Ko su bolji vozači-žene ili muškarci?

Sve o ljubimcima na točkove

Moderator: Krokodil Behko

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Ko su bolji vozači-žene ili muškarci?

22 Jan 2013, 16:57

Inače, na temu, postoje neke životne istine koje se ne izgovaraju na glas.
Jedna od njih je da i žene prde.
Druga je da su žene bolji vozači od muškaraca.

Pogledamo li samo činjenicu da jedna obitelj obično ima i samo jedan automobil, i gdje god da idu zajedno muž i žena, uvijek je on taj koji vozi. To je barem 5 puta više vježbe i prakse za njega naprema njoj.
Dakle, uz pet puta više vježbe i prakse, muškarci bi trebali imati 5 puta manje udesa, što većih, što manjih.

Mislim da razlog zašto muškarci uz toliko više prakse ipak tako traljavo uspjevaju voziti jest taj što ne znaju prepoznati svoja ograničenja.
Ljudski mozak inače nije stvoren za brzine koje razvija automobil, naši instinkti su prilagođeni puno manjim brzinama - onima koje razvijamo dok trčimo. Toga treba biti svjestan.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8829 times
Been thanked: 5595 times

22 Jan 2013, 17:39

Katja wrote:Inače, na temu, postoje neke životne istine koje se ne izgovaraju na glas.
Jedna od njih je da i žene prde.
Druga je da su žene bolji vozači od muškaraca.

Pogledamo li samo činjenicu da jedna obitelj obično ima i samo jedan automobil, i gdje god da idu zajedno muž i žena, uvijek je on taj koji vozi. To je barem 5 puta više vježbe i prakse za njega naprema njoj.
Dakle, uz pet puta više vježbe i prakse, muškarci bi trebali imati 5 puta manje udesa, što većih, što manjih.

Mislim da razlog zašto muškarci uz toliko više prakse ipak tako traljavo uspjevaju voziti jest taj što ne znaju prepoznati svoja ograničenja.
Ljudski mozak inače nije stvoren za brzine koje razvija automobil, naši instinkti su prilagođeni puno manjim brzinama - onima koje razvijamo dok trčimo. Toga treba biti svjestan.

Katja,

Ako pogledamo jednu drugu istinu, koju neki i izgovore na glas, a ta je da ženama odjevenim u cool minjake i uske "maje", puno bolje pristaje držanje suncobrana pored bolida Formule 1, nego vožnja istog, svatićemo da su muškarci dominantni u svijetu oktanskog sporta :zubi
Ja lično smatram da bi ti super izgledala u minjaku, sa šarenim suncobranom u ruci i naravno pored crvenog bolida sa propetim konjićem :ok :oo
The Dark Side Of The Forum...

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

22 Jan 2013, 17:56

Ruana wrote:Vozim 20 godina. Nikad nisam imala neku nesrecu samo sam jednom u zivotu platila kaznu jer sam zaboravila sat namjestit. Ovdje kazu da su zene bolji vozaci, ovdje zene voze autobuse, kamione, bagere, buldozdere i sve isto kao i muskarci. Zene su puno opreznije nego muskarci.
Pa dobro sad , da voze kamione , da ima ih na prse da izbrojis u evropi citavoj , ali buldozeri i bageri , hmm
ovdje gdje ja zivim ima skola za rukovaoce tim masinama ,
siguran sam da nikad zensko nije upisano u tu skolu ,
Zena ima koje su sposobne za vozaca , ali ih je veoma mali broj .
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

Ruana

22 Jan 2013, 18:15

Pa naravno da treba skola. Ali sam svojim ocima vidjela u toj istoj skoli zenu instruktora. Ovdje zena moze da bude kako pop tako i mehanicar. U gradu gdje ja zivim imaju nase dvije zene sto voze gradske autobuse.

Mister No

22 Jan 2013, 18:19

Ruana wrote: Ali sam svojim ocima vidjela u toj istoj skoli zenu instruktora

E.T. :ooo

Ma ne mogu vjerovati :valja :plavi

Ruana

22 Jan 2013, 18:30

E pa da zivis ovdje vjerovao bi svasta. Nikad nisam znala da zena moze biti pop pa sam to ovdje vidjela. Zena koja radi silikon fuge, mehanicar, moler. Ovdje samo nema pedofil u zenskom rodu.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

22 Jan 2013, 18:38

Mister No wrote: Ja lično smatram da bi ti super izgledala u minjaku, sa šarenim suncobranom u ruci i naravno pored crvenog bolida sa propetim konjićem :ok :oo
Bojim se da ti ne bi vidio kako super izgledam u minjaku jer postoji mogućnost da bih te poklopila tim suncobranom po glavi. :pusi

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40452 times
Been thanked: 26626 times

22 Jan 2013, 19:00

U Sarajevu ima par zena taksista , jedna vozi autobus gradski i jedna tramvaj bile su na Tv :djed
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.

Ruana

22 Jan 2013, 19:20

Rum wrote:U Sarajevu ima par zena taksista , jedna vozi autobus gradski i jedna tramvaj bile su na Tv :djed
Rum, nedavno sam videla na nekoj nasoj televiziji,kod nas zene rudari, ne sjecam se u kom mjestu.
Zena a pogotovo Bosanska, moze sve. Samo je ne treba drzati u okovima a ni u staklenoj tegli.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40452 times
Been thanked: 26626 times

22 Jan 2013, 19:37

Pa da u svakom rodu ima mlakonja , nisam jednom vidio muzjaka kako drsce dok vozi i razvuko ko kakva babetina :djed

Evo ova moze parirati sa dosta muskaraca, 15 kila u tegu ali sa lakocom dize (izgleda kao da dize samo ruke eto probajte ovu vjezbu )ovo je zahtjevna vjezba :djed
[ytube][/ytube]

+ divi joj plocica
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.

Mister No

24 Jan 2013, 21:02

Katja wrote:
Mister No wrote: Ja lično smatram da bi ti super izgledala u minjaku, sa šarenim suncobranom u ruci i naravno pored crvenog bolida sa propetim konjićem :ok :oo
Bojim se da ti ne bi vidio kako super izgledam u minjaku jer postoji mogućnost da bih te poklopila tim suncobranom po glavi. :pusi
Katja, nisam ni sumnjao da imaš potencijala :ok :zubi

Inače i broj 5 ti super stoji, dok na drugoj fotki tipujem da si ova u sredini :oo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

21 Feb 2015, 12:34

Ovo mi je najmrze pitanje.. :123

Nema pravila , sve je to individualno :

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7735 times
Been thanked: 18222 times

26 Jun 2015, 01:43

Maja wrote::D.

Image
Mislila ovu staviti i slučajno provjerim kad već stavila.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

26 Jun 2015, 07:20

Kad zena ne zna voziti, onda je to bas kaotično na cesti :D. Nema tako lošeg vozača muskarca.
Ali gledano u prosjeku bolje su vozačice... staloženije, opreznije... Tu dolazi do izraza sposobnost multitaskinga :oo
A i statistika slično govori :cudi

Nas likovi poput salahuddina bacaju statisticki :plavi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

26 Jun 2015, 20:17

Muskarci su bolji,istina,ali zato zene voze pazljivije>Muskarci su sigurniji za volanom,zene stalozene...
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

26 Jun 2015, 20:20

sann wrote:Muskarci su bolji,istina,ali zato zene voze pazljivije>Muskarci su sigurniji za volanom,zene stalozene...

ote mi riječ iz usta :sok

taman mislio reći isto il slično...žene opreznije,muškarci bolji :D to je jasno,to zna svatko...
Osmijeh ne treba biti blistav,ali mora biti iskren :)

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

26 Jun 2015, 20:22

Muškarcima češće ide parkiranje bolje...rikverc i tak to...ali živčaniji su ...definitivno...staloženost je jako bitna...pogotovo kad su djelići sekunde u pitanju.....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

26 Jun 2015, 22:15

Biba wrote:Muškarcima češće ide parkiranje bolje...rikverc i tak to...ali živčaniji su ...definitivno...staloženost je jako bitna...pogotovo kad su djelići sekunde u pitanju.....
Ma,Bibo,definitivno su bolji,htjeli mi to priznati ili ne,sigurniji,posebno na duze staze'vise sati voznje ni jedna zena ne moze podnijeti,a njima je to rutina,a da ne govorimo o situacijama u kojima treba reagovati smireno! Zene se uspanice istog momenta! :oo
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3877 times
Been thanked: 2916 times

26 Jun 2015, 22:16

sann wrote:
Biba wrote:Muškarcima češće ide parkiranje bolje...rikverc i tak to...ali živčaniji su ...definitivno...staloženost je jako bitna...pogotovo kad su djelići sekunde u pitanju.....
Ma,Bibo,definitivno su bolji,htjeli mi to priznati ili ne,sigurniji,posebno na duze staze'vise sati voznje ni jedna zena ne moze podnijeti,a njima je to rutina,a da ne govorimo o situacijama u kojima treba reagovati smireno! Zene se uspanice istog momenta! :oo
:ok :cvijece
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

26 Jun 2015, 22:21

sann wrote:
Ma sve ja to priznajem...ali ima muških vozača s kojima je meni muka voziti se...baš ta nestrpljivost i živčaanost pređe na mene..ma glava me zaboli....pričao je meni instruktor kakvih ima muških vozača...a moj brat :lupa ...neću dalje....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Post Reply

Return to “Auto / Moto”