Praktični savjeti doktora Kuduzovića

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

Re: Praktični savjeti doktora Kuduzovića

Post by SisterIbrahim »

Mirelam wrote:
SisterIbrahim wrote: Nauci koju poznaje i primjenjuje. Nacinu da se ne mjesa u politiku jer je to haram. Ili ces biti alim ili vladar jednog naroda. Onda stil zivota, blagost kojom prica. Kada prica o stvarima o kojima smo mi zadojeni, ratom itd, kada prica da stvari koje su uradili cetnici ne mozemo smatrati vecim grijehom od istih stvari koje su uradili "nasi" samo zato st su "nasi". Ja sam cula da je studirao u Becu, nejse i da je studirao u kairu, u Kairu neko vrijeme je bio hidzab zabranjen, u Turskoj isto, tek prosle godine 2015 god su smjele pokrivene na sud i sl. Nije isto zavrsiti studije u Medini gdje se bas trazi znanje, gdje ne moze svako biti hafiz, iako zna Kur an, ako ne znas izgovor, okaci ga macku o rep :D <Jednostavno covjek, treba ga covjek blize upoznat da bi mu se divio. Covjek koji ima snimak kada su ga predstavili sa uvazenim, napao je lika koji ga je tako predstavio. Koji nikad nije trazio niti isticao svoj status, nikad nije trazio d amu se ustaje, kamoli da sjedne na tudje mjesto. Kad bi usao u dzamiju stao bi gdje ima mjesta, a ne kao kod nas danas ko je u prvom safu? Gradonacelnici i politicari, hodze, vjeroucitelji, advokati i sl. Jednostavno ima razlike.

Dok je Ceric za vrijeme rata bio u zemljama afrike, ovaj se borio za BiH.
Par interesantnih stvari je ovdje navedeno.
Znaci da je Alija bio haramlija po islamu?
Nisam znao da ima fakultet Islamskih nauka u Becu?
Nisam znao ni da je obaveza na fakultetu Islamskih nauka znati Kuran napamet i da je to osnova, pogotovo izgovor?
prvo alija nije alim. alija je bio čovjek koji je tudju djecu gurnuo u vatru rata dok se njegov tek pojavio nakon njegove smrti i to u 40-toj i kusur godimi. Ubistva prema srbima i hrvatima kao i silovanja nisu drugacija od onih koja su oni radili "nama". Kuduzovic je bio u ratu valjda on zna. Alijina me pokrivena kci je prica za sebe. Izetbegovicev sveukupni lopovluk da ne spominjem. To zadnje to je isto da se sokiras sto mora neko znat prevod onoga sto uci u namazu- pa u smislu otkud sad to. Izgovor je osnova ucenja. Jedno pogresno slovo moze izmijeniti znacenje. Zasto se Kuduzovic nije kitio perjen ratovanja kada je on makar bio ovdje dok je ceric uzivao u africi pa imas cut puna usta rata, cetnika, ovoga onoga. Zasto ne počne od toga da nije bio ovdje? Znas da je receno alim koji se previse druzi s vladarom-znajte da je varalica.

Al Hvala bogu nek je Bakir ziv. To nam je od izuzetne važnosti za ahiret.
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Salahuddin wrote:Kuduzovic je mogao svoju diplomu dobiti direktno od Poslanika s.a.v.s, no to nece promijeniti cinjenicu da je covjek budala. Kao i vecina ostali "YT sejhova", koji dramaticnim glasom drze predavanja, koja u svakom iole inteligentnom covjeku bude osjecaj bunta. Ako njih nije strah da zbog njih ljudi zamrze islam, trebalo bi da i nas bude strah sto ih pustamo da pricaju.
Pa gdje to on vristi kad prica? Fakt je da ima znanje. I svoje sljedbenike koje nije kupio novcem nit ugledom. Niko mu ne može reci eh ti si hafiz vazis drugima a tvoja porodica manja u tome sto ti vazis drugima. I jako bitno, ne bavi se zapisima.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

