Lijepo moje pametnodacina_curica wrote:Ma primjecujemo mi svi sve, drugo je koliko vaznosti pridajemo svemu tome.

Lijepo moje pametnodacina_curica wrote:Ma primjecujemo mi svi sve, drugo je koliko vaznosti pridajemo svemu tome.
E jest. Ima i takvihZagorka wrote:Ja nekako ne volim vidjeti zenu/curu koja se nikad nije nasminkala,ofarbala,nokte nalakirala isl.......odmah steknem dojam da je umišljena i da se smatra savršenom,pa joj aman ni noktarica haman ne treba.....i još kad zazire od svega,hani sestro nisi iz pećine izišla........neki dan takva kod frizerke,u pedeset godina jednom dođe i naglasi da joj samo centimetar otkine,ne dao Bog dva centa njenog suhog zlata.....pa još poče da se hvali kako se nikad nije ofarbala,neko penjanju na everest toliko značaja ne daje.....ja i ova jedna se pogledamo i prevrćemo očima
........kontam sportašice,ili trebe u nekom svom filmu,ili one tamo sto slikaju aligatire,ali ne kontam nikad u zivotu suknje ne obući ili obrve ne počupati
Jednostavno izgledaš mladoliko i šminka nema puno veze s tim.Julia-Klara wrote:@Trepavica
Zasto mislis da zene koje se ne sminkaju ne vode racuna o sebi? Ako neko ne vidi smisao u bespotrebnom nanosenju pudera , sjenila ili bilo cega na lice, ne znaci da ne drzi do sebe? Koliko sminka utjece na starenje koze ne znam,ali je zamo zatvaranje pora (sto se desava u vecini slucajeva kod nanosenja pudera na lice) jako ne zdravo, bar ne treba svaki dan. Koza je nas najveci organ i treba se brinuti o njoj, Hidratacija, hranjenje da,ali ja licno za svakodnevno sminkanje ne vidim svrhu. Pogotovo ne kada vidim djevocice sa perfektnom kozom i kilom rumenila i sjenila na sebi (sto kazu vecernja sminka ali po danu). U svemu treba imati mjeru.
I da, drago mi je sto uglavnom svi m isle da sam 10 godina mladja no sto jesam.Da li je do ne sminkanja ili ne ne znam,ali je uhu lijepo cudi kada misle da nemam vise od 26
od mac. i to ne tecni, nego onaj u kutijicidacina_curica wrote:Ne znam gdje drugo da smjestim pitanje pa kontam moze I ovdje.
Elem, treba mi preporuka za dobar korektor (za podocnjake). Po mogucnosti neki "industrial strength".![]()
P2 mi je bio super ali ni on vise ne pokriva ovo modrilo ispod ociju. :jonas
Ruana wrote:Rijetko se sminkam, bas rijetko, nije da sam lijepa pa da mi ne treba, ali eto nemam naviku. Nosim djozle sa tamnim staklima, tako kad izadjem vani i ne vide se oci,( ni sljive ispod) usta malo namazem nekom prirodnom bojom i to e sve. Sa licem nemam nikakvih problema, ni bora ni "bubica" tako da krema svako jutro i svaku noc bude dovojna.
Video nisam ni pogldala...ama nisam ni prmijetila da ima vido majke mi...Ne zezam se. U vanjski rub oka staviti točku ruža i utrljati prema obrvama - to je davni savjet šminkera. Žena zrelije dobi - crveni ruž može i umjesto rumenilaKrokodil Behko wrote:Jel ti to samo onako kažeš ili ima konkretno neki tvoj tutorijal, da se ove klinke malo upute u gradivo? Budi na nivou svog zanimanja i pokaži nam šta znaš
Users browsing this forum: No registered users and 14 guests