Tople rodbinske veze

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Rodbina...teško s njima a teze bez njih

Post by Iskra » 09 Feb 2020, 11:36

Divlja_u_srcu wrote: 09 Feb 2020, 11:08 Nemam nikakvih problema, sućur Allahu dragom.
Volim svu svoju rodbinu a i oni mene, to znam.
Pogotovo sa mamine strane, oni su nešto posebni, tako su privrženi jedni drugima da je to za divljenje.
Imam samo jednu sa kojom nemogu nikako kako treba, ali do nje je nije do mene, a opet nije mi rodbina🤔🥳😂😂 Neće mene niko natjerati da prekinem kontakte sa rodbinom, to je blago.

Moja mama.i tata su u braku 30 godina i mama uvijek kaže da nema bliskijih od njih ali nikad nije navikla na njih u pojedinim stvarima. Kad sjede za stolom izgleda kao da se svađaju. :DD galame, ne zna se ko s kim priča. Tako je jedna rodica sjedila izmedju tate svog i amidze i kad je morala.ustatinod stola rekla im, tata molim te nemojte se svadjati! :DD
:srce Jer si moje, najmoje... :srce

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times

Post by Merlin246 » 09 Feb 2020, 11:37

Iskra wrote: 09 Feb 2020, 11:30 Scena od maloprije. Kažem joj da upali peć, radijator hladni, a ona meni: baš je toplo što će nam.grijanje. A zna odlično da ja mogu I bez hljeba i vode ako treba ali kuća mora biti topla. Mora.
A sve zato što joj je mrsko sići u garažu.

:snap
A moji stric i strina se staalno svadjaju zbog grijanja :ha
Ona voli da je svjezije a on voli vrucinu i pojaca grijanje na najjace a ona poludi odmah kad vidi :valja
On jadan mora onda da se pokrije dekicom i tako sjedi u stanu i samo kuka kako mu je hladno :(
Kaze ona obuci se ako ti je hladno hahaha

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 09 Feb 2020, 11:40

Ne volem ni ja kad je (pre)vruce u kuci :rol
Samo sabura

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra » 09 Feb 2020, 11:40

Merlin246 wrote: 09 Feb 2020, 11:37
Iskra wrote: 09 Feb 2020, 11:30 Scena od maloprije. Kažem joj da upali peć, radijator hladni, a ona meni: baš je toplo što će nam.grijanje. A zna odlično da ja mogu I bez hljeba i vode ako treba ali kuća mora biti topla. Mora.

Ona voli da je svjezije a on voli vrucinu i pojaca grijanje na najjace a ona poludi odmah kad vidi :valja
On jadan mora onda da se pokrije dekicom i tako sjedi u stanu i samo kuka kako mu je hladno :(

:valja

Okupala se ova moja i otvorila vrata a iz kupatila isto oblak pare... ručnik na podu, prozor ne otvori, kad kuha ne pali napu, usisavanje joj je kao kazna neka, prašinu nikad ne vidi ( tvrdi da to samo ja vidim) ali kad je rekla da ona i momak joj traže stan... :(

Ja se rasplakala

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1275 times
Been thanked: 4079 times

Post by Laser » 09 Feb 2020, 11:41

Nora Ibsenova wrote: 09 Feb 2020, 10:40 Moja mama se odrekla sve svoje zemlje i imovine u korist braće i sestara. Otac isto tako. I rahat su 🤗

Dok se ostatak rodbine krvi i djeli u torove, nama lepo. 🤗
Tvoji roditelji su odabrali manje zlo. Odabrali su rahatluk i namjerno sami sebe materijalno oštetili.

Vjerovatno je to posljedica nemarnosti njihovih roditelja koji su trebali (a možda nisu) riješiti svoju zaostavštinu. Česta je to pojava kod nas i razlog narušavanja pa čak i prekidanja rodbinskih odnosa.

Evo, npr, moj otac je sada u poznim godinama. Ima djecu iz dva braka, pa je sazvao djecu i saopštio svoju odluku o podjeli nekretnina (tri kuće i nešto malo zemlje). Kad je otac saopštio odluku, tačnije rečeno prijedlog, nas tri brata i sestra smo zatražili da svi izađu iz sobe da bismo mogli pretresti slučaj.

Nakon otprilike pola sata vijećanja, shvatili smo da je odluka u najvećoj mogućoj mjeri pravedna, pa smo se fino halalili. Nakon toga ostalo je još da notar obavi svoj dio posla. Po toj odluci, meni je dopala kuća i okućnica u kojoj otac sada živi, prepis je obavljen i sada otac živi u kući koja je tehnički moja.

Neki ljudi su mu se smijali zbog takve odluke, ali je otac samo odmahnuo rukom i rekao da je bolje provesti ostatak života u "tuđoj" kući nego iza sebe ostaviti mogućnost razdora među djecom.
Klanjam džematile po parkovima.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 09 Feb 2020, 11:42

Ovo su očita razilaženja u svjetonazoru i razlog za raskidanje braka :D
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 09 Feb 2020, 11:46

greeneyes wrote: 09 Feb 2020, 11:40 Ne volem ni ja kad je (pre)vruce u kuci :rol
Ne volim ni ja, al volim kad mogu kratkih rukava biti😍
Al on je u pravu, kad padne mrak ona grijanje stavlja na 2-3. To je stvarno premalo, ja nekada osjetim hladne mi ruke a kamoli nece on. Ima slabiju cirkulaciju sjedi po cijeli dan skoro :cudi

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 09 Feb 2020, 11:48

storm wrote: 09 Feb 2020, 11:42
Ovo su očita razilaženja u svjetonazoru i razlog za raskidanje braka :D
To su slatke svadjice 🤷‍♀️😍
Sta su oni sve predeverali i kako se drze :ples nema tog grijanja i temperature koja ih moze rastaviti. :D.
Last edited by Merlin246 on 09 Feb 2020, 11:50, edited 1 time in total.

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra » 09 Feb 2020, 11:49

Imam i ovog jednog kojeg iz i zbog ljubavi prema djeci svog brata a koja granici s opsesijom ponekad...zovemo amidza Idriz. E taj je tek slučaj poseban. Slabo se vidjamo pa se ljuti. Zove na kafu, ostavim sve i odem. A obaveza milion. Taman sjeli , naručili kafu njega zovu na tel. Dežuran taj dan i mora da ide. Ja ostanem nako... sama s dvije kafe na stolu..I to često puta. pa šta me zoveš ako si dežuran! :ljut

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 09 Feb 2020, 11:50

Iskra wrote: 09 Feb 2020, 11:40

:valja

Okupala se ova moja i otvorila vrata a iz kupatila isto oblak pare... ručnik na podu, prozor ne otvori, kad kuha ne pali napu, usisavanje joj je kao kazna neka, prašinu nikad ne vidi ( tvrdi da to samo ja vidim) ali kad je rekla da ona i momak joj traže stan... :(

Ja se rasplakala
Hajde to neka prljavica bas :grana
Bolje da idu nek jedno drugo nerviraju a ne tebe :D.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10077 times
Been thanked: 17071 times
Status: Online

Post by spacebound » 09 Feb 2020, 11:54

Najveca glupost je to svadjanje brace i sestara oko imovine :grana Zakrve, prekinu sve odnose zbog zidova i nesto zemljice :(
Trenutno imam takvu situaciju u blizoj familiji.Otac sinovima podijelio kucu i zemlju, a kcerki nije dao nista.On je umro.Zena sad zivi u kuci koja pripada sinovima, znaci ni ona nema svoje. Kcerka s bracom ne prica, majku zove i psihicki zlostavlja.Uganjala advokata da obori testament, opsti haos mjesecima, a majka joj tesko bolesna.Ona zivi vani, ima dvije kuce i pofajn zemlje ovdje, tamo stan, novca ni sama ne zna koliko.Ali tjera princip, jer je otac nju iskljucio, i to preko majcinih ledja.Ja to nikad necu shvatit.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 09 Feb 2020, 11:57

Ovi moji se ne svadjaju oko zemlje. Ima je svatko i previse. Tako da ako mi ne uspije plan Njemacka mogu uvijek da se bavim vrtlarstvom i poljoprivredom. Sadit cu mahune, krumpir, luk.. Nema stresa nema nicega :ples
Samo sunce motika ja i moje biljke😍
Zvuci savrseno zapravo bas perverzno dobro 😍

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 09 Feb 2020, 11:59

A kaze on njoj na grijanje ako ti je vruce sjedi na balkonu :D. I onda nekada i mene koriste za te svoje svadje 😑Npr ako ja obucem duks striko kaze eto i maloj je hladno, vidis da se obukla :valja
Ja onda ne znam jel bih obukla il ne bih obukla duks :123

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Re:

Post by lejlamo » 09 Feb 2020, 12:02

s rodbinom imam odnos kao i s bilo kim drugim, ako mi prija, okej smo, ako ne, foe :cudi .
tako da, nikada nisam imala problema s bilo kim.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Re: Tople rodbinske veze

Post by spacebound » 09 Feb 2020, 12:04

Pih, napisah duhovit i pitak post, da postam, samo mi pise da tema ne postoji :rug
Bojkotujem odsad :sunja :ljut
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 09 Feb 2020, 12:06

spacebound wrote: 09 Feb 2020, 12:04 Pih, napisah duhovit i pitak post, da postam, samo mi pise da tema ne postoji :rug
Bojkotujem odsad :sunja :ljut
E nema nista gore kad ga fino napises i kliknes posalji kad onoo :o
Nema posta :123

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra » 09 Feb 2020, 12:08

:valja Aaaaaaaaa gdje mi je tema!

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu » 09 Feb 2020, 12:08

Tu je tema, ali je dupla i spojena je sa vec postojecom..

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 09 Feb 2020, 12:13

Mala_Mu wrote: 09 Feb 2020, 12:08 Tu je tema, ali je dupla i spojena je sa vec postojecom..
Ti si, znaci, kriva :ljut
:torbice

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Re: Re:

Post by Venera » 09 Feb 2020, 12:37

lejlamo wrote: 09 Feb 2020, 12:02 s rodbinom imam odnos kao i s bilo kim drugim, ako mi prija, okej smo, ako ne, foe :cudi .
tako da, nikada nisam imala problema s bilo kim.
:ok

ali, puno osoba su "prisiljene" komunicirati , danas je takva situacija umanjena :jutarnja

ja dolazim iz dinamicne porodice kao i mnogobrojne rodbine oba moja roditelja :ok
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Post Reply

Return to “Drustvo”