FACEBOOK

Zanimljivi sajtovi, igrice i slično

Imate li profil na FB?

da
118
66%
ne
37
21%
imam više od jednog
14
8%
imam lažni profil
10
6%

Total votes: 179

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: FACEBOOK

Post by paparaci » 14 Aug 2011, 00:51

4. novembra ce unistiti fb. tako bar kazu tj. prijete, pa sad....
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija » 14 Aug 2011, 03:48

Facebook vrijedi milijarde i cisto sumnjam da ce neko ko ima te pare dozvoliti da se unisti
Mnogi cijenjeni strucnjaci rade tamo i sigurno nece dozvoliti da ta mreza propadne
Iako mi se ne svidja licno smatram da ljudima to treba jer gdje bi se inace sastajali i pronalazili
Uostalom svako ima izbor, unistite svoj profil ako vam se ne svidja i mirna Bosna cccc
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 14 Aug 2011, 03:56

ne znam na koji nacin misle unistiti. sigurno fb ima sigurnosnu kopiju svih profila i zahebancija koja nije dostupna putem interneta. tako, sve i da taj dan naprave neki krah - opet to nece unistiti fb. moze im nanijeti veliku finansijsku steku, koja sigurno nece biti toliko jaka da bi fb propao. neJam pojma. bio bi onda red da uniste i google+. hhahaahaha
NeK pUkNu DuSmAnI...

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija » 14 Aug 2011, 03:58

Ma nema od toga nista, cak sumnjam na konkurenciju google + da su pustili tu "patku"
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10302 times
Been thanked: 12179 times

Post by Krokodil Behko » 14 Aug 2011, 21:09

Nesto ce biti ipak..
Jucer sam negdje citao,da neki pripadnici Anonimusa,jesu odustali ali ima ih koji su rekli da ce napasti facebook.. A vjerujem da bi ga prilikom eventualnog napada i ostetili.. kad su vec razvalili najbolje cuvane sisteme,zasto ne bi mogli facebook? Svaki polu-haker,uspije tamo postaviti neki link koji odvodi clanstvo sa facebooka,na nacin da ih dovodi na laznu stranicu tog sajta.. meni djeluje prilicno supljikavo taj FB.. :lopta

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 14 Aug 2011, 22:35

Bila sam zločesta prekjučer. U posjeti jednoj instituciji imali smo mogućnost pristupa netu pa sam na pauzi otišla provjeriti mail i svratila na fb. Kad tamo, ženska prijavljena - zaboravila se odjaviti i to još - naše gore list, đevojče iz Petrovca :D
Pregledam joj profil, slike, statuse. Tipično moderna cura sa slikama iz kupatila .Taman podjem da je odjavim i pade mi u oči zadnja aktivnost - svidja joj se stranica ratko mladić-srpski heroj. Elem ne budem lijena i bogme kliknem da joj se svidja jovan divjak i knjjiga žalosti za ubijene srebreničane. odmah počnu pljuštati komentari tipa jesi li normalna, znao sam da se previše družiš s b.....
Privatnka poruka : ko si da si - ubiću te, znam da si provalio u profil gnjido b....
Ondak pustim malo muzike uz komentar : volim brkane

Eto, ne ponosim se ovim traćenjem vremena ali nisam mogla da odolim :cudi
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 14 Aug 2011, 22:40

Ideja wrote:Bila sam zločesta prekjučer. U posjeti jednoj instituciji imali smo mogućnost pristupa netu pa sam na pauzi otišla provjeriti mail i svratila na fb. Kad tamo, ženska prijavljena - zaboravila se odjaviti i to još - naše gore list, đevojče iz Petrovca :D
Pregledam joj profil, slike, statuse. Tipično moderna cura sa slikama iz kupatila .Taman podjem da je odjavim i pade mi u oči zadnja aktivnost - svidja joj se stranica ratko mladić-srpski heroj. Elem ne budem lijena i bogme kliknem da joj se svidja jovan divjak i knjjiga žalosti za ubijene srebreničane. odmah počnu pljuštati komentari tipa jesi li normalna, znao sam da se previše družiš s b.....
Privatnka poruka : ko si da si - ubiću te, znam da si provalio u profil gnjido b....

Svaka cast curo :ok

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 17 times

Post by Luna. » 14 Aug 2011, 23:13

Ideja wrote:Bila sam zločesta prekjučer. U posjeti jednoj instituciji imali smo mogućnost pristupa netu pa sam na pauzi otišla provjeriti mail i svratila na fb. Kad tamo, ženska prijavljena - zaboravila se odjaviti i to još - naše gore list, đevojče iz Petrovca :D

:ruke :pusa ko da si mene pitala :)
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 14 Aug 2011, 23:47

:haha

oko moje krajisko :ljub
NeK pUkNu DuSmAnI...

