prvo alija nije alim. alija je bio čovjek koji je tudju djecu gurnuo u vatru rata dok se njegov tek pojavio nakon njegove smrti i to u 40-toj i kusur godimi. Ubistva prema srbima i hrvatima kao i silovanja nisu drugacija od onih koja su oni radili "nama". Kuduzovic je bio u ratu valjda on zna. Alijina me pokrivena kci je prica za sebe. Izetbegovicev sveukupni lopovluk da ne spominjem. To zadnje to je isto da se sokiras sto mora neko znat prevod onoga sto uci u namazu- pa u smislu otkud sad to. Izgovor je osnova ucenja. Jedno pogresno slovo moze izmijeniti znacenje. Zasto se Kuduzovic nije kitio perjen ratovanja kada je on makar bio ovdje dok je ceric uzivao u africi pa imas cut puna usta rata, cetnika, ovoga onoga. Zasto ne počne od toga da nije bio ovdje? Znas da je receno alim koji se previse druzi s vladarom-znajte da je varalica.Mirelam wrote:Par interesantnih stvari je ovdje navedeno.SisterIbrahim wrote: Nauci koju poznaje i primjenjuje. Nacinu da se ne mjesa u politiku jer je to haram. Ili ces biti alim ili vladar jednog naroda. Onda stil zivota, blagost kojom prica. Kada prica o stvarima o kojima smo mi zadojeni, ratom itd, kada prica da stvari koje su uradili cetnici ne mozemo smatrati vecim grijehom od istih stvari koje su uradili "nasi" samo zato st su "nasi". Ja sam cula da je studirao u Becu, nejse i da je studirao u kairu, u Kairu neko vrijeme je bio hidzab zabranjen, u Turskoj isto, tek prosle godine 2015 god su smjele pokrivene na sud i sl. Nije isto zavrsiti studije u Medini gdje se bas trazi znanje, gdje ne moze svako biti hafiz, iako zna Kur an, ako ne znas izgovor, okaci ga macku o rep<Jednostavno covjek, treba ga covjek blize upoznat da bi mu se divio. Covjek koji ima snimak kada su ga predstavili sa uvazenim, napao je lika koji ga je tako predstavio. Koji nikad nije trazio niti isticao svoj status, nikad nije trazio d amu se ustaje, kamoli da sjedne na tudje mjesto. Kad bi usao u dzamiju stao bi gdje ima mjesta, a ne kao kod nas danas ko je u prvom safu? Gradonacelnici i politicari, hodze, vjeroucitelji, advokati i sl. Jednostavno ima razlike.
Dok je Ceric za vrijeme rata bio u zemljama afrike, ovaj se borio za BiH.
Znaci da je Alija bio haramlija po islamu?
Nisam znao da ima fakultet Islamskih nauka u Becu?
Nisam znao ni da je obaveza na fakultetu Islamskih nauka znati Kuran napamet i da je to osnova, pogotovo izgovor?
Al Hvala bogu nek je Bakir ziv. To nam je od izuzetne važnosti za ahiret.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)