Promjene na forumu

Obavjestenja o promjenama na forumu, prijedlozi, kritike, pravila.

Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8534 times
Been thanked: 20243 times
Status: Offline

Re: Promjene na forumu

Post by Maja » 21 Jun 2011, 20:32

trebale bi se vratiti i privatne poruke.............nakon što ih ja pročitam :cvike

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 21 Jun 2011, 20:35

Maja wrote:trebale bi se vratiti i privatne poruke.............nakon što ih ja pročitam :cvike
:oo molim te ne odaj moje tajne
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 5 times

Post by gejsha » 21 Jun 2011, 23:54

Ništa nije kao što je bilo,al će jednom možda biti :zubi
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9384 times
Been thanked: 6063 times

Post by Mister No » 22 Jun 2011, 00:06

Maja wrote:trebale bi se vratiti i privatne poruke.............nakon što ih ja pročitam :cvike

Pročitaj nam one razmijenjene između tebe i Amazonke te one između Adacte i Valtera. :oo
The Dark Side Of The Forum...

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 22 Jun 2011, 00:09

a hocel procuriti i na vikilixu? to bi bas bilo enkatantno krsenje un-ove povelje o ljudskim pravima.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 22 Jun 2011, 00:42

zagor wrote:

Pročitaj nam one razmijenjene između tebe i Amazonke te one između Adacte i Valtera. :oo
s dotičnom se nisam dopisivala :D.
ja se svađam javno :D.

vodeni_zeko wrote:a hocel procuriti i na vikilixu? to bi bas bilo enkatantno krsenje un-ove povelje o ljudskim pravima.
:valja

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Šta se desilo s forumom??????

Post by adacta » 22 Jun 2011, 23:00

Maja wrote:
-----

evo šta su mi rekli

Hello!

I apologize for any inconvenience you are experiencing, I certainly understand how frustrating it can be to get a site back up and running. Here are the available options to move forward:

1) Restore from your backup -- This is a complimentary service which we are happy to perform.

2) Revert the site to the pre-restore state and remove the $15 invoice -- You will likely still have whatever initial problem caused you to want a restore done

3) Leave the site as it is currently -- This may be a better solution than restoring from an older backup so that you do not lose recently added users and forum posts.

Our weekly backups are done for our own benefit and we provide access to these as a courtesy to our customers. We are certainly happy to help you restore your site, but we highly recommend that the best way to ensure the integrity of your data is to create your own backups and store them off-site.

Let us know how you would like to proceed.

As always, our goal is exceptional service. Thank you for choosing HostGator!

Sincerely,
Grayson P.

Linux Systems Administrator
HostGator.com LLC
http://support.hostgator.com

Pozdrav! Ispričavam se zbog neugodnosti ste se suočili, ja svakako razumijem kako to može biti frustrirajuće da biste dobili stranice natrag gore i trčanje. Ovdje su dostupne opcije za pomicanje naprijed: 1) Vraćanje iz sigurnosne kopije - Ovo je besplatan servis koji smo sretni da ih ispunim. 2) Vrati site prije vratiti stanje i ukloniti 15 dolara fakturu - Vjerojatno ćete i dalje imati ono što početni problem uzrokovan da želite vratiti učinjeno 3) Ostavite mjestu kao što je trenutno - To može biti bolje rješenje nego vraćanje iz starije sigurnosne kopije, tako da ne gubite nedavno dodao korisnika i postova. Naš tjedni sigurnosne kopije su učinili za našu vlastitu korist, a mi omogućiti pristup tim kao ljubaznost da našim kupcima. Mi smo svakako rado će vam pomoći da vratite svoje stranice, ali mi preporučamo da je najbolji način da se osigura cjelovitost podataka je da stvori svoj vlastiti sigurnosne kopije i pohraniti ih off-site. Dajte nam znati kako želite nastaviti. Kao i uvijek, naš cilj je izvanrednu uslugu. Hvala Vam na odabiru HostGator! S poštovanjem, Grayson P. Linux administrator sustava HostGator.com LLC http://support.hostgator.com

ja bas i ne vidim da su nesto konkretno rekli sa ovim mojim krkanskim prevodom

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 22 Jun 2011, 23:02

znam adacta. isto to sam vam i napisala. ne možemo ni na soluciju pod 2 jer bismo se vratili na probleme koji smo imali a koji se ne mogu popraviti

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 22 Jun 2011, 23:23

Maja wrote:
-----

evo šta su mi rekli

Hello!