On se napio islama sa izvora.. Koliko god nama Kuduzović i slični djelovali čudni većina tih učenjaka su takvi.. Čk bih rekao da je i Zakir Naik u istoj kategoriji kao i npr Kuduzović, sa razlikom što je Zakir bolji govornik i djeluje nekako kulturnije.. Isto znanje prosipa.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Lebowski wrote:On se napio islama sa izvora.. Koliko god nama Kuduzović i slični djelovali čudni većina tih učenjaka su takvi.. Čk bih rekao da je i Zakir Naik u istoj kategoriji kao i npr Kuduzović, sa razlikom što je Zakir bolji govornik i djeluje nekako kulturnije.. Isto znanje prosipa.
Zanimljivo kod zakir naika je sto je mucao. Sto nikad nije ni sanjao da ce jednog dana vazit pred masu ljudi. I sto taj insan bilo koju knjigz da peocita zapamti i rečenice na kojoj su stranici. Dpbar mi je i pier vogel. Oženjeno somalkom. On zna bibliju napamet
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41486 times
Been thanked: 28279 times
Status: Online

Post by Rum »

SisterIbrahim wrote:
Lebowski wrote:On se napio islama sa izvora.. Koliko god nama Kuduzović i slični djelovali čudni većina tih učenjaka su takvi.. Čk bih rekao da je i Zakir Naik u istoj kategoriji kao i npr Kuduzović, sa razlikom što je Zakir bolji govornik i djeluje nekako kulturnije.. Isto znanje prosipa.
Zanimljivo kod zakir naika je sto je mucao. Sto nikad nije ni sanjao da ce jednog dana vazit pred masu ljudi. I sto taj insan bilo koju knjigz da peocita zapamti i rečenice na kojoj su stranici. Dpbar mi je i pier vogel. Oženjeno somalkom. On zna bibliju napamet
Napusti forum ,ne vole te forumasi ti si drugacija od njih :osama oni su gori od Hitlera ,kada odes onda ce te postovati vjeruj

Prijateljska poruka za Sisteribrahima
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Lebowski wrote:Da li čestitati komšiji kršćanu njegov praznik ako on meni čestita moj?

[ytube][/ytube]
Postoji jedno cestitanje haram a postoji drugo halal. I to tacno po opisu piera vogela koji je i sam bio krscanin. Koji razumijw ljutnju roditelja i familije kad se nesta ne cestita ispada ne postuje se. S njegovog aspekta jad čovjek kaze sretno provedeno vrijeme s porodicom ne krši se zabrana. Cudna je ta nit između dobra i zla. Pogotovo tumacenha od strane nekog ko je bio krscanin pa naso nacin da se cestita i nekog ko samo zna da je haram ni ne obazurujzci se na onu činjenicu da se mogu vec posrojece tenzije zakomplikovat. Uostalom naredjeno je dobrocinstvo prema roditeljima makar da nisu muslimani. Nekad je dobro postavit se u kozu nekog ko je bio krscanin, a cije su porodicne veze jace od nekog vjernika koji bu okrenuo ledja svojima samo zato sto ne klanja.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko »

U Islamu se obilježava dan ašure, koji se vezuje za poslanika Nuha(Noa), pa ne vidim kako se ne bi mogli čestitati i drugi praznici. To su samo riječi. Ispada da su samo riječi i ono kako je bog jedan za sve, ako redoslijed ili vrsta riječi sprečava ljude oko tih čestitki. Svakodnevno izgovorimo mnogo drugih riječi, a koje bi mogle biti griješne, pod lupom totalne pravovjernosti.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ovo je jedan od najpopularnijih naših šejhova.. Ne, sve je OK :oo

[ytube][/ytube]

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Kako koristiti facebook :plavi
Ali zašto da ja dopustim svojoj ženi da stavi sliku na facebook i da uđe tamo i ko je mudžrib i ko je pokvaren i pjano i da otvori njen profil i gleda njenu sliku i da se divi njenoj ljepoti ili ovako ili onako. Znači, ne mogu da shvatim gdje je otišla ta ljubomora. Isto tako ne mogu da shvatim, znači, brata koji je pristao na to da bude prijatelj sa nekom sestrom.

