, ali nadam se da ce jednog dana naci nacin da ispune svoje zelje.

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Re: Mahira 14 godina brine o suprugu koji je obolio od teške bolesti
bolji su ljudi od mene sigurno i mogu biti inspiracija za ostale.