SDP
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Sramni dogovr CRVENE BANDE i čovičbobnovaca
notorna cinjenica je da ozbiljnog politicara nemamo
komentar julije i klare objasnjava sve(ovo julije i klare znaci da ona vrijedi za dvoje pa i vise)
komentar julije i klare objasnjava sve(ovo julije i klare znaci da ona vrijedi za dvoje pa i vise)
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- niska grana
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Ovo im stvarno nije trebalo
Relativno je stara vijest (i ne znam da li je već tu negdje bila), ali sam je tek danas doznao i stvarno ne znam šta da mislim. Jednostavno ne mogu vjerovati da se ovo događa.
Tema je tu čisto iz ogorčenosti, ali ako neko ima kakav smislen komentar, možda obrazloženje i svakako raspoloženje da bilo šta napiše, eto....
Tema je tu čisto iz ogorčenosti, ali ako neko ima kakav smislen komentar, možda obrazloženje i svakako raspoloženje da bilo šta napiše, eto....
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP) i Savez za bolju budućnost (SBB), koje predvode Zlatko Lagumdžija i Fahrudin Radončić, najavile su kako će radi uspostave vlasti u Srebrenici u toj općini te na državnoj razini koalirati sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika i sa Srpskom demokratskom strankom (SDS), što je izazvalo ogorčene reakcije udruge "Glasat ću za Srebrenicu" koja je mjesecima intenzivno radila na tome da na lokalnim izborima za načelnika pobijedi bošnjački kandidat Ćamil Duraković.
SDP i SBB u srijedu su objavile kako će u općinskom vijeću Srebrenice djelovati zajedno sa SNSD-om i SDS-om. Obrazloženje odluke nije dano, no izvjesno je kako je riječ o bloku čiji je cilj izolirati Stranku demokratske akcije (SDA) koja je u toj općini dobila najviše bošnjačkih glasova i protiv koje su SDP i SBB sklopili savez na državnoj i na razini Federacije BiH.
Koordinator udruge "Glasat ću za Srebrenicu" Emir Suljagić tijekom dana je uputio pisanu izjavu lokalnim medijima u BiH u kojoj je osudio ovakavu političku taktiku SDP-a i SBB-a nazvavši je "izdajničkom" u odnosu na stvarne interese Bošnjaka.
"Imamo puno pravo takvu većinu smatrati izdajničkom i to ne zbog toga što su u toj većini deset srpskih i četiri bošnjačka odbornika, nego zato što je to većina protiv koje smo se sve ovo vrijeme borili", izjavio je Suljagić koji inače slovi za osobu blisku SDP-u.
Podsjećajući kako su SNSD i SDS stranke koje niječu da je u Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima, Suljagić je upozorio i na to da te stranke sada pokušavaju diskreditirirati rezultate izbora u Srebrenici zbog čega bošnjačke aktiviste saslušava i policija.
Udruga "Glasat ću za Srebrenicu" pozvala je vrh SDP-a i SBB-a da preispita odluku o koaliranju sa SNSD-om i SDS-om, prenosi Hina.
Srebrenica je jedina općina u BiH za koju još nisu službeno potvrđeni rezultati izbora provedenih 7. listopada.
SNSD i SDS tražili su od Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) poništenje izbora u toj općini tvrdeći kako je tamo uoči glasovanja bilo protuzakonitog prijavljivanja Bošnjaka koji su tako navodno utjecali na ishod glasovanja.
SIP je u tri navrata odbacio prigovore srpskih stranaka, no one još imaju mogućnost podnijeti žalbu Sudu BiH o čemu ovisi i konačna potvrda izbornih rezultata i uspostava općinske vlasti.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
Re: Ovo im stvarno nije trebalo
mislim da ova vijest nije bila. nije ni tako stara. prije nekoliko dana sam je procitao na portalu oslobodjenja. sta covjek da kaze. nenormalno i nemoralno skroz. na sta su "ljudi" sve spremni zbog moci i funkcije. a sve na racun tog vec toliko napacenog naroda.

- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
iskreno me najvise nervira sto izgleda nikom vise od ovih uhljupa nije stalo do srebrenice. sve se svodi samo na nekakvu moc.
a suradjivati se mora, inache moramo opet ratovati.... neka nam je bog na pomoci
a suradjivati se mora, inache moramo opet ratovati.... neka nam je bog na pomoci
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Da ce Lagumdzija da igra kako Dodik svira, bilo nam je jasno dok se Lagumdzija izmigoljio i ostao na funkciji, nakon onako prijetecih, obecanja Dodika, na samovoljno oglasavanje Lagumdzije u podrci Palestinske rezolucije. Znali smo da ce igrati kako Dodik svira, ali da ce Dodik bas tako mastovito znati da svira, na to nismo racunali.
Mene vec plasi ova dugotrajna a sve izrazenija mrtvaja naroda Federacije BiH; reklo bi se da ga vise boli tudza nesreca od sopstvene. Reklo bi se da su posve oguglali na sva ta krajnje negativna politicka desavanja nakon rata, a unazadjeni su i dokrajceni samim ratom ... reklo bi se da zive a kao da su mrtvaci ... gluho bilo
Mene vec plasi ova dugotrajna a sve izrazenija mrtvaja naroda Federacije BiH; reklo bi se da ga vise boli tudza nesreca od sopstvene. Reklo bi se da su posve oguglali na sva ta krajnje negativna politicka desavanja nakon rata, a unazadjeni su i dokrajceni samim ratom ... reklo bi se da zive a kao da su mrtvaci ... gluho bilo
E sad necu ni kako ja hocu
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2978 times
..Nema tu nikakve frke.
Oni samo jedni drugima cuvaju ledja.
Sto duze na vlasti,to duze na slobodi.
Oni samo jedni drugima cuvaju ledja.
Sto duze na vlasti,to duze na slobodi.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Pasaga
- Hadžija

Zalosna je cinjenica da danasnji SDP,sa Zlajom na celuBan Kulin wrote:ostala je samo BANDA u punom sastavu
je unistio i ono poslednje zrno socijal-demokratije na nasim prostorima.
To je vec bilo jasno sa izgonom rahmetli Durakovica iz stranke.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10160 times
- Been thanked: 12029 times
Lagumdžija: Spreman sam podnijeti ostavku

Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija ne vjeruje čak ni u teorijsku mogućnost da se sedam političkih lidera mogu dogovoriti o načinu implementacije presude u slučaju "Sejdić-Finci".
Ovo je u Sarajevu izjavio nakon sastanka sa Štefanom Fueleom, evropskim komesarom za proširenje, gdje su u toku političke konsultacije o provedbi presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić-Finci".
- U ovom trenuku vidim dva modela koji imaju šansu da se postigne sporazum o presudi "Sejdić-Finci". To je model o kojem smo razgovarali prije dvadesetak dana u Briselu i drugi je model koji stoji u parlamentu BiH već godinu dana, a to je da se ukine etnička denominacija. Za SDP su oba modela prihvatljiva. Međutim, za SDP nije prihvatljiv nijedan prijedlog koji govori o tri izborne jedinice. Nijedan model koji unaprijed diskriminira svakoga onoga koji nema podršku svoje vlastite nacionalne stranke, čime bi se pitanje ostalih svelo u ravan statistističke greške - istakao je Lagumdžija.
- Sedam ljudi koji vode ove stranke uključujući i mene nemaju trenutno političku volju da okupe u parlamentu BiH 28 ljudi u jednom domu i u drugom domu natpolovičnu većinu da se provede sudska presuda "Sejdić-Finci", tvrdi predsjednik SDP-a.
Po njegovim riječima, postoje dvije mogućnosti rješenja ovog problema.
- Jedna je da nam pomognu ljudi koji imaju instituicionalni, pravni i politički kapacitet. Mi se u BiH bezuspješno uvjeravamo šta su evropski standardi i kada nas posjeti neko iz Evropske komisije i Vijeća Evrope onda mi njima držimo predavanje šta su evropski standardi.
Druga je mogućnost da nas sedam ovo više ne radimo. I neka nas zamijene neki drugi ljudi. Ne pristajem da odu dva-tri nego svih sedam. Ako bismo danas svi kovertirali svoje ostavke, odlazim odmah iz bilo koje pozicije i stranačke i državne. Svaki od nas ima svoje rješenje, ali nijedno ne može proći u parlamentu - istakao je Lagumdžija.
Komesaru Fueleu Lagumdžija je potvrdio da ostaje pri dogovoru u Briselu o implementaciji presude. Međutim, predložio je Fueleu da je izuzetno važno da se nastavi posvećenost i uključenost Evropske komisije i Evropske unije u cjelini da bi došli do rješenja presude "Sejdić-Finci". Uz to da EU institucije pomognu u ispunjavanju uvjeta koji su dogovoreni prošle godine u Briselu na ispunjavanju Mape puta.
- Nažalost, očigledno je da poslije sastanka u Briselu imamo neka odstupanja pojedinih stranaka o našem briselskom dogovoru, ali iskreno se nadam da će tokom današnjih razgovora neke nejasnoće biti razriješene. Šest ili sedam političkih lidera koji vode ove pregovore o slučaju "Sejdić-Finci" ne vjerujem da postoji čak ni teorijska mogućnost da se ovih sedam ljudi dogovori o implementaciji presude.
-
Ruana
Re: Lagumdžija: Spreman sam podnijeti ostavku
Jos nije, nazalost, jos nije ...Ruana wrote:Steta velika jedan lopov manje.
ne vjerujem ni da ce
E sad necu ni kako ja hocu
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25714 times
- Been thanked: 6778 times
...pu,popisam vam se na parlament!...da mi je samo dozivjeti da vam narod sudi...djubrad! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9266 times
- Been thanked: 5934 times
Kasno Lagumdžija, kasno.
Uspio si i nemoguće, skoro sahraniti i tuzlanski SDP-e. Sada tvoj odlazak ništa popraviti neće, SDA dobija iduće izbore i to ubjedljivo a ti si nas na takvo zlo osudio.
Uspio si i nemoguće, skoro sahraniti i tuzlanski SDP-e. Sada tvoj odlazak ništa popraviti neće, SDA dobija iduće izbore i to ubjedljivo a ti si nas na takvo zlo osudio.
The Dark Side Of The Forum...
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
kakva te ostavka i djavo?!..to sto mi imamo dole na vlasti jos od prvih dana su sHugavi,parazitski krpeljovi...oni ogromni,napili se krvi,zavukli se pod debelu kozu i ne popustaju,sisaju li sisaju!.."nasi" s jedne strane a oni drugi s druge strane!..
i sutra...kad sve ode u tri p.m. jer krvi enma vise njih ce bolit ona stvar,oni su puni samo sto ne puknu!..
i sutra...kad sve ode u tri p.m. jer krvi enma vise njih ce bolit ona stvar,oni su puni samo sto ne puknu!..
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25714 times
- Been thanked: 6778 times
...bez obzira na ime i prezime,prije nego pobjegnu,sve poFatat i na goli otok,a prije toga svu imovinu otet! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Zauzeti popravljanjem svijeta, ljudi su zaboravili popraviti sebe...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10160 times
- Been thanked: 12029 times
Ali on je samo rekao da će dati ostavku. To kod nas ne znači ništa. Već se zaboravilo i da je rekao. Baš kao što smo i mi ovu vijest tokom dana, već smetnuli s uma.inna cash wrote:Još jedan u nizu političara koji nakon što zezne stvar daje ostavku, ali doduše mogu oni da rade po tom principu sve i jedan obzirom da je u nas narod pasivan, ne diže nikakve proteste protiv vlasti već se ponašaju kao da je sve potaman
- Pasaga
- Hadžija

Kolika je borba samo bila dok on dodje na vlast.....sjecam se...Krokodil Behko wrote:Ali on je samo rekao da će dati ostavku. To kod nas ne znači ništa. Već se zaboravilo i da je rekao. Baš kao što smo i mi ovu vijest tokom dana, već smetnuli s uma.inna cash wrote:Još jedan u nizu političara koji nakon što zezne stvar daje ostavku, ali doduše mogu oni da rade po tom principu sve i jedan obzirom da je u nas narod pasivan, ne diže nikakve proteste protiv vlasti već se ponašaju kao da je sve potaman
jos tad mi je to izgledalo jako providno,nisko...i prljavo iznad svega.
I ....dosli smo do duvara....
On je ostvario sigurno sebi zacrtane ciljeve i svojih najblizih...mislim na partijsku bulumentu...
Svak ko iole poznaje njega,ovo nije iznenadjenje.
Sad,kao...ja cu dat ostavku....
E nemoze.....moze,ali odgovornost...vrjeme....ocekivanje naroda i biraca....ekonomska stagnacija,propale firme za njegova zemana...
Nazalost nismo drzava koju provodjenje zakona odlikuje.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Pasaga
- Hadžija

Re: SDP
Prvi mart: Znali smo da SDP sa Dodikom ima dogovor oko para, ali nismo znali da se slažu oko negiranja genocida
Građanska Koalicija Prvi mart najoštrije osuđuje pritisak funkcionera SDP-a na aktiviste i učesnike akcije „Ako obilježavate Dan RS...“, čiji je cilj da građane tog entiteta suoči sa činjenicama o njenom nastanku.
Prvi mart je samo jedno od nekoliko desetina udruženja, organizacija i asocijacija koje u toj akciji učestvuju u skladu sa jednim od svojih deklarisanih ciljeva borbe protiv negiranja genocida.
Pritom, visoki zvaničnici SDP-a borbu protiv negiranja genocida nazivaju „kukavičkom i provokatorskom", dok istovremeno rade zajedno sa Miloradom Dodikom na usvajanju Zakona o prebivalištu koji će režimu u RS-u omogućiti administrativno etničko čišćenje nesrpskog stanovništva.
Mi u Prvom martu, ali i kompletna javnost ove zemlje znali smo da rukovodstvo SDP-a sa Dodikom ima dogovor oko para. Sada je jasno da se slažu i oko negiranja genocida.
Svi pravdoljubivi i istinoljubivi građani ove zemlje koji su preživjeli devedesete godine i priznaju pravosudno utvrđene činjenice, znaju da su temelji entiteta RS, genocid, zločini protiv čovječnosti i istrebljenje građana nesrpskog stanovništva.
Drugim riječima, u temeljima tog entiteta se nalaze i Tomašica i Pionirska ulica u Višegradu i sala Partizan u Foči i masovna pogubljenja u magacinu u Kravici kod Bratunca.
Važno za budućnost naše zemlje je da javnost zna da od 31. decembra prošle godine, SDP više nije dio tog konsenzusa i da je u smislu vrijednosti uz bok SNSD-u i SDS-u, kojima je već jednom poslužio kao „razumni politički akter" potreban da se osujeti Prvi mart.
Mi u Koaliciji Prvi mart ostajemo dosljedni idealima i vrijednostima prvog marta 1992. godine i pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da masovno izađu na izbore koji će biti održani ove godine, registruju i glasaju tamo gdje su živjeli 1992. godine i svojim glasovima pokažu šta misle o režimu Milorada Dodika i njegovim izvođačima radova u Sarajevu.
Građanska Koalicija Prvi mart najoštrije osuđuje pritisak funkcionera SDP-a na aktiviste i učesnike akcije „Ako obilježavate Dan RS...“, čiji je cilj da građane tog entiteta suoči sa činjenicama o njenom nastanku.
Prvi mart je samo jedno od nekoliko desetina udruženja, organizacija i asocijacija koje u toj akciji učestvuju u skladu sa jednim od svojih deklarisanih ciljeva borbe protiv negiranja genocida.
Pritom, visoki zvaničnici SDP-a borbu protiv negiranja genocida nazivaju „kukavičkom i provokatorskom", dok istovremeno rade zajedno sa Miloradom Dodikom na usvajanju Zakona o prebivalištu koji će režimu u RS-u omogućiti administrativno etničko čišćenje nesrpskog stanovništva.
Mi u Prvom martu, ali i kompletna javnost ove zemlje znali smo da rukovodstvo SDP-a sa Dodikom ima dogovor oko para. Sada je jasno da se slažu i oko negiranja genocida.
Svi pravdoljubivi i istinoljubivi građani ove zemlje koji su preživjeli devedesete godine i priznaju pravosudno utvrđene činjenice, znaju da su temelji entiteta RS, genocid, zločini protiv čovječnosti i istrebljenje građana nesrpskog stanovništva.
Drugim riječima, u temeljima tog entiteta se nalaze i Tomašica i Pionirska ulica u Višegradu i sala Partizan u Foči i masovna pogubljenja u magacinu u Kravici kod Bratunca.
Važno za budućnost naše zemlje je da javnost zna da od 31. decembra prošle godine, SDP više nije dio tog konsenzusa i da je u smislu vrijednosti uz bok SNSD-u i SDS-u, kojima je već jednom poslužio kao „razumni politički akter" potreban da se osujeti Prvi mart.
Mi u Koaliciji Prvi mart ostajemo dosljedni idealima i vrijednostima prvog marta 1992. godine i pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da masovno izađu na izbore koji će biti održani ove godine, registruju i glasaju tamo gdje su živjeli 1992. godine i svojim glasovima pokažu šta misle o režimu Milorada Dodika i njegovim izvođačima radova u Sarajevu.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- fruit
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
Re: SDP
Kad čovjek pomisli da ovaj SDP nemože dublje potonuti,oni nas iznenade i nadmaše sami sebe.
Podrška 1 martu za sve što rade.
Podrška 1 martu za sve što rade.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti