damir5 wrote: 04 Jul 2020, 08:50
Gopspodo kolege, uvaženi članovi ovoga tijela, razmisljam par dana da promijenimo format takmicenja. Probacu ukratko, koliko je moguce da "nacrtam" sta sam mislio.
Imamo 14 ekipa, igramo svako sa svakim kuci i u gostima. To je 26 kola i moglo bi se ovo malo oduziti, moglo bi doci do nezainteresovanosti kod pojedinih takmicara koji bi mogli biti u sredini tabele ili u dnu.
Imamo i kup takmicenje, koje nekako izgleda zanimljivije i dinamicnije od same lige a to ne valja..
Prijedlog je sljedeci
Od ove lige i ovih 14 igrača, napravio bih dvije lige.
Prva liga bi bila sa 10 igrača koji bi igrali samo jednom a ne po dva puta sa svakim. Tako bi imali umjesto sadasnjih 26, samo 9 kola. Prvi, poslije 9 kola, bi osvojio ligu a zadnja dva bi ispala u drugu ligu.
Drugu ligu bi cinili igraci koji sada zauzimaju zadnje 4 pozicije + igraci sa klupe. Druga liga bi bila malo opuštenija jer bi igrali svako za sebe. Sakupljali bi bodove i nakon 9 kola, prva dva sa najvise bodova bi usla u prvu ligu iz koje ispadaju zadnja dva.
Posto vise ne bi bilo igrača sa klupe, u slučaju da neko iz prve lige ne odigra neko kolo, računali bi mu se rezultati onoga iz druge lige koji je do tog kola na vodecoj poziciji.
Mozda ovako malo izgleda komplikovano, al stvarno nije
I jos ovo..
Trenutnu ligu ne bi odmah sada prekinuli i ne bi odmah sada izbacili posljednja cetiri u drugu ligu, vec bi to uradili nakon 13-og kola. Tada ce svi odigrati sa svakim po jednom i svi ce do tada imati isto utakmica kuci i u gostima.
Sada je sedmo kolo tek na redu i mislim da za sve ima dovoljno fore da se iscupaju iz zone ispadanja. Malo je jedino Maja u problemu al bože moj
Po ovome, mislim da bi imali mnogo zanimljiviju prvu ligu, prije svega u borbi za opstanak. A imali bi i dosta jaku drugu ligu, što se meni posebno svidja, gdje bi bila borba za ulazak u prvu. U drugoj ligi ce biti bitno odigrati svako kolo jer se bodovi sakupljaju. Pretpostavljam da bi nas u drugoj ligi moglo biti 5-7 standardnih i to bi bilo taman..
Mozete glasati odmah ZA ili PROTIV a moze i dobro bi bilo da neko napise/predloži jos nesto
I jos ovo sam isto mislio

U slučaju da neko iz prve lige ne odigra a pobijedi za njega onaj iz druge lige, umjesto 3 boda, dodijeliti "pobjedniku" 2 boda..
Malo bezveze.. Coek se i ne pojavi a dobije 3 boda. Vako mu bar jedan skinuti. Moze taj jedan dosta znaciti na tabeli.