Ja sam to navodio primjer. Zamislite danas ti šetaš sa ženom kroz čaršiju i neko te zaustavi i kaže "De izvini gospodine, samo bih ja 5 minuta da malo gledam u vašu ženu. Ja bih ga zadavio istog momenta, znači istog momenta. Štaš mi gledat' u ženu?

Žena je stavila tamo profil i to u raznim pozicijama..
Njegova žena sigurno bira da bude pokrivena. :kafa

[ytube][/ytube]

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

[ytube][/ytube]

SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Krokodil Behko wrote:U Islamu se obilježava dan ašure, koji se vezuje za poslanika Nuha(Noa), pa ne vidim kako se ne bi mogli čestitati i drugi praznici. To su samo riječi. Ispada da su samo riječi i ono kako je bog jedan za sve, ako redoslijed ili vrsta riječi sprečava ljude oko tih čestitki. Svakodnevno izgovorimo mnogo drugih riječi, a koje bi mogle biti griješne, pod lupom totalne pravovjernosti.
Da lii obiljezavanjem dana asure ili njegovim čestitanjem smatramo da Allah ima druga, sina, da je Isa razapet i sl? Neke stvari nisu samo riječi. Svaka izgovorena riječ bit ce nam na vagi između dovra i zla. Bitno je naci halal nacin u svemu, ako ga ima. Ako ga nema nije nase da neguramo postojece činjenice samo zato sto smo manjkavi. Bitno je naci dozvoljen nacin u svemu. Reci nekom budalo nije samo rijec.. Imat ce svoju tezinu na vagi. Jos gore ako ta druga osoba ne odgovori. Islam nas uci nekim stvarima od ljepog govora pa nadalje. Svaka rijec ima tezinu kamoli djelo. Svaka misao gdje budemo kontali kako nekom pomoc il ucinit Dobro djelo bez obzira i ako ne ucinimo. Imat cemo nagradu.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

kod sunita se obilježava dan Ašure iako je to period još prije Muhameda a.s...što je čudno, jer se na isti dan
od strane samih muslimana dogodio zločin na Kerbeli kad su po naređenju halife Jezida, inače šestog po redu
ubijena skoro cijela porodica Muhameda a.s. Njegov unuk Husein i kompletna mu porodica, a prije toga i njegov otac
a zet Muhamedov , Ali ...Ali ili Alija po naški, je bio usmeno i pismeno ovlašteni nasljednik Muhameda kao i tumač Kur'ana.
Govoriti da su neki hadisi 100 % tačni je smiješno pored te činjenice, jer ako su bili u stanju ne samo da prekrše
Poslanikovu oporuku nego i da mu pobiju familiju, zašto nebi bili u stanju da pišu knjige koje se često koriste baš za
tumačenje Kur'ana i da kažu "ovo je rekao Poslanik i treba tako da to shvatate"
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

carobnjak N wrote:kod sunita se obilježava dan Ašure iako je to period još prije Muhameda a.s...što je čudno, jer se na isti dan
od strane samih muslimana dogodio zločin na Kerbeli kad su po naređenju halife Jezida, inače šestog po redu
ubijena skoro cijela porodica Muhameda a.s. Njegov unuk Husein i kompletna mu porodica, a prije toga i njegov otac
a zet Muhamedov , Ali ...Ali ili Alija po naški, je bio usmeno i pismeno ovlašteni nasljednik Muhameda kao i tumač Kur'ana.
Govoriti da su neki hadisi 100 % tačni je smiješno pored te činjenice, jer ako su bili u stanju ne samo da prekrše
Poslanikovu oporuku nego i da mu pobiju familiju, zašto nebi bili u stanju da pišu knjige koje se često koriste baš za
Po ovom tumacenju šije vjeruju da je subhanallah Allah pogrijesio....i da se negdje desila greska, jer je Alija ostao prasina :D
I ko ima bilo kakvog šitskog poznanika zna kada klanjaju da postave nnaspram čela jednu može biti od plocice il kartona, moze i od platna, gdje pise Alija..neka tumace kako ko hoce.. nije na nama da odlucujemo sta je trebalo, i kako je trebalo. :mah
Neka svako tumaci sta je ispravno, bitno da je budala ona osoba koja se drzi Kur ana i sunneta Poslanika s.a.w.s.