I apologize for any inconvenience you are experiencing, I certainly understand how frustrating it can be to get a site back up and running. Here are the available options to move forward:

1) Restore from your backup -- This is a complimentary service which we are happy to perform.

2) Revert the site to the pre-restore state and remove the $15 invoice -- You will likely still have whatever initial problem caused you to want a restore done

3) Leave the site as it is currently -- This may be a better solution than restoring from an older backup so that you do not lose recently added users and forum posts.

Our weekly backups are done for our own benefit and we provide access to these as a courtesy to our customers. We are certainly happy to help you restore your site, but we highly recommend that the best way to ensure the integrity of your data is to create your own backups and store them off-site.

Let us know how you would like to proceed.

As always, our goal is exceptional service. Thank you for choosing HostGator!

Sincerely,
Grayson P.

Linux Systems Administrator
HostGator.com LLC
http://support.hostgator.com
Dear support,
I kindly ask you to restore the latest backup. According to your page http://www.hostgator.com/shared.shtml you offering
"Automatic Weekly Off-Site Data Backups“. This means “weekly” not “monthly” backup so could you be nice and return backup ASAP.
If you don’t have latest version, with regret we will move site to other hosting company and also this will be your bad bad advertising for you.

Best regards,

----
nije do tebe, al bi se oni trebali drzati onoga sto je napisano i to garantovati.

rep, to bi teoretski bilo moguce, ali ko ce to spojiti. stvarno tu treba neko zasjesti sve pospajati i onda tek staviti gore.
posao reda dana.

Republikanac
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 1 time

Post by Republikanac » 22 Jun 2011, 23:36

zar to nebi mogao koki uraditi mislim da je tu za ovakve stvari

Republikanac
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Republikanac » 22 Jun 2011, 23:44

moze preporuka ad se chat napravi na IRCu puno je bolje nego ovkao

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10301 times
Been thanked: 12177 times

Post by Krokodil Behko » 22 Jun 2011, 23:47

Republikanac wrote:zar to nebi mogao koki uraditi mislim da je tu za ovakve stvari

ama mora da se salis :D
osim ako nije za postove nesto....

[media]SCX7GWuxALA[/media]

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci » 23 Jun 2011, 02:21

ja to ne kontam, kruha mi. ako sam skontao od ovog svega sto se do sad napisalo, onda oni navodno sedmicno rade back up foruma. ako je tako - u cemu je problem?! najzad, sigurno su ti duzni neku odstetu! to je krajnje bezobrazno da ti jos obracunaju svoju gresku! ako ti zaista naplate i ne dovedu stvari u red, odnosno ne ispune ono sto ih ugovorom sljeduje - posalji ih u tri p. materine i odmah im daj otkaz. preseli kod drugog hostera, a mi cemo se to vrijeme strpiti.
za ubuduce ne bi bilo lose da back up povjeris nekom ko ima jacu konekciju i redovnije to moze raditi. naravno, ako takva osoba postoji.

zaista steta i zalosno!!
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 23 Jun 2011, 02:45

paparaci tek sad nećeš ništa skontati

ovako...

hm... dobra vijest

valjda je dobra?

ja i zeko smo nešto čačkali 2 sata

kako smo skontali sve je tu osim postova i ostalog od 4.6. do 21.6.
znači pravo stanje postova je 59 000 a članova oko 500 tako da je jedino objašnjenje da podaci sa portala gdje piše 40 000 postova i 385 članova nisu tačni :cudi

probajte i vi sami da provjerite je li to tačno i je li vam fale samo postovi od 4.6. do 21.6.
a ja ću ujutro poslati mandibulasu pp da mi prevede mail na engleski gdje ću ih za ovo pitati--- kako je moguće da na portalu piše pogrešno

isto tako kad kliknete na listu članova piše da ih je 385 a zadnji član je broj 400, a ustvari ih je oko 500

ako poredate listu članova po abecedi prikazat će članove samo do slova S, ali ako ukucate ime npr tupko, vodeni zeko i svako koje počinje slovom iza S također ga izbaci, što znači da nije obrisan.