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 15 Aug 2011, 09:39

@Kroki, Luna, Paparaci... Kao što rekoh - nisam mogla odoliti. Mislila sam samo pregledati slike ali odjednom se pojavio mali vražić i nagovorio me da malo pokažem drugu stranu. Uff, šištale su razne psovke na privat pa sam je odjavila da se ne nerviram bez veze.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8534 times
Been thanked: 20244 times

Post by Maja » 16 Aug 2011, 04:11

jao.....koji lik
poslala sam mu zahtjev za prijateljstvo
kliknite i na njegov profil da vidite slika hahahahahhaahha

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 140&type=1

Dirty Harry
Na probnom
Na probnom

Post by Dirty Harry » 16 Aug 2011, 12:12

Ideja wrote:@Kroki, Luna, Paparaci... Kao što rekoh - nisam mogla odoliti. Mislila sam samo pregledati slike ali odjednom se pojavio mali vražić i nagovorio me da malo pokažem drugu stranu. Uff, šištale su razne psovke na privat pa sam je odjavila da se ne nerviram bez veze.

bravo Legendo :klanja

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Aug 2011, 15:48

CRNA GORA: Silovana dvanaestogodisnja djevojcica namamljena preko facebooka

Dvanaestogodišnju djevojčicu iz okolice Bijelog silovatelj je namamio preko Facebooka, zaprijetio joj pištoljem te ju silovao, prenose podgodričke Vijesti.
Nasilnik se djevojčici predstavio kao 15-godišnjak putem Facebooka te ju uspio nagovoriti da se sastanu u blizini njezine kuće.

Dvanestogodišnjakinja je prvih nekoliko dana šutila o nemilom događaju, nakon čega je sve ispričala roditeljima koji su obavijestili policiju.

Policija traga za M. K. koji je, inače, stanovnik jednog sela u blizini granice sa Srbijom, a prema informacijama podgoričkih Vijesti, već je od ranije poznat po sličnom ponašanju.

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Post by Toruk Makto » 19 Aug 2011, 23:28

Maja wrote:jao.....koji lik

klikno bi , al crko haman ebo maaajku !
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 31 times

Post by String » 19 Aug 2011, 23:38

Maja wrote:jao.....koji lik

hahaha joj komentara hahahahahha
Image

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8534 times
Been thanked: 20244 times

Post by Maja » 19 Aug 2011, 23:48

ali svaki mu je komentar takav. sad smo prijatelji :ooo

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija » 20 Aug 2011, 01:43

Ako ista mrzim na FB je to sto mi neki posalju zahtjev za prijateljstvo i kada kliknes na taj profil ne mozes nista vidjeti
E takve obavezno odbijem i blokiram jer svi se varaju da na fb mogu sacuvati privatnost, ma mogu qurac sacuvati :plavi :plavi
I, obratno!

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41969 times
Been thanked: 28802 times

Post by Rum » 15 Sep 2011, 15:45

Facebook uveo opciju sličnu Twitteru: Pratite korisnike koji vam nisu prijatelji!
Image
- Facebook i dalje nadograđuje i poboljšava svoju društvenu mrežu te su u posljednjih nekoliko mjeseci predstavili brojne nove opcije – od video poziva do novih poruka i smart lista, a sada objavili još jednu mogućnost – pretplatu na statuse korisnike.

Ono što je zanimljivo jest da se možemo pretplatiti i na statuse korisnika sa kojima nismo prijatelji, ali prikazivat će nam se samo njihove javne objave, odnosno objave koje su dostupne svima.

Takođe, već sada i sami možete aktivirati vlastite pretplate i tako omogućiti svim prijateljima, ali i ostalim korisnicima ove društvene mreže praćenje vaših (javnih) aktivnosti na Fejsu. Nakon što aktivirate ovu opciju, sa lijeve strane na vašem profilu, ispod slike i osnovnih kategorija pojavit će vam se i dvije nove kategorije – Subscriptons – dakle, osobe koje pratite putem pretplata, ali i Subscribers, korisnici koji vas prate na ovaj način te možete odabrati opciju da vas Facebook obavijesti kada vas neko počne pratiti, prenose hrvatski mediji.

Putem pretplata trebali bi lakše kontrolisati sadržaj, odnosno statuse prijatelja i ljudi koje pratimo pa tako, klikom na 'Subscribe' na profilu korisnika (naravno, i oni prvo moraju omogućiti opciju pretplate), možemo odabrati da li ćemo primati sve njegove update sa Facebooka, većinu updatea ili samo one bitne.

Takođe, Facebook je omogućio da odaberemo i kategorije updatea koje želimo pratiti pa tako možemo odabrati između sljedećih kategorija: osnovne informacije, update statusa, fotografije i video te igre.

Ovako ćemo moći jednostavno filtrirati i izbaciti nama nezanimljiv sadržaj sa kojima nas često prijatelji zasipaju pa ćemo tako moći odabrati praćenje statusa nekih prijatelja, ali možemo odabrati da nam se ne prikazuju informacije o njihovim igrama i slikama koje uploadaju.