Da ne zaboravim i da napomenem da u svojoj sobi imaju sliku nekov velicanstvenog, kome se bukvalno pokore kada udju u kucu. Znaci naklone mu se. Ne urade bukvalno sedzdu, ali se naklone.

Ono sta je interesantno da naspram njih imamo sufije koji ucine sedzdu svom sejhu, a evo dokaz

a bitno se raspravljati o bradatom Kuduzovicu. :D
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko »

SisterIbrahim wrote:
carobnjak N wrote:kod sunita se obilježava dan Ašure iako je to period još prije Muhameda a.s...što je čudno, jer se na isti dan
Po ovom tumacenju šije vjeruju da je subhanallah Allah pogrijesio....i da se negdje desila greska, jer je Alija ostao prasina :D

Gdje ti tu nađe Allaha, u prethodnom postu?
Čovjek je samo komentarisao, da je kompletna Poslanikova porodica pobijena, od strane halife, mada je Muhamed a.s. lično odredio Alija za nasljednika itd.. a što je najgore, kako to on reče, taj tragični dan se uopšte ne obilježava, pa čak evo (novost za mene) odabrali su taj dan ašure, da ga slave baš na taj dan, garant da zataškaju, prikriju, iskrive i slažu!
Ako mogu to, kako to Nurudin reče, onda mogu sve.
Ovo nije priča o šijama i nema potrebe da pišeš o njima. Sad metemo po svojoj avliji.

Što se tiče Krista, taj praznik se samo na našem jeziku zove božić, te na taj način implicira samu Kristovu prirodu ljudski/božiji i ništa više. Mislim da se komotno može reći sretno Kristovo ili Isaino rođenje, bez pominjanja tog naziva ako već smeta, pošto se mevludi ionako obilježavaju i u Islamu, zar ne?
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Krokodil Behko wrote:
SisterIbrahim wrote:

Gdje ti tu nađe Allaha, u prethodnom postu?
Čovjek je samo komentarisao, da je kompletna Poslanikova porodica pobijena, od strane halife, mada je Muhamed a.s. lično odredio Alija za nasljednika itd.. a što je najgore, kako to on reče, taj tragični dan se uopšte ne obilježava, pa čak evo (novost za mene) odabrali su taj dan ašure, da ga slave baš na taj dan, garant da zataškaju, prikriju, iskrive i slažu!
Ako mogu to, kako to Nurudin reče, onda mogu sve.
Ovo nije priča o šijama i nema potrebe da pišeš o njima. Sad metemo po svojoj avliji.

Što se tiče Krista, taj praznik se samo na našem jeziku zove božić, te na taj način implicira samu Kristovu prirodu ljudski/božiji i ništa više. Mislim da se komotno može reći sretno Kristovo ili Isaino rođenje, bez pominjanja tog naziva ako već smeta, pošto se mevludi ionako obilježavaju i u Islamu, zar ne?
opet kazem ljudi događaje interpretiraju na razlicite nacine. Zasto spominjes mevlude kad znas moj stav o tome... Čovjek nebi imo smetnje da se radi o vjeti koja nije izmjenjena. Čovjek bi trebao malo vise procitat o Bozicu da bi znao da to nije samo rođendan. Treba cuti tumacenje Piera Vogela. Da čovjek koji je bio katolik objasnjava da to nije samo rođendan. Znaci gdje je Pier a gdje smo mi. Isto objasnjava za novu godinu. Treca stvar sto muslimani imaju samo dva praznika i to dva bajrama. Bez asure ovog onog. Ako je Poslanik s. A. W. S. Svoj dan rodjenja slavio postom sto nas narod pravi igranke? Koncerte? Zašto tebi niko ne cestita rodjenje Muhammeda? Al hajd sve nastramu. Tuga je kad neko dodje s pricom postivanja prema nekom razlicite vjere, a to postivanje izostavi kad je u pitanju brat il sestra u vjeri zbog x stavova. Ja ne kažem da si ti takav, al takvim ljudima se ibretim. Kako se može slijediti nesta sta nije utemeljeno,? GDJE NEMA DOKAZA.
Ispada ibrere se nikabu, bradi, x psoba poput Kudzovica a ne ibrete se Novotariji koju slihepo slijede.
I jos nesta, u islamu nema JA MISLIM. Islamski stav je jasan, druga stvar je sto smo mi manjkavi. Primjer jedan. 89% pokrivenih bosnjakinja nezna da se pred svekrom smije otkrit. A raspravljale bi o drugima. Zene koje ne znaju svoju pricaju o tudjem.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

