jah....
ovakve diskusije najvise volim, ko 30 kanarinaca u po' kvadrata "kafeza". prije nego sto zagrlim, poljubim, "isfatam" im-sex i zazelim joj lijepu dobrodoslicu, jako mi je nedostajala, da dam prije toga i ja od sebe malo avaza na ovu interesantnu polemiku...
duel... eh taj duel... koliko samo razlicitih komentara i izmijesanih osjecaja sam pohvatao po inim forumima, ukljucujuci i face, da normalan covjek sebi ne moze doc'. jest da ja volim ponekad malo sjest', pa zamezit', pa i zavrnut' sebi jednu i onda ide u krug al' se drzim jos uvijek kao normalan... mozda malo naopako normalan al' tu je to ba, malo lijevo malo desno, zlatna sreda...
cini mi se da su mnogi ocekivali neznam ti sta od duela izmedju "gospodina" na jednoj i "kocijasa" na drugoj strani. sve u svemu, da ne duzimo "plaho", lange rede kurzer sinn, bilo je u svakom slucaju zanimljivo, samim tim sto je to prvi javni duel ovakve prirode koji je mogao bez sjeckanja i cenzure biti pracen u svim drzavama bivse YU-ge. euforija pred emisiju koje je odasiljalo pucanstvo sirom brdovitog balkana, pokazuje u prvoj liniji zainteresovanost obicnog covjeka da se problemi konacno pocnu rjesavati. s toga su ocekivanja bila velika, ogromna, cak nepremostiva. u drugoj liniji je euforija jasno pokazala trenutnu skalu na barometru strpljenja obicnog malog insana, dosla recka do vrha....
od dodika nista novo... nepovezan, nekulturan, bezobrazan, primitivan. mijesa pojmove "stereotip" i "cinjenica". ne govori istinu, izmislja, pogresno interpretira, provocira na kafanski nacin...svoju politicku nekompetenciju, nezrelost, antiinteligenciju, nemoc razlikovanja direktne od indirektne opaske i nedostatak svakog zdravog rasudjivanja utvrdjuje, betonira sljedecom recenicom:
"cak ni haris silajdzic nije govorio o genocidu, nego da se desio zlocin, nije rekao da je RS genocidna, nego je govorio o RS-u kao tvorevini u naslijedju karadzica..."
crni micane, ti ni poslije par godina nisi jos skont'o sta ti je covjek rek'o. iz jednog prostog razloga, sto mican razumije samo kad neko vise i mlatara flasom il' pepeljarom iznad glave. normalna intonacija govora se odbija od njegove bubne opne, ko zelene dzanarike kad ih iznenadna oluja poslije suse osine pa poobara na zemlju a one odskacu od zatvrdjalo, ispucalo i isuseno tlo ko ping pong loptice...
cedo je bio u svom elementu, rad da bude buntovnik s mudima u gacama ko dvi sise pamele anderson u njedrima ali naivan, brzoplet i previse emocionalan. velika je stvar sto se nije spustio na dodikov nivo, nego ga je odozgo "prco" malo u tjeme, malo u celo i sve tako citavu emisiju u kojoj je voditeljica ( laka joj zemlja bila ) igrala sporednu ulogu, ko stevan u filmu "bosko buha". sta je..? ne sjecate se stevana iz "boska buhe"..? et', sad znate na sto sam mislio kad kazem, sporedna uloga....
gdje me cedo duboko razocarao je stvar, sto i pored toliko validnih, oficijelnih dokumenata na kojima pocivaju stotine hiljada jakih argumenata, on se hvata argumenata koje je pohvatao po novinama. u nekoliko recenica se mogu cak i prepoznati doslovce naucene napamet recenice, koje su bile u exposeu tih clanaka. ovom prilikom mislim prvenstveno kada je spomenuo srdju aleksica ili kada je govorio o pjesnicima nesrbima koji su opjevali srpski narod ( kulenovic, dizdar, kovacic )...
medjutim i pored toga, cedo je ostavio lijep utisak i fino je znati da "tamo negdje daleko", preko drine ipak postoji neko ko je drugaciji...
kad smo gore malo citirali micana, red bi bio i da cedi damo malo parce hartije. sljedece mi je bas ono ostalo u sjecanju i pokazuje razliku izmedju jednog politicara koji je siledzija, koji slijedi ucjenjivacku dijalektiku i jednog drugog, koji zna u malo reci mnogo i opet sve u "bijelim rukavicama":
1.
kad dodik poce pricati o visokom predstavniku, kako je nametao zakone itd i pita cedu sta bi on na tom mjestu uradio, kao fol da revidira sadasnju suicidnu politiku koju mu jankovic nabacuje... a cedo odbrusi: "da sam ja bio u vasoj poziciji, nikad ne bih sebe doveo u poziciju da mi neko drugi mora nametati zakone..."
2.
kada je mican poceo srat' o BIH i saraj'vu, kako ih ne voli a cedo ce mu na to, pa zasto ne date nekome drugom vlast koji voli tu zemlju, ocigledno da niste pravi, a dodik ce pitati, a zasto zasto da mu dam, cedo: "da brine o bosni i da ne bude izdajnik"... ovaj se samo potusi...
3.
cedo u jednom trenutku: "bas volim ovaj razgovor, jer to je razgovor koji govori o vasoj evoluciji..."
4.
zeleci pokazati da se za ovaj razgovor temeljno pripremio a ne dosao kao "spadalo" kad se dijele neprodate jutarnje krofne ispred slasticarne u 8 navece, cedo uzima svesku sa stola i dize u vis: "ovo je sveska vasih citata. ali svako citiranje je izgubljeno vrijeme, jer je to jednostavno besmisleno..."
===
@mrki62: ti si mrki stariji covjek, vjerujem da si dosta toga pros'o u svom zivotu i da imas mnogo iskustva. isto tako vjerujem da si nacitan, jer tvoji komentari i po nacinu izrazavanja i po pravopisu stvaraju taj dojam. otuda mi je jos teze razumjeti, odkuda onda ta tvoja tolika politicka nepismenost i bahatost diskutovanja...
Last edited by
Krokodil Behko on 02 Feb 2012, 22:00, edited 1 time in total.
Reason: Brisan off
Bolje je uzivati i kasnije se kajati, nego se kajati sto nisi uzivao...
Giovanni Boccaccio