Biba wrote:Jesi ti kad cula za onu...
Prigovaro frajer nepusac pusacu da je mogo imat mercedesa da nije pusio..
Pusac njemu - Ti ne pusis, pa đe ti je mercedes p... ti materina!

Ja pusim ono sto sam zaradila i dajem drugimaa
Meni niko nista ne daje...
Ntko vise pozdere u zivotu i potrosi na druge stvari..
Duso draga, da nije duvana ne bi ja napisala ni 100 postova..kontas...
Ja nikome ne određujem sta ce sa svojim parama, moze i dupe brisati..pa ja

Nije mi bio cilj da budem uzrok tvoje zapaljene cigare
Opusti se, relaks.
Al jesi li mogla imati onoliko zlata i srebra koliko ti imaju prijateljice?
Cek.otkud tebi da neko ko ima vise od tebe ne daje drugima? Mislim da je jedina razlika sto se neko time hvali, slika, servira bankovne cekove, i za to ocekuje poseban orden..dok druge mozda daju i vise, a nemaju slika, nemaju potvrda, nemaju nicega a to je ostalo izmedju te osobe i nekome kome je potrebno (naravno Boga kao svjedoka). Iako opet kazem, za mene rijec skromnost je ustvari zamijenica za necije "jadno" stanje. I da ta osoba nebi ispala u svjetlu kako nema, prije ce za sebe reci da je skromna a na drugog upirati prstom jer ima stvari koje ta osoba nema. Drugo, dala sam primjer debele osobe. Neko ko pocisti za jednu cijelu obitelj, a zato ima samo dva para hlaca jer ne moze naci broja..ne moze se reci da je skromna.
Isto marame u duginim bojama, ne znam ko je spominjao. Nekako ispada, ako imas nesta sto drugi nema to je dovoljan razlog da te mrzi i raspravlja o tvom imovinskom stanju. Ono se nece zapitati sto je u saudiji jedna marama 2-3 rijala a kod nas ako je imalo bolje kvalitete i ako je veca 20-50KM , ali ce se ono naglasiti da je ta osoba pokrivena s obzirom da u BiH jedna haljina kosta 100-200KM. Nece se naglasiti da je ta osoba za tih 100-200KM u saudiji nakupovala garderobe kao za njih deset. Isto zlato i srebro. jeftinije nego kod nas. Medjutim niko nece reci eh znas mogao sam i ja kupiti, ali nisam jer mi je bilo draze otici sta ja znam negdje tamo i kupiti jeftinije a vise. Svi ce se porediti i glavno ono.."koliko je kostalo".
Skromnost jednostavno ne postoji. Sve ovo bila su poredjenja i varijacije izmedju osoba koja imaju malo vise i osoba koje imaju ali eto ne kao drugi. Neko kreci kucu svake godine, neko svakih pet. Medjutim, to nije zato sto nema, nego ima prioritete ( ono sta sam na pocetku pisala) da ce prije taj isti novac potrositi u nesta drugo, sto mu treba nego svake godine kreciti kucu.
Isto kada neko ima ime i prezime (znamo u kojem smislu to pisem) imamo primjer Mahira, rahmet mu dusi. Zaista nemam nista protiv, ali moram naglasiti nesta sto mi je paralo usi, da majka koja je djetetu placala skolovanje 6000KM zeli da kaze da su ga izazivali jer je bio "skroman".

Dijete koje se od maleno ucilo da se samo na skolovanje za njega izdvaja 6000KM.Gdje su ostale stvari i kursevi..
Isto danasnja raja koja studira. Kakva bijeda? O cemu pricaju? Stvari koje je neko isto mogao imati...