Ova opcija posebno će biti zanimljiva javnim osobama (i u Facebooku posebno naglašavaju da na ovaj način možemo pratiti objave političara, slavnih osoba i novinara) čija je aktivnost i sadržaj koji dijele zanimljiv velikom broju korisnika koji će ih moći jednostavno pratiti bez potrebe da budu njihovi prijatelji, a oni će putem nove opcije svoje misli i statuse moći dijeliti sa velikim brojem korisnika.

Na nekim internet stranicama već upoređuju ovu opciju sa Twitterom i tu su u pravu jer nam ona omogućava objavljivanje javnih poruka koje će biti dostupne svima koji su pretplaćeni na naš račun.

Brojne promjene koje je Facebook uveo u zadnje vrijeme – 'inspirisan' Googleom+ i Twitterom, omogućile su nam bolje korisničko iskustvo i puno veću kontrolu nad sadržajem koji mi dijelimo, a sada i sadržajem naših prijatelja i drugih osoba koje pratimo.

Sigurno je da će Zuckerberg i ekipa i dalje nastaviti nadograđivati svoju društvenu mrežu te se postavlja pitanje šta sljedeće možemo očekivati od Facebooka. Glasine kažu da bi to mogao biti muzički servis kojeg će navodno predstaviti već ovaj mjesec, a nadamo se da će uskoro predstaviti i službenu aplikaciju za iPad.
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41969 times
Been thanked: 28802 times

Post by Rum » 21 Sep 2011, 22:12

Facebook za ovaj tjedan priprema nešto veliko!
Facebook će navodno redizajnirati korisničke profile, predstaviti trgovinu aplikacijama i medijsku platformu
Facebook je za ovaj tjedan najavio konferenciju na kojoj će predstaviti novitete na kojima su radili u posljednje vrijeme, a ako je vjerovati glasinama koje kruže internetom, očekuje nas zaista puno toga.
Image
Na Mashableu tako kažu, pozivajući se na dva izvora 'upoznata s planovima kompanije', da Zuckerberg priprema veliki redizajn korisničkih profila koji će navodno postati 'poveznica za konzumiranje sadržaja' te bi korisnici na njemu trebali provoditi puno više vremena.

Redizajn profila navodno je povezan s većim ulaskom Facebooka na tržište društvene e-trgovine, no detalji o tome još nisu poznati. T

akođer, planira se i pokretanje neke vrste medijske platforme putem koje ćemo na profilu naših prijatelja moći pratiti (audio i video) sadržaj koji oni u tom trenutku slušaju/gledaju. Na Mashableu spominju da će Facebook ovu opciju omogućiti u suradnji sa svojim partnerima poput Spotifyja koji nije dostupan u Hrvatskoj, tako da nije sigurno kako ćemo mi u Hrvatskoj moći iskoristiti ovu novu (navodnu) opciju ili će ona biti rezervirana samo za određene zemlje.

Na TechCruncheu kažu da će glavni slogan nadolazeće konferencije biti 'Read. Watch. Listen' – ove se riječi odnose na nove tipke (poput Likea) koje možemo očekivati na Facebooku, a iako trenutno nije poznata njihova konkretna namjena, nije teško zaključiti da ćemo putem njih moći čitati, slušati i gledati sadržaj s našeg Zida, profila naših prijatelja, odnosno onaj koji nađemo na Facebooku i na stranicama njegovih partnera.

Također, spominje se da bi Facebook u budućnosti mogao predstaviti i 'Want' tipku, koja bi mogla biti od naročite koristi oglašivačima. Pored ovih novosti, spominje se i da bi Facebook mogao lansirati trgovinu aplikacija za ovu društvenu mrežu.

Sve ćemo saznati u četvrtak kada će Mark Zuckerberg službeno prikazati i najaviti sve novitete na ovoj mreži, a do tada ćemo pratiti sve nove glasine koje će se pojavljivati na internetu.

Sigurno je samo jedno – Facebook priprema nešto veliko!
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 17 times

Post by Luna. » 22 Sep 2011, 09:24

neko velko sranje, vjerovatno... posto su meni sve ove inovacije, koje su uveli zadnjih mjeseci totalno bez veze...

inace nisam od onih koji pljuju po facebooku-u... naprotiv, mislim da su takve socijalne mreze spas za nas koji smo razbacani po kugli zemaljskoj... narocito mi bosanci... ne bi vremenom ni znali jedni za druge a i povezanost s bosnom bi bila godinama sve manja... moja kcerka npr., nije ranije slusala nasu muziku, znala je tek 1-2 nasa izvodjaca. sad kad se kroz fb susrece vise sa nasom muzikom, otkrila je i divlje jagode i parni valjak i svasta nesto...
i ja ga koristim skoro svakodnevno, bar par minuta... pogledam sta ima...

meni je za uspostavu i odrzavanje kontakata sa POZNATIM ljudima super... nemam nikog na fb koga ne znam i ne treba mi... isto tako, sa ljudima sa kojima imam priliku susresti se svakodnevno, ne komuniciram puno putem fb... jednostavno necu da mi se socijalni zivot svodi na fb...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Post Reply

Return to “Internet”