SisterIbrahim wrote:
I ko ima bilo kakvog šitskog poznanika zna kada klanjaju da postave nnaspram čela jednu može biti od plocice il kartona, moze i od platna, gdje pise Alija..neka tumace kako ko hoce.. nije na nama da odlucujemo sta je trebalo, i kako je trebalo. :mah
Neka svako tumaci sta je ispravno, bitno da je budala ona osoba koja se drzi Kur ana i sunneta Poslanika s.a.w.s.

Da ne zaboravim i da napomenem da u svojoj sobi imaju sliku nekov velicanstvenog, kome se bukvalno pokore kada udju u kucu. Znaci naklone mu se. Ne urade bukvalno sedzdu, ali se naklone.

Ono sta je interesantno da naspram njih imamo sufije koji ucine sedzdu svom sejhu, a evo dokaz

"božija volja" se ne može koristiti kao argument :D ...onda ubica može reći "pa božija volja je bila da ja ubijem, zašto bih
zbog toga u džehenem"
Piše u Kur'anu da je Allah naredio svima da učine sedždu Ademu, a Adem je čovjek..i samo je šejtan odbio ;)
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

carobnjak N wrote:
SisterIbrahim wrote:

"božija volja" se ne može koristiti kao argument :D ...onda ubica može reći "pa božija volja je bila da ja ubijem, zašto bih
zbog toga u džehenem"
Piše u Kur'anu da je Allah naredio svima da učine sedždu Ademu, a Adem je čovjek..i samo je šejtan odbio ;)

Poredis sejtana sa ljudima koji se ne pokoravaju ljudima, vec Allahu?

Ja opet kazem u ovom moru islama, predstavljenim svedskim stolom kod nas ima sve i svasta, i raznoraznih tumacenja..

Sreca pa covjek ima slobodnu volju da uzme Kur an i procita.

Bozija volja postoji, ali imamo i mi slobodu izbora. :)

To bi isto bilo da sad dodje neko i kaze, eh Allah je odredio da ja ne klanjam, jer ne klanjam. Ipak sve nam je vec zapisano u sudbini...:D
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Nema teorije da se istovremeno nešto dešava i Božijom i našom voljom, jednostavno je nespojivo i glupo.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Lebowski wrote:Nema teorije da se istovremeno nešto dešava i Božijom i našom voljom, jednostavno je nespojivo i glupo.
jeste ako se prihvati tradicionalni pogled na to, čak je apsurdno , a u biti uopće nije jer
to je jedno te isto , samo ne postoji svijest (ili pojednostavljeno "znanje" o tome)
Zato je ta kur'anska priča o tome da je Allah naredio svima da se poklone Ademu, odlična , jer objašnjava taj princip.
Meleci su apsolutno poslušni i poklanjau se ali zapitkuju "zar ćemo se pokloniti onome čiji će potomci zulum na Zemlji činit?"
"Ja znam o njemu ono što vi ne znate" kaže Allah, a ono što oni ne znaju je da je čovjek, hajmo reći pojednostavljeno,
bog koji nije svijetan toga da je bog i samim time proživljava ono što je sam sebi prije odredio, kroz svakog čovjeka.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ne znam jesam li te shvatio a nisam ni čuo za neke moderne poglede(jesi siguran da ne podvaljuješ neke metafizičke konstrukcije?).. dakle, sve se dešava sa samo Božijom ili samo našom voljom, zavisno od toga da li Boga ima ili nema

Post Reply

Return to “Religija”