da skratim

izgubili smo samo podatke od 4.6. do 21.6. a ovaj broj postova i članova na portalu nije tačan.

međutim, hostgator je ipak napravio veliku grešku. oni su dužni da rade backup svake sedmice a nama su zadnji put uradili 4.6. znači izgubili smo 11 dana mamu im njihovu.......

znači ostaje kako jeste. ništa se neće mijenjati.

gejšo ako imaš slike na kompu postavi opet anketu da se glasa za slike mjeseca :)

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 23 Jun 2011, 02:47

Most users ever online was 33 on 21 Jun 2011, 22:11

:D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 23 Jun 2011, 07:24

Pa i sam sam vam govorio da se datumi ne poklapaju..
Cim je spomenuta "opcija 59.000" ...
Sve sto treba pitati te hostase je da se isprave podaci na portalu..
I sam broj postova pojedinacno,kazuje da nisu tacni..
Zijanio sam 6oo postova.. eto kao ostatak foruma skupa.. :kafa

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 23 Jun 2011, 11:37

svi postovi i korisnici do 4.6 su uredno u bazi. varijanta nekog restora od nekog datuma je moguca ako hostgator vrati sta novije od 4.6. else ostaje kako jeste.
sad je ljeto, vrijeme odmora, pa zadajte se ljudi malo da se nakuca 20000 postova :zubi
sto se tice ovih razlika po brojevima koje forum prikazuje, moguce da phpBB malo shiba ukoso, dosadilo mu irgetiti, ali u bazi je sve na broju do tog datuma. inace phpBB je poprilicno bugovit i dosta se korisnika zalilo na nju, pa pretpostavljam da je lazni prikaz do njega. postoji vjerovatnoca da se to nesto otkrije sta je problem, ali mora se debugirati da bi se vidjelo gdje ko i koga laze, citaj tesko ostvarivo zbog nedostatka vremena ljudstva i ostalih resursa.

Krokodil Behko, hosting nema nista sa tvojom skriptom. njegovo je da hosta i obezbjedi sedmicni backup. moooozda u hodu rijesimo ovaj problem razlicitog prikaza, ali furajte kako jeste. 'ta nije ovo bila neka transakcijska malverzacija. :oo
ako hoces, moglo bi se provjeriti za tebe koliko tacno imas postova i koji su tvoji postovi. naravno prethodno uplati na ziroracun

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 23 Jun 2011, 11:59

meni uopće nije obrisano puno postova. behko tih 600 koje si napisao su sto posto postovi iz perioda 4.6.-21-6.

ja sam sad prebrojala na forumu sve teme. ima ih preko 1 000, a na portalu piše 735, što je još jedan dokaz da je sve prije 4.6. tu, a da podaci na portalu nisu tačni

Republikanac
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Republikanac » 23 Jun 2011, 12:33

majo ako je phpbb toliko bagovit zasto ne konvertujes forum na mybb ili na smf

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 23 Jun 2011, 13:57

vodeni_zeko wrote: ako hoces, moglo bi se provjeriti za tebe koliko tacno imas postova i koji su tvoji postovi. naravno prethodno uplati na ziroracun
Mislim da sam pogresno protumacen.. Sto ali-fali..
Sto pise-pise i gotovo... valjda covjek smije konstatovati neku cinjenicu.
Ionako mi je od pocetka bilo jasno da su podaci sa portala netacni jer se to
vidilo po temama..

Sto se Majine konstatacije tice,mislim da se taj rok isto tako podrazumijeva..
Koliko je ko napisao u tom periodu,toliko je i brisano..i gotovo.. :kafa

Post Reply

Return to “Obavjestenja”