Kad bi žene več od nekad bile stvarno ravnopravne...

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1505 times
Been thanked: 2829 times
Status: Offline

Re: Kad bi žene več od nekad bile stvarno ravnopravne...

Post by Mutevelija » 28 Feb 2016, 22:22

Treba balanisirati taj kompromis. Ali dobro nema to veze sad sa temom. Da li tu vrijedi ona što si bolji brema nekome on gori prema tebi. :kafa
Last edited by Mutevelija on 28 Feb 2016, 22:24, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 28 Feb 2016, 22:24

Mutevelija wrote:Ne govorim ja o tome. Tu se da i romantike ubaciti i folova.
Ali da ona kaže neću večeras ništa kuhati, neću onda ni ja posti ćemo i eto, i mogo bih tako tjerati inat dugo vremena. I za sve ostale stvari.
Ili da me ucjenjuje sa nekim stvarima.
eh ...pođoh nešto napisati :zubi
ali ti si muškarčina, pa nema smisla...:hihi (osim da blage veze nemaš o životu....ali neku ćeš sličnu valjda naći)
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 28 Feb 2016, 22:25

Ja sam konzervativan pa zato tako razmišljam. I ne stidim se toga.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 28 Feb 2016, 22:30

Mutevelija wrote:Ja sam konzervativan pa zato tako razmišljam. I ne stidim se toga.
Majstore....konzervativan nije isto kao zaostao i primitivan....
živiš 2016 godine u relativno razvijenom svijetu...
a plus toga si mlad- jako mlad, ništa te ne vrijeđam kad ti kažem, da nemaš pojma o životu, a imaš odgovor na sve...zanimljivo.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 28 Feb 2016, 22:46

Mutevelija wrote:Treba balanisirati taj kompromis. Ali dobro nema to veze sad sa temom. Da li tu vrijedi ona što si bolji brema nekome on gori prema tebi. :kafa
Nismo mi prinčevi pa da nam supruge moraju biti iz kraljevske porodice. Dakle oženićeš se iz ljubavi. A tu kompromisi ne postoje. Ili voliš ili ne voliš . Vreme jako brzo ide i eto i dece. Obaveze u kući su sve veće a ako ste oboje zaposleni imaćeš i ti svoje kućne obaveze. Nekad više volim ostati nedeljom kući i spremati ribu npr nego na pijacu ići. To se uz jutarnju kafu sve dogovori.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 28 Feb 2016, 23:00

To se onda godinama stekne.
"Muskarac je kao hrastov parket,ako ga dobro postavis mozes da ga gazis 40godina"
Ne znam, samo kažem treba biti oprezan.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 28 Feb 2016, 23:12

uMutevelija wrote:To se onda godinama stekne.
"Muskarac je kao hrastov parket,ako ga dobro postavis mozes da ga gazis 40godina"
Ne znam, samo kažem treba biti oprezan.
U braku gde ima ljubavi ti oprez nije potreban...ok prođe vremena dokse ne ukonponujete al sve je to normalno i orirodno i ne treba se bojati ljubavi.

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 28 Feb 2016, 23:20

vila wrote:
rethna wrote:
vila wrote:
Mutevelija wrote:Ma to je prevara ravnopravne su, samo što nas hoće d ubijede da nisu, kako bi postale višepravnije od muškaraca.
Logično :D.
Logicno :ooo
A ne znam....mislim da smo ravnopravne (sta god to znacilo)
Nisam bas ljubitelj tog pretjeranog forsiranja i trazenja ravnopravnosti u svim mogucim glupostima
Naravno da zena ne moze biti ravnopravna u poslu po muskim kriterijima
.majku mu ...zene smo...maternica nam sluzi za nesto
Radi li koja u rudniku? :hm
Znas li ti čitati?
Jesi me shvatila?
Question everything.

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna » 28 Feb 2016, 23:28

Zasto ste se na muteveliju obrusili samo zato jer prica kao neko kome je 50 godina?
Prije je tako bilo a momak je samo zadrzao taj stav koji su imali stariji ljudi.
Jeste doslo moderno vrijeme u kome djevojke nisu ni nalik na one od prije a uz to su se cak i starije zene promijenile.
Ali to ne znaci da ne postoje jos uvijek one koje se poklapaju sa njegovim kriterijima.Malo ih je i premalo ali postoje.
Question everything.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 29 Feb 2016, 00:04

rethna wrote:Zasto ste se na muteveliju obrusili samo zato jer prica kao neko kome je 50 godina?
Prije je tako bilo a momak je samo zadrzao taj stav koji su imali stariji ljudi.
Jeste doslo moderno vrijeme u kome djevojke nisu ni nalik na one od prije a uz to su se cak i starije zene promijenile.
Ali to ne znaci da ne postoje jos uvijek one koje se poklapaju sa njegovim kriterijima.Malo ih je i premalo ali postoje.
Nisam se uopšte obrušio na njega pišem mu da je sve normalno u braku kad se dvoje dogovaraju oko obaveza.

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by rethna » 29 Feb 2016, 00:51

Nole wrote:
rethna wrote:Zasto ste se na muteveliju obrusili samo zato jer prica kao neko kome je 50 godina?
Nisam se uopšte obrušio na njega pišem mu da je sve normalno u braku kad se dvoje dogovaraju oko obaveza.
Nisam rekao da si ti niti sam imenovao.
Tebi je normalno,njemu nije.Vidis i tim starijim generacijama nije bilo takodje.Barem je tako u Bosni bilo.Znalo se koje su cije obaveze bile.
Sada reci da on nema pojma o zivotu samo zato sto on ne razmislja i ne tezi istome kao vi je nista vise do uvreda.
I njegovi roditelji nisu imali pojma o zivotu?
Ili cete mi reci "ma drugo je vrijeme bilo" ?
Question everything.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 29 Feb 2016, 01:51

@Mutevelija
Pa oženiš vrijednu, jbg. Stavit treba sebi neku granicu, nije nama u tradiciji da kuhamo, nije mi ni djed , nit je otac a evo nije ni brat, jedino je amidža zastranio ali on je u Švedskoj. Nije da ja to ne bih mogao naučiti ali neću. Evo kad je došla rodica iz švedske kritikovala me je što ne znam ništa kuhati i još neke stvari.
Tanka je granica između finoće i papučarstva.
:D. halo ba . gdje ti zivis..
-nisi u pravu --najbolji prifesionalni kuvari su --muskog roda, pa dizajneri -koji siju , ako treba heklaju, frizeri -sa onim cerkicama sto boje kosu--jesu li ovo po tebi --samo zenski izvrsioci.
Mislim da je to normalno, da u tome ima zadovoljstva , zabave --sto cini zivot interesantnijim.

Nauci , trebat ce ti.

-ja bi voljela da znam -nasuti gorivo na pumpi a da mi ne ostane da visi --onaj poklopac gdje se sipa gorivo.. :valja
Image

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 29 Feb 2016, 01:53

To mi vodi feminizaciji, ne mogu zamisliti da žena /ženstvenost/ krampa a da muškarac kuha.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 29 Feb 2016, 02:06

Mutevelija wrote:To mi vodi feminizaciji, ne mogu zamisliti da žena /ženstvenost/ krampa a da muškarac kuha.
...bes si izabrao zanimanja--kuvanje je zadovoljstvo , umjece, svasta tu ima - relaksacija --i na kraju pojedes. Kud ces bolje.

-- a dobro jel tebe sramora to raditi

--reci ce ti zena da si papucar ili reci ce ti muskarac da si papucar??
Image

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 29 Feb 2016, 07:11

rethna wrote:
Nole wrote:
Tebi je normalno,njemu nije.Vidis i tim starijim generacijama nije bilo takodje.Barem je tako u Bosni bilo.Znalo se koje su cije obaveze bile.
Sada reci da on nema pojma o zivotu samo zato sto on ne razmislja i ne tezi istome kao vi je nista vise do uvreda.
Ja sam se obrušio...i?

Zato jer tu želi soliti pamet a jučer je izašao iz pelena, priča- dobro si rekao, kao netko od 50 godina, a ja ću dodati, i kao netko ispred 150 godina...
Kako samo vješto predbacujete, da je sad normalan, jednakopravni odnos žena- muškarac IN i da se isfuravamo na neku modu....a ja imam upravo drugi osjećaj, da se vi neki isfuravate na neki primitivni mačizam....'ta će žene, jel' :rol
bilo bi odlično za vas neki time machine uz selidbu- malo podalje....tamo se još to isfurava.

a u ophođenja sa njima zabalite samo tako...na tuđe i druge žene bacili bi se bez razmišljanja, dok poslušna doma ima da baca pite i uvijek ima spreman lavor tople vode...
to ako on teži da ima doma roba.... i ako sam ga time i uvrijedio....zaboli me....stvari nazivam pravim imenom ....nema blage veze, ali zato ima vremena...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 29 Feb 2016, 07:22

rethna wrote:
Nole wrote:
Većinivstarijih generacija u Bosni supruge nisu bile zaposlene nego su sedele kući i vodile računa o domu i o deci. Današnje devojke se trude i završiti fakultet i naći sebi zaposlenje te imati svoju sigurnost, a ne da zavise od muževe plate. U takvoj jednoj porodici gde dođu i deca nikog ništa nije srampta uraditi...koliko si puta ostao sam sa detetom pa mu norao promeniti pelenu? Ili je to isključivo ženski posao pa si ostavio upiškenu ili ukakanu bebu dok se mama ne vrati?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 29 Feb 2016, 07:25

rethna wrote:
vila wrote:
Mutevelija wrote:Ma to je prevara ravnopravne su, samo što nas hoće d ubijede da nisu, kako bi postale višepravnije od muškaraca.
Logično :D.
Logicno :ooo
A ne znam....mislim da smo ravnopravne (sta god to znacilo)
Nisam bas ljubitelj tog pretjeranog forsiranja i trazenja ravnopravnosti u svim mogucim glupostima
Naravno da zena ne moze biti ravnopravna u poslu po muskim kriterijima
.majku mu ...zene smo...maternica nam sluzi za nesto
Radi li koja u rudniku? :hm

Jesu li svi muškarci za rad u rudniku?
Što nas dijeli od životinja je funkcioniranje mozga i osjećaji.
Zašto smo nadvladali životinje?
Pa mogu više raditi od nas, čini mi se....ili se varam?
Ili ste neki superiorniji, jer ste se rodili sa onim komadom mesa između nogu....?

Mada mi je jasno, da ste uglavnom na tipkovnici frajeri....realnost je često dosta drugačija.
No vjerojatno još ima poneka koja popuši takve frajere :hihi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 29 Feb 2016, 07:29

Nole wrote: Većinivstarijih generacija u Bosni supruge nisu bile zaposlene nego su sedele kući i vodile računa o domu i o deci. Današnje devojke se trude i završiti fakultet i naći sebi zaposlenje te imati svoju sigurnost, a ne da zavise od muževe plate. U takvoj jednoj porodici gde dođu i deca nikog ništa nije srampta uraditi...koliko si puta ostao sam sa detetom pa mu norao promeniti pelenu? Ili je to isključivo ženski posao pa si ostavio upiškenu ili ukakanu bebu dok se mama ne vrati?
Zašto da radi i školuje se....kako će je onda gnječiti i jebati u zdrav mozak?
I nemoj sad biti pičkast i miješati muške ruke i pelene :sok
...ili ne daj bože, da si složi kompleksnije jelo od sendvića :D.
Čudan si mi Nole, znaš :rol

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 29 Feb 2016, 07:33

Storme...vidiš da ima tema gde se 100% slažemo ;)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 29 Feb 2016, 07:42

Nole wrote:Storme...vidiš da ima tema gde se 100% slažemo ;)
Ima :D

možda bi još kaladont mogli probati :valja

Post Reply

Return to “Drustvo”