Ko su bolji vozači-žene ili muškarci?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Ko su bolji vozači-žene ili muškarci?
Inače, na temu, postoje neke životne istine koje se ne izgovaraju na glas.
Jedna od njih je da i žene prde.
Druga je da su žene bolji vozači od muškaraca.
Pogledamo li samo činjenicu da jedna obitelj obično ima i samo jedan automobil, i gdje god da idu zajedno muž i žena, uvijek je on taj koji vozi. To je barem 5 puta više vježbe i prakse za njega naprema njoj.
Dakle, uz pet puta više vježbe i prakse, muškarci bi trebali imati 5 puta manje udesa, što većih, što manjih.
Mislim da razlog zašto muškarci uz toliko više prakse ipak tako traljavo uspjevaju voziti jest taj što ne znaju prepoznati svoja ograničenja.
Ljudski mozak inače nije stvoren za brzine koje razvija automobil, naši instinkti su prilagođeni puno manjim brzinama - onima koje razvijamo dok trčimo. Toga treba biti svjestan.
Pogledamo li samo činjenicu da jedna obitelj obično ima i samo jedan automobil, i gdje god da idu zajedno muž i žena, uvijek je on taj koji vozi. To je barem 5 puta više vježbe i prakse za njega naprema njoj.
Dakle, uz pet puta više vježbe i prakse, muškarci bi trebali imati 5 puta manje udesa, što većih, što manjih.
Mislim da razlog zašto muškarci uz toliko više prakse ipak tako traljavo uspjevaju voziti jest taj što ne znaju prepoznati svoja ograničenja.
Ljudski mozak inače nije stvoren za brzine koje razvija automobil, naši instinkti su prilagođeni puno manjim brzinama - onima koje razvijamo dok trčimo. Toga treba biti svjestan.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8829 times
- Been thanked: 5595 times
- Status: Offline
Katja wrote:Inače, na temu, postoje neke životne istine koje se ne izgovaraju na glas.
Katja,
Ako pogledamo jednu drugu istinu, koju neki i izgovore na glas, a ta je da ženama odjevenim u cool minjake i uske "maje", puno bolje pristaje držanje suncobrana pored bolida Formule 1, nego vožnja istog, svatićemo da su muškarci dominantni u svijetu oktanskog sporta

Ja lično smatram da bi ti super izgledala u minjaku, sa šarenim suncobranom u ruci i naravno pored crvenog bolida sa propetim konjićem

The Dark Side Of The Forum...
- Toruk Makto
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 10 times
Pa dobro sad , da voze kamione , da ima ih na prse da izbrojis u evropi citavoj , ali buldozeri i bageri , hmmRuana wrote:Vozim 20 godina. Nikad nisam imala neku nesrecu samo sam jednom u zivotu platila kaznu jer sam zaboravila sat namjestit. Ovdje kazu da su zene bolji vozaci, ovdje zene voze autobuse, kamione, bagere, buldozdere i sve isto kao i muskarci. Zene su puno opreznije nego muskarci.
ovdje gdje ja zivim ima skola za rukovaoce tim masinama ,
siguran sam da nikad zensko nije upisano u tu skolu ,
Zena ima koje su sposobne za vozaca , ali ih je veoma mali broj .
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
-
Pa naravno da treba skola. Ali sam svojim ocima vidjela u toj istoj skoli zenu instruktora. Ovdje zena moze da bude kako pop tako i mehanicar. U gradu gdje ja zivim imaju nase dvije zene sto voze gradske autobuse.
- Mister No
Ruana wrote: Ali sam svojim ocima vidjela u toj istoj skoli zenu instruktora
E.T.

Ma ne mogu vjerovati

-
E pa da zivis ovdje vjerovao bi svasta. Nikad nisam znala da zena moze biti pop pa sam to ovdje vidjela. Zena koja radi silikon fuge, mehanicar, moler. Ovdje samo nema pedofil u zenskom rodu.
Bojim se da ti ne bi vidio kako super izgledam u minjaku jer postoji mogućnost da bih te poklopila tim suncobranom po glavi.Mister No wrote: Ja lično smatram da bi ti super izgledala u minjaku, sa šarenim suncobranom u ruci i naravno pored crvenog bolida sa propetim konjićem![]()

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40452 times
- Been thanked: 26626 times
U Sarajevu ima par zena taksista , jedna vozi autobus gradski i jedna tramvaj bile su na Tv 

Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
-
Rum, nedavno sam videla na nekoj nasoj televiziji,kod nas zene rudari, ne sjecam se u kom mjestu.Rum wrote:U Sarajevu ima par zena taksista , jedna vozi autobus gradski i jedna tramvaj bile su na Tv
Zena a pogotovo Bosanska, moze sve. Samo je ne treba drzati u okovima a ni u staklenoj tegli.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40452 times
- Been thanked: 26626 times
Pa da u svakom rodu ima mlakonja , nisam jednom vidio muzjaka kako drsce dok vozi i razvuko ko kakva babetina
Evo ova moze parirati sa dosta muskaraca, 15 kila u tegu ali sa lakocom dize (izgleda kao da dize samo ruke eto probajte ovu vjezbu )ovo je zahtjevna vjezba
[ytube][/ytube]
+ divi joj plocica

Evo ova moze parirati sa dosta muskaraca, 15 kila u tegu ali sa lakocom dize (izgleda kao da dize samo ruke eto probajte ovu vjezbu )ovo je zahtjevna vjezba

[ytube][/ytube]
+ divi joj plocica
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
- Mister No
Katja, nisam ni sumnjao da imaš potencijalaKatja wrote:Bojim se da ti ne bi vidio kako super izgledam u minjaku jer postoji mogućnost da bih te poklopila tim suncobranom po glavi.Mister No wrote: Ja lično smatram da bi ti super izgledala u minjaku, sa šarenim suncobranom u ruci i naravno pored crvenog bolida sa propetim konjićem![]()

Inače i broj 5 ti super stoji, dok na drugoj fotki tipujem da si ova u sredini

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Ovo mi je najmrze pitanje.. 
Nema pravila , sve je to individualno :

Nema pravila , sve je to individualno :
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7735 times
- Been thanked: 18222 times
Mislila ovu staviti i slučajno provjerim kad već stavila.Maja wrote:![]()
Kad zena ne zna voziti, onda je to bas kaotično na cesti
Nema tako lošeg vozača muskarca.
Ali gledano u prosjeku bolje su vozačice... staloženije, opreznije... Tu dolazi do izraza sposobnost multitaskinga
A i statistika slično govori
Nas likovi poput salahuddina bacaju statisticki

Ali gledano u prosjeku bolje su vozačice... staloženije, opreznije... Tu dolazi do izraza sposobnost multitaskinga

A i statistika slično govori

Nas likovi poput salahuddina bacaju statisticki

Habibti, ya nour el - ain... 

Muskarci su bolji,istina,ali zato zene voze pazljivije>Muskarci su sigurniji za volanom,zene stalozene...
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- Slučajni prolaznik
- Aktivni forumaš
sann wrote:Muskarci su bolji,istina,ali zato zene voze pazljivije>Muskarci su sigurniji za volanom,zene stalozene...
ote mi riječ iz usta

taman mislio reći isto il slično...žene opreznije,muškarci bolji

Osmijeh ne treba biti blistav,ali mora biti iskren :)
Muškarcima češće ide parkiranje bolje...rikverc i tak to...ali živčaniji su ...definitivno...staloženost je jako bitna...pogotovo kad su djelići sekunde u pitanju.....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

Ma,Bibo,definitivno su bolji,htjeli mi to priznati ili ne,sigurniji,posebno na duze staze'vise sati voznje ni jedna zena ne moze podnijeti,a njima je to rutina,a da ne govorimo o situacijama u kojima treba reagovati smireno! Zene se uspanice istog momenta!Biba wrote:Muškarcima češće ide parkiranje bolje...rikverc i tak to...ali živčaniji su ...definitivno...staloženost je jako bitna...pogotovo kad su djelići sekunde u pitanju.....

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3877 times
- Been thanked: 2916 times
sann wrote:Ma,Bibo,definitivno su bolji,htjeli mi to priznati ili ne,sigurniji,posebno na duze staze'vise sati voznje ni jedna zena ne moze podnijeti,a njima je to rutina,a da ne govorimo o situacijama u kojima treba reagovati smireno! Zene se uspanice istog momenta!Biba wrote:Muškarcima češće ide parkiranje bolje...rikverc i tak to...ali živčaniji su ...definitivno...staloženost je jako bitna...pogotovo kad su djelići sekunde u pitanju.....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ma sve ja to priznajem...ali ima muških vozača s kojima je meni muka voziti se...baš ta nestrpljivost i živčaanost pređe na mene..ma glava me zaboli....pričao je meni instruktor kakvih ima muških vozača...a moj bratsann wrote:Ma,Bibo,definitivno su bolji,htjeli mi to priznati ili ne,sigurniji,posebno na duze staze'vise sati voznje ni jedna zena ne moze podnijeti,a njima je to rutina,a da ne govorimo o situacijama u kojima treba reagovati smireno! Zene se uspanice istog momenta!Biba wrote:Muškarcima češće ide parkiranje bolje...rikverc i tak to...ali živčaniji su ...definitivno...staloženost je jako bitna...pogotovo kad su djelići sekunde u pitanju.....